Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Esküvői játék: Modern és hagyományos játékok lagzira!
Esküvői játék

Esküvői játék: Modern és hagyományos játékok lagzira!

Az esküvői játék kérdése minden párnál felmerül az esküvőszervezés során. Legyenek, vagy ne legyenek játékok, a modern vagy a hagyományos esküvői játékokat preferálják-e inkább, és az is kérdés, hogy kiket vonjanak bele. Csak a párról szóljanak? Vagy a vendégeket is érdemes arra buzdítani, hogy részt vegyenek a szórakozásban? Ezeket, és az ehhez hasonló kérdéseket mindenképpen tisztázni kell mindenkinek, mielőtt megtervezi a lagzi menetét.

Animacik
Hirdetés

Ha megtaláltátok a tökéletes vőfélyt vagy ceremóniamestert, érdemes őt is megkérdezni arról, hogy mit tanácsol. Neki biztosan rengeteg esküvői játék van a tarsolyában akkor is, ha nem feltétlenül tartja őket szükségesnek bevetni egy fergeteges lagzin. Ha a tetőfokára hág a hangulat, a vendégek és a pár nem biztos, hogy igényli ezeket a játékokat, míg a laposabb mulatságokat fantasztikusan színessé teheti egy-egy vagány esküvői játék.

Ha eddig nagyon kevés esküvői játékkal találkoztatok, és szívesen megismerkednétek velük, mielőtt eldöntenétek, hogy szimpatikusak-e számotokra, akkor mutatjuk, milyen lehetőségek közül választhattok.

Kategóriafüggetlen banner

Esküvői játék

Alapvetően kétféle játék típus közül választhattok. Vannak olyan lakodalmak, ahol hatalmas népszerűségnek örvend minden olyan hagyományos esküvői játék, amin már a nagymamáink is jót mulattak annak idején, ám a legtöbb lagzin a párok már egyáltalán nem erre vágynak. A modern esküvői játékok éppen ezért az elmúlt években sokkal keresettebbek.

Lehetséges, hogy csak 1-1 játékot fogtok bevetni közülük a lagzin, de akkor is érdemes végignézni őket, és azokat kiválasztani, amelyek a leginkább passzolnak a személyiségetekhez.

Milyen szempontokat vegyetek még figyelembe?

 • Kell-e a játékokhoz bármilyen kiegészítő, és ha igen, mekkora a helyigénye?
 • Kell-e hozzájuk egy plusz személy, aki segít levezényelni? Ha nem segít nektek játék közben senki, könnyen zavarossá válhatnak a jelenetek, elvégre ti nem vehetitek át egy vőfély vagy ceremóniamester szerepét.
 • Bevonjátok-e a vendégeket is az esküvői játékba?
 • Szerettek-e a középpontban lenni?  Mert egy esküvői játék alatt a menyasszony és a vőlegény bizony rivaldafényben van!

Esküvői játékok

Esküvői játék: Modern játékok

A modern játékok között a legnépszerűbbek egyértelműen azok, ahol a vendégeknek nem kell túlságosan sokat rohangálni, és mindenkinek esélye van a győzelemre. Egy-két bevállalós rokon vagy barát persze biztosan mozgósítható lesz más feladatokra is, de jellemző, hogy a násznép nagy részének a ruhája, cipője nem elég kényelmes a pörgősebb játékokhoz.

Mit üzen a királygömb?

Ehhez a feladathoz nem lesz másra szükségetek, mint néhány papírra és tollra. Ezeket helyezzetek el a vendégek székére vagy tányérja mellé, és amikor úgy gondoljátok, hogy egy picit elcsendesedtek, kérjétek meg őket arra, hogy az éjszaka folyamán írják rá, hogy szerintük milyen lesz az első közös 5 évetek. Adhattok tippeket is, pl hány gyereketek lesz, hova utaztok majd, milyen közös kalandokba vágtok bele.

A jóslatokat összegyűjthetitek egy üvegbe, és eltehetitek őket emlékbe az ötödik évfordulótokra vagy fel is olvashatjátok őket éjfélkor, így mindenki hallhatja ezeket az ötletek, kívánságokat. Ez rátok van bízva!

Feleség/férjismereti teszt

Ez az esküvői játék tulajdonképpen ismerős lehet számotokra, hiszen a lánybúcsún és legénybúcsún is gyakran előfordul. Szükség lesz hozzá a barátokra vagy a családtagokra, akik előre összeírják nektek azokat a kérdéseket, amire válaszolnotok kell majd. Egymásnak háttal ültök, a kezetekben fogtok egy menyasszony és egy vőlegény feliratú táblát, és a helyes táblát kell felemelnetek egy-egy kérdésnél. A kérdések egyébként különbözőek lehetnek, pl. ki kezdeményez általában az ágyban, ki viszi le többször a szemetet, ki trehányabb, stb.

A táblák helyett sok lagzin a pár a cipőit használja, esetleg párnákat, karúszókat, van színes cetliket. Döntsétek el, hogy mi szimpatikusabb számotokra!

Modern esküvői játék

Zenefelismerős esküvői játék

A pár és a vendégek feladat ez esetben az, hogy a DJ vagy a zenekar által játszott számokat felismerje. Aki először jól tippel, az pontot kap. A játék végén akár egy apró ajándékot is kaphat a győztes. Sőt, asztalok is versenyezhetnek egymással.

Vicces cetlik

Fogjatok egy halom post-it papírt, és az esküvőszervezés üres óráiban írjatok össze egy halom feladatot, amit egyáltalán nem szerettek csinálni, és szívesen rásóznátok másra. Ilyen lehet például a kocsimosás, ablakpucolás, mosogatás, bevásárlás. Minden vendég húzhat egy cetlit közülük, és ezzel tulajdonképpen már nyert is egy alkalmat, amikor önzetlenül segíthet nektek. A násznép általában szereti ezt a játékot, jót mosolyognak egy-egy feladaton.

Sorfaltánc

A játék arról szól, hogy a násznép tagjai sorfalat állnak, és a sorfal végén egymással szemben álló párok táncolva mennek végig a többiek között az adott zenére. Véletlenszerűen is beállhattok a sorfalba, így azzal is táncoltok majd a lagzin, akivel lehet, hogy ne tennétek. Talán nem is kell külön bejelenteni, simán tánc közben is kialakíthattok hasonló sorfalat!

Fakanáltánc és seprűtánc

Ez az esküvői játék az egyik legkedveltebb a vendégek körében. Akinél a fakanál vagy seprű van, az beteszi a térdei közé, és a zenére táncolva odamegy vele egy másik vendéghez, és átadja neki az ő térdei közé. A játék addig megy, amíg a vendégek bírják szuflával!

Esküvői játék

Ajándéközön

Több kis ajándékot kell összecsomagolni olyan módon, hogy egy-egy réteg papír közé kerüljenek az apró tárgyak. A körben álló vendégek a csomagot zeneszóra körbe-körbe adják egymásnak. Amikor a zene elhallgat, a csomag is megáll, és akinek a kezében van, az kibonthat egy réteget, a benne lévő ajándék pedig az övé lesz.

Hamupipőke játék

A női vendégek odaadják a cipőjüket, és ezeket a táncparkett közepén egy kupacban összegyűjtjük. Ezután a férfiak mindegyike kiválaszt egy cipőt és megkeresi a hozzá tartozó hölgyet, akivel táncol egyet.

Vidám feladatok

Készítsetek 10-15 kártyát, amelyre különböző feladatokat írtok fel:

 • Készíts egy képet a vőlegénnyel
 • Készíts egy képet a menyasszony édesanyjával és küldd el nekünk erre az e-mail címre
 • Menj a DJ-hez/Zenekarhoz, és kérd a Despasito-t
 • Készíts egy koktélt a menyasszonynak
 • Kérd föl táncolni az egyik felszolgáló hölgyet
 • Vigyél virágot a vőlegény édesanyjának
 • Hívd be az összes srácot, férfit a táncparkettre stb.

Az a vendég vesz részt a játékban, akinek csak kedve van. Nagyon jó szórakozás pl kamaszoknak, akik általában unatkoznak egyedül az esküvőkön.

Esküvői játékok

Fejezd be a mondatot

Mindegyik vendég kapjon egy papírt melyen a következő befejezendő mondatok állnak. (5 perc álljon rendelkezésükre ehhez a játékhoz.) A mondatokat össze kell párosítani. Az nyer, akinek hamarabb sikerül a feladat.

Mondatok:

 • A nők munkája,
 • A boldog ház,
 • Minden egyes nagyszerű férfi mögött,
 • Az én otthonom,
 • Az igaz szerelemhez vezető út,
 • Minden férfi háza,
 • Az igaz szerelem,
 • Az igazi házasság,
 • Ha a cipő kényelemes,
 • Ahol a szív,
 • Két szakács egy konyhában,
 • Az én házam….

Válaszok:

 • soha nem ér véget,
 • nevetéssel teli,
 • egy otthon áll,
 • soha sincs rendben,
 • az élet fűszere,
 • az ő maga kastélya,
 • a mennyekben köttetett,
 • sosem forr,
 • megéri a pénzét,
 • ott a szerelem,
 • elrontja az ételt,
 • az én váram.

Ki ismeri jobban a menyasszonyt?

A menyasszony kitölt egy róla szóló kérdőívet (étele, itala, kedvenc állata, hol szeretne lakni stb.). Körülbelül 15-20 kérdést gyűjtsünk. A vendégek feladata kitalálni a válaszokat, majd hasonlítsuk össze az eredeti válaszokkal. Ugyanezt természetesen a vőlegénnyel is el lehet játszani.

Menyasszonyi cipő árverése

Valaki tesz egy ajánlatot a menyasszony cipőjére és az ezután következő ajánlatoknak mind többnek kell lennie az előzőnél. Végül jön a vőlegény és ugyanannyi pénzzel, mint amennyi a cipőben van, kiváltja felesége cipőjét. A pénzt végül az ara kapja és ez lesz az első havi háztartási pénze.

Modern esküvői játékok

Esküvői játék: Hagyományos játékok

Egy hagyományos esküvői játék általában nem okoz meglepetést a vendégeknek, hiszen a legtöbben ismerik a szabályait, és kívülről fújják a legjobb részeit. Ha ezeket a játékokat preferáljátok inkább, nyugodtan válasszatok közülük néhányat, amiben az idősebb korosztály tagjai is biztosan szívesen részt vesznek majd.

Az út lezárása

A lakodalmas menetet több helyen is megállítják út közben, és csak akkor engedik tovább, ha különböző feladatokat teljesített a menyasszony, a vőlegény, vagy valamelyik örömszülő. Váltságdíjat is kérhetnek, ez általában lakodalmas sütemény, pálinka, vagy torta szokott lenni.

Menyasszonyrablás

Ősrégi esküvői játék. A vőlegény barátai elrabolják a menyasszonyt, a vőlegénynek pedig az a dolga, hogy megkeresse őket, és megmentse a menyasszonyt. Régebben általában éjfélkor történt a menyasszonyrablás, és ilyenkor elment a pár átöltözni, hogy aztán menyecskeruhában térjenek vissza a vendégeik közé.

Esküvői játék

Erős férfiak

A párok férfi tagjának fel kell kapnia a párját a karjába, és úgy kell táncolniuk. Az nyer, aki a legtovább bírja vinni a párját.

Almatánc

Ez a játék bizonyára ismerős mindenki számára. Minden pár kap egy almát (vagy narancsot, stb.), ezt kell a homlokukhoz szorítaniuk, míg táncolnak. A nyertes az lesz, aki a legtovább bírja anélkül, hogy a gyümölcs leesne a földre.

Újságpapír tánc

Minden párnak egy kinyitott újságpapíron kell táncolnia, amit időről időre félbe kell hajtani. Egyre nehezebb, így táncolni, ezért ha valaki véletlenül lelép az újságról, akkor kiesik. A végén tehát egy pár győzedelmeskedik, érdemes rafináltan játszani!

Táncverseny

10 fiú 10 lány nevezhet be a játékba. A lányok és a fiúk egyszerre táncolnak a 30 másodperces zenei blokkokra. Minden blokk végén a násznép többi tagja dönti el tapssal vagy kiabálással, hogy szerintük ki jutott tovább az adott körben.

Játékok esküvőre

Csókot, csókot

A vendégek a tányért vagy a poharakat kocogtatják, olyankor a párnak meg kell csókolnia egymást.

Csalódott menyasszony

A barátok közül valaki beöltözik éjszaka menyasszonynak. Előadja a jelenetet, miszerint ő lenne a vőlegénynek az eredeti menyasszonya, aki végtelenül csalódott, hogy nem őt vette el feleségül. A vőlegénynek különféle vicces feladatokkal kell jóvátennie ezt a vétkét. A feladat lényege az, hogy a menyasszonynak öltözött barát minél kevésbé hasonlítson egy szépséges menyasszonyra, pl. legyen szakálla, bajsza, szőrös lába, vagy egészen egyszerűen legyen 2 méter magas és 100 kg tiszta izom.

Ki iszik egy kört?

Vacsora közben a vőfély/ceremóniamester bizonyos időközönként bedobja a közösbe valamelyik hónap nevét. Aki abban a hónapban született, annak innia kell egy felest. Aki abban a hónapban is házasodott, annak még egyet.

Hölgyválasz

Most a hölgyeken a sor, hogy felkérjék az urakat táncolni. Néhány lagzin a zenekar vagy a DJ egyébként is csinál olykor hölgyválaszt, de ha ez elmarad, érdemes ösztönözni őket erre.

Csukott szemek játéka

A férfi vendégek szeme le van kötve, így kell felismerniük a párjukat kézfejét vagy lábfejét a szemben álló hölgyek közül. Ez azért inkább a férfiak játéka, mert a hölgyek kevésbé szoktak örülni annak, ha a hajuk körül, vagy sminkjüknél kacifántos mutatványokat hajtanak végre. Elvégre sokat készültek az esküvőre!

Esküvői játékok

A modern és hagyományos esküvői játékok egyaránt alkalmasak arra, hogy feldobják a lagzi hangulatát, de arra azért érdemes figyelni, hogy egy erőltetett, vontatott esküvői játék ezzel szemben hamar lehervasztja a mosolyt a vendégek arcáról.

Legyetek kreatívak, de bízzátok inkább a vőfélyre/ceremóniamesterre annak eldöntését, hogy vajon szükség van-e a lagziban hasonló játékokra!

Fotók: pinterest.com

Animacik gyerek

Témába vág

Provence stílusú esküvő – Bor, mámor…szerelem! Utazzunk egy kicsit! Nem kell bőrönd, nem kell repülő, csak a képzeletünk. Utazzunk oda, hol a nap mindig simogatja arcunkat, hol a bor édessége átjárja szánkat, hol a levendula illata lépten-nyomon csiklandozza orrunkat. Ez Provence! Egy mesebeli h...
Az esküvői költségvetés összeállítása Akár hozzáfogtatok már az esküvőszervezéshez, akár még csak tervezitek, biztosan látjátok már, hogy egy esküvő megszervezése bizony nem kis feladat. Rengeteg mindent kell fejben tartani, annál is inkább, mert számos szolgáltatóval tartani kell a kap...
Polgári esküvő ára: Árak, plusz költségek Arra a kérdésre, hogy mennyi egy polgári esküvő ára, majdnem olyan nehéz felelni, mint hogy mi a hosszútávú kapcsolat titka. Vannak mankók, amikbe kapaszkodhatunk, de rengeteg aprónak hitt tényező egyedi, ezáltal kicsit megfoghatatlan is. ...
Esküvői italfogyasztás kiszámítása – Italkalkulátor Miután kiválasztottátok a lagzi helyszínét és a tökéletes esküvői menüt, a következő feladatotok nem lesz más, mint az esküvői italfogyasztás kiszámítása. Ez nem könnyű feladat, hiszen rengeteg tényezőtől függ. Nem mindegy a násznép összetétele,...
Nászajándék pénz kreatívan – 25+1 ötlet Manapság egyre megszokottabb, hogy az ifjú pár pénzt kér nászajándék gyanánt. Ez egyrészről leegyszerűsíti a vendégek dolgát, hisz nem nagyon kell agyalni, mit is adjanak ajándékba, másrészről viszont érdemes kicsit ötletelni, hogy a nászajándék pén...
Molett alkalmi ruha tippek – Árak, fazonok, stílusok Kissé párnásabbak vagytok itt-ott a társadalom által megfogalmazott "átlagos testalkatnál"? Semmi vész, elképesztően sok molett alkalmi ruha közül válogathattok, ha esküvőre vagytok hivatalosak. El sem hinnétek, milyen sok fazon és stílus áll jól ne...
Héliumos lufi esküvőre – környezettudatosan és kreatívan Egyre divatosabb nagyobb eseményeken, rendezvényeken a héliumos lufi használata látványelemként, és ez alól az esküvők sem kivételek. Manapság többször hallhatjuk a lufiposta környezetkárosító hatásáról, ami miatt nem tanácsos az esküvőnkön héli...
Alkalmi ruha esküvőre – Tippek és tanácsok! Azt gondolnánk, csak a menyasszonynak okoz fejtörést, hogy milyen ruhát viseljen a nagy napon, azonban a vendégek is gondban lehetnek, és ilyenkor jön a jól bevált alkalmi ruha esküvőre. Milyen színű? Milyen hosszú? Milyen fazonú? Milyen kiegész...
Esküvői ötletek 2019 – Ne hagyd ki őket! 2019-ben rengeteg olyan esküvői trend és stílus hódít, amit igazán könnyű első látásra megkedvelni. Ahhoz, hogy a nagy nap tökéletes legyen, ezek az esküvői ötletek biztosan nagy segítségetekre lesznek. A cikk végén máris tudjátok majd, mi áll a...
Nászút szervezése – Lépésről lépésre Ha épp most készültök hátradőlni kényelmes karosszéketekben, hisz megvan a ruha, a dekor, a köszönőajándék és miegymás, gyorsan pattanjatok fel, rázzátok meg magatokat, ugyanis vissza van még egy nagyon fontos dolog, a nászút szervezése! ...