Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > 9+1 esküvői kérdés, ami a könyöködön jön ki
9+1 esküvői kérdés, ami a könyöködön jön ki

9+1 esküvői kérdés, ami a könyöködön jön ki

9+1 esküvői kérdés, ami a könyöködön jön ki. Ugye tudjátok, hogy nem vagytok egyedül abban az örök körforgásban, amikor a rokonok megkérdőjelezik minden egyes döntéseteket az esküvőszervezéssel kapcsolatban? 100 százalékig biztosak vagyunk abban, hogy szinte minden párnak meg kell küzdenie a kényelmetlen kérdésekkel, a kínos csenddel és a hosszas magyarázkodással. Íme, itt sorakoznak a „kedvenc” kérdéseitek, és a rövid választ rájuk!

Kategóriafüggetlen banner

9+1 esküvői kérdés, ami a könyöködön jön ki

1. #válás 

“Ugye tudjátok, hogy minden második házasság válással végződik? Biztosan szükségetek van arra a darab papírra? Nem vagytok így boldogok?”

Válasz – Igen, nagyon rosszak a statisztikák, és mi is rengeteg elvált párt ismerünk, de mi arra készülünk, hogy együtt fogunk megöregedni. Te aztán tudod, hogyan kell meghozni az ember kedvét a házassághoz!

2. #lefogszaddigfogyni? 

“Hát, biztosan nagyon szép leszel menyasszonyként, de nem gondolod, hogy egy picit még le kellene adni itt-ott? Nem mintha nem lennél így is tökéletes – nekünk az vagy!!! – de az esküvői képeken meglátszik majd az a kis felesleg is!”

Válasz – Képzeld, pontosan az a cél, hogy az a kis felesleg minden fotón nagy hangsúlyt kapjon. Direkt erre gyúrok, de azért köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem!

3. #atyaégdesoványvagy

“Hát kilátszik az összes bordád, jó lesz egyáltalán rád valamilyen menyasszonyi ruha? Jó lenne, ha híznál egy kicsit, mert az arcod is egészen be van esve, a karod meg olyan vékony, mint a kisujjam. Tessék jó sokat enni, és felejtsd el ezt a madáreleséget. Ide egy kiadós csülökpörkölt kell!”

Válasz – Tizenhat éves korom óta 53 kiló vagyok, és kicsattanok az egészségtől. Megtaláltam a tökéletes menyasszonyi ruhát, és gyönyörűen mutatok benne, majd meglátod!

4. #biztoskellez?

“Szükségetek van ceremóniamesterre? Esküvőszervező? Hát az meg micsoda? Ha adtok nekem 20 percet, a kisujjamból kirázom a szakmát, nem kell ezért felvenni valakit! A Józsiék esküvőjén se volt, mégis megoldottak mindent!”

Válasz – Az esküvőszervező ma már legalább annyira elfogadott szolgáltató, akárcsak a ceremóniamester. A Józsiék esküvőjén tényleg nem volt semmi gond, csak a fele násznép lemaradt a polgári esküvőről, mert nem találtak oda a házasságkötő terembe. Mi arra vágyunk, hogy mindenki hallja, amikor kimondjuk az igent.

Animacik
Hirdetés

5. #mindendrága

“Hát én ennyi pénzt biztosan nem költenék el se dekorációra, se ruhára. Nem tudom, nektek miért nem felel meg az, ha rám bízzátok a díszítést…a Kati pedig majd megvarrja a ruhátokat – a nadrágokat is mindig ő hajtja fel!”

Válasz – Nagyon szépen köszönjük a segítséget, de szeretnénk mi magunk felkeresni egy szolgáltatót, aki feldíszíti a helyszínt, nem terhelnénk téged soha ennyi munkával. Ami pedig a ruhát illeti, Kati tényleg szépen felhajtotta a nadrágot, csak azóta rövidnadrágnak használom. Egy esküvői ruhaszalonban tökéletesen méretre igazítanak minden menyasszonyi ruhát, hogy a profi varrónőkről ne is beszéljünk.

6. #minekafotós

“Miii??? Hogy mennyiiii?? 200.000 forint csak a fotósnak, és ebben még a videó vagy a drón sincs benne? Tegnap vettünk egy nagyon jó kis okostelefont a plázában, akár 200 kép is elfér a kártyáján. Mondjátok le azt a méregdrága fotóst, majd mi csinálunk rólatok néhány képet. A mi albumunkban is van 4-5 kép, az bőven elég!”

Válasz – Manapság meg kell fizetni a minőségi szolgáltatást. Egy profi fotós lehet, hogy sokba kerül, de legalább biztosak lehetünk benne, hogy nem csak 4-5 jól sikerült kép kerül majd az albumba. Amúgy láttad, hogy mennyibe kerül egy kiváló minőségű drón? Vagy kérjük meg a szolgáltatót, hogy a munkadíjon spóroljon?

7. #megkellhívni

“Apádat és engem nem érdekel, hogy nektek tetszik-e, vagy sem, de a Dezsőéket meg kell hívni a lagzira is, ha a fene fenét eszik is! Tessék, itt van egy lista, ezen rajta van mindenki, akit meg KELL hívnotok. Ha valakit nem ismertek, csak szóljatok, majd segítek rá emlékezni!”

Válasz – Már elkészítettük a vendéglistát, sőt, a nyomdában vannak a meghívók is. Köszönjük, hogy ti is foglalkoztatok a listával, de a keretünkbe nem fér bele több vendég, és mindenkit felírtunk a listánkra, aki annyira közel áll hozzánk, hogy meg szeretnénk vele osztani életünk legboldogabb pillanatait!

8. #enniakarok

“Nagyon remélem, hogy NORMÁLIS étel is lesz a lagzin, mert nem szeretnénk olyat látni az asztalon, amivel még eddig sosem találkoztunk. Amiket például az előbb felsoroltál, azok mind valamilyen fűízű fogásnak tűnnek. Nem fogunk éhezni?”

Válasz – Nem hinném, hogy éhezni fogtok, feltéve, ha tényleg megkóstoljátok a menüt. A fű ízét mi sem szeretjük, az ételek nem lesznek zöldek és csak akkor kell cserebogarat enni, ha a szarvasbogár nem ízlik!

9. #nemjóahelyszín

“Nekem nem annyira tetszik a helyszín, amit kinéztetek. Sokkal olcsóbbat is találtam volna nektek, olcsóbb menüvel és olcsóbb szállással. De ha ennyit akartok fizetni, felőlem csak nyugodtan. Mindez persze csak pénzkidobás, nem gondoljátok?”

Válasz – Nem, nem gondoljuk. Amikor az álomesküvőt terveztük, nem szerepelt a szótárunkban az olcsó szó, csak a minőségi és a korrekt. Árakban és szolgáltatásban egyaránt. De ha meg tudnád mondani, hogy hol juthatok olcsó buborékfújó utántöltőhöz, annak nagyon örülnék.

+1. #terhesvagy?

“Hát ti aztán jól összecsaptátok az esküvőszervezést! Netán terhes vagy?”

Válasz – Bár nem értem, hogy ennek a kérdésnek mi köze van az esküvőhöz, de ígérem, hogy még a férjemnek sem mondom el a jó hírt, amíg neked nem újságoltam el!

Ugye ti is találkoztatok már ehhez hasonló esküvői kérdésekkel? Nyilván egy picit eltúloztuk őket, de nagyon fontos, hogy tudjátok, hogy ez a ti esküvőtök lesz, a ti álmaitokkal és a ti elvárásaitokkal. Ragaszkodjatok hozzájuk bátran, és boldogan emlékeztek majd vissza a nagy napra!

Animacik gyerek

Témába vág

Menyasszonytánc és menyecsketánc: Szokások és tippek A mai modern esküvőkön egyre kevesebb esküvői hagyományt tartanak, de azért vannak olyan kivételek, melyek még az új divatok ellenére is kihagyhatatlan elemei egy lakodalomnak. Ilyen többek között a menyasszonytánc, illetve a menyecsketánc is. K...
5+1 esküvői ötlet 2020-ra – Induljon a szervezés! Ha igazán őszinték akarunk lenni, akkor a férfiak szerint az esküvőszervezésre elég pár hetet szánni, azonban mi lányok, már jóformán gyerekkorunk óta tervezzük életünk egyik legfontosabb napját. Ha eljött az idő, hogy intenzívebben belecsapjunk a l...
Hiányzik még a “valami régi” a nagy napra? Segítünk! Rengeteg esküvői babona létezik, melyekben, még ha nem is hiszünk, biztos, ami biztos alapon mégis betartjuk őket. Ilyen például, hogy a vőlegény nem láthatja a menyasszonyt a ruhájában a szertartás előtt, hogy a menyasszonyt ölben viszi át a küszöb...
Valami kék – Nincs rá ötleted? Nekünk van! A valami régi, valami új, valami kölcsön, és valami kék ugyanolyan szoros egységet alkot így négyen, mint a Tini Nindzsa Teknőcök. Bár külön-külön is megállják a helyüket, de azért egységben az erő! Legtöbbször még a kevésbé babonás menyasszonyo...
Esküvői ajándék menyasszonyoknak – vőlegényektől Esküvői ajándék menyasszonyoknak...Drága vőlegények! Tudjuk, hogy szívetek mélyén mindig azon ügyködtök, hogy mosolyt csaljatok menyasszonyotok arcára, és megtestesítsétek azt a romantikus lovagot, akit szívetek hölgye kislány kora óta álmodott magá...
Esküvői ajándék vőlegényeknek – menyasszonyoktól Rengeteg esküvői hagyomány eredete nyúlik vissza évtizedekre, évszázadokra is, de nagyon sok szokást veszünk át külföldről, akár még filmekből is. Az igen kimondásán kívül, talán semmi sincs kőbe vésve, így csakis a jegyes páron múlik, mivel teszik ...
Telefonmentes esküvő – Hagyd pihenni a digitális kütyüket! Esküvőszervezés közben figyelnünk kell, hogy legyen alkoholmentes italkínálat, gluténmentes lakodalmi menü, cukormentes esküvői torta, és telefonmentes esküvő is. A „mindenmentes” mozgalom egyre nagyobb teret hódít, és már begyűrűzött az esküvőbizni...
Nászút árak Magyarországon 2019/2020 Lelki szemeitek előtt már biztosan látjátok magatokat egy csodás nászutas lakosztályban, ám először járjunk utána annak, hogy milyen magasak a nászút árak Magyarországon. A különféle hotelek, vendégházak, és utazási irodák számtalan kedvezményes cso...
Tavaszi esküvői trend 2020! – Friss, friss, friss! Alig hisszük el, de máris nyakunkon a 2020-as tavaszi esküvői szezon! Bizony, a párok többsége már most nagy hévvel szervezi az esküvőjét, ami nem csoda, hiszen vannak olyan profi szolgáltatók, akikkel már egy évvel a nagy előtt érdemes időpontot eg...
Provence stílusú esküvő – Bor, mámor…szerelem! Utazzunk egy kicsit! Nem kell bőrönd, nem kell repülő, csak a képzeletünk. Utazzunk oda, hol a nap mindig simogatja arcunkat, hol a bor édessége átjárja szánkat, hol a levendula illata lépten-nyomon csiklandozza orrunkat. Ez Provence! Egy mesebeli h...