Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > 58+1 népszerű NÁSZAJÁNDÉK ötlet 2018-ban!
58+1 népszerű NÁSZAJÁNDÉK ötlet 2018-ban!

58+1 népszerű NÁSZAJÁNDÉK ötlet 2018-ban!

Pontosan tudjuk, milyen nehéz kiválasztani a tökéletes nászajándékot egy esküvőre, annál is inkább, mert mi is sokat küzdöttünk ezzel a “nászajándék dilemmával” hosszú éveken át. Éppen ezért örökre leszámoltunk a mumussal, és ma már büszkék vagyunk arra, hogy nászajándék ötlet fronton rengeteg javaslatot tudunk nektek adni. Mutatjuk az ötleteinket!

Kategóriafüggetlen banner

Ideális esetben azok hívnak meg benneteket az esküvőjükre, akikkel legalább annyira szoros a kapcsolatotok, hogy tudjátok az irányt, merre érdemes ajándékot keresgélni számukra. De ez csak az ideális eset. Mi van akkor, ha megkaptátok a meghívót, és kis túlzással alig tudjátok felidézni a pár arcvonásait? Akkor is illik olyan nászajándékot adni, ami a lehető legkevésbé sablonos. Kissé „mission impossible” a helyzet? Dehogy!

Gondoltátok volna, hogy már a homéri kor görögjeinél is találni utalást arra, hogy mihez kezdtek a családok a nászajándékkal? Az apa gyakran részben vagy egészben a lányának adta a nászajándékba kapott tárgyakat hozományként, de a királyi családokban is hosszú múltra tekint vissza az ajándékozás hagyománya.

58+1 népszerű NÁSZAJÁNDÉK ötlet 2018-ban!

Mennyit illik költeni a nászajándékra?

Úgy tartják, hogy legalább annyi pénzt illendő adni nászajándékba, vagy olyan összegben illik ajándékot vásárolni, amely nagyjából fedezi a vendéglátásunkra fordított összeget. Vagyis az esküvői menü, az italfogyasztás, illetve a szállás árát. Ez az esküvő méretétől is függ, de egy esküvői menü ára nagyjából 10000-25000 Ft/fő körül mozog, ehhez érdemes még hozzáadni a fent említett szeszes ital fogyasztást is (ha az nincs benne a csomagban).

Így elmondható, hogy a nászajándék minimális összege fejenként 20-30 ezer forint egy esküvőn, ettől persze lehetnek eltérések mindkét irányban. Attól is függ a nászajándék mértéke, és összege, hogy mennyire vagytok közeli rokonai, barátai a házaspárnak. A keresztszülők, az örömszülők és a tanúk általában többet költenek, míg a távoli rokonok, és haverok kevesebbet.

Nézzük meg, hogy e logika mentén milyen ajándékot érdemes választanotok. Következzenek a nászajándék ötletek!

58+1 népszerű NÁSZAJÁNDÉK ötlet 2018-ban!

Nászajándék ötletek távoli rokonoknak, haveroknak

Ha egy olyan pár esküvőjére vagytok hivatalosak, akikkel nem vagytok szoros kapcsolatban, vásároljatok olyan ajándékot nekik, ami személyre szóló, ugyanakkor nem jelent hatalmas kiadást számotokra.

Jó ajándék lehet egy könyvutalvány, illetve minden más ajándékutalvány, amire tetszőleges összeget tölthettek fel. Ruhaboltokban, lakberendezési áruházakban, bioboltokban, és sportboltokban is vásárolhattok ilyen utalványokat és ajándékkártyákat, de jó ötlet egy konyhai eszközöket árusító üzletet is felírni a listátokra.

58+1 népszerű NÁSZAJÁNDÉK ötlet 2018-ban!

Ezek mindegyikében lehet találni 15-30 ezer forint között olyan nászajándékot, ami egyáltalán nem sablonos vagy unalmas, és aminek az ifjú pár biztosan örülni fog. Ha megbeszélitek velük, hogy mire van szükségük, akkor ti magatok is megvehetitek az étkészletet, futófelszerelést, cipős szekrényt vagy törölköző, és ágynemű garnitúrát, a nekik tetsző méretben, és színben.

Ebből az összegből már lehet színházjegye(ke)t, állatkerti bérletet, VIP mozi jegyeket, egynapos wellnesst, vagy uszodabérletet is vásárolni, tehát az élményajándékokat ugyanúgy érdemes számításba venni, ahogyan az ajándékkártyákat és utalványokat. Nagyon népszerűek még a szabaduló szobák, és főzőkurzusok is, sőt, befizethetitek őket egy kellemes vacsorára is egy népszerű lakásétteremben.

58+1 népszerű NÁSZAJÁNDÉK ötlet 2018-ban!

Nászajándék ötletek közeli rokonoknak, barátoknak

Ha egy közeli rokonotok vagy barátotok meghívott az esküvőjére, akkor érdemes egy kicsit mélyebbre nyúlni a pénztárcátokba, mintha csak laza kapcsolat lenne köztetek. Ennek megfelelően nagyjából 25-50 ezer forint körüli összeget illik nászajándékra költeni, lehetőségeitekhez mérten.

A korábban említett utalványok itt is jó ötletnek bizonyulhatnak, hiszen ezer és egy dolgot lehet beszerezni a nagyobb bútoráruházakban és elektronikai üzletekben (porszívó, étkező garnitúra, grill), de vásárolhattok operabérletet, színházbérletet, vagy akár egy érdekes tanfolyam belépőt is ajándékba.

Sok pár vágyik nyelvtanfolyamra, búvártanfolyamra, vagy valamilyen sportoktatásra, az élményajándékok közül pedig nagyon népszerű ajándék a wellness hétvége, a külföldi koncertlátogatás, a vitorlázás, a sétarepülés, a különféle „kényeztető” szolgáltatások (pl masszázsbérlet, szaunabérlet) és a borkóstoló.

58+1 népszerű NÁSZAJÁNDÉK ötlet 2018-ban!

Nászajándék ötletek szülőknek, tanúknak, testvéreknek

Mivel ti nagyon közel álltok az ifjú párhoz, ezért illik olyan nászajándékot vagy összeget adni nekik, ami elég gáláns ahhoz, hogy kimutassátok vele támogatásotokat.

Nem ritka, hogy az örömszülők lakást, autót, konyha- vagy szobabútort vesznek a gyereküknek, mások kifizetik a nászút költségeit. A mosógép, a hűtő és a kerti garnitúra is gyakori ajándék, akárcsak a szárítógép, a mosogatógép, vagy egy kisebb lakásfelújítás. Az elmúlt években a lézeres szemműtét, a laptop és a jogosítvány is felkerült az örömszülők nászajándék listájára.

Ha pedig konkrét összeget kell megnevezni, akkor azt lehet mondani, hogy az örömszülők átlagosan minimum 100-150 ezer forintot szánnak az ifjú párnak, ennél jellemzően csak többet.

58+1 népszerű NÁSZAJÁNDÉK ötlet 2018-ban!

A nászajándék mértéke nyilvánvalóan az anyagi helyzetetektől is függ, ezért még véletlenül sem szeretnénk megszabni azt, hogy mennyit költsetek, de vegyétek számításba, hogy a párnak mekkora kiadás az esküvő, és lehetőségeitekhez mérten segítsétek őket.

A testvérek, tanúk jellemzően 50-70 ezer forintot költenek nászajándékra, ezen az áron főként elektronikai eszközöket, és lakásfelszerelést vásárolnak. Ha a párral egyeztettek, vásárolhattok robotgépet, tévét, nyomtatót, elektromos grillt, kapszulás kávéfőzőt, illetve babaszoba felszerelést is, ezek mind tartós, és közkedvelt ajándékok akkor, ha odafigyeltek arra, hogy valóban minőségi terméket vásároljatok.

58+1 népszerű NÁSZAJÁNDÉK ötlet 2018-ban!

Mégis inkább pénzt ajándékoznátok? A részletekről bővebben ide kattintva olvashattok!

Nem is olyan félelmetes dolog a nászajándék kiválasztása, igaz? Ha örömet szeretnétek szerezni az ifjú párnak, elegendő, ha belegondoltok abba, hogy a személyiségükhöz, az otthonukhoz, és a hobbijukhoz mi illene leginkább, és máris tudni fogjátok az irányt, hogy merre induljatok el.

Reméljük, hogy választ kaptatok minden kérdésetekre, innen pedig már – ötleteinket és tippjeinket követve – 1001 és még több ajándékra leltek abban az árfekvésben, amit a nászajándékra szántok.

Fotók: pinterest.com, pexels.com

Témába vág

Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutato... Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...
10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvősze... Az esküvő nemcsak a jegyes párnak fontos, de a közvetlen családnak, és a rokonoknak is. Imádjuk, szeretjük őket persze, de van az a pont, amikor az agyunkra megy az a számos idegesítő mondat, legyünk őszinték! Most olyan a fejetek, mintha egy szimfon...
Vintage esküvő – Kihagyhatatlan és stílusos ... Talán nem fog meglepni benneteket a hír, napjainkban a legtöbb menyasszony álmaiban egy vintage esküvő szerepel. Néhány évvel ezelőtt jött divatba a vintage stílus, azóta pedig lemoshatatlan a pályáról. Éttermek, lakberendezési üzletek és komplett má...
Ara-para – avagy hogyan ne legyél Menyaszörny?!... Nagyon romantikus az a pillanat, amikor a szeretett férfi letérdel elétek az eljegyzési gyűrűvel, ugyanúgy, ahogy könnycsalogató a jelenet, ahogy az oltár elé sétáltok, és kimondjátok a boldogító igent. De mi van a kettő között?  Ara-para! Menyaszörn...
Esküvői játék: Modern és hagyományos játékok lagzi... Az esküvői játék kérdése minden párnál felmerül az esküvőszervezés során. Legyenek, vagy ne legyenek játékok, a modern vagy a hagyományos esküvői játékokat preferálják-e inkább, és az is kérdés, hogy kiket vonjanak bele. Csak a párról szóljanak? Vagy...
Mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben? Az esküvőszervezés kezdetén a legtöbb pár számára a legfontosabb kérdés az, hogy mekkora összeget kell ráfordítani a nagy napra ahhoz, hogy minden az elképzeléseik szerint alakuljon. Fogós kérdés, hogy mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben Magyarországo...
10+1 esküvői teendő, amit rábízhatsz a vőlegényedr... A legtöbb nő úgy érzi, hogy az esküvője csakis akkor lehet tökéletes, ha az utolsó kikandikáló kis cérnaszálat is ő simítja el a legutolsó percekben. Bármennyire hihetetlen, vannak olyan feladatok az esküvőszervezés során, amiket nyugodtan rábízhatto...
Váratlan esküvői kiadások – számolj okosan! Az esküvő romantikus, megható és csodálatos, de költséges is, és bár mindenki megtervezi a büdzsét, adódhatnak váratlan esküvői kiadások út közben. Az esküvői költekezés olyan, mint amikor az ember éhesen megy bevásárolni… Tuti, hogy telerakjuk a kos...
Esküvőszervezés menete – Haladj sorban! Az ujjatokon ott fénylik a csodaszép eljegyzési gyűrű, de nagyon nagy gondban vagytok, mert egyre csak közeledik az esküvő időpontja, és még mindig nem tudjátok, hogy hol kezdjétek a szervezést? Az esküvőszervezés menete nagyon logikus lépéseket tart...
Esküvő elvált szülőkkel – Tippek rázós helyzetekhe... Egy hagyományos esküvő is mindig tartogat meglepetéseket, nehézségeket, azonban egy esküvő elvált szülőkkel csak bonyolítja a helyzetet. Nem is gondolnánk elsőre, hogy mennyi szituációt kell okosan megoldanunk, ami elsőre apróságnak tűnik. Ha nem gon...
LEVEL 2.0 – A második esküvő szervezése A második esküvő szervezése sokszor több stresszel jár, mint az első, ez pedig gyakran a családtagoknak, barátoknak köszönhető. Emlékeztek a Szex és New York jelenetére, amikor Carrie és Big esküvői próbavacsoráján Big tanúja bedobta a „három a hárem...
Morzsalagzi, lagzifarka – Így szervezz okosan pótl... Bizonyára ismerős számotokra a morzsalagzi, és a lagzifarka kifejezés... Talán nem tudjátok, hogy a gyakorlatban hogyan szervezzétek meg, hogyan valósítsátok meg a tökéletes „pótlagzit”. Attól függően, hogy városban vagy falun nőttetek föl, eltérhetn...
15 esküvői trend, ami tarol majd 2019-ben! Ha ti is azok közé a menyasszonyok közé tartoztok, akiknek 2019-ben lesz a nagy napja, biztosan kíváncsiak vagytok arra, hogy mi lesz az esküvői trend jövőre, mi határozza majd meg a divatot. A tervezők és a szolgáltatók már pontosan tudják, hogy mit...
Szállásfoglalás esküvőre – Ki fizeti a költségeket... Szállásfoglalás esküvőre? A vendégek elszállásolása egy nagyon nehéz, összetett kérdés. Kinek illik fizetni a vendégek szállását az esküvőn? Hogyan jelezzük, ha a vendégnek kell fizetni? Milyen távolságnál kell szállást biztosítani? Amikor még kis...
Fiatalon házasodni – áldás vagy átok? Míg nagyanyáink idejében az sem volt ritka, ha valaki szinte kamaszkorában házasodott meg, addig az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a párok egyre később, a 30-as éveikben mondták ki a boldogító igent.  Fiatalon házasodni legalább olyan kom...
7 esküvői tipp Meghan Markle nagy napjáról! Hosszú hónapokkal a hercegi esküvő előtt már azt találgatta a világ, hogy vajon milyen menyasszonyi ruhát visel majd Meghan Markle az esküvőn, milyen ékszerei lesznek, ki készíti el az esküvői tortát, és melyik vendég miben érkezik a szertartásra. Ha...
Így készül a bombabiztos esküvői forgatókönyv!... Egy filmhez, vagy egy színházi darabhoz teljesen természetes, hogy forgatókönyvet írnak. Az esküvői forgatókönyv elkészítése is elengedhetetlenül szükséges! Így lesz zökkenőmentes, így tudja mindenki a pontos feladatát, szerepét. Gondoljunk csak bele...
Esküvői pohárköszöntő tippek! Az esküvői fogadalom, és az esküvői pohárköszöntő nem kötelező része az esküvőknek Magyarországon, de ahogyan a legtöbb amerikai esküvői szokás, úgy ez is kezd begyűrűzni a hazai esküvők világába. Az esküvői pohárköszöntő feldobhatja a lagzi hangulat...
Házassági eskü, és esküvői fogadalom – Tudod mit j... Lámpalázasak vagytok, és rosszul vagytok már a gondolatától is, hogy tömeg előtt kell beszélnetek az esküvő napján? A polgári és az egyházi szertartás során is úgy érezhetitek, hogy mélyvízbe dobnak benneteket, ha nem készültök fel előre a házassági ...
Házasságkötés, házassági szándék bejelentése, és h... A romantikus eljegyzést követő csodálatos rózsaszín felhő és az esküvőszervezés mellett fontos beszélnünk a házasságkötés szándékának bejelentéséről, és a házasságkötés kapcsoán felmerülő legfontosabb tudnivalókról is. Az ügyintézés nem is olyan hoss...