Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Esküvői ajándék kiválasztása – Tippek, és típusok
Esküvői ajándék kiválasztása

Esküvői ajándék kiválasztása – Tippek, és típusok

Esküvőszervezés idején a megfelelő esküvői ajándék kiválasztása legalább akkora fejtörést okoz az ifjú pár számára, mint a meghívott vendégeknek. Segítünk eligazodni az esküvői ajándék típusok tengerében!

Bár először valószínűleg a nászajándék jut róla eszetekbe, azon kívül ott van még a legénybúcsús ajándék, a lánybúcsús ajándék, és a köszönőajándék kiválasztásának kérdése is. Nincs egyetlen jó ötletetek sem? Sebaj, segítünk benne!

Kategóriafüggetlen banner

Esküvői ajándék kiválasztása

Az esküvői ajándékoknak tehát az alábbi négy típusát különböztetjük meg egymástól.

  1. Nászajándék
  2. Köszönőajándék
  3. Legénybúcsú ajándék
  4. Lánybúcsú ajándék

Az ajándék árát minden esetben a pénztárcátokhoz kell, hogy igazítsátok, hiszen a legfontosabb az, hogy senki ne kerüljön miattuk kellemetlen helyzetbe.

Fontos, hogy személyre szólóak legyenek, és mindenkinek a nagy nap jusson róluk eszébe, ne a kínosan magas összeg. Igazunk van? Mutatjuk, mit érdemes tudni róluk!

Esküvői ajándék

1. Nászajándék kiválasztása

A tökéletes nászajándék általában élményajándék, vásárlási utalvány, konkrét tárgy, szolgáltatás, vagy pénzösszeg.

A párok többsége általában a pénzajándékot preferálja, mert az igen magas esküvői költségek egy része, sőt, van rá példa, hogy teljes egésze visszajut a pár pénztárcájába. Ez pedig hatalmas segítség, és remek esküvői ajándék.

Nászajándék

Nászajándék tippek!

Amennyiben begyűjtenétek néhány hasznos infót a nászajándékokkal kapcsolatban, IDE kattintva segítünk benne.

Ha pedig nem vagytok biztosak benne, hogy milyen élményajándék, vásárlási utalvány, vagy tárgy lenne a legjobb nászajándék, és a pénzajándék összege is kérdéses, ITT találtok bővebb információt hozzá!

Mennyi az annyi? – Nászajándék körkép

2. Köszönőajándék

A köszönőajándékot mindig az ifjú pár választja ki a násznép, a koszorúslányok, tanúk, és az örömszülők számára.


Míg régebben ez az esküvői ajándék csak egy csokor virág, és egy üveg bor volt, addig ma már gyakorlatilag egészen rendkívüli és különleges ötletek jutnak eszébe a pároknak.

A vendégek számától függően nyilvánvalóan növekszik a köszönőajándékokra szánt pénz összege is. Tehát érdemes először kiszámolni, hogy hány vendég hivatalos a lagzira, majd ezután kitalálni, hogy mit kapjanak ajándékba.

Esküvői köszönőajándék

A koszorúslányok, örömszülők és tanúk általában személyre szóló meglepetést kapnak, míg a vendégeket többnyire ugyanolyan csomagok várják az asztalokon.

A legjobb köszönőajándék tippek!

Kíváncsiak vagytok a legjobb köszönőajándék tippekre? IDE kattintva 67+1 ötlettel segítünk nektek abban, hogy a lehető legjobb ajándékot tudjátok kiválasztani a szeretteitek számára!

Köszönőajándék

Persze sok párban felmerül a kérdés: szükség van egyáltalán köszönőajándékra? Szükséges ez az esküvői ajándék?

Nos, egyáltalán nem. Vannak ugyan vendégek, akik elvárják ezt a fiataloktól, de ez a ti esküvőtök, ti hoztok döntést ebben a kérdésben is. Az örömszülőknek mindenesetre illik valamivel kedveskedni, a szülők köszöntése egyébként is része a legtöbb polgári szertartásnak.

Köszönőajándék örömszülőknek

3. Legénybúcsú ajándék

A legénybúcsú során a vőlegény számára általában nagyon kreatív esküvői ajándék ötletekkel készülnek a meghívott barátok, kollégák.

Ezek persze apróságok, de sokukat még hetekkel, hónapokkal, évekkel később is használhatja a vőlegény. Érdemes tehát inkább vicces, és hasznos ajándékokkal készülni, bár nagyon népszerű kezd lenni az élményajándék is.

Legénybúcsú ajándékok!

Tudjátok, melyek a legizgalmasabb legénybúcsús ajándékok? ITT összegyűjtöttük nektek őket!

Legénybúcsú ajándék

4. Lánybúcsú ajándék

A legénybúcsús ajándékhoz hasonlóan a menyasszonyok többsége is kap ajándékot a lánybúcsúján a barátnőktől, koszorúslányoktól, és a családi hölgy tagjaitól.

Ez persze attól is függ, hogy milyen lánybúcsút szerveztek. Ehhez IDE kattintva találtok remek tippeket!

Lánybúcsú ajándék

A tökéletes esküvői ajándék kiválasztása előtt mindig gondoljátok végig, hogy minek örülne leginkább az, akinek vásároljátok. Így nem lőhettek mellé egy-egy rossz ötlettel, és tényleg mosolyt csaltok vele mindenki arcára!

Borítókép: insideweddings.com , Fotók: pinterest.com