A bohém esküvő legfőbb jellemzője, hogy semmi sem kötelező, viszont mindent bevethettek, ami csak tetszik. Ha egy olyan esküvőről álmodoztok, ahol egy kicsit hippik lehettek, ahol a virágdekoráció a legjellemzőbb díszítés, és ahol lazára vehetitek a figurát, akkor ezt a stílust nektek találták ki.

Nézzétek meg a Hairt, közvetlen utána a Mamma Mia-t és a Nagy Gatby-t, keressétek meg azokat az elemeket, amelyek a legközelebb állnak hozzátok, és szervezzétek meg az év leghangulatosabb bohém esküvőjét!

bohém esküvői ruha
Fotó: pinterest.com

Bohém esküvő – A stílusok keveredése

Szerencsére a bohém stílusú esküvőnél nem túlságosan szorosak és szigorúak a határok, így bármi belefér! Tengerparti esküvőre vágytok, ugyanakkor tetszenek a rusztikus dekorációk, a western csizmák, a vintage hangulat és egyenesen odavagytok az art deco stílusú ruhákért? És ez még nem minden!

Az álmotok egy sátras esküvő, amit össze szeretnétek egyeztetni a fent felsorolt kritériumokkal, és még ezernyi apró részlettel? Képzeljétek, még ennek sincs akadálya!

Kategóriafüggetlen banner

Arra azért figyeljetek oda, hogy ne egy össze-vissza kavalkád legyen a nagy nap, hiszen a cél nem ez, hanem egy végtelenül sikkes, francia eleganciával és egy nagy adag vagánysággal fűszerezett hetedhét országra szóló lakodalom!

Tipp!

Belefér itt-ott egy kis indián hangulat, és a virágkoronáról sem kell lemondanotok, sőt! A menyasszonyi ruhák, az ékszerek, és minden más igazodhat ezekhez, még a vőlegény öltözete is!

Mutatjuk, mi az a 10+1 tipp, amivel igazán izgalmas lehet egy bohém esküvő!

bohém esküvői tippek
Fotó: www.thefullheartsclub.com

10+1 tipp a bohém esküvőért!

Lássuk, mitől lesz igazán laza az esküvőtök. A listát a végtelenségig lehetne folytatni, hiszen a dekoráció, a ruhák és a virágok rengeteg lehetőséget rejtenek magukban. Annál is inkább, mert nincs olyan kézikönyv, ami gátat szabna a fantáziátoknak! Nyissuk ki azt a bizonyos kincsesládát, és keresgéljünk együtt a bohém tippek tengerében!

 • A menyasszonyi ruhák háza táján mindenképpen nézzetek szét alaposan, ugyanis a királylányos fazonú darabok mellett rengeteg lazább, hippisebb darabot találtok. A csipke és a fodor jó barátotok lesz, ahogyan a rövid, térdig érő ruhák hatalmas halmaza is. Meg fogtok lepődni, mennyi csodát találtok!
 • A vőlegény öltözete szintén nagyon trendi lehet, ha illik a személyiségéhez a nadrágtartó, a bot, a kalap, vagy akár egy vagány, egyedi csizma. A nyakkendő mintájával is nyugodtan lehet játszani!
esküvői öltözet
Fotó: www.thefullheartsclub.com
 • Az esküvő helyszíne lehet egy folyó vagy tópart, de ha egy bohém esküvő az álmotok, akkor valószínűleg egyébként is szabadtéri helyszínben gondolkodtok. Dekorálni remekül lehet, akár virágokkal, akár rusztikus vagy vintage hatású bútorokkal, szőnyegekkel, gyertyatartókkal, vagy akár egy nagy, virágokkal díszített boldogságkapuval.
 • A fotózáshoz, illetve csak magában a lagzi helyszínén is érdemes bohém kiegészítőket használni. Ilyen lehet egy régi szék, egy-egy pléd, asztalka, dézsa, illetve egy réges-régi csónak is. Tetszenek ezek a tippek? Képzeljétek el őket a saját esküvőtökön, és máris közelebb kerültök a bohém hangulathoz!
 • A virágdekorációban legyetek rugalmasak! Ne ragaszkodjatok feltétlenül egyetlen színhez, ehhez a stílushoz leginkább a “rét virágai” passzolnak. Vagyis olyan virágkorona, menyasszonyi csokor, kitűző és asztali dísz, ami olyan légies és természetes, mintha most szedtétek volna a virágokat közösen.
bohém esküvői helyszín
Fotó: www.thefullheartsclub.com
bohém esküvői kiegészítők
Fotó: www.thefullheartsclub.com

Hajfonatok, desszertek és a vendégek ruhája

 • A virágkoronáról jut eszünkbe! A trükkös hajfonatok szintén nagyon jó választásnak bizonyulhatnak, akár egyszerre a virágkoronával!
 • A kiegészítők között is érdemes körülnézni. A menyasszonyi cipőt, fülbevalót, esetleg még a karikagyűrűt is ennek fényében válasszátok ki. Persze csak akkor, ha utóbbit szívesen viselnétek egy életen át!
Hirdetés
 • A desszertek, és a torta sem kell, hogy nagyon tip-top legyen. Ezt úgy értjük, hogy a fehér fondant bevonat helyett előtérbe kerülhetnek a pucér torták, vagy akár a vagány fánkok, muffinok.
 • Mi a helyzet a koszorúslányok és a vendégek ruhájával? A koszorúslányok ruháját válasszátok ki közösen. Stílusban mindenképpen igazodjanak a ti öltözetetekhez, de ezen belül a skála igen széles. A vendégeknek pedig nyugodtan szóljatok, hogy a bohém esküvő nem jelent számukra komolyabb megkötést. Mindenkinek van olyan ruhája, amit fel fog tudni venni ezen a nagy napon!
bohém menyasszony
Fotó: www.thefullheartsclub.com
 • A zene! Mindegy, hogy zenekar vagy DJ mellett teszitek le a voksotokat, a lényeg az, hogy beszéljétek meg velük előre, hogy milyen zenét képzeltek el a szertartás alatt és a lakodalom közben. A stílus nem szabja meg a zenei felhozatalt, de nem árt, ha a környezethez és a dekorációhoz, valamint a ti megjelenésetekhez illik a zenei aláfestés is. Legalább a szertartáson!
 • És ami még nagyon fontos! A fotós kiválasztásánál legyetek nagyon körültekintőek! Olyan szakemberre bízzátok az esküvői fotók készítését, aki nem riad vissza a kihívásoktól, és aki szívesen ugrik fejest egy ilyen különleges élménybe! Elvégre még hosszú évekig szeretnétek nézegetni ezeket a színes-hangulatos és teljesen egyedi képeket!
bohém esküvő
Fotó: www.thefullheartsclub.com

Nos? Mit gondoltok? Készen álltok egy belevaló, bohém esküvőre? Akkor nincs más hátra, mint beszerezni a legjobb kiegészítőket, és kiválasztani a helyszínt, ahol valóra válhat az álmotok!

Borítókép: www.thefullheartsclub.com