Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Esküvői ajándék kiválasztása – Tippek, és típusok
Esküvői ajándék kiválasztása

Esküvői ajándék kiválasztása – Tippek, és típusok

Esküvőszervezés idején a megfelelő esküvői ajándék kiválasztása legalább akkora fejtörést okoz az ifjú pár számára, mint a meghívott vendégeknek. Segítünk eligazodni az esküvői ajándék típusok tengerében!

Bár először valószínűleg a nászajándék jut róla eszetekbe, azon kívül ott van még a legénybúcsús ajándék, a lánybúcsús ajándék, és a köszönőajándék kiválasztásának kérdése is. Nincs egyetlen jó ötletetek sem? Sebaj, segítünk benne!

Kategóriafüggetlen banner

Esküvői ajándék kiválasztása

Az esküvői ajándékoknak tehát az alábbi négy típusát különböztetjük meg egymástól.

  1. Nászajándék
  2. Köszönőajándék
  3. Legénybúcsú ajándék
  4. Lánybúcsú ajándék
Animacik
Hirdetés

Az ajándék árát minden esetben a pénztárcátokhoz kell, hogy igazítsátok, hiszen a legfontosabb az, hogy senki ne kerüljön miattuk kellemetlen helyzetbe.

Fontos, hogy személyre szólóak legyenek, és mindenkinek a nagy nap jusson róluk eszébe, ne a kínosan magas összeg. Igazunk van? Mutatjuk, mit érdemes tudni róluk!

Esküvői ajándék

1. Nászajándék kiválasztása

A tökéletes nászajándék általában élményajándék, vásárlási utalvány, konkrét tárgy, szolgáltatás, vagy pénzösszeg.

A párok többsége általában a pénzajándékot preferálja, mert az igen magas esküvői költségek egy része, sőt, van rá példa, hogy teljes egésze visszajut a pár pénztárcájába. Ez pedig hatalmas segítség, és remek esküvői ajándék.

Nászajándék

Nászajándék tippek!

Amennyiben begyűjtenétek néhány hasznos infót a nászajándékokkal kapcsolatban, IDE kattintva segítünk benne.

Ha pedig nem vagytok biztosak benne, hogy milyen élményajándék, vásárlási utalvány, vagy tárgy lenne a legjobb nászajándék, és a pénzajándék összege is kérdéses, ITT találtok bővebb információt hozzá!

Mennyi az annyi? – Nászajándék körkép

2. Köszönőajándék

A köszönőajándékot mindig az ifjú pár választja ki a násznép, a koszorúslányok, tanúk, és az örömszülők számára.


Míg régebben ez az esküvői ajándék csak egy csokor virág, és egy üveg bor volt, addig ma már gyakorlatilag egészen rendkívüli és különleges ötletek jutnak eszébe a pároknak.

A vendégek számától függően nyilvánvalóan növekszik a köszönőajándékokra szánt pénz összege is. Tehát érdemes először kiszámolni, hogy hány vendég hivatalos a lagzira, majd ezután kitalálni, hogy mit kapjanak ajándékba.

Esküvői köszönőajándék

A koszorúslányok, örömszülők és tanúk általában személyre szóló meglepetést kapnak, míg a vendégeket többnyire ugyanolyan csomagok várják az asztalokon.

A legjobb köszönőajándék tippek!

Kíváncsiak vagytok a legjobb köszönőajándék tippekre? IDE kattintva 67+1 ötlettel segítünk nektek abban, hogy a lehető legjobb ajándékot tudjátok kiválasztani a szeretteitek számára!

Köszönőajándék

Persze sok párban felmerül a kérdés: szükség van egyáltalán köszönőajándékra? Szükséges ez az esküvői ajándék?

Nos, egyáltalán nem. Vannak ugyan vendégek, akik elvárják ezt a fiataloktól, de ez a ti esküvőtök, ti hoztok döntést ebben a kérdésben is. Az örömszülőknek mindenesetre illik valamivel kedveskedni, a szülők köszöntése egyébként is része a legtöbb polgári szertartásnak.

Köszönőajándék örömszülőknek

3. Legénybúcsú ajándék

A legénybúcsú során a vőlegény számára általában nagyon kreatív esküvői ajándék ötletekkel készülnek a meghívott barátok, kollégák.

Ezek persze apróságok, de sokukat még hetekkel, hónapokkal, évekkel később is használhatja a vőlegény. Érdemes tehát inkább vicces, és hasznos ajándékokkal készülni, bár nagyon népszerű kezd lenni az élményajándék is.

Legénybúcsú ajándékok!

Tudjátok, melyek a legizgalmasabb legénybúcsús ajándékok? ITT összegyűjtöttük nektek őket!

Legénybúcsú ajándék

4. Lánybúcsú ajándék

A legénybúcsús ajándékhoz hasonlóan a menyasszonyok többsége is kap ajándékot a lánybúcsúján a barátnőktől, koszorúslányoktól, és a családi hölgy tagjaitól.

Ez persze attól is függ, hogy milyen lánybúcsút szerveztek. Ehhez IDE kattintva találtok remek tippeket!

Lánybúcsú ajándék

A tökéletes esküvői ajándék kiválasztása előtt mindig gondoljátok végig, hogy minek örülne leginkább az, akinek vásároljátok. Így nem lőhettek mellé egy-egy rossz ötlettel, és tényleg mosolyt csaltok vele mindenki arcára!

Borítókép: insideweddings.com , Fotók: pinterest.com

Animacik Billboard

Témába vág

Esküvői ötletek 2019 – Ne hagyd ki őket! 2019-ben rengeteg olyan esküvői trend és stílus hódít, amit igazán könnyű első látásra megkedvelni. Ahhoz, hogy a nagy nap tökéletes legyen, ezek az esküvői ötletek biztosan nagy segítségetekre lesznek. A cikk végén máris tudjátok majd, mi áll a...
Nászút szervezése – Lépésről lépésre Ha épp most készültök hátradőlni kényelmes karosszéketekben, hisz megvan a ruha, a dekor, a köszönőajándék és miegymás, gyorsan pattanjatok fel, rázzátok meg magatokat, ugyanis vissza van még egy nagyon fontos dolog, a nászút szervezése! ...
Esküvői gratuláció, esküvői idézetek Ahhoz, hogy az esküvői gratuláció és az esküvői idézetek legalább olyan frappánsak legyenek, mint maga a nászajándék, törekedni kell arra, hogy a jókívánságok személyre szólóak legyenek. Ebben segítünk most nektek! Esküvő...
Örömszülő feladatok – Tippek és tanácsok Mindig azt mondjuk, hogy egy esküvő főszereplője a menyasszony – ja, meg persze a vőlegény, de ne feledkezzünk meg az örömszülőkről sem, és persze az örömszülő feladatok kijelöléséről sem! Ha a menyasszonyoké a legjobb női főszereplőnek járó ...
Környezettudatos esküvő – Tuti tippek egy „green wedding”-hez! Ahogy a régészek keresik az ókori élőlények lábnyomait, úgy kutatjuk mi is, hogy lehetne csökkenteni egy esküvő ökológiai lábnyomát. Manapság egyre többször halljuk a környezettudatos esküvő fogalmát, azaz a green wedding-et (zöld esküvőt). ...
Téli esküvő előnyei – 7+1 hasznos tipp! Ha lehunyjátok a szemeteket, és magatok elé képzeltek egy téli esküvőt, biztosan havas tájat, szikrázó fényeket és egy egyedi menyasszonyi ruhát láttok magatok előtt. A vendégek elegáns kalapokban és kabátokban ülnek a székeken, és minden egyes dekor...
Bámulatos árnyalat lesz az év esküvői színe 2019-ben! Kedves 2019-es menyasszonyok! Odavagytok a szebbnél szebb színekért, de még nem tudtátok eldönteni, hogy melyik árnyalat legyen az esküvőtök kísérőszíne? Akkor remek hírünk van számotokra, mert ahogyan minden évben, úgy most is bejelentette a Pantone...
Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak! Bár a legtöbb esküvőt nyáron tartják, vannak olyan bátor jelentkezők, akik párjuk mellet a téli tájba is szerelmesek, ezért szeretnék akár térdig érő hóban kimondani a boldogító, és ez esetben szívet – és testet melengető igent. Igaz, ezeken az esküv...
10 fantasztikus tipp, amivel mesés lesz egy téli esküvő! Havas táj, meleg fények és meghitt hangulat. Egy téli esküvő elképzelhetetlen ezek nélkül, főleg akkor, ha valóban olyan szerencsések vagytok, hogy a téli esküvőtök időpontjában is éppen havazik. Bármennyire hihetetlennek tűnik, igen sok pár gondolja...
Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutatod a tetkódat? Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...