Limonádé bár esküvőn? – gondoltatok már ilyesmire? Ugye egyet értünk abban, hogy a hűsítő jégkockák, a vidám esernyők, a kacskaringós szívószálak, és az édesen hívogató, neonszínű limonádék jelentik a nyári lagzikon a felüdülést? Reneszánszukat élik ezek az egyszerű, frissítő italok, melyeknek a felnőttek és az aprónépek is nagyon fognak örülni a szertartás után és a lakodalom közben is.

Kategóriafüggetlen banner

Korábban úgy készítettük a limonádét házilag, hogy egy nagy kancsóba belezúdítottunk egy mázsa jégkockát, meg egy kis citromlevet, majd jól összekevertük őket és meg is volt a hűsítő nedű. Nos, nyilván nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy az IGAZI limonádé a citromleves ízesítésnél napjainkban jóval többet jelent és annyi kreatív ízzel találkozhatunk, melyek már-már szexi bujasággal néznek velünk farkasszemet a pohár mélyéről.

Limonádé bár: titkos fegyver az idei esküvőkre!

A csalóka időjárásnak köszönhetően kis túlzással áprilistól szeptember végéig bármikor beköszönthet a 40 fokos, párás időjárás, amikor jól esik a vendégeknek egy kis frissítő a nagy napon. A rostos levek és a szénsavas üdítők után a nagy melegben továbbra is szomjasnak fogja magát érezni a násznép, és a lagzi közben is biztosan jobban fog esni mindenkinek a jeges limonádé, mint bármi más.

Hirdetés

Éppen ezért azt tanácsoljuk nektek, hogy az esküvőszervezés közben vegyétek föl a kapcsolatot több cateringes céggel, és kérjetek árajánlatot egy limonádé bárra.

Limonádé bár: titkos fegyver az idei esküvőkre!

Milyen egy jó limonádé bár?

Ideális esetben legalább 4-5 féle ízesítés közül választhatnak a vendégek, az egyszerűbb citrom-lime vagy bodzás változat is jó, ha szerepel a választható italok között, de az izgalmasabb, gránátalmás, rebarbarás és dinnyés ízek is nagyon üdítőek lehetnek.

A gyümölcsös ízek mellett egyre több helyen találkozhattok sárgarépa, bazsalikom, és levendula ízű limonádéval is, melyek a szivárvány összes árnyalatában előfordulhatnak a poharatokban.

Az ízek mellett az italok külsejét is érdemes új, kívánatos köntösbe csomagolni, hogy még hívogatóbbak legyenek a vendégek számára. Ha szelfi sarok is lesz a lagzi helyszínén, garantáltan erről készül majd a legtöbb fotó!

Limonádé bár: titkos fegyver az idei esküvőkre!

Szükség lesz a limonádékhoz rengeteg díszítőelemre és jégre, valamint azt is jelezzétek a limonádékat készítő szolgáltatónak, ha „ehető” virágokat is szeretnétek az italokban látni.

Hiába játszotok el azzal a gondolattal, hogy mindenkinek saját, névvel ellátott pohara lesz, valójában 10-15 főnél is nehéz elérni, hogy mindenki megjegyezze azt, hogy tánc és rohangászás közben hova rakta le a poharát, nemhogy 40-80-120 főnél.

Ezt a gondolatot engedjétek el, és készüljetek fel arra, hogy a vendégek számának sokszorosa fogy majd el poharakban.

Limonádé bár: titkos fegyver az idei esküvőkre!

Hol kapjon helyet a bár?

Érdemes egy különálló helyre állítani a bárt, ahol mindenki számára szabadon elérhető egész este. Nehezen megoldható, hogy pincérek szolgálják ki a vendégeket, mert egy nagyobb létszámú esküvőnél szinte biztos, hogy nem lehet követni, ki milyen ízű/díszítésű/szívószálas/esernyős limonádét szeretne inni.

Egyes helyeken nagy limonádés kancsókat tesznek az asztalok közepére, és abból tölthetnek maguknak a vendégek, de ha valóban szabadon variálható, egyedi üdítőket szeretnétek a nagy napra, akkor jobb választás a limonádé bár.

Vessétek be ezt az egyszerű, de nagyszerű ötletet ti is az esküvőtökön, és még évek múlva is emlegetni fogják a vendégek, hogy milyen remek frissítőket kóstolhattak!