Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Esküvői ajándék kiválasztása – Tippek, és típusok
Esküvői ajándék kiválasztása

Esküvői ajándék kiválasztása – Tippek, és típusok

Esküvőszervezés idején a megfelelő esküvői ajándék kiválasztása legalább akkora fejtörést okoz az ifjú pár számára, mint a meghívott vendégeknek. Segítünk eligazodni az esküvői ajándék típusok tengerében!

Bár először valószínűleg a nászajándék jut róla eszetekbe, azon kívül ott van még a legénybúcsús ajándék, a lánybúcsús ajándék, és a köszönőajándék kiválasztásának kérdése is. Nincs egyetlen jó ötletetek sem? Sebaj, segítünk benne!

Kategóriafüggetlen banner

Esküvői ajándék kiválasztása

Az esküvői ajándékoknak tehát az alábbi négy típusát különböztetjük meg egymástól.

  1. Nászajándék
  2. Köszönőajándék
  3. Legénybúcsú ajándék
  4. Lánybúcsú ajándék
Animacik
Hirdetés

Az ajándék árát minden esetben a pénztárcátokhoz kell, hogy igazítsátok, hiszen a legfontosabb az, hogy senki ne kerüljön miattuk kellemetlen helyzetbe.

Fontos, hogy személyre szólóak legyenek, és mindenkinek a nagy nap jusson róluk eszébe, ne a kínosan magas összeg. Igazunk van? Mutatjuk, mit érdemes tudni róluk!

Esküvői ajándék

1. Nászajándék kiválasztása

A tökéletes nászajándék általában élményajándék, vásárlási utalvány, konkrét tárgy, szolgáltatás, vagy pénzösszeg.

A párok többsége általában a pénzajándékot preferálja, mert az igen magas esküvői költségek egy része, sőt, van rá példa, hogy teljes egésze visszajut a pár pénztárcájába. Ez pedig hatalmas segítség, és remek esküvői ajándék.

Nászajándék

Nászajándék tippek!

Amennyiben begyűjtenétek néhány hasznos infót a nászajándékokkal kapcsolatban, IDE kattintva segítünk benne.

Ha pedig nem vagytok biztosak benne, hogy milyen élményajándék, vásárlási utalvány, vagy tárgy lenne a legjobb nászajándék, és a pénzajándék összege is kérdéses, ITT találtok bővebb információt hozzá!

Mennyi az annyi? – Nászajándék körkép

2. Köszönőajándék

A köszönőajándékot mindig az ifjú pár választja ki a násznép, a koszorúslányok, tanúk, és az örömszülők számára.


Míg régebben ez az esküvői ajándék csak egy csokor virág, és egy üveg bor volt, addig ma már gyakorlatilag egészen rendkívüli és különleges ötletek jutnak eszébe a pároknak.

A vendégek számától függően nyilvánvalóan növekszik a köszönőajándékokra szánt pénz összege is. Tehát érdemes először kiszámolni, hogy hány vendég hivatalos a lagzira, majd ezután kitalálni, hogy mit kapjanak ajándékba.

Esküvői köszönőajándék

A koszorúslányok, örömszülők és tanúk általában személyre szóló meglepetést kapnak, míg a vendégeket többnyire ugyanolyan csomagok várják az asztalokon.

A legjobb köszönőajándék tippek!

Kíváncsiak vagytok a legjobb köszönőajándék tippekre? IDE kattintva 67+1 ötlettel segítünk nektek abban, hogy a lehető legjobb ajándékot tudjátok kiválasztani a szeretteitek számára!

Köszönőajándék

Persze sok párban felmerül a kérdés: szükség van egyáltalán köszönőajándékra? Szükséges ez az esküvői ajándék?

Nos, egyáltalán nem. Vannak ugyan vendégek, akik elvárják ezt a fiataloktól, de ez a ti esküvőtök, ti hoztok döntést ebben a kérdésben is. Az örömszülőknek mindenesetre illik valamivel kedveskedni, a szülők köszöntése egyébként is része a legtöbb polgári szertartásnak.

Köszönőajándék örömszülőknek

3. Legénybúcsú ajándék

A legénybúcsú során a vőlegény számára általában nagyon kreatív esküvői ajándék ötletekkel készülnek a meghívott barátok, kollégák.

Ezek persze apróságok, de sokukat még hetekkel, hónapokkal, évekkel később is használhatja a vőlegény. Érdemes tehát inkább vicces, és hasznos ajándékokkal készülni, bár nagyon népszerű kezd lenni az élményajándék is.

Legénybúcsú ajándékok!

Tudjátok, melyek a legizgalmasabb legénybúcsús ajándékok? ITT összegyűjtöttük nektek őket!

Legénybúcsú ajándék

4. Lánybúcsú ajándék

A legénybúcsús ajándékhoz hasonlóan a menyasszonyok többsége is kap ajándékot a lánybúcsúján a barátnőktől, koszorúslányoktól, és a családi hölgy tagjaitól.

Ez persze attól is függ, hogy milyen lánybúcsút szerveztek. Ehhez IDE kattintva találtok remek tippeket!

Lánybúcsú ajándék

A tökéletes esküvői ajándék kiválasztása előtt mindig gondoljátok végig, hogy minek örülne leginkább az, akinek vásároljátok. Így nem lőhettek mellé egy-egy rossz ötlettel, és tényleg mosolyt csaltok vele mindenki arcára!

Borítókép: insideweddings.com , Fotók: pinterest.com

Animacik gyerek

Témába vág

Provence stílusú esküvő – Bor, mámor…szerelem! Utazzunk egy kicsit! Nem kell bőrönd, nem kell repülő, csak a képzeletünk. Utazzunk oda, hol a nap mindig simogatja arcunkat, hol a bor édessége átjárja szánkat, hol a levendula illata lépten-nyomon csiklandozza orrunkat. Ez Provence! Egy mesebeli h...
Az esküvői költségvetés összeállítása Akár hozzáfogtatok már az esküvőszervezéshez, akár még csak tervezitek, biztosan látjátok már, hogy egy esküvő megszervezése bizony nem kis feladat. Rengeteg mindent kell fejben tartani, annál is inkább, mert számos szolgáltatóval tartani kell a kap...
Polgári esküvő ára: Árak, plusz költségek Arra a kérdésre, hogy mennyi egy polgári esküvő ára, majdnem olyan nehéz felelni, mint hogy mi a hosszútávú kapcsolat titka. Vannak mankók, amikbe kapaszkodhatunk, de rengeteg aprónak hitt tényező egyedi, ezáltal kicsit megfoghatatlan is. ...
Esküvői italfogyasztás kiszámítása – Italkalkulátor Miután kiválasztottátok a lagzi helyszínét és a tökéletes esküvői menüt, a következő feladatotok nem lesz más, mint az esküvői italfogyasztás kiszámítása. Ez nem könnyű feladat, hiszen rengeteg tényezőtől függ. Nem mindegy a násznép összetétele,...
Nászajándék pénz kreatívan – 25+1 ötlet Manapság egyre megszokottabb, hogy az ifjú pár pénzt kér nászajándék gyanánt. Ez egyrészről leegyszerűsíti a vendégek dolgát, hisz nem nagyon kell agyalni, mit is adjanak ajándékba, másrészről viszont érdemes kicsit ötletelni, hogy a nászajándék pén...
Molett alkalmi ruha tippek – Árak, fazonok, stílusok Kissé párnásabbak vagytok itt-ott a társadalom által megfogalmazott "átlagos testalkatnál"? Semmi vész, elképesztően sok molett alkalmi ruha közül válogathattok, ha esküvőre vagytok hivatalosak. El sem hinnétek, milyen sok fazon és stílus áll jól ne...
Héliumos lufi esküvőre – környezettudatosan és kreatívan Egyre divatosabb nagyobb eseményeken, rendezvényeken a héliumos lufi használata látványelemként, és ez alól az esküvők sem kivételek. Manapság többször hallhatjuk a lufiposta környezetkárosító hatásáról, ami miatt nem tanácsos az esküvőnkön héli...
Alkalmi ruha esküvőre – Tippek és tanácsok! Azt gondolnánk, csak a menyasszonynak okoz fejtörést, hogy milyen ruhát viseljen a nagy napon, azonban a vendégek is gondban lehetnek, és ilyenkor jön a jól bevált alkalmi ruha esküvőre. Milyen színű? Milyen hosszú? Milyen fazonú? Milyen kiegész...
Esküvői ötletek 2019 – Ne hagyd ki őket! 2019-ben rengeteg olyan esküvői trend és stílus hódít, amit igazán könnyű első látásra megkedvelni. Ahhoz, hogy a nagy nap tökéletes legyen, ezek az esküvői ötletek biztosan nagy segítségetekre lesznek. A cikk végén máris tudjátok majd, mi áll a...
Nászút szervezése – Lépésről lépésre Ha épp most készültök hátradőlni kényelmes karosszéketekben, hisz megvan a ruha, a dekor, a köszönőajándék és miegymás, gyorsan pattanjatok fel, rázzátok meg magatokat, ugyanis vissza van még egy nagyon fontos dolog, a nászút szervezése! ...