Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Csapj le a legszebb örömanya ruhára!

Csapj le a legszebb örömanya ruhára!

Tudjátok már, hogy mit viselnek majd az örömanyák az esküvőtökön? Egy anya életében a legfontosabb pillanatok egyike az, amikor férjhez megy a lánya, vagy megnősül a fia. A tökéletes örömanya ruha megtalálása nagyon fontos feladat, ezért nem szabad az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást. Lássuk, milyen ruhát érdemes választani a nagy napra!

Kategóriafüggetlen banner

A vásárlást megelőzően nem árt otthon átgondolni, hogy milyen fazonú vagy stílusú ruha áll jól az örömanya alakján. Mivel mindannyian elérő magassággal, súllyal, és arányokkal indulunk neki a ruhapróbáknak (teljesen mindegy, hogy menyasszonyi ruhát, koszorúslányruhát vagy örömanya ruhát szeretnénk), fontos megnézni, hogy milyen alkat típusba tartoztok.

  • Alma alkat – Ha ebbe a típusba tartoztok, nagyobb melletek és hasatok van, a derekatok azonban nem hangsúlyos. Nagyon előnyösek az empire fazonú felsőrészek, melyeknél a mell alatti szabásvonal jótékonyan elfedi a hasat, illetve jó döntés lehet egy egyenes vonalú ruha, és a mély, V nyakkivágás, amely ellensúlyozza a széles felsőtestet.
  • Körte alkat – A körte alkatúaknak széles a csípője és vastag a combja, viszont lapos a hasa, és vékony a dereka. Ehhez az alakhoz remek választás egy A vonalú szoknyás darab, ami nem feszül a csípőre, ha pedig a ruha felsőjével szeretnétek ellensúlyozni a csípőtöket, akkor válasszatok csónaknyakú ruhát!
  • Homokóra alkat – Ez az igazi álomalkat, tehát gyakorlatilag bármilyen ruhát választotok, nem nyúlhattok mellé, azonban ha alacsonyak vagytok, kerüljétek a nagyon bő szoknyákat.
  • Vékony, filigrán alkat – Ha nagyon vékonyak vagytok, keskeny a csípőtök, és kicsi a melletek, akkor azt javasoljuk, hogy válasszatok egy szűk, testhezálló ruhát, akár sellőszabással. Egy mutatós stólával még elegánsabbá tehetitek a kiválasztott darabot.
  • A molettebb hölgyeken előnyösebb az alakot lazán követő ruha, melyet lágy, lenge esésű anyagból varrtak. Ahhoz, hogy a ruha leplezze a plusz kilókat, fontos, hogy sehol ne feszüljön a testre, ezért nagyon jó választás az A vonalú ruha, mély, vagy V alakú kivágással. Nem ajánljuk a szűk, testhezálló fazonokat és a merev anyagokat.

Milyen színekben érdemes gondolkodni?

Az örömanyák általában a nem túl feltűnő árnyalatok mellett döntenek, így nagyon népszerűek a pasztellszínek, a földszínek, illetve a bordó, a sötétlila és a sötétkék is jó választásnak bizonyulhatnak. A fehér, a fekete és a piros értelemszerűen nem jöhetnek szóba, tekintve hogy ezeket a színeket nem illik viselni egy esküvőn, ám sok családban nem tartják ezt a hagyományt. Mielőtt eldöntitek, hogy milyen színű ruha állna jól az örömanyának, mérlegeljétek, hogy hol lesz az esküvő helyszíne, és mikor lesz az időpontja, hiszen ez is befolyásolhatja a választást, akárcsak az, hogy a másik örömanya milyen öltözet mellett teszi le a voksát. Persze nem minden esetben beszélnek össze az örömanyák, de nagyon gyakori, így nem tér el nagymértékben egymástól a ruházatuk.

TIPP

Ha úgy érzitek, hogy minden remény odaveszett, és közel van a nagy ruhaválasztó-hiszti ideje, kérjétek ki egy menyasszony stylist tanácsát a kérdésben. Ő igen hasznos tippeket adhat, szem előtt tartva az örömanya életkorát, személyiségét és ízlését!

Milyen ruhavariációk jöhetnek szóba?

  • Kosztüm

Ez az a viselet, amely annyi lehetőséget rejt magában, hogy szinte bárki találhat magának olyan darabot, ami tökéletesen tükrözi a személyiségét és az ízlését. Bár nadrágot ritkábban választanak egy esküvőre az örömanyák, de előfordulhat, hogy valakinek ez a szíve vágya, ezért fontos szem előtt tartani, hogy a nadrág szára, hosszúsága és fazonja kiemelheti az örömanya alakjának előnyös részeit, és elrejtheti azokat a területeket, amelyekről szívesen vonná el mások figyelmét. Ebben könnyen segíthet a kosztümkabát szabása is.

A szoknya esetében egy egyenes vonalú térd fölött végződő darab szuper választás lehet, hiszen majdnem minden nőnek jól áll, de széles csípő esetén egy A vonalú szoknya jobb döntésnek bizonyulhat.

  • Komplé

A komplé eredetileg olyan női ruha és kiskabát együttese, melyek azonos anyagból készültek. Napjainkban a klasszikus viselet mellett már modernebb formában is lehet ötvözni a két ruhadarabot, ezért a ruha felett jól mutathat egy más anyagból készült, eltérő színű vagy mintájú blézer is, ami készülhet akár csipkéből is. Az ujja rövid és ¾-es is lehet, a lényeg, hogy az anyagok, színek és minták harmonizáljanak egymással. A blézer nagyon ügyesen variálható egy ujjatlan vagy rövid ujjú ruhával, különösen akkor, ha a polgári szertartás mellett templomi esküvőre is sor kerül, illetve az örömanya ezt a ruhát fogja viselni a lagziban is.

  • Ruha

Ha nagyon szerencsések vagytok, konfekcióöltözetet is találhattok az örömanyára, de akár egyedi ruhát is varrathattok, olyan anyagból és színből, ami a leginkább illik a viselőjéhez. Esetleg egy megvásárolt darabot is át lehet alakítani. Az egyéni igényeket, a testalkatot és az életkort mindenképpen vegyétek számításba keresgélés közben, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lehetne az örömanya minden életkorban elegáns, fiatalos vagy éppen trendi! A ruha kiválasztása közben tartsátok szem előtt, hogy melyik alkat típusba tartoztok.

Az örömanyának a menyasszonyi ruhapróbához hasonlóan többször is érdemes felpróbálnia a ruháját, hogy ha szükséges, még az utolsó hetekben is méretre lehessen igazítani.

Kiegészítők

Egy szép cipővel tovább lehet fokozni a hatást. A magassarkú cipők vékonyabbá és hosszabbá varázsolják a lábakat, de érdemes szem előtt tartani, hogy ha nem készültök váltócipővel, akkor nagyon kényelmetlen lesz majd egy tűsarkúban tipegni egész nap. Akik hétköznaponként nem járnak magassarkúban, azoknak egy 3-4 centis sarok kiváló választásnak bizonyulhat a szertartás és a lagzi közben, feketében, aranyban, vagy földszínekben is. Egy szép táska, egy mutatós kendő vagy elegáns ékszer finom kiegészítői lehetnek a szettnek, de van, aki kalapot vagy fejdíszt is bevállal az öltözékéhez.

Kedves menyasszonyok! Segítsetek az anyukáknak abban, hogy hozzátok hasonlóan ők is a lehető legszebb ruhában tündökölhessenek a nagy napon!