Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > A legmenőbb esküvői BBQ fogások
A legmenőbb esküvői BBQ fogások

A legmenőbb esküvői BBQ fogások

A legmenőbb esküvői BBQ fogások – Nincs manapság trendibb szó a barbecue-nál, ezért mi az esküvői menünél is emellett tesszük le a voksunkat. Ha húsimádó étrendet követtek, itt garantáltan olyan fogásokra számíthattok, ami után minden vendég megnyalja mind a 10 ujját. Tudjátok, hogy mennyi ételt lehet lassú tűzön sütve elkészíteni?

Menő esküvői BBQ fogások

Kategóriafüggetlen banner

Mi is pontosan az az esküvői BBQ?

A BBQ egy olyan ételkészítési technika, ahol lassú tűzön, hagyományosan 110-120C tartományban fatüzeléssel vagy faszénnel készített hőn készítik el a húst. Rengeteg étterem vette fel az étlapjára az ilyen eljárással készített húsos ételeket. Sőt, egyre többen vesznek otthonra is maguknak smokert, hogy kikísérletezzék a legjobb fűszerezést az általuk kedvelt húsoknál.

Ha a ti szíveteket is rabul ejtette a BBQ, vagy csak szívesen ennétek füstölt ételeket az esküvőtökön, szemezgessetek az ötleteinkből. Esetleg játsszatok el a gondolattal, hogy milyen szín-, és ízkavalkádra számíthattok majd.

A legmenőbb esküvői BBQ fogások

fotó: pixabay.com

Burgerek, saláták, mártogatós szószok

Ha valódi BBQ burgereket szeretnétek látni a feldíszített asztalokon, gondolkodjatok el azon, hogy milyen köretet szeretnétek hozzá. Ne feledkezzetek el arról sem, hogy lehetnek a vendégek között vegetáriánusok, illetve olyan gyerekek is, akik nem rajonganak a húsért, éppen ezért szükség lesz többféle fogásra is. Talán a legegyszerűbb az, ha grillezett sajtokkal és zöldségekkel (cukkini, padlizsán, gomba) egészítitek ki a menüt, no meg persze valamilyen burgonyával és salátával.

Hirdetés

A salátakínálat lehet egészen nagy is, akár 8-10 féle friss, színes, illatos saláta is belefér a Nagy Napon a menübe, amivel garantáltan lenyűgöztök majd minden vendéget. Lehetnek hagyományos saláták is. Ide is becsempészhetitek a különlegesebb változatokat, például a csicseriborsó, a spenót és az édeskömény érdekes meglepetésnek bizonyulnak majd (nem beszélve a tengeri herkentyűkről)!

fotó: pexels.com

A hús és a saláta mellé kínált mártogatós szószok megint csak változatosak lehetnek, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb ízvilágot. Vannak, akik a paradicsomos ízek mellett teszik le a voksukat, mások a tejfölös, vagy éppen az avokádós, padlizsános változatokat kedvelik. Ezekkel az ételekkel annyit lehet variálni, hogy biztosan mindenki hálás lesz nektek azért, hogy megkóstolhat egy új ízt, vagy megismerkedhet egy új technikával.

Ha még ennél is különlegesebbre vágytok

Vannak olyan húsok, amelyekkel nagyobb valószínűséggel találkoztok, ha kedvelitek a BBQ ételeket. Ilyen például az oldalas vagy a marhaszegy, és vannak olyanok is, amik talán kevesebbszer feküdtek a tányérotokon. A disznófül, a harcsapofa, és a kakastaréj biztosan meglepné a násznépet, ugyanakkor ezzel kedveskedhettek azoknak az ínyenceknek, akik szívesen megkóstolnának valami extrém újdonságot.

fotó: pinterest.com

Tálalás, a végső csapás!

Ha találtok olyan éttermet, ahol helyben, akár a kertben is el tudják készíteni számotokra a BBQ ételeket, nyert ügyetek van! Így a vendégek megnézhetik, hogyan készülnek ezek a húsok, és talán örökre megfertőzi őket a sütögetés izgalma. Koromfekete tányérokon, vagy egyszerű fadeszkákon remekül mutatnak majd a színes fogások. Erre az alkalomra pedig talán a svédasztalos megoldás a legpraktikusabb, mert így mindenki nyugodtan végignézheti a kínálatot, és esetleg több ízt is meg tud kóstolni. A vendéglista átböngészésére azért szánjatok egy kis időt az ételek összeállításánál, hiszen nem mindegy, hogy hány vegetáriánus vendégre kell számítani majd.

Reméljük meghoztuk a kedvet egy jó kis BBQ esküvőhöz! Az országban egyre több helyen találkozhattok olyan profikkal, akik hosszú évek óta gyakorolják a lassú tűzön történő füstölt sütögetés tudományát, ezért azt tanácsoljuk, hogy keressétek meg őket néhány hónappal (mondjuk 5-6 hónappal) az esküvő előtt, és kérjétek ki a véleményüket a témában. Nem fogtok csalódni, ez biztos!