Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Beach lagzi – ha lazára vennéd a nagy napot!
Beach lagzi

Beach lagzi – ha lazára vennéd a nagy napot!

Egy forró nyári napon sokan nem vágynak nehéz ételekre és kényelmetlen cipőre, csak egyszerűen szeretnék élvezni a napsütést, a könnyed ételeket és a rokonok, barátok társaságát az esküvői szertartást követő lagzin. Ehhez keresve sem lehetne jobb helyet találni a vízpartnál, ahol kötöttségek nélkül, szabadon fürödhettek, grillezhettek és nyugodtan beszélgethettek egymással. A beach lagzi a meleg nyári hónapok legjobb döntése!

Kategóriafüggetlen banner

Ahhoz, hogy igazán hangulatos legyen a beach lagzitok, csak néhány hozzávalóra van szükség, de azokból a legjobb és legizgalmasabb dolgokra! Na meg persze a legjobb minőségre, elvégre nem a spórolás a cél, hanem a lazulás. Egy vízparti helyszín mellett már csak néhány finom falatról, mérhetetlen mennyiségű hideg italról, és jó pár színes strandfelszerelésről kell gondoskodnotok, és már kezdődhet is a móka (vagyis a fürdés).

A megfelelő helyszín

A beach lagzihoz nyilvánvalóan szükségetek lesz egy vízparti helyszínre, ami lehet egy kényelmes nyaraló a Balatonon, a Szelidi-tónál, a Velencei-tónál, de akár Békésszentandráson is. A lényeg, hogy ne kelljen még 50 métert se gyalogolni a vízhez, mert akkor már szétszakad a csapat, és nem lesz lagzi hangulata az összejövetelnek.

Közvetlenül a vízparton érdemes tehát nyaralót bérelni, ami a település méretétől, a megyétől, a nyaraló felszereltségétől és hely népszerűségtől függően kb. 100.000 és 250.000 Ft között 2 nap, 1 éjszakára. Amennyiben nagy a kert, sátrakat is leverhettek, így a vendégeknek nem lesz gond a szálláskeresés sem. Ha a szertartás délelőtt lesz, akkor már kora délután, az esküvői fotózást követően ti is megérkezhettek a vendégek után a helyszínre, és fürödhettek egy jót a tikkasztó hőségben.

Tipp!

A vendégeknek mindenképpen szóljatok, hogy kényelmes, laza ruhában érkezzenek, és hozzanak magukkal fürdőnadrágot, bikinit és naptejet! Értesíthetitek őket akár a meghívón, vagy akár egy erre a célra létrehozott titkos facebook csoportban is.

Este sort keríthettek szalonnasütésre, és éjszakai fürdőzésre is, persze utóbbit csak nagyon odafigyelve, kevés alkohollal a szervezetetekben! A zenéről gondoskodhat egy esküvői dj, aki kellemes buli hangulatot varázsol a vízparton, igazi nyári zenékkel, gondosan ügyelve az esti csendrendeletre. Ha olyan helyet találtok, ahol még homokozó és csúszda is van, a gyerekek szemében is irtó menő lagzit könyvelhettek el!

Grillezett húsok, standos fogások

Ha azon gondolkodtok, hogy egy vízparti helyszínen mi lenne a legjobb esküvői menü, egészen egyszerű válasszal szolgálhatunk nektek. Bízzatok meg egy cateringes céget, hogy utazzanak ki a nyaralóhoz, és a délután/este folyamán gondoskodjanak a helyben grillezett húsokról, hamburgerekről, virsliktől, és a különféle grillzöldségekről (gomba, cukkini, padlizsán).

Az igazi nyári fogásokat garantáltan imádni fogják a vendégek, főleg, ha megfűszerezitek egy kis vattacukorral, és csemegekukoricával!

Mi legyen a tortával?

Természetesen tortázni ugyanúgy lehet a kertben is, akárcsak egy elegáns étteremben, csak a hűtésről és a szállításról kell megfelelően gondoskodni. Mi azt tanácsoljuk, hogy keressetek helyben egy jó kis cukrászdát, ne utaztassátok meg a tortát a fél országon át.

A gyerekek kedvéért készülhettek délután fagyival vagy jégkrémmel, de ha nem akartok szöszölni a gombócok kiosztásával, válasszatok olyan cateringes szolgáltatót, aki ebben is a segítségetekre lesz!

Hűsítő italok, limonádék

Elékeztünk a forró nyári napok egyik legfontosabb részéhez, a frissítő italokhoz. Reneszánszukat élik a limonádék, ennek köszönhetően nagyjából 30 féle ízben találkozhattok velük szerte az országban. Nektek már csak ki kell választani, hogy milyen szín- és ízvilágra vágytok, a többit bízzátok a szolgáltatókra.

Mindenképpen jobban jártok, ha nem ti kevergettek tízpercenként húsz liter frissítőt, nem érdemes ezt a feladatot magatokra vállalni, főleg, hogy a limonádé és a jegestea mellett minőségi, hideg sörökkel is érdemes készülni a lagzira. A tapasztalat azt mutatja, hogy a meleg nyári napokon tartott lagzikon sörből sosem lehet elég, ezért kérjétek ki a szolgáltatók tanácsát arra vonatkozóan, hogy mennyi sört érdemes rendelni. Ne ti számolgassátok otthon, higgyétek el, nekik sokkal nagyobb rutinjuk van ebben!

Koktélokra is szükségetek lesz?

Nem gond! Sok cég rendezkedik be arra, hogy esküvőkön, céges rendezvényeken bármixerek keverjék nektek az italokat, mindenféle érdekes mutatvánnyal fűszerezve a show-t.

Vidám matracok, úszógumik, nyugágyak, ez a Beach lagzi!

Nem létezik igazi beach lagzi fürdés nélkül, igaz? Mi is így gondoljuk. Ha szeretnétek mindenféle szuper kellékkel megörvendeztetni a násznépet, vásároljatok néhány strandmatracot, színes úszógumit, felfújható flamingót, vagy unikornist, helyezzetek el pár kényelmes nyugágyat a parton, és máris kész a strandhangulat!

Ha igazán körültekintőek vagytok, beszereztek 2-3 pár karúszót is, hogy azok a gyerekek is pancsolhassanak, akiknek otthon maradt a Jégvarázsos szupercsodája.

Ahogyan azt már említettük, kelleni fog naptej, szalmakalap, és törölköző is, ezért jó, ha írtok egy kis listát, hogy semmi ne maradjon otthon! Végül, de nem utolsó sorban, gondoljatok azokra az idős vendégekre is, akik nem biztos, hogy csobbannak veletek a vízben. Nekik készítsetek asztalokat és székeket az árnyékba, hogy ők is biztosan jól érezzék magukat.

Ha megtetszett a beach lagzi gondolata, nézelődjetek a szállások között, egy remek last minute ajánlat bármikor szembesétálhat veletek. Jövőre tervezitek a nagy napot? Foglaljatok már most szállást!