Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > 5+1 Praktikus tanács szemüveges menyasszonyoknak

5+1 Praktikus tanács szemüveges menyasszonyoknak

Sok szemüveges menyasszony szívesebben visel kontaktlencsét az esküvője napján, míg más menyasszonyok, különösen azok, akiknek a szemüvegük hozzátartozik a stílusukhoz, ragaszkodnak a szemüveghez az esküvő napján is. Íme, néhány tanács, amivel a legjobb formátokat hozhatjátok a nagy napon, természetesen szemüvegben!

Kategóriafüggetlen banner

Vigyétek magatokkal a vásárlásra!

Amennyiben több szemüvegetek is van, vigyétek magatokkal a ruhapróbára azt, amelyiket az esküvő napján szeretnétek viselni. Ám ez még nem minden! Készítsétek be a táskátokba azokat az ékszereket, hajdíszeket is, amiket kiegészítőként fogtok viselni, hiszen így rögtön letesztelhetitek, hogy hogyan mutatnak együtt. Egy köves tiara, egy gyönggyel kirakott hajtű, vagy egy csipkefátyol igen hangsúlyos szerepet tölthet be, ezért nem mindegy, milyen szemüveget választotok mellé. Inkább megfordítanátok a sorrendet? Azt is lehet! Keressetek olyan kiegészítőket, melyekkel hangsúlyosabbá válik a szemüvegetek!

Ellenőrizzétek a visszatükröződést!

Az egyetlen igazi hátránya annak, ha az esküvőn szemüveget viseltek, annak a lehetősége, hogy visszaverődik a fény a lencsékről. Biztosan nagyon csalódottak lennétek, ha egyetlenegy kép sem készülne, amin tisztán látszik a szemetek. Persze aki szemüveges, az tudja, hogy egyes lencsék kevésbé tükröződnek, mint mások sokkal jobban. Amikor az esküvőszervezés alatt találkoztok a fotóssal, az egyeztetés után kérjétek meg, hogy készítsen néhány felvételt, hogy meggyőződhessetek róla, jó lesz-e az általatok választott szemüveg.

A szemüvegnek is illenie kell az esküvő stílusához!

Ha azt szeretnétek, hogy a szemüveg tökéletesen passzoljon a többi menyasszonyi kiegészítőhöz, annak az a titka, hogy olyan keretet kell választanotok, ami jól illik az esküvő stílusához.

A retro stílust képviselő menyasszonyoknak vastagabb keretet ajánlunk, (amennyiben az valóban illik a menyasszony arcának formájához és színéhez) esetleg választhatnak egy különleges formájú, vagy élénk árnyalatú darabot, míg azoknak a menyasszonyoknak, akik a hagyományosabb, letisztultabb esküvőhöz ragaszkodnak, jó választás lehet egy visszafogott, egyszerűbb stílusú, elegáns, szolid keret, ami nem tereli el a figyelmet a menyasszonyi ruháról, és a többi kiegészítőről. Egy rövid menyasszonyi ruha, vagy egy különleges cipő kiváló választás lehet hozzá.

Sminkeljetek ügyesen!

Mivel szemüvegesek vagytok, nyilván hozzászoktatok már a hétköznapok során ahhoz, hogy hogyan sminkeljetek, most azonban egy picit más a helyzet. A szemüveg felhívja a figyelmet a szemetekre, ugyanakkor az is kérdés, hogy mennyire tűnik ki mögüle a smink.

Például, ha vastag, fekete keretet viseltek, úgy érezhetitek, hogy eltakarja a szemeteket, ezért nyugodtan játsszatok a színekkel és a textúrákkal, hogy megtaláljátok azt a makeup-ot, ami igazán tetszik, és ami jól mutat a fotókon is. Beszéljetek a sminkessel a tusvonalról és a műszempillákról is, lehet, hogy egy új, hétköznapi stílusra is rátaláltok a sminkelési folyamat során!

Csapjatok a lecsóba a fotózáson is!

Nagyon vidám lehet a fotózás, ha szemüvegeket használtok trükkös kiegészítőnek. Akár Trash the dress fotózásra készültök, akár csak fel szeretnétek dobni az alkalmat egy kis mókával, remek választás lehet egy halom színes keret (akár lencse nélkül is). Emlékeztek, hogy esős időre milyen csodálatos gumicsizmákat ajánlottunk nektek a fotózáshoz? Ugye nem kell tovább magyaráznunk, miért nem érdemes szemüvegtokba zárni a legtutibb „fegyvereteket”?

Amit mindenképpen kerüljetek el!

Egy jó tanácsot mindenképpen fogadjatok meg! Bármi jobb választás, mintha szemüveges létetekre úgy döntötök, hogy leveszitek arra az egy napra a szemüveget. Biztosan nem szeretnétek életetek legszebb napját végighunyorogni, márpedig szemüveg nélkül ez a sors vár rátok. Ha minden homályos, és a vőlegény szemét is 2-3 méter távolságról látjátok csak élesen, akkor elvész a varázslat és a romantika, a helyét pedig bosszankodás veszi át (nem beszélve a szédülésről).

Reméljük, a tanácsainkat követve ti is úgy érzitek majd, hogy remek döntés volt szemüvegben férjhez menni! Ki tudja, talán más – leendő – menyasszonyok is ihletet merítenek majd az esküvői képeitekből!

forrás mywedding.com, fotók: pinterest