Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Esküvő a főnökkel és a munkatársakkal(?)

Esküvő a főnökkel és a munkatársakkal(?)

A vendéglista összeállításánál számba kell venni, hogy mekkora a költségkeret, hogy milyen helyszínen tartjátok a lagzit, illetve hogy kik azok, akikkel szívesen ünnepelnétek együtt a nagy napon. Biztosan bennetek is felmerül a kérdés, hogy a munkatársakat vagy a főnököt illik-e, vagy meg kell-e hívni az esküvőtökre.

Kategóriafüggetlen banner

Nagyon fontos azt átgondolni, hogy mekkora összeget szántok a lakodalmi menüre, hiszen plusz 8-10 ember vendégül látása jelentősen megdobhatja a költségvetést. Mi három esetet mérlegeltünk, és ha végiggondoljátok ezeket a szempontokat, talán közelebb kerültök a megoldáshoz.

Szertartás kontra lagzi

Sok esküvőnél úgy állítják össze a párok a vendéglistát, hogy a szertartásra (akár az egyházira, akár a polgárira) annyi embert hívnak meg, amennyit csak lehet – vagy amennyi elfér, viszont a lagzira csak a legközelebbi barátokat, rokonokat, és családtagokat. Amennyiben nem szeretnétek megbántani a munkatársakat, de valóban túl sokan vannak ahhoz, hogy mindenkit megvendégeljetek a lagzin, gondoljátok át, hogy kik azok, akiket semmiképpen sem szeretnétek kihagyni ebből az élményből. Őket bátran hívjátok meg a vacsorára is, a többieket pedig csak a szertartásra. Ugyanez természetesen a főnökre is vonatkozik.

fotó: pinterest.com

Mindent, csak a FŐNÖKÖT ne?

Szívesebben feküdnétek egy hatalmas hangyabolyba minden nap, minthogy a főnökötöket meghívjátok az esküvőre? Minden munkanap végét úgy várjátok, mintha az az utolsó ott töltött nap lenne? A főnök sportot űz abból, hogy az idegeiteket próbára teszi? Ha igennel válaszoltatok legalább egy kérdésre, akkor a tanácsunk egészen egyszerűen az: NE hívjátok meg az esküvőre!

Ha a munkatársakkal jóban vagytok, nyugodtan vendégeljétek meg őket a vacsorán is, de semmilyen szabály nem írja elő azt, hogy még egy púpot is hátatokra vegyetek a nagy napon. A főnöknek nem is muszáj tudnia arról, hogy megházasodtok, ám ha nem tudjátok magatokban tartani ezt az örömteli dolgot, akkor se érezzetek bűntudatot amiatt, mert őt mellőzni fogjátok. Nem érdemes gyomorgörccsel nekiindulni ennek az élményekben gazdag eseménynek!

fotó: pexels.com

Elvárások, hagyományok, viták

Gyakran az örömszülők ragaszkodnak ahhoz, hogy meghívjátok a munkatársakat, és a főnököt az esküvőre, mert „az ő idejükben még az volt a szokás”. Ha nem szeretnétek konfrontálódni emiatt a szüleitekkel, és nem túl megterhelő anyagilag, dönthettek úgy is, hogy lenyelitek a békát, és átadtok a főnöknek is egy meghívót. Közel sem biztos, hogy el is fog menni az eseményre.

Sok esetben (főleg kisebb munkahelyeken) a vezető igenis elvárja, hogy őt is meghívjátok. Ebben az esetben elég ingoványos talajon lépkedtek. Ha nem hívjátok meg, könnyen előfordulhat, hogy megbántjátok vele, ha pedig meghívjátok, lehetséges, hogy nem tudtok kellően feloldódni a társaságában. Nos, mivel minden kapcsolat más és más, mérlegeljétek, hogy melyik a kevésbé rossz verzió.

fotó: pexels.com

Előfordulhat az is – és csodás, ha így van – hogy annyira jó kapcsolatot ápoltok a főnökötökkel, hogy elképzelhetetlen számotokra, hogy ő ne vegyen részt az esküvőn. Van olyan vőlegény és menyasszony, aki a főnökét kéri fel tanúnak vagy éppen koszorúslánynak. Persze ilyenkor teljesen evidens a döntés, nem is ragozzuk tovább. Sőt! Az is gyakran megfordul a párok fejében, hogy szívesebben hívnák meg a főnököt az esküvőre, mint a mindent jobban tudó nagynénit, vagy a távoli rokonok háromnegyedét.

Abban biztosak lehettek, hogy akkor fogjátok igazán jól érezni magatokat, ha kiálltok a döntéseitek mellett és csak arra koncentráltok, hogy minél szebb legyen az esküvő napja!