Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > A kis esküvő előnyei – Ha nem szeretnél nagy felhajtást!

A kis esküvő előnyei – Ha nem szeretnél nagy felhajtást!

Nem minden pár vágyik hetedhét országra szóló lakodalomra, vannak, akik a nagy napot más formában képzelik el, kevés vendéggel, kevés felhajtással, szolid keretek között. Egy kis esküvő éppen olyan mesés, és varázslatos lehet, mint egy 200 fős ceremónia, ezért ha az utóbbinak már a gondolatától is hideg futkos a hátatokon, szervezzetek  meghitt, kis esküvőt! Ehhez mutatunk néhány tippet nektek!

Kategóriafüggetlen banner

Persze érdekes kérdés, hogy mi számít kis esküvőnek? Amin csak ti vagytok jelen és a tanúk? Esetleg ha maximum 10, 20 vagy 40 vendéget hívtok?

Nyilvánvalóan többféleképpen értelmezhetitek a fogalmat, ezért az sem mindegy, hogy ennek megfelelően hogyan fogtok hozzá a szervezéshez. Egy minilagzi előtt is bőven lehet tennivaló, akárcsak egy olyan esküvő előtt, ahova csak a szűk család és néhány barát hivatalos. Csak rajtatok múlik, és az igényeiteken.

Milyen egy minilagzi és mennyi szervezéssel jár?

Egy igazán kis esküvő lehet akár négyszemélyes is, hiszen semmi másra nincs szükség hozzá, mint rátok, 1-1 tanúra és az anyakönyvvezetőre. Tudnotok kell, hogy az eljárás ugyan önmagában illetékmentes, de a házasságkötő teremért, a külső helyszínért, a munkaidőn túli közreműködésért fizetni kell, ezt a díjat az önkormányzatok rendeletben rögzítik. Tájékozódjatok, mielőtt bármit elkezdtek intézni!

Mire lesz még szükségetek?

Amennyiben nem szeretnétek sem lagzit, sem egy kis vendégséget, az egész esküvő nem tart 15 percnél tovább, utána már házas emberekként folytathatjátok tovább a közös életeteket.

Tipp!

Ha néhány fotót azért mégiscsak szeretnétek a nagy napról, érdemes egy egyszerű hétköznapra egyeztetni a ceremónia időpontját, mert ilyenkor az esküvői fotósok többsége szabad! Nektek pedig ez a nap úgysem „csak” egy sima hétköznap lesz az életetekben, nem igaz?

Kis esküvő, kevés vendéggel

Meghívnátok néhány vendéget, de határozottan meghúznátok a vonalat a vendéglista írása közben? Jó, rendben, szuper! Innen már könnyű dolgotok lesz, ugyanis csak igazodni kell a konkrét elképzelésekhez. Amennyiben van egy keretösszeg, amit az esküvőre szántok, mérjétek fel, hogy mire szeretnétek belőle költeni, és tologassátok úgy az összegeket, hogy ne menjen semmi a minőség rovására, és mindennel elégedettek legyetek. Mutatunk ehhez néhány ötletet!

Mire lesz szükségetek?

  • Készítettünk egy akciótervet az esküvőszervezéshez, ide kattintva máris meglátjátok, melyek a főbb állomások. Amennyiben kevés ember láttok vendégül a nagy napon, kicsinyítsétek le a listát, és igazítsátok a 10, 20 vagy 40 főhöz – ez nyilván esküvőnként változik.
  • A meghívók, a dekoráció, a ruhák, a kiegészítők, és minden szolgáltató költségét gondosan mérlegelnetek kell, hogy később ne érjenek meglepetések. Ne spóroljatok, inkább csoportosítsatok!
  • Ha nem szeretnétek nagy lagzit, egy fogadáson, vagy kerti partin is vendégül láthatjátok a vendégeket egy kis süteményre, pezsgőre, vagy más finomságokra. A megvendégelés kedves gesztus, és egy bográcsos lagzi is fantasztikus emlékeket hagyhat a násznépben!

Jó tanács!

Ha kis esküvőre vágytok, annak nyilván oka van. Ne hagyjátok magatokat ettől eltántorítani, hiszen ez a ti nagy napotok! Mindenkinek meg kell értenie, hogy miért nem csaptok országos mulatságot. Amennyiben ez kicsit keményebb dió, a vendéglistához néhány hasznos tippet elleshettek innen. 

A lakodalom hangulata egy kis esküvőnél is lehet fergeteges, mert mint tudjuk, ez nem létszám kérdése. Találjátok meg a legjobb szolgáltatókat, akiket meg tudtok fizetni, és sokkal gördülékenyebb lesz minden a szervezés közben és az esküvő napján.

Egy jó ceremóniamester, vőfély, vagy esküvőszervező szuper tanácsokat adhat, mert ha valóban profi szakemberre bukkantok, neki is az lesz a fontos, hogy álomesküvőtök legyen, mindegy, hogy mekkora és hány vendég vesz részt rajta!

Fotók: pinterest.com