Egy esküvő lehet romantikus, bensőséges, kis – és nagyszabású, szolid, tematikus, vagy éppen elképesztően látványos. Egyre elterjedtebbek a különleges esküvői látványelemek, melyekkel egyedivé és varázslatossá tehetjük ezt a nagy napot! A felhozatal pazar, minden kapható, mi szem-szájnak ingere. Csak győzzünk választani!

Kategóriafüggetlen banner

15+1 esküvői látványelem

1. Tűzijáték

Tény és való, hogy a visszafogott jelzőt nem igen használhatjuk egy tűzijátékra, de ez nem is célunk. Izgalmas lezárása tud lenni egy esküvőnek, főleg, ha a tűzijátékok közé becsempészik a pár monogramját, összefonódó karikagyűrűket, vagy akár közös emléket jelképező figurát is. Ne felejtsétek el, hogy a tűzijáték használata engedélyköteles, ezért érdemes olyan szolgáltatót választani, akik a tűzijáték engedélyeztetésétől kezdve, a látvány teljes körű megszervezésén át a működtetésig, mindent vállal.

Az árak egészen elképesztő skálán mozognak, de egy átlagos 3-4 perces show (nagyjából 160 lövés) 150-200.000 ft-tól kezdődik, és határ a csillagos ég.

esküvői tűzijáték
Fotó: pinterest.com

2. Lézershow

Az esküvői látványelemek palettáján az egyik legközkedveltebb lehetőség, a lézershow. Kiváló lehetőség a buli megnyitására. Alapvető feltétele egy jól megválasztott zene, melynek ritmusára komponálják meg a fényjátékot. A végeredményt befolyásolhatják a helyszín adottságai, de ez esetben fontos, a jó elsötétíthetőség. Még tovább lehet fokozni a hangulatot ködgépekkel, külsőtükör effektekkel, mellyel 3 dimenziós hatást is el lehet érni.

Sokszor az esküvői Dj szolgáltatásai között is megtaláljátok, de ha külön szolgáltatót hívtok, az alap, egy gépes lézershow átlagosan 60-70.000 ft-tól indul.

3. Látványvideó/SMS-fal

Ha maradnátok a fényeffekteknél, de szeretnétek megfűszerezni kicsit, lehetőség van előre elkészített videók levetítésére, illetve sms-falra is, ahova a vendégek aktuálisan elküldött üzeneteit, jókívánságait vetítik ki. Ennek a bérlése pár tízezer forinttal növeli a büdzsét.

Hirdetés

4. Modern világítás a falra

Előfordulhat, hogy esküvői dekoráció helyett inkább az egész termet szeretnétek bevilágítani különböző lézerfényekkel. Tökéletes választás, ha szeretnétek a helyszín teljes arculatát megváltoztatni. Terem méretétől függően 3 gépre is szükségetek lehet a világításhoz, melyeknek ára 150.000 forinttól kezdődik.

5. Tortaceremónia

Ha már a megvilágításnál járunk… Gondoltátok volna, hogy a tortaceremóniátokat is feldobhatjátok egy projektoros tortadíszítéssel? Nézzétek meg, micsoda csodákat lehet varázsolni!

Esküvői kiegészítő

6. Jégszobor

A jégszobor az esküvői látványelemek egyik legkülönlegesebb lehetősége, hisz nem csak látványos, de hasznos is tud lenni. Tökéletes megoldás lehet például a jégszobor lábánál elhelyezett gyümölcstál, ami a meleg nyári napon is hűs tud maradni. Kérhettek egyedi formát is, de érdemes tudni, hogy maximum 6 órán át fog tündökölni a jégcsoda.

Az ár természetesen a mérettől függ, de egy átlagos esküvői jégszobor 25-30.000 ft-tól kezdődik.

7. Gyümölcsszobor

Ha szeretnétek nem csak látványos, de finom dekorációt az esküvőre, választhattok gyümölcsszobrot is, amit természetesen zöldségekkel is ki lehet egészíteni. Kérhettek belőle egyedi formákat, virágkompozíciókat vagy akár asztaldíszt is. Áruk mérettől függ, pár 10.000 forintól már elérhetőek.

esküvői jégszobor
Fotó: pinterest.com

8. Csokiszökőkút

Az esküvői látványelemek egyik legtutibb befutója, hisz biztos lesz az esküvőn pár Gombóc Artúr, akiknek mindegy milyen a csoki, lehet kerek, kocka, tej vagy ét, lehet szilárd vagy épp folyékony, a lényeg, hogy csoki legyen.

Egy csokiszökőkúthoz 10 kiló csokira legalább szükségünk lesz, ami átlagosan 30.000 ft-ba kerül.

9. Pezsgőszökőkút

Ha még sincs annyi Gombóc Artúr az esküvőn, mint gondoltátok, és a szökőkutat csokiról pezsgőre (vagy borra, sörre, gyümölcslére) cserélnétek, semmi gond, így is nagyon látványos lesz az esküvőn. Bérlési ára szintén 30.000 ft-tól indul.

10. Sajtszökőkút

A sajtszökőkút nagyon különleges esküvői látványelem, a melegen csobogó sajttal és a sok gyümölccsel, harapnivalóval, amit megforgathatunk benne. Egy átlagos 80 cm-es sajtszökőkút működtetéséhez közel 8 kiló sajtra (sajtszószra) van szükség, ára 30-40.000 forinttól kezdődik.

Héliumos lufi esküvőre
Fotó: pinterest.com

11. Lufi felengedés

Közkedvelt látványeleme az esküvőknek, főleg, ha a lufik aljára kis üzeneteket, képeslapokat köttök, és lufipostaként engeditek fel. A környezettudatos héliumos lufikról itt olvashattok bővebben.

12. Galamb és pillangó reptetés

Nem csak a mesékben lehet hófehér galambokat, vagy pillangókat reptetni, miután az ifjú pár kimondja a boldogító igent. Ne felejtsétek, hogy hazánkban ez a produkció engedélyköteles! 2 db fehér galamb röptetése kézből, 10.000 ft körül mozog, míg közel 20 db galamb reptetése kosárból, 40.000 forint is lehet. Pillangóreptetés esetén, 50 db pillangó ára 35.000 forinttól indul.

galambreptetés
Fotó: pinterest.com

13. Mixer-show

Azért azt sajnos nem tudjuk garantálni, hogy vissza repülünk az időben, és az esküvőtökre a szexi Tom Cruise-t is fel tudjátok bérelni, mindenesetre az esküvői látványelemek egyik tuti befutója, ha a koktélbárban egy csinos mixer készíti az italokat. Rázva, nem keverve! A látványos üvegdobálástól kezdve, a zenével és kongával kiegészített italkeverésig, mindent kérhettek.

Egy közepes csomag, 100 db koktéllal, egy bártenderrel, 3 órára 150.000 ft nagyjából, de egy plusz tüzes-dobálós látványshow elem, ezen felül 70.000 forintot dobhat a végösszegre.

14. Egzotikus táncosok

Vannak, akik a bulihangulatot igazi profikkal szeretnék beindítani, és egy salsa táncos pár, egy konga-show vagy éppen egy hastánc bemutató tökéletes választás lehet. Átlag árat mondani szinte lehetetlen, hisz függ a produkció hosszától, a fellépők számától is.

Esküvői hintó
Fotó: pinterest.com

15. Artisták, tűzzsonglőrök

A legelképesztőbb produkciókat is megrendelhetitek már az esküvőtökre, hogy akár cirkuszi mutatványosokkal kápráztathassátok el a vendégeiteket. Ha ilyen jellegű produkcióra vágytok, egész biztos, hogy pár százezer forinttal kevesebb marad a pénztárcátokban.

15+1. Hintók, Lovas fogatok

Ha igazán mesebeli esküvőt álmodtatok meg magatoknak, vőlegényetek a hercegetek, ti pedig királylányos ruhában lépkedtek majd az oltár elé, stílusos belépő lehet, ha lovashintón gördültök a násznép elé. Kettes fogatú hintó bérlése 30.000 forint, míg négyes fogatú hintó bérlése 50.000 forint, plusz útiköltség általában.

Természetesen esküvői látványelemek nélkül is csodálatos lehet az esküvőtök, itt semmi sem kötelező. Azonban, ha lehetőségeitek engedik, bátran dobjátok fel a hangulatot egy kis extrával, és tényleg hetedhét országra szóló lesz a lakodalmatok!

Borítókép: halo-fx.com