Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Beach lagzi – ha lazára vennéd a nagy napot!
Beach lagzi

Beach lagzi – ha lazára vennéd a nagy napot!

Egy forró nyári napon sokan nem vágynak nehéz ételekre és kényelmetlen cipőre, csak egyszerűen szeretnék élvezni a napsütést, a könnyed ételeket és a rokonok, barátok társaságát az esküvői szertartást követő lagzin. Ehhez keresve sem lehetne jobb helyet találni a vízpartnál, ahol kötöttségek nélkül, szabadon fürödhettek, grillezhettek és nyugodtan beszélgethettek egymással. A beach lagzi a meleg nyári hónapok legjobb döntése!

Kategóriafüggetlen banner

Ahhoz, hogy igazán hangulatos legyen a beach lagzitok, csak néhány hozzávalóra van szükség, de azokból a legjobb és legizgalmasabb dolgokra! Na meg persze a legjobb minőségre, elvégre nem a spórolás a cél, hanem a lazulás. Egy vízparti helyszín mellett már csak néhány finom falatról, mérhetetlen mennyiségű hideg italról, és jó pár színes strandfelszerelésről kell gondoskodnotok, és már kezdődhet is a móka (vagyis a fürdés).

A megfelelő helyszín

A beach lagzihoz nyilvánvalóan szükségetek lesz egy vízparti helyszínre, ami lehet egy kényelmes nyaraló a Balatonon, a Szelidi-tónál, a Velencei-tónál, de akár Békésszentandráson is. A lényeg, hogy ne kelljen még 50 métert se gyalogolni a vízhez, mert akkor már szétszakad a csapat, és nem lesz lagzi hangulata az összejövetelnek.

Közvetlenül a vízparton érdemes tehát nyaralót bérelni, ami a település méretétől, a megyétől, a nyaraló felszereltségétől és hely népszerűségtől függően kb. 100.000 és 250.000 Ft között 2 nap, 1 éjszakára. Amennyiben nagy a kert, sátrakat is leverhettek, így a vendégeknek nem lesz gond a szálláskeresés sem. Ha a szertartás délelőtt lesz, akkor már kora délután, az esküvői fotózást követően ti is megérkezhettek a vendégek után a helyszínre, és fürödhettek egy jót a tikkasztó hőségben.

Tipp!

A vendégeknek mindenképpen szóljatok, hogy kényelmes, laza ruhában érkezzenek, és hozzanak magukkal fürdőnadrágot, bikinit és naptejet! Értesíthetitek őket akár a meghívón, vagy akár egy erre a célra létrehozott titkos facebook csoportban is.

Este sort keríthettek szalonnasütésre, és éjszakai fürdőzésre is, persze utóbbit csak nagyon odafigyelve, kevés alkohollal a szervezetetekben! A zenéről gondoskodhat egy esküvői dj, aki kellemes buli hangulatot varázsol a vízparton, igazi nyári zenékkel, gondosan ügyelve az esti csendrendeletre. Ha olyan helyet találtok, ahol még homokozó és csúszda is van, a gyerekek szemében is irtó menő lagzit könyvelhettek el!

Grillezett húsok, standos fogások

Ha azon gondolkodtok, hogy egy vízparti helyszínen mi lenne a legjobb esküvői menü, egészen egyszerű válasszal szolgálhatunk nektek. Bízzatok meg egy cateringes céget, hogy utazzanak ki a nyaralóhoz, és a délután/este folyamán gondoskodjanak a helyben grillezett húsokról, hamburgerekről, virsliktől, és a különféle grillzöldségekről (gomba, cukkini, padlizsán).

Az igazi nyári fogásokat garantáltan imádni fogják a vendégek, főleg, ha megfűszerezitek egy kis vattacukorral, és csemegekukoricával!

Mi legyen a tortával?

Természetesen tortázni ugyanúgy lehet a kertben is, akárcsak egy elegáns étteremben, csak a hűtésről és a szállításról kell megfelelően gondoskodni. Mi azt tanácsoljuk, hogy keressetek helyben egy jó kis cukrászdát, ne utaztassátok meg a tortát a fél országon át.

A gyerekek kedvéért készülhettek délután fagyival vagy jégkrémmel, de ha nem akartok szöszölni a gombócok kiosztásával, válasszatok olyan cateringes szolgáltatót, aki ebben is a segítségetekre lesz!

Animacik

Hűsítő italok, limonádék

Elékeztünk a forró nyári napok egyik legfontosabb részéhez, a frissítő italokhoz. Reneszánszukat élik a limonádék, ennek köszönhetően nagyjából 30 féle ízben találkozhattok velük szerte az országban. Nektek már csak ki kell választani, hogy milyen szín- és ízvilágra vágytok, a többit bízzátok a szolgáltatókra.

Mindenképpen jobban jártok, ha nem ti kevergettek tízpercenként húsz liter frissítőt, nem érdemes ezt a feladatot magatokra vállalni, főleg, hogy a limonádé és a jegestea mellett minőségi, hideg sörökkel is érdemes készülni a lagzira. A tapasztalat azt mutatja, hogy a meleg nyári napokon tartott lagzikon sörből sosem lehet elég, ezért kérjétek ki a szolgáltatók tanácsát arra vonatkozóan, hogy mennyi sört érdemes rendelni. Ne ti számolgassátok otthon, higgyétek el, nekik sokkal nagyobb rutinjuk van ebben!

Koktélokra is szükségetek lesz?

Nem gond! Sok cég rendezkedik be arra, hogy esküvőkön, céges rendezvényeken bármixerek keverjék nektek az italokat, mindenféle érdekes mutatvánnyal fűszerezve a show-t.

Vidám matracok, úszógumik, nyugágyak, ez a Beach lagzi!

Nem létezik igazi beach lagzi fürdés nélkül, igaz? Mi is így gondoljuk. Ha szeretnétek mindenféle szuper kellékkel megörvendeztetni a násznépet, vásároljatok néhány strandmatracot, színes úszógumit, felfújható flamingót, vagy unikornist, helyezzetek el pár kényelmes nyugágyat a parton, és máris kész a strandhangulat!

Ha igazán körültekintőek vagytok, beszereztek 2-3 pár karúszót is, hogy azok a gyerekek is pancsolhassanak, akiknek otthon maradt a Jégvarázsos szupercsodája.

Ahogyan azt már említettük, kelleni fog naptej, szalmakalap, és törölköző is, ezért jó, ha írtok egy kis listát, hogy semmi ne maradjon otthon! Végül, de nem utolsó sorban, gondoljatok azokra az idős vendégekre is, akik nem biztos, hogy csobbannak veletek a vízben. Nekik készítsetek asztalokat és székeket az árnyékba, hogy ők is biztosan jól érezzék magukat.

Ha megtetszett a beach lagzi gondolata, nézelődjetek a szállások között, egy remek last minute ajánlat bármikor szembesétálhat veletek. Jövőre tervezitek a nagy napot? Foglaljatok már most szállást!

Animacik gyerek

Témába vág

Menyasszonytánc és menyecsketánc: Szokások és tippek A mai modern esküvőkön egyre kevesebb esküvői hagyományt tartanak, de azért vannak olyan kivételek, melyek még az új divatok ellenére is kihagyhatatlan elemei egy lakodalomnak. Ilyen többek között a menyasszonytánc, illetve a menyecsketánc is. K...
5+1 esküvői ötlet 2020-ra – Induljon a szervezés! Ha igazán őszinték akarunk lenni, akkor a férfiak szerint az esküvőszervezésre elég pár hetet szánni, azonban mi lányok, már jóformán gyerekkorunk óta tervezzük életünk egyik legfontosabb napját. Ha eljött az idő, hogy intenzívebben belecsapjunk a l...
Hiányzik még a “valami régi” a nagy napra? Segítünk! Rengeteg esküvői babona létezik, melyekben, még ha nem is hiszünk, biztos, ami biztos alapon mégis betartjuk őket. Ilyen például, hogy a vőlegény nem láthatja a menyasszonyt a ruhájában a szertartás előtt, hogy a menyasszonyt ölben viszi át a küszöb...
Valami kék – Nincs rá ötleted? Nekünk van! A valami régi, valami új, valami kölcsön, és valami kék ugyanolyan szoros egységet alkot így négyen, mint a Tini Nindzsa Teknőcök. Bár külön-külön is megállják a helyüket, de azért egységben az erő! Legtöbbször még a kevésbé babonás menyasszonyo...
Esküvői ajándék menyasszonyoknak – vőlegényektől Esküvői ajándék menyasszonyoknak...Drága vőlegények! Tudjuk, hogy szívetek mélyén mindig azon ügyködtök, hogy mosolyt csaljatok menyasszonyotok arcára, és megtestesítsétek azt a romantikus lovagot, akit szívetek hölgye kislány kora óta álmodott magá...
Esküvői ajándék vőlegényeknek – menyasszonyoktól Rengeteg esküvői hagyomány eredete nyúlik vissza évtizedekre, évszázadokra is, de nagyon sok szokást veszünk át külföldről, akár még filmekből is. Az igen kimondásán kívül, talán semmi sincs kőbe vésve, így csakis a jegyes páron múlik, mivel teszik ...
Telefonmentes esküvő – Hagyd pihenni a digitális kütyüket! Esküvőszervezés közben figyelnünk kell, hogy legyen alkoholmentes italkínálat, gluténmentes lakodalmi menü, cukormentes esküvői torta, és telefonmentes esküvő is. A „mindenmentes” mozgalom egyre nagyobb teret hódít, és már begyűrűzött az esküvőbizni...
Nászút árak Magyarországon 2019/2020 Lelki szemeitek előtt már biztosan látjátok magatokat egy csodás nászutas lakosztályban, ám először járjunk utána annak, hogy milyen magasak a nászút árak Magyarországon. A különféle hotelek, vendégházak, és utazási irodák számtalan kedvezményes cso...
Tavaszi esküvői trend 2020! – Friss, friss, friss! Alig hisszük el, de máris nyakunkon a 2020-as tavaszi esküvői szezon! Bizony, a párok többsége már most nagy hévvel szervezi az esküvőjét, ami nem csoda, hiszen vannak olyan profi szolgáltatók, akikkel már egy évvel a nagy előtt érdemes időpontot eg...
Provence stílusú esküvő – Bor, mámor…szerelem! Utazzunk egy kicsit! Nem kell bőrönd, nem kell repülő, csak a képzeletünk. Utazzunk oda, hol a nap mindig simogatja arcunkat, hol a bor édessége átjárja szánkat, hol a levendula illata lépten-nyomon csiklandozza orrunkat. Ez Provence! Egy mesebeli h...