Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > 9+1 „kedves” esküvői kérdés, ami a könyöködön jön ki

9+1 „kedves” esküvői kérdés, ami a könyöködön jön ki

Ugye tudjátok, hogy nem vagytok egyedül abban az örök körforgásban, amikor a rokonok megkérdőjelezik minden egyes döntéseteket az esküvőszervezéssel kapcsolatban? 100 százalékig biztosak vagyunk abban, hogy szinte minden párnak meg kell küzdenie a kényelmetlen kérdésekkel, a kínos csenddel és a hosszas magyarázkodással. Íme, itt sorakoznak a „kedvenc” kérdéseitek, és a rövid választ rájuk!

Kategóriafüggetlen banner

1. #válás 

“Ugye tudjátok, hogy minden második házasság válással végződik? Biztosan szükségetek van arra a darab papírra? Nem vagytok így boldogok?”

Válasz – Igen, nagyon rosszak a statisztikák, és mi is rengeteg elvált párt ismerünk, de mi arra készülünk, hogy együtt fogunk megöregedni. Te aztán tudod, hogyan kell meghozni az ember kedvét a házassághoz!

2. #lefogszaddigfogyni? 

“Hát, biztosan nagyon szép leszel menyasszonyként, de nem gondolod, hogy egy picit még le kellene adni itt-ott? Nem mintha nem lennél így is tökéletes – nekünk az vagy!!! – de az esküvői képeken meglátszik majd az a kis felesleg is!”

Válasz – Képzeld, pontosan az a cél, hogy az a kis felesleg minden fotón nagy hangsúlyt kapjon. Direkt erre gyúrok, de azért köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem!

3. #atyaégdesoványvagy

“Hát kilátszik az összes bordád, jó lesz egyáltalán rád valamilyen menyasszonyi ruha? Jó lenne, ha híznál egy kicsit, mert az arcod is egészen be van esve, a karod meg olyan vékony, mint a kisujjam. Tessék jó sokat enni, és felejtsd el ezt a madáreleséget. Ide egy kiadós csülökpörkölt kell!”

Válasz – Tizenhat éves korom óta 53 kiló vagyok, és kicsattanok az egészségtől. Megtaláltam a tökéletes menyasszonyi ruhát, és gyönyörűen mutatok benne, majd meglátod!

4. #biztoskellez?

“Szükségetek van ceremóniamesterre? Esküvőszervező? Hát az meg micsoda? Ha adtok nekem 20 percet, a kisujjamból kirázom a szakmát, nem kell ezért felvenni valakit! A Józsiék esküvőjén se volt, mégis megoldottak mindent!”

Válasz – Az esküvőszervező ma már legalább annyira elfogadott szolgáltató, akárcsak a ceremóniamester. A Józsiék esküvőjén tényleg nem volt semmi gond, csak a fele násznép lemaradt a polgári esküvőről, mert nem találtak oda a házasságkötő terembe. Mi arra vágyunk, hogy mindenki hallja, amikor kimondjuk az igent.

Kristinus

5. #mindendrága

“Hát én ennyi pénzt biztosan nem költenék el se dekorációra, se ruhára. Nem tudom, nektek miért nem felel meg az, ha rám bízzátok a díszítést…a Kati pedig majd megvarrja a ruhátokat – a nadrágokat is mindig ő hajtja fel!”

Válasz – Nagyon szépen köszönjük a segítséget, de szeretnénk mi magunk felkeresni egy szolgáltatót, aki feldíszíti a helyszínt, nem terhelnénk téged soha ennyi munkával. Ami pedig a ruhát illeti, Kati tényleg szépen felhajtotta a nadrágot, csak azóta rövidnadrágnak használom. Egy esküvői ruhaszalonban tökéletesen méretre igazítanak minden menyasszonyi ruhát, hogy a profi varrónőkről ne is beszéljünk.

6. #minekafotós

“Miii??? Hogy mennyiiii?? 200.000 forint csak a fotósnak, és ebben még a videó vagy a drón sincs benne? Tegnap vettünk egy nagyon jó kis okostelefont a plázában, akár 200 kép is elfér a kártyáján. Mondjátok le azt a méregdrága fotóst, majd mi csinálunk rólatok néhány képet. A mi albumunkban is van 4-5 kép, az bőven elég!”

Válasz – Manapság meg kell fizetni a minőségi szolgáltatást. Egy profi fotós lehet, hogy sokba kerül, de legalább biztosak lehetünk benne, hogy nem csak 4-5 jól sikerült kép kerül majd az albumba. Amúgy láttad, hogy mennyibe kerül egy kiváló minőségű drón? Vagy kérjük meg a szolgáltatót, hogy a munkadíjon spóroljon?

7. #megkellhívni

“Apádat és engem nem érdekel, hogy nektek tetszik-e, vagy sem, de a Dezsőéket meg kell hívni a lagzira is, ha a fene fenét eszik is! Tessék, itt van egy lista, ezen rajta van mindenki, akit meg KELL hívnotok. Ha valakit nem ismertek, csak szóljatok, majd segítek rá emlékezni!”

Válasz – Már elkészítettük a vendéglistát, sőt, a nyomdában vannak a meghívók is. Köszönjük, hogy ti is foglalkoztatok a listával, de a keretünkbe nem fér bele több vendég, és mindenkit felírtunk a listánkra, aki annyira közel áll hozzánk, hogy meg szeretnénk vele osztani életünk legboldogabb pillanatait!

8. #enniakarok

“Nagyon remélem, hogy NORMÁLIS étel is lesz a lagzin, mert nem szeretnénk olyat látni az asztalon, amivel még eddig sosem találkoztunk. Amiket például az előbb felsoroltál, azok mind valamilyen fűízű fogásnak tűnnek. Nem fogunk éhezni?”

Válasz – Nem hinném, hogy éhezni fogtok, feltéve, ha tényleg megkóstoljátok a menüt. A fű ízét mi sem szeretjük, az ételek nem lesznek zöldek és csak akkor kell cserebogarat enni, ha a szarvasbogár nem ízlik!

9. #nemjóahelyszín

“Nekem nem annyira tetszik a helyszín, amit kinéztetek. Sokkal olcsóbbat is találtam volna nektek, olcsóbb menüvel és olcsóbb szállással. De ha ennyit akartok fizetni, felőlem csak nyugodtan. Mindez persze csak pénzkidobás, nem gondoljátok?”

Válasz – Nem, nem gondoljuk. Amikor az álomesküvőt terveztük, nem szerepelt a szótárunkban az olcsó szó, csak a minőségi és a korrekt. Árakban és szolgáltatásban egyaránt. De ha meg tudnád mondani, hogy hol juthatok olcsó buborékfújó utántöltőhöz, annak nagyon örülnék.

+1. #terhesvagy?

“Hát ti aztán jól összecsaptátok az esküvőszervezést! Netán terhes vagy?”

Válasz – Bár nem értem, hogy ennek a kérdésnek mi köze van az esküvőhöz, de ígérem, hogy még a férjemnek sem mondom el a jó hírt, amíg neked nem újságoltam el!

Ugye ti is találkoztatok már ehhez hasonló kérdésekkel? Nyilván egy picit eltúloztuk őket, de nagyon fontos, hogy tudjátok, hogy ez a ti esküvőtök lesz, a ti álmaitokkal és a ti elvárásaitokkal. Ragaszkodjatok hozzájuk bátran, és boldogan emlékeztek majd vissza a nagy napra!