Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > 9+1 esküvői kérdés, ami a könyöködön jön ki
9+1 esküvői kérdés, ami a könyöködön jön ki

9+1 esküvői kérdés, ami a könyöködön jön ki

Karácsony

9+1 esküvői kérdés, ami a könyöködön jön ki. Ugye tudjátok, hogy nem vagytok egyedül abban az örök körforgásban, amikor a rokonok megkérdőjelezik minden egyes döntéseteket az esküvőszervezéssel kapcsolatban? 100 százalékig biztosak vagyunk abban, hogy szinte minden párnak meg kell küzdenie a kényelmetlen kérdésekkel, a kínos csenddel és a hosszas magyarázkodással. Íme, itt sorakoznak a „kedvenc” kérdéseitek, és a rövid választ rájuk!

Kategóriafüggetlen banner

9+1 esküvői kérdés, ami a könyöködön jön ki

1. #válás 

“Ugye tudjátok, hogy minden második házasság válással végződik? Biztosan szükségetek van arra a darab papírra? Nem vagytok így boldogok?”

Válasz – Igen, nagyon rosszak a statisztikák, és mi is rengeteg elvált párt ismerünk, de mi arra készülünk, hogy együtt fogunk megöregedni. Te aztán tudod, hogyan kell meghozni az ember kedvét a házassághoz!

2. #lefogszaddigfogyni? 

“Hát, biztosan nagyon szép leszel menyasszonyként, de nem gondolod, hogy egy picit még le kellene adni itt-ott? Nem mintha nem lennél így is tökéletes – nekünk az vagy!!! – de az esküvői képeken meglátszik majd az a kis felesleg is!”

Válasz – Képzeld, pontosan az a cél, hogy az a kis felesleg minden fotón nagy hangsúlyt kapjon. Direkt erre gyúrok, de azért köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem!

3. #atyaégdesoványvagy

“Hát kilátszik az összes bordád, jó lesz egyáltalán rád valamilyen menyasszonyi ruha? Jó lenne, ha híznál egy kicsit, mert az arcod is egészen be van esve, a karod meg olyan vékony, mint a kisujjam. Tessék jó sokat enni, és felejtsd el ezt a madáreleséget. Ide egy kiadós csülökpörkölt kell!”

Válasz – Tizenhat éves korom óta 53 kiló vagyok, és kicsattanok az egészségtől. Megtaláltam a tökéletes menyasszonyi ruhát, és gyönyörűen mutatok benne, majd meglátod!

4. #biztoskellez?

“Szükségetek van ceremóniamesterre? Esküvőszervező? Hát az meg micsoda? Ha adtok nekem 20 percet, a kisujjamból kirázom a szakmát, nem kell ezért felvenni valakit! A Józsiék esküvőjén se volt, mégis megoldottak mindent!”

Válasz – Az esküvőszervező ma már legalább annyira elfogadott szolgáltató, akárcsak a ceremóniamester. A Józsiék esküvőjén tényleg nem volt semmi gond, csak a fele násznép lemaradt a polgári esküvőről, mert nem találtak oda a házasságkötő terembe. Mi arra vágyunk, hogy mindenki hallja, amikor kimondjuk az igent.

Kristinus
Hirdetés

5. #mindendrága

“Hát én ennyi pénzt biztosan nem költenék el se dekorációra, se ruhára. Nem tudom, nektek miért nem felel meg az, ha rám bízzátok a díszítést…a Kati pedig majd megvarrja a ruhátokat – a nadrágokat is mindig ő hajtja fel!”

Válasz – Nagyon szépen köszönjük a segítséget, de szeretnénk mi magunk felkeresni egy szolgáltatót, aki feldíszíti a helyszínt, nem terhelnénk téged soha ennyi munkával. Ami pedig a ruhát illeti, Kati tényleg szépen felhajtotta a nadrágot, csak azóta rövidnadrágnak használom. Egy esküvői ruhaszalonban tökéletesen méretre igazítanak minden menyasszonyi ruhát, hogy a profi varrónőkről ne is beszéljünk.

6. #minekafotós

“Miii??? Hogy mennyiiii?? 200.000 forint csak a fotósnak, és ebben még a videó vagy a drón sincs benne? Tegnap vettünk egy nagyon jó kis okostelefont a plázában, akár 200 kép is elfér a kártyáján. Mondjátok le azt a méregdrága fotóst, majd mi csinálunk rólatok néhány képet. A mi albumunkban is van 4-5 kép, az bőven elég!”

Válasz – Manapság meg kell fizetni a minőségi szolgáltatást. Egy profi fotós lehet, hogy sokba kerül, de legalább biztosak lehetünk benne, hogy nem csak 4-5 jól sikerült kép kerül majd az albumba. Amúgy láttad, hogy mennyibe kerül egy kiváló minőségű drón? Vagy kérjük meg a szolgáltatót, hogy a munkadíjon spóroljon?

7. #megkellhívni

“Apádat és engem nem érdekel, hogy nektek tetszik-e, vagy sem, de a Dezsőéket meg kell hívni a lagzira is, ha a fene fenét eszik is! Tessék, itt van egy lista, ezen rajta van mindenki, akit meg KELL hívnotok. Ha valakit nem ismertek, csak szóljatok, majd segítek rá emlékezni!”

Válasz – Már elkészítettük a vendéglistát, sőt, a nyomdában vannak a meghívók is. Köszönjük, hogy ti is foglalkoztatok a listával, de a keretünkbe nem fér bele több vendég, és mindenkit felírtunk a listánkra, aki annyira közel áll hozzánk, hogy meg szeretnénk vele osztani életünk legboldogabb pillanatait!

8. #enniakarok

“Nagyon remélem, hogy NORMÁLIS étel is lesz a lagzin, mert nem szeretnénk olyat látni az asztalon, amivel még eddig sosem találkoztunk. Amiket például az előbb felsoroltál, azok mind valamilyen fűízű fogásnak tűnnek. Nem fogunk éhezni?”

Válasz – Nem hinném, hogy éhezni fogtok, feltéve, ha tényleg megkóstoljátok a menüt. A fű ízét mi sem szeretjük, az ételek nem lesznek zöldek és csak akkor kell cserebogarat enni, ha a szarvasbogár nem ízlik!

9. #nemjóahelyszín

“Nekem nem annyira tetszik a helyszín, amit kinéztetek. Sokkal olcsóbbat is találtam volna nektek, olcsóbb menüvel és olcsóbb szállással. De ha ennyit akartok fizetni, felőlem csak nyugodtan. Mindez persze csak pénzkidobás, nem gondoljátok?”

Válasz – Nem, nem gondoljuk. Amikor az álomesküvőt terveztük, nem szerepelt a szótárunkban az olcsó szó, csak a minőségi és a korrekt. Árakban és szolgáltatásban egyaránt. De ha meg tudnád mondani, hogy hol juthatok olcsó buborékfújó utántöltőhöz, annak nagyon örülnék.

+1. #terhesvagy?

“Hát ti aztán jól összecsaptátok az esküvőszervezést! Netán terhes vagy?”

Válasz – Bár nem értem, hogy ennek a kérdésnek mi köze van az esküvőhöz, de ígérem, hogy még a férjemnek sem mondom el a jó hírt, amíg neked nem újságoltam el!

Ugye ti is találkoztatok már ehhez hasonló esküvői kérdésekkel? Nyilván egy picit eltúloztuk őket, de nagyon fontos, hogy tudjátok, hogy ez a ti esküvőtök lesz, a ti álmaitokkal és a ti elvárásaitokkal. Ragaszkodjatok hozzájuk bátran, és boldogan emlékeztek majd vissza a nagy napra!

Karácsony

Témába vág

Téli esküvő előnyei – 7+1 hasznos tipp! Ha lehunyjátok a szemeteket, és magatok elé képzeltek egy téli esküvőt, biztosan havas tájat, szikrázó fényeket és egy egyedi menyasszonyi ruhát láttok magatok előtt. A vendégek elegáns kalapokban és kabátokban ülnek a székeken, és minden egyes dekor...
Bámulatos árnyalat lesz az év esküvői színe 2019-ben! Kedves 2019-es menyasszonyok! Odavagytok a szebbnél szebb színekért, de még nem tudtátok eldönteni, hogy melyik árnyalat legyen az esküvőtök kísérőszíne? Akkor remek hírünk van számotokra, mert ahogyan minden évben, úgy most is bejelentette a Pantone...
Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak! Bár a legtöbb esküvőt nyáron tartják, vannak olyan bátor jelentkezők, akik párjuk mellet a téli tájba is szerelmesek, ezért szeretnék akár térdig érő hóban kimondani a boldogító, és ez esetben szívet – és testet melengető igent. Igaz, ezeken az esküv...
10 fantasztikus tipp, amivel mesés lesz egy téli esküvő! Havas táj, meleg fények és meghitt hangulat. Egy téli esküvő elképzelhetetlen ezek nélkül, főleg akkor, ha valóban olyan szerencsések vagytok, hogy a téli esküvőtök időpontjában is éppen havazik. Bármennyire hihetetlennek tűnik, igen sok pár gondolja...
Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutatod a tetkódat? Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...
10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvőszervezés közben Az esküvő nemcsak a jegyes párnak fontos, de a közvetlen családnak, és a rokonoknak is. Imádjuk, szeretjük őket persze, de van az a pont, amikor az agyunkra megy az a számos idegesítő mondat, legyünk őszinték! Most olyan a fejetek, mintha egy szimfon...
Vintage esküvő – Kihagyhatatlan és stílusos kiegészítők Talán nem fog meglepni benneteket a hír, napjainkban a legtöbb menyasszony álmaiban egy vintage esküvő szerepel. Néhány évvel ezelőtt jött divatba a vintage stílus, azóta pedig lemoshatatlan a pályáról. Éttermek, lakberendezési üzletek és komplett má...
Ara-para – avagy hogyan ne legyél Menyaszörny?! Nagyon romantikus az a pillanat, amikor a szeretett férfi letérdel elétek az eljegyzési gyűrűvel, ugyanúgy, ahogy könnycsalogató a jelenet, ahogy az oltár elé sétáltok, és kimondjátok a boldogító igent. De mi van a kettő között?  Ara-para! Menyaszörn...
Esküvői játék: Modern és hagyományos játékok lagzira! Az esküvői játék kérdése minden párnál felmerül az esküvőszervezés során. Legyenek, vagy ne legyenek játékok, a modern vagy a hagyományos esküvői játékokat preferálják-e inkább, és az is kérdés, hogy kiket vonjanak bele. Csak a párról szóljanak? Vagy...
Mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben? Az esküvőszervezés kezdetén a legtöbb pár számára a legfontosabb kérdés az, hogy mekkora összeget kell ráfordítani a nagy napra ahhoz, hogy minden az elképzeléseik szerint alakuljon. Fogós kérdés, hogy mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben Magyarországo...
10+1 esküvői teendő, amit rábízhatsz a vőlegényedre! A legtöbb nő úgy érzi, hogy az esküvője csakis akkor lehet tökéletes, ha az utolsó kikandikáló kis cérnaszálat is ő simítja el a legutolsó percekben. Bármennyire hihetetlen, vannak olyan feladatok az esküvőszervezés során, amiket nyugodtan rábízhatto...
Váratlan esküvői kiadások – számolj okosan! Az esküvő romantikus, megható és csodálatos, de költséges is, és bár mindenki megtervezi a büdzsét, adódhatnak váratlan esküvői kiadások út közben. Az esküvői költekezés olyan, mint amikor az ember éhesen megy bevásárolni… Tuti, hogy telerakjuk a kos...
Esküvőszervezés menete – Haladj sorban! Az ujjatokon ott fénylik a csodaszép eljegyzési gyűrű, de nagyon nagy gondban vagytok, mert egyre csak közeledik az esküvő időpontja, és még mindig nem tudjátok, hogy hol kezdjétek a szervezést? Az esküvőszervezés menete nagyon logikus lépéseket tart...
Esküvő elvált szülőkkel – Tippek rázós helyzetekhez! Egy hagyományos esküvő is mindig tartogat meglepetéseket, nehézségeket, azonban egy esküvő elvált szülőkkel csak bonyolítja a helyzetet. Nem is gondolnánk elsőre, hogy mennyi szituációt kell okosan megoldanunk, ami elsőre apróságnak tűnik. Ha nem gon...
LEVEL 2.0 – A második esküvő szervezése A második esküvő szervezése sokszor több stresszel jár, mint az első, ez pedig gyakran a családtagoknak, barátoknak köszönhető. Emlékeztek a Szex és New York jelenetére, amikor Carrie és Big esküvői próbavacsoráján Big tanúja bedobta a „három a hárem...
Morzsalagzi, lagzifarka – Így szervezz okosan pótlagzit! Bizonyára ismerős számotokra a morzsalagzi, és a lagzifarka kifejezés... Talán nem tudjátok, hogy a gyakorlatban hogyan szervezzétek meg, hogyan valósítsátok meg a tökéletes „pótlagzit”. Attól függően, hogy városban vagy falun nőttetek föl, eltérhetn...
15 esküvői trend, ami tarol majd 2019-ben! Ha ti is azok közé a menyasszonyok közé tartoztok, akiknek 2019-ben lesz a nagy napja, biztosan kíváncsiak vagytok arra, hogy mi lesz az esküvői trend jövőre, mi határozza majd meg a divatot. A tervezők és a szolgáltatók már pontosan tudják, hogy mit...
Szállásfoglalás esküvőre – Ki fizeti a költségeket? Szállásfoglalás esküvőre? A vendégek elszállásolása egy nagyon nehéz, összetett kérdés. Kinek illik fizetni a vendégek szállását az esküvőn? Hogyan jelezzük, ha a vendégnek kell fizetni? Milyen távolságnál kell szállást biztosítani? Amikor még kis...
Fiatalon házasodni – áldás vagy átok? Míg nagyanyáink idejében az sem volt ritka, ha valaki szinte kamaszkorában házasodott meg, addig az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a párok egyre később, a 30-as éveikben mondták ki a boldogító igent.  Fiatalon házasodni legalább olyan kom...
7 esküvői tipp Meghan Markle nagy napjáról! Hosszú hónapokkal a hercegi esküvő előtt már azt találgatta a világ, hogy vajon milyen menyasszonyi ruhát visel majd Meghan Markle az esküvőn, milyen ékszerei lesznek, ki készíti el az esküvői tortát, és melyik vendég miben érkezik a szertartásra. Ha...