Ahhoz, hogy az esküvői gratuláció és az esküvői idézetek legalább olyan frappánsak legyenek, mint maga a nászajándék, törekedni kell arra, hogy a jókívánságok személyre szólóak legyenek. Ebben segítünk most nektek!

Kategóriafüggetlen banner

Esküvői gratuláció

Az első és legfontosabb szempont, amit az esküvői gratuláció kapcsán szem előtt kell tartani, az az, hogy semmiképpen se legyen sablonos, vagy személytelen. Ebben az esetben ugyanis nagy valószínűséggel egy idő után a kukában fog kikötni.

Az sem feltétlenül jó út, ha találomra ráböktök egy idézetre, ami egyáltalán nem illik a párhoz. Vagy azért, mert giccses, vagy azért, mert egyáltalán nem illik a személyiségükhöz, a közös életükhöz, vagy a kapcsolatukhoz.

Nézzük, mivel lephetitek meg az ifjú párt egy borítékba zárva!

Esküvői jókívánságok

Esküvői gratuláció – Legyen személyes!

Biztosan ti is pontosan tudjátok, milyen nagyszerű érzés személyre szóló ajándékot kapni. Ilyenkor tudjuk, hogy valóban gondolt ránk az illető, akitől az ajándékot kaptuk. Egy esküvő esetén a jókívánságok sok esetben esküvői idézetek, vagy pár kedves sor formájában valósulnak meg.

Nem vagytok túlságosan ügyesek a levélírásban? Pedig az a legszebb ajándék, ha leírjátok a menyasszonynak és a vőlegénynek, hogy mi velük kapcsolatban a legkedvesebb emléketek, élményetek.

Hol ismerkedtetek meg egymással, milyenek voltak a közös gyermekévek, vagy éppen milyen nagyokat buliztatok együtt a főiskola alatt. Bármi jó lehet, ami a másiknak mosolyt csal az arcára.

Gratuláció esküvőre

Esküvői gratuláció szövege

Nézzük néhány kezdő mondatot, ami talán segít nektek beindítani a gondolatáradatot. Remek, ha ezekkel kezdődik az esküvői gratuláció szövege:

 • Emlékszem rá, amikor az iskola kapuját együtt léptük át 7 évesen…
 • Sosem fogom elfelejteni, amikor először bemutattak bennünket egymásnak…
 • A sok borzalmas randi után végre egymásra találtatok. Már akkor tudtam, hogy…
 • Nincs nap, hogy ne jutna rólatok eszembe…
 • A közös életetekhez azt kívánom nektek, hogy…
 • Soha ne feledjétek, hogy…
 • Amikor gyerekek voltunk, erről a nagy napról álmodoztunk…
 • Az alábbi sorokkal kívánok nektek sok boldogságot…
 • Talán X éve még ti sem gondoltátok, hogy…
Esküvői gratuláció szövege

Ha az esküvői képeslap, vagy nászajándék kísérő levél ezeket a sorokat tartalmazza, akkor a nászajándék mellett a pár ennek legalább annyira fog örülni. Nagy valószínűséggel elteszik emlékbe, hogy újra és újra felbontsák majd a házassági évfordulókon, vagy a hűvös téli estéken.

Esküvői jókívánságok házasulóknak

Ha frappáns, és kreatív megoldásra vágytok, írhattok az esküvői gratuláció végére egy-egy vicces felajánlást, amelyeket akár külön-külön beváltható kártyákra is írhattok.

Például:

“Sok boldogságot kívánunk nektek! Ezekkel a kártyákkal szeretnénk benneteket még több szabadidővel megajándékozni. Így ha vigyázni kell majd a gyerekekre vagy a kutyákra, és ti elmennétek egy-egy közös programra, bátran hívjatok minket!

A kártyákon pedig ez állhat: “Egy mozi kettesben”, “Mosogatás kupon hétvégére”, “Gyermekfelügyelet wellness hétvégére”, és így tovább…

Hirdetés

Az esküvői gratuláció végére pedig olyan jókívánságok kerülhetnek, mint hogy

 • Kívánom nektek a következő 50 évre…
 • Remélem, hogy a következő házassági évfordulótokon…
 • Ne feledjétek…
 • Legyetek nagyon boldogok…
 • Egyszer, ha visszagondoltok erre a napra…
 • Legyen minden napotok olyan szép, mint a mai….

Tipp!

Ha emellett ráadásul a legkevésbé sem unalmas nászajándék ötletekre vágytok, kattintsatok IDE a tippjeinkért!

Esküvői képeslapok

Esküvői képeslap szövege

Az esküvői képeslapokban és ajándékkísérő levelekben általában olyan esküvői idézetek szerepelnek, amelyek személyesek, esetleg a menyasszony vagy a vőlegény kedvenc költőjéhez, írójához, együtteséhez köthetőek.

Leggyakrabban talán Vörösmarty, Ady, József Attila, Goethe, Antione de Saint-Exuppéry és Hemingway soraival találkozhattok, de természetesen a lehetőségek tárháza végtelen.

Nagyon fontos!

Az esküvői gratuláció végén szerepeljen a nevetek, és a dátum is, ugyanis így biztosan nem fog elkeveredni, és hosszú évek múlva is tudni lehet majd, hogy ki és milyen alkalomból írta a jókívánságot.

Esküvői idézetek

120 népszerű idézet

A következő esküvői idézetek között mindenféle hangulatú és stílusú meghívóhoz találtok megfelelő szavakat. Nézzük, melyek a legnépszerűbb esküvői idézetek:

“Ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel a számomra a világon, és én egyetlen leszek a te számodra.”
Antoine de Saint- Exupéry

“Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”
Antoine de Saint- Exupéry

“Hűségünk szárnyaló szabadság, két akarat szent szövetsége arra, hogy egymás felé szállva – vagy egymástól olykor elrebbenve is – elszakíthatatlan a szeretet köteléke.”
Simon András

“Úgy szeretni, hogy nem várok cserébe semmit, beérni a jelenlétével. Szeretni őt a saját világában, a megváltoztatás szándéka nélkül.”
Kundera

“Szerelem: meghódítani, bírni és megtartani egy lelket, amely annyira erős, hogy fölemel bennünket, s annyira gyönge, hogy éppolyan szüksége van reánk, mint nekünk őreá.”
Paul Gereldy


Esküvői meghívó

Tuti befutók

“Boldogan elfutnék veled egy sűrű vadonba, hol soha ember még nem taposott utakat. Mert te a búban öröm s ragyogás vagy az éji sötétben, társ a magányban, csönd, gondok után pihenés.”
Tibillus

“Te vagy a lélegzet s minden szívdobbanás, Te vagy a születő gondolat, A magamba zárt vallomás, Te vagy a vágy, Ami ébren tartja az álmokat. S ami én nem vagyok, Minden más is te vagy.”
Kirsch Péter

“Szerelem, ha az egyik a másikat repülni hagyja, de ha lezuhan, fél szárnyát kölcsönadja.”
Szabó Éva

“Nem azért szeretlek aki te vagy, hanem azért aki én vagyok melletted.”
Gabriel Garcia Marquez

“Mindig az győz, aki meg tud semmisülni az ölelésben.”
Hamvas Béla

“Köszönöm az életnek, hogy Téged megadatott, Köszönöm a sorsnak, hogy hozzám elhozott, áldom az utat, amelyre most léptünk, vigyázz rá, hogy róla soha le ne térjünk.”
Ismeretlen szerző

“Lelkünk tiszta szerelmével oltár elé megyünk, hogy egymásnak örök hűséget tegyünk. S ha szerelmünk lángja parázzsá csitulna, Gyermekünk szemében, újra s újra lobogna.”
Kovács Mihály

“Nincs nagyobb boldogság, mintha szeretnek bennünket.”
Charlote Bronte


Vintage meghívó

Esküvői idézetek

“Jó érezni azt, hogy szeretlek, nagyon, és egyre-egyre jobban. Ott bujkálni a két szemedben, rejtőzködni mosolyodban. Érezni, hogy szemeid már, szemeimben élnek és néznek, s érezni azt, hogy szép, veled szép, és csak veled teljes az élet.”
Illyés Gyula

“Életem! Ígéred, hogy boldog lesz szerelmünk, Nem válunk soha szét: én veled és te velem. Istenek, adjátok, hogy amit mond, úgy is akarja, őszintén szóljon, benne legyen szíve is; engedjétek e drága barátság szent kötelékét hordoznunk, az egész életen át közösen.”
Catullus

“Te az enyim, én a tied, Nekünk áll a világ! Magas a nap fejünk fölött, Messze földet belát, De ameddig szeme elhat, Nem lát nálunk boldogabbat.”
Petőfi Sándor

“Az életet igazán csak akkor élvezhetjük, ha van, akivel az élvezetet megoszthatjuk.”
Mark Twain

“Ha valaki szeret egy virágot, amely csak egyetlen példányban létezik a csillagmilliókon: az épp elég neki, hogy boldog legyen, ha a csillagokra pillant.”
Antoine de Saint- Exupéry

“Szeretni valakit az több, mint egy erős érzés: az döntés, ítélet és ígéret.”
Erich Fromm

“Szeretni annyi, mint vállalni a legnagyobb kockázatot. Jövőnket és boldogságunkat adni valaki kezébe. Engedni, hogy kétkedés nélkül bízzunk valakiben. Elfogadni sebezhetőségünket. Én pedig szeretlek.”
Helen Thomson

Esküvői meghívó szövege

Esküvői idézetek

“Nincs többé olyan, hogy nélküled, Tervem és jövőm van veled.”
Honoré de Balzac

“Minden parázs hideg hamu, minden szó néma tátogás. Nem kellenek szavak, Elég egy összevillanás. Még az se kell. Elég ha vagy.”
Képes Géza

Az élet csak egy jót ad nekünk: Azé lehetünk, akit szeretünk.
Lope De Vega

“Elmúlt, mint száz pillanat, s tudjuk mégis, hogy múlhatatlan, mert szívek őrzik, nem szavak.”
Végh György

“Az öröm ott kezdődik, amikor abbahagyod saját boldogságod keresését azért, hogy megkísérelj másokat boldoggá tenni.”
Michel Quoist

“Az ember önmagában képtelen arra, hogy maradandóvá tegye az élet szépségeit. Legalább két ember együttes érzése kell ahhoz, hogy a szép szép legyen, s az öröm öröm.”
Wass Albert

“Külön lépünk be az ajtón, mely a boldogság felé vezet, hogy kimondhassuk szívünk vágyát, a boldogító igent. Együtt állunk az oltár elé, egymás kezét keressük, s a házasság szent áldását csókkal pecsételjük.”
Hartmann János


Vintage esküvői meghívó

Klasszikusok

“Amikor megszólal az orgona zenéje, Elhangzik mindkettőnk ajkán az igen, Sorsunk ekkor eggyé forr majd össze, Szeretni akarlak, megtartani örökre.”
Ady Endre

“Kezem feléd nyújtom, szívem neked adom, Melyet vissza soha nem kérek, Szeress egy életen át, úgy, mint én téged, Akkor is ha megöregszünk, És akkor is, ha már nem élek.”
Ady Endre

“A házasság csak akkor adhat boldogságot, ha célunk egy és ugyanaz. Ha két ember egy úton találkozik s azt mondja egymásnak: Jer, menjünk együtt! Jer – és kezet adnak egymásnak.”
Lev Tolsztoj

“Az életet véges végig együtt kell leélni, Úgy válik el mit ér a nő és a férfi. Jót és rosszat megosztani, kacagni és sírni, a szerelem dal, melyet együtt kell megírni.”
Sztyepan Soripacsov

“Ha szereted, viszont szeret.
Ha mosolyogsz, ő is ám!
Ha bánat ér, megosztozik
szegény szíved bánatán.”
Csukás István

“A boldogságot nem készen kapjuk – tetteinkből fakad.”
Tendzin Gjaco

“Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert,
akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait,
akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát,
akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.”
Hemingway

Esküvői meghívó szövege

Még több klasszikus idézet

“Most valóság lesz minden édes remény, Mely ott él a szív rejtekén. Az élet és a szerelem tárt karokkal vár, S, hogy szép lesz-e csak rajtunk áll.”
Alexandr Fagyejev

“A házasság aranylánc, mikor magadra veszed; ólomlánc, amikor viseled; acéllánc, amikor el akarod szakítani.”
Jean Bart

“A jó házasságban nincs egyenlőtlen és egyenlő. Mindkét fél hiányt tölt be a másikban, mindkettő gondolatot ad a gondolatnak, célt a célnak, akaratot az akaratnak, s így gazdagodnak ők. Egy lélek és egy test. Együtt dobbanó szív: egy élet.”
Alfred Tennyson

“Nem az állandó fogadkozás a hűség bizonyítéka, hanem az egyszer kimondott és megtartott fogadalom.”
William Shakespeare

“A hirtelen támadt szerelem, amely házasságot indít, igazgyöngy, gyémánt, drágakő, melyet a legnagyobb művész csiszolt, kincs, melyet a szív legmélyén kell elrejteni.”
Honoré de Balzac

“Sorsunk egybeforr, együtt megyünk tovább, Az élet viharában Te vigyázol reám. Köszönöm, hogy szeretsz, s hogy hiszel nekem, S hogy megosztod az életedet velem.”
Vörösmarty Mihály

“Öleljük meg egymást, szívesen, meghitten, és szeressük egymást: úgy áld meg az Isten.”
Arany János

“Hiszem, hogy egymást szeretve, egymást megértve, könnyebb lesz élni, s bármi sors állna is elénkbe, a boldogságot el fogjuk érni.”Ady Endre

“Aki halandó, csak halandót
Szerethet halhatatlanul.” 
– József Attila

“A szeretet türelmes,
a szeretet jóságos,
a szeretet nem féltékeny,
nem kérkedik, nem is kevély.
Nem tapintatlan,
nem keresi a maga javát,
nem gerjed haragra,
a rosszat nem rója fel.
Nem örül a gonoszságnak,
örömét az igazság győzelmében leli.
Mindent eltűr,
mindent elhisz,
mindent remél,
mindent elvisel.” 
Pál apostol levele a Korintusiakhoz

Goethe idézetek

“Tanúm legyen a Föld, az ég s a tenger, a sok madár, a Hold, s minden ember, Neked adom a szívemet, senki másnak, mellé pedig az életem ráadásnak.”
Johann Wolfgang von Goethe

“Az élet egy angolkeringő,
mit eltáncolsz a sírig.
Sorsod csupán attól függ,
hogy kivel táncolod végig.” 
Johann Wolfgang von Goethe

“Szeretném, ha az életed alkonyán
ezüst hajjal majd megállsz,
még akkor is áldanád a napot,
melyen a sors téged velem összeadott.

Ha majd felemelem fehér fátylad
és az elhangzott igent csókkal pecsételem meg,
ne ejts könnyet, csak halkan szólj,
ez kettőnk kívánsága volt.”
Johann Wolfgang von Goethe

“Az ember egy napon rádöbben arra, 
hogy az életben igazán semmi sem fontos. 
Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás, csak az, 
hogy valaki szeresse őt igazán.” 
Johann Wolfgang von Goethe

“Minden nap szép, 
de a legszebb, 
amit a mai ad nekünk. 
Reméljük, hogy hosszú lesz, 
és örökre együtt leszünk.” 
Johann Wolfgang von Goethe

“Idő, állj meg egy pillanatra, s ti, suhanó percek, várjatok, amíg ők ketten esküt tesznek, hogy egymáshoz örökké hűek lesznek, csak addig várjatok!”
Johann Wolfgang von Goethe

Esküvői meghívó

Esküvői idézetek

“Akit párodul melléd rendelt az ég, Becsüld meg, szorítsd meg kezét, És ha minden álmod valósággá válik, Akkor se feledd el, légy hű mindhalálig.”
Madách Imre

“Az élet csak arra vár, hogy megnyíljunk csodái előtt, hogy érdemesnek érezzük magunkat mindarra a jóra amelyet számunkra tartogat.”
Louise L. Hay

“Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz.”
Charles Dickens

“A szeretet ereje mindenekre képes, de a szeretet hiánya képtelenné teszi a legjobb szándékot is.”
Wass Albert

“Ahol szeretet van, ott van az élet.”
Gandhi

“Kötélhúzás az életünk, és csak azoknak
a pillanatoknak van valódi értelme,
csak azok éltetnek igazán, amelyekben
a távolság közöttünk megsemmisül,
és végtelen hosszú kötelékébe gubancoltan,
mint a selyemhernyó, bebábozódunk.”
Lackfi János

“A feltétel nélküli szeretet bizony ilyen: hagyja, hogy más is örömét lelje benne, de tudja, hogy hova tartozik, és bizony hűséges.”
Oravecz Nóra


Zenei források (pop-rock)

„Öregedjünk meg együtt, A sors bármit is rendel. Így állunk elébe mi, Ketten, egy szerelemmel.”
John Lenon

“Ismerem azokat a szavakat, amelyeket még ki sem ejtettél. Már tudom, hová tartasz, mikor még el sem indulsz. Tudok a féltett titkaidról, amiket mélyen elrejtesz. Mindent tudok rólad kedvesem, nem vagyok kém, csak szeretlek.”
Jim Morrison

“Te és én földön, égen,
az ismeretlen vár.
Te és én földön, égen,
így vagyunk egy pár.” 
Geszti Péter

“Ami szép, az egyben jó.
Ami kép, az egyben szó.
Mégis, mondd, mit érez a szív itt bent?
Mondd, mi ez, mit a csend idecsent?
Hol van erre szó?” 
Geszti Péter

“Én tőled kaptam a fényt, ami úgy ragyog rám,
Én tőled kaptam a szót, ami szíven talált.
Nekem nem kell más, csak egy pillantás.
Ha elkísérsz, nekem tőled lesz szép a világ!” 
Crystal

“Annyi boldog pillanat vár rám
karodban még. Meg kell, hogy értsd:
bármi is elszakít tőled,
azt senkinek nem hiszem el.” 
Demjén Ferenc

“Még engedem, hogy ár sodorja, szél kavarja életem, ameddig jó nekem,
De azt hiszem, most van itt a perc, hogy fogd a két kezem, az kell nekem,
Mert ha itt vagy velem, a szívem megpihen.
Demjén Ferenc

“A szerelem olyan, akár, akár a tenger,
Hogy csordultig van telve szerelemmel,
Hogy sose fáradt, hogy éjjel is ébren,
Hogy amíg álmodsz, az ő szemében
Ringunk mi ketten.”
30Y

“Tudom, hogy mindenhová hordasz magaddal.
Én csak írom, de te magad vagy a dallam,
Ami mindkettőnkben lüktet.”
Ákos

“Életem, mit húrjaidon fontál nekem, elkísér,
egy kottába írt olthatatlan szenvedély,
mert benne él a holnap,
minden új remény, amiért élnem kell.

Te vagy a hangszerem,
Ki minden nappal más dalt dúdol el.
S hiszem, ez átsegít majd minden bajon.
Van hitem!”
Dobrády Ákos

“Ahogy az időn átrohantam
Elkísértél ezer alakban
Amikor majdnem magam maradtam
Visszatértél ezer alakban.” 
Zorán

“Az vagy nekem, mint földnek az ég. Az vagy nekem, mint égnek a kék. Az vagy nekem, mint télnek a hó. Az vagy nekem, mint csendnek a szó.”
Somló Tamás

Punnany Massif idézetek esküvőre

“Ha lesz egy szív majd, mely érted dobban,
Kérlek, szeresd magadnál sokkal jobban.”
Punnany Massif

“Kettesben a világ közepén,
ő és én,
együtt íródó közös regény,
örök remény.
Pokol és menny,
ahogy értékes vagy szenny.
Hiszen e szenvedély
soha el nem múló szerelem.”
Punnany Massif

“Veled együtt, ketten élünk meg meleget, fagyot,
kellünk egymásnak,
a Hold is a Nap nélkül némán ragyog.”
Punnany Massif

Caramel idézetek esküvőre

“Ha érez a szív, elfut az értelem,
Soha nem feledem, hogy ez a szerelem…
végtelen.” 
Caramel

“A szerelem az egyetlen lélekdonor.” 
Caramel

“Valahogy a szív mindig messze jár…
Keresed a jót, hátha rád talál.
Kutatod a szépet, akarod az elmúlt időt.
Idegen az út a lábad előtt,
Te vagy, aki megleptél, nem számítottam rád,
De amikor rám néztél, éreztem, nincs tovább,
Te legyél a kezdet, légy a végső állomás,
Maradj még egy életen át!”
Caramel

Republic idézetek esküvőre

“Hosszú az út, míg a kezem a kezedhez ér,
Szeretni valakit valamiért…
Ne tudja senki, ne értse senki, hogy mér’
Szeretni valakit valamiért…
Ezer életen és ezer bajon át
Szeretni valakit valamiért…
Akkor is, hogyha nem lehet, hogyha fáj,
Szeretni valakit valamiért…” 
Republic

“Csak a szívemen át, csak a szívemen át, csak a szívemen át visz az utad tovább.”
Republic

“Ég és föld között repülj velem,
vezess át az életen,
napot fess a szürke holdra!
Ég és föld között repülj velem,
vezess át az életen,
vigyél át a túlsó partra, igen!” 
Republic

Menyasszonyi fátyol

Idézetek filmekből, rajzfilmekből

“A szerelmet tudni kell viselni, és ez az egyetlen márka, ami sosem megy ki a divatból.” 
Szex és New York

“Nem tudom, feltűnt-e, de a képem a tökéletes esküvőről folyton változik. Egyik nap fehér rózsát akarok, másnap liliomot. Először egy hárfást, aztán egy vonósnégyest. Csak egyvalami állandó, és az te vagy.”
Született feleségek

“Szívből szeretni, híven! Nincs szebb, égni e tűzben!
És együtt repülni fel, hogy lelkünk kevésbé féljen!
Szívből szeretni mámor, elvész közel s a távol!
És érezd, a szíved lángol, eltűnt a múlt a mából!”
Rómeó és Júlia musical

“Malacka: – Hogyan betűzzük azt, hogy “szeretet”?
Micimackó: – Azt nem betűzzük, hanem érezzük.”
A. A. Milne

Esküvői idézetek

Illusztrált esküvői meghívó

Esküvői idézetek

“Úgy mint egy álom, mit nem fogunk fel,
Itt egy érzés, mi sohasem múlik el.
Az óránk ma végleg megáll,
A pillanat igy marad mindig már.
Az úton majd számíthatsz rám,
Együtt vár miránk a túlpart.
Ha valami fáj, ne félj, csak bújj hozzám,
Én mindig itt leszek majd.”
Bereczki Zoltán

“Mi nem hirdetjük fennen hangos szóval,
Csak Te, csak Én, örökké és holtomiglan,
Mi megpróbálunk boldogok lenni,
Lelkünk mélyén őszintén igazán szeretni.”
Stendhal

“A Nap kihűl, a Föld kiszárad,
az ég üres lesz nélküled,
és én senki vagyok,
ha te nem vagy velem.
Annyira szeretlek!”
Sütő András

“A tengerpartot járó kisgyerek mindig talál a kavicsok közt egyet, mely mindöröktől fogva az övé, és soha senki másé nem is lehet.”
Pilinszky János

“Ígérd meg azt, hogy kezed 
Kezemből vissza nem veszed, 
S hogy szeretni fogsz akkor is, 
Mikor már én is vén leszek.”
Heltai Jenő

“Tedd a kezed homlokomra,
Mintha kezed kezem volna.
Úgy őrizz, mint ki gyilkolna,
mintha éltem élted volna.
Úgy szeress, mintha jó volna,
mintha szívem szíved volna.”
József Attila


menükártya

Esküvői idézetek

“Az élet kanyargós útvesztőin 
a szülői kéz vezetett. 
S mikor én ezt elengedtem 
Megfogtam a tiedet. 
Mert úgy az élet mindig szomorú és hideg, 
Ha örömödet, bánatodat elmondani nincs kinek. 
Ezért soha ne hagyj el, 
Mindig a szíveddel vezess. 
És ehhez a legfontosabb, hogy mindig nagyon szeress.”
Szalai Evelina

“Összedőlhet fenn a magas ég, 
Leomolhat minden, ami ép. 
Egy a fontos, hogy Te szeress, 
Minden más csak semmiség. 
Örök életet élsz énvelem, 
Vár reánk a kéklő végtelen. 
Mert a sors egymásnak szánja, 
Kiket összeköt a szerelem.”
Edith Piaf

“Elöttünk áll a jövő, a titokzatos, 
Ki tudja mennyi örömet gondot rejteget 
Egyben hiszünk, kéz a kézben indulunk, 
S szerelmünk a boldogság felé vezet.”
John Paul

“Ölelj át két karoddal, 
E világban nélküled eltévedek. 
Szeress, óvj, bátoríts hiteddel 
S örökké veled leszek.” 
Ormosi László Csaba


Fotóalbum esküvőre

Esküvői idézetek

“Szívembe vágyat is csak vágyad olt már,
benned születnek gondolataim,
szavaim lángját lelked tüze szítja.
Nem érek többet nélküled a holdnál,
amely az égbolt éji útjain
csak a leszállt nap fényét veri vissza.”
Michelangelo

“Két karodban ringatózom
csöndesen. 
Két karomban ringatózol
csöndesen. 
Két karodban gyermek vagyok
hallgatag. 
Két karomban gyermek vagy te
hallgatlak. 
Két karodban átölelsz te
ha félek. 
Két karommal átölellek
s nem félek. 
Két karodban nem ijeszt majd
a halál nagy
csöndje sem. 
Két karodban a halálon, 
mint egy álmon
átesem.”
Radnóti Miklós

“Keverd a szíved
napsugár közé, 
készíts belőle
lángvirágot, 
s aki a földön
mellén viseli
és hevét kibírja, 
ő a párod.”
Weöres Sándor


Fotófal esküvőre

Esküvői idézetek

“Ha mennél hideg szélben
a réten át, a réten át, 
Rád adnám kockás takaróm, 
öleljen át, öleljen át. 

S ha körülzúgna sorsvihar
rémségesen, rémségesen, 
szívemben volna házad
oszd meg velem, oszd meg velem.”
Burns

“A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni, 
akarsz-e mindig, mindig játszani?
Akarsz-e élni, élni mindörökkön, 
játékban élni, mely valóra vált…” 
Kosztolányi Dezső

“A lehetetlent is szabad lesz remélni!
Meglátod, hogy milyen érdekes lesz élni.”
Szép Ernő

“Kétszer-egy sors az isten előtt, 
szövetség nem lehet más se különb:
hogy én mi vagyok, nem tudom, 
csak azt, hogy benned bizhatom:
bármennyit sírtál, hadakoztál, 
jönne uj vihar, rámhajolnál, 
magad ellen is átkarolnál.”
Szabó Lőrinc

“Arra születtem, hogy megszeressenek, 
S megszeressem én is azt, akit lehet. 
Arra születtem, hogy boldog is legyek, 
S tovább adjam egyszer az életemet. ” 
Adamis Anna

“Hittel és emberséggel első Te, kit vállallak
Kit szívvel, szóval vallak, 
S álmomban sem csallak, 
Kit bántani nem hagynék, 
Kiért tán ölni tudnék, 
Te édes, kedves társam!
Miféle szerződés ez?” 
Kaffka Margit

“Most már egymásba
fonodó tűzzel égünk, 
jóban, rosszban együtt. 
Egymásért teszünk, 
egymásért élünk. 
Valóságunkká váltjuk a 
legszebb álmot, 
s teremtünk magunknak
jövőt, otthon, családot. “
Gábris J.


eskuvoi-meghivo

Esküvői idézetek

“A homokdűnék a széllel változnak, 
de a sivatag ugyanaz marad. 
Így lesz a mi szerelmünkkel is.”
Paulo Coelho

“Az igazi szeretet próbája egyedül az, hogy nem fél a másik ember szeretetétől, hogy elegendő benne a szelídség, a türelem és az alázat ahhoz, hogy elfogadja azt. ” 
Pilinszky János

“Semmi sem rendezettebb, mint az,
amit a szeretet rendez el, és
semmi sem szabadabb, mint
amit a szeretet köt össze.”
Chiara Lubich

“Olyan a szerelem, mint a gyöngyszemű harmat,
amelytől fénylik a szirom,
amelyből felszökik, kévéjében a napnak,
szivárvány-szikra, miliom.”
Victor Hugo

“Szeretni semmi. Ha szeretnek, az már valami. Ha szeretsz és szeretnek, az a minden.”
T. Tolis

“A szerelemben nincsenek évek, 
A szerelemben csókok vannak. 
A szerelemben jaj a fösvénynek! 
A szerelemben csak azok élnek, 
Kik szerelemből mindent odaadnak.”
Gyónyi Géza

“A gyermeki szeretet logikája: 
Szeretek, mert szeretnek. 
Az érett szeretet logikája: 
Szeretnek, mert szeretek. 
Az éretlen szeretet azt mondja: 
Szeretlek, mert szükségem van rád, 
Az igaz szeretet azt mondja: 
Szükségem van rád, mert szeretlek.” 
Erich Fromm


Esküvői idézetek

“Bármily csodálatos is az első szerelem, semmi nem olyan felkavaró, mintha az ember kap egy második esélyt is a boldogságra. Boldogságban veled élni, ezt sohasem felcserélni, így legyen.”
Berecky Dénes

“Mert tudom, hogy tudod, szeretlek,
s tudod, hogy tudom, szeretsz,
már nem a csillagok közt kereslek,
de ott, ahol lehetsz
konyhában, ágyban – nem holdfényparton,
de ott, ahol megjöhetsz,
mégis, egyetlen csodámnak tartom,
hogy szeretlek, s te szeretsz.”
Bella István

“Nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek
csupán tiszta szív és sok, sok szeretet.”
Pázmány Péter

“Mi nem hirdetjük fennen, hangos szóval:
csak te, csak én, örökké és holtomiglan.
MI megpróbálunk csendben boldogok lenni,
Lelkünk mélyén őszintén, igazán szeretni.”
Stendhal


esküvői meghívó

Esküvői idézetek

“Csillagokat nézel, szép csillagom.
Ég ha lehetnék, két szemedet nézném csillagom ezreivel”
Platon

“A csókod festi kékre az eget,
szemed színétől zöldülnek a fák.
Nélküled üres minden képkeret
és világtalan az egész világ.”
Weöres Sándor

“A szerelem az élet nagy ajándéka, és aki nem nyújtja ki utána a kezét,
az sohasem élte az életet a maga teljes módján.”
Erskine

“Valakit szeretni azt jelenti: egy másik számára láthatatlan csodát látni.”
Francois Mauriac

“Köszönöm, hogy te vagy.
Az órát köszönöm,
Amelyben fényül nyert e
Világtalan világ,
Köszönöm, hogy kezed
Kinyújtottad felém,
S árnyául elfogadtál sugárzó
életednek.”
Móra Ferenc

“Mindig van egy kis
őrültség a szerelemben.
De mindig van egy kis
Okosság is az őrületben.”
F. Nietzsche

“Jó, hogy én én vagyok.
Jó, hogy te te vagy.
De a legjobb, hogy mi mi vagyunk.”
Pam Brown

Esküvői képeslap idézetek

Őszintén reméljük, hogy ezután pontosan tudjátok már, hogy az esküvői gratuláció hogyan legyen színes és egyedi, a jókívánságok pedig az esküvői idézeteken keresztül is elérnek a párhoz.

Fotók: pexels.com