Vajon milyen formában mutatnak a virágok legszebben egy álomesküvőn? Összegyűjtöttük nektek azt az 5+1 tényezőt, amire érdemes odafigyelni az esküvői virágdekoráció megválasztásánál.

Esküvői virágdekoráció

A nagy nap közeledtével nemegyszer fordul elő, hogy annyi mindent kell egyszerre fejben tartanunk, hogy úgy érezzük, kicsúszik a kezünkből az irányítás. Az esküvőnket kísérő dekoráció megvalósításához manapság már annyiféle anyag és technika közül választhatunk, hogy nem könnyű feladat kitalálni, mi is emelné legjobban a hangulat fényét. Egy dolog azonban biztos. A virágdekorációnál szebbet aligha választhatunk. Lássuk, hogyan tehettek szert egyedi és mutatós virágdíszekre.

Hirdetés

Csokrok

A menyasszonyi csokorról, illetve a hozzá választható virágok sokszínűségéről már írtunk korábban. Az előkészületeknél fontos odafigyelnünk arra, hogy ha szeretnénk megtartani a menyasszonyi csokrunkat, szükségünk lesz az esküvő napján egy dobócsokorra is. Ez árnyalataiban többnyire hasonlít a menyasszony csokrához, de a mérete általában kisebb. Ezen kívül készíttetnünk kell köszöntő csokrokat is, hiszen a polgári szertartás során illendő az anyukákat virágcsokorral köszönteni. Fontos, hogy olyan színeket válasszunk, amellyel kedveskedhetünk szüleinknek. Ne feledkezzünk el a kitűzőkről sem, a vőlegénynek és tanújának, valamint az örömapáknak egymással harmonizáló kitűző dukál a zakójukra. Bátran választhatunk merészebb színeket is, ne riadjunk vissza, hiszen a virágok számos árnyalattal segítik a választásunkat.

Függő virágok

Míg korábban csak az asztalokon találkozhattunk virágdíszekkel, addig mára már a lehetőségek tárháza áll előttünk. Miért ne illatozhatnának a fejünk felett a virágok a szertartás közben, vagy az étteremben? Idén aranykorukat élik a függő virágok, melyek egyedülálló látványt nyújthatnak erkélyeken, korlátokon, és oszlopokon, akár a templomban, akár a házasságkötő teremben. Szabadtéren tartott esküvőknél jól mutathatnak hajókon, de még pavilonokon is.

Kategóriafüggetlen banner

Többfunkciós díszek

Megálmodjuk, hogy milyen virágok mutatnának a legszebben az esküvőnkön, majd a szertartás alatt nem győzünk gyönyörködni bennük. De miért kellene eldobni ezután azokat a virágokat, melyek az oltárt, vagy az autót díszítették? Nyugodtan felhasználhatjuk őket a lagzin, akár asztali dekorációként is, hiszen mind színben, mind pedig hangulatban tökéletesen passzolnak az esküvőnkhöz. Érdemes valakit megbíznunk a szállításukkal, nekünk biztosan nem lesz időnk odafigyelni az esküvőn ezekre a részletekre.

Esküvő a kertben

Hol máshol lehetne csodálatosabb virágdekoráció az esküvőnkön, mint egy virágos kertben? Számos olyan bérelhető helyszín áll rendelkezésünkre, ahol hozzáértő kertészek gondoskodnak arról, hogy a virágok mindig a legszebb pompájukban tündököljenek a szertartások alkalmával. A romantika kedvelői akár egy szellőrózsákkal borított virágkapu alatt is kimondhatják a boldogító igent, akik pedig ennél szolidabban képzelik el a szertartást, kereshetnek egy tulipános kertet is az alkalomra. Dekoráció szempontjából remek választásnak bizonyulhat mindkettő.

Meghökkentő dekoráció

Egyre elterjedtebb a polgári és a templomi szertartásokon a cserepes növények használata, különleges lehet a dekoráció, ha kövirózsával emeljük ki a virágok színét. A környezettudatos pároknak fontos, hogy ne vágott virágokból készüljön a virágdekoráció, ezért például téli esküvőkön nem ritka, hogy mikulásvirágok tucatjai lepik el a termeket, templomokat. A virágzó cserepes növények rengeteg színben variálhatók, és az éttermeket is szépen fel lehet velük díszíteni. Természetesen nem azt mondjuk, hogy fikuszokkal vagy kaktuszokkal kell dekorálni az esküvőtöket, érdemes egy virágkötő vagy dekoratőr segítségét kérni a pompázatos és egyedi virágkompozíciók megalkotásában. Használjuk a fantáziánkat bátran, legyünk kreatívak!