Az esküvőszervezés egyik legfontosabb lépése, hogy pontos költségvetést írjunk, ehhez pedig minden árajánlat esküvő előtt már a kezünk között kell, hogy legyen. Lehet, hogy nem ez a legromantikusabb része ennek a boldog, rózsaszínfelhős időszaknak, de kétség kívül az egyik legfontosabb kiindulási alap, hogy árajánlatot kérjünk az esküvői szolgáltatóktól.

Kategóriafüggetlen banner

Miért fontos árajánlatot kérni?

Több szempontból is a javunkat szolgálja, ha az árajánlat esküvő előtt már legalább fél évvel nálunk van. Egyrész segít választani az esküvői szolgáltatók közül. Többször is előfordulhat, hogy egy kategóriában több szolgáltató is szimpatikus, de az árajánlat alapján döntünk végül egyik vagy másik mellett.

Fontos az árajánlat az esküvői költségvetés kiszámításának szempontjából is, hisz segít meghatározni a legnagyobb kiadásokat. Persze váratlan kiadások mindig is lesznek, de a leghangsúlyosabb kiadásokkal érdemes előre számolni.

Ha egy pontos és részletes árajánlatot ismerünk az adott szolgáltatótól, a későbbi félreértéseket is könnyebb elkerülni. Tudni fogjuk, hogy mit mennyiért vállalnak, és tudunk mire hivatkozni. Ha elég részletes az árajánlat, gyerekjáték lesz utána a szerződés megírása.  

Árajánlat esküvő előtt – Mire figyelj?

Az árajánlat esküvő előtt akkor fog igazán a segítségetekre lenni, ha elég pontos és részletes. Nem biztos, hogy minden szolgáltató így készíti el az árajánlatát, ezért figyeljetek oda, hogy az alábbi információkra mindenképp fény derüljön!

 • Alapcsomag: Az első és legfontosabb tisztázni való, hogy mit vállal az adott szolgáltató egy alapárért. Nem csak az összeg a fontos, hanem a szolgáltatás részletes megbeszélése is.
 • Időtartam: Az árajánlatban térjetek ki, hogy mikor érkeznek a helyszínre, és meddig maradnak. Fontos tudni, hogy napidíjjal, vagy óradíjjal dolgoznak-e.
 • Extra kívánság: Minden szolgáltatóval tisztázzátok árajánlat kérésnél, hogyha valamit szeretnétek, ami nincs benne az alapcsomagban (tovább maradjanak, több mindent csináljanak, stb.) akkor annak milyen díja van.
 • Fizetési feltételek: Az árajánlat fontos, hogy tartalmazza a fizetési feltételeket. Legyen szó a végösszegről, a fizetés idejéről (esküvő előtt vagy után), az előleg mértékéről (ha van), és a fizetés módjáról (készpénz vagy utalás) is.
Hirdetés
 • Lemondási feltételek: Felmerülhet bennetek a kérdés, hogy miért fontos az árajánlatban a lemondási feltétel ismertetése. A válasz nagyon egyszerű! Mint minden szolgáltatás lemondásnál, megvan az anyagi vonzata a visszalépésnek. Tisztáznotok kell, hogy mennyi kártérítési díjat kell fizetni, ha ti mondjátok vissza a felkérést, vagy, ha ők mondják le. A lemondásnak is van időkorlátja, kérdezzetek rá, mi van akkor, ha az esküvő előtt hónapokkal lép vissza valamelyik fél, és mi van akkor, ha pár nappal előtte. És persze sose történjen ilyen, de előfordulhat, hogy valamelyik fél önhibáján kívül kénytelen visszalépni (baleset, haláleset), ebben az esetben is változhat a lemondás anyagi vonzata.

Kiktől érdemes árajánlatot kérni?

Az alábbi szolgáltatóktól kiemelten fontos az árajánlat esküvő előtt, hiszen alapjaiban határozzák meg a lagzi hangulatát, és minél hamarabb le kell foglalni őket a nagy napra.

 • helyszínt biztosító szolgáltató
 • étel-ital szolgáltató
 • zenei szolgáltató
 • esküvői fotós
 • esküvői videós
 • vőfély
 • ceremóniamester
 • beauty csapat (fodrász, sminkes, manikűrös)
 • extra szolgáltatók (produkciók, fellépők, extra látványelemek, stb…)

Láthatjátok, hogy az árajánlat esküvő előtt nagyon sok kérdésre választ tud adni, és segít, hogy mihamarabb meg tudjátok találni a számotokra legmegfelelőbb szolgáltatót. Essetek túl gyorsan és egyszerűen a mocskos anyagiakon, hogy aztán jöhessen az a rózsaszínfelhős készülődés!