Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Esküvői parfüm kiválasztása – Tippek!
esküvői parfüm kiválasztása

Esküvői parfüm kiválasztása – Tippek!

Az általunk kiválasztott illatnak hatalma, lelke, története van, ezért lehet jóval összetettebb feladat az esküvői parfüm kiválasztása, mint azt elsőre gondolnánk. Ugye ti is átéltétek már azt a különleges élményt, amikor az utcán sétálva megéreztétek egy parfüm illatát, és hirtelen milliónyi emlékkel telt csordultig a szívetek?

Ez nem véletlen! Pontosan ezt a kártyát kell kijátszani a nagy napon is. Egy jó illat láthatatlan hidat alkot az emlékeitek között, úgyhogy segítünk megtalálni a tökéletes parfümöt, mely az oltárhoz kísérhet titeket.

„Egy nőről többet árul el a parfümje, mint a kézírása.” /Christian Dior/

Kategóriafüggetlen banner

Esküvői parfüm kisokos

Bár egy parfüm nem űrrakéta, mégis milliónyi adat rejlik a kis üvegcséken, melyek alapvetően meghatározzák az illat minőségét, tartósságát. Esküvői parfüm kiválasztása közben érdemes ezeket is szem előtt tartani.

Az EDP (Eau de Parfum) az egyik legnépszerűbb és egyben legdrágább parfümkoncentráció, hisz minimum 20 %-os parfümolajat tartalmaz. Ennek köszönhetően nagyon tartós, akár egy teljes napig is érezhető a bőrünkön.

Az EDT (Eau de Toilette) egy jóval gyengébb, illékonyabb parfüm, hisz 10 %-os parfümolajat tartalmaz. Könnyebb, olcsóbb parfümről van szó, mely kevésbé is tartós.

Az EDC (Eau de Cologne) eredetileg egy német parfümmárka volt, ma már a leggyengébb, 5%-os parfümkoncentrációt jelöli.

esküvői parfüm

Ha a parfümnél feltüntetik az illatszinteket (illatpiramist), érdemes tudnotok, hogy felülről haladva, a fejillatok jelölik a legillékonyabb összetevőket, melyeket maximum 5-30 másodpercig érzünk, de ez az illat adja az első benyomást.

Az utána következő szív illatok 10-30 perc után bontakoznak ki, ez alapján lehet besorolni a parfümöt, bizonyos illat kategóriákba. A legmélyebben rejtőző, alap illatok csak pár óra elteltével válnak érzékelhetővé, és akár egy egész napon át is megmarad a bőrünkön.

esküvői parfüm kiválasztása

Esküvői parfüm kiválasztása

Most, hogy már tudjuk, mi mit jelöl a kis csoda üvegcsén, érdemes megtanulnunk, hogy a tökéletes esküvői parfüm kiválasztása hogyan lesz igazán sikeres.

Ahhoz, hogy olyan illatot tudj választani, amely nem csak az esküvődnek, de a te védjegyeddé is válik, ismerned kell önmagad. Kísérletezz, hogy melyik illatkategória tetszik a legjobban, és, hogy melyik áll jól neked. A parfüm reakcióba lép a bőröddel, a levegővel, tehát választás közben mindig fújj a csuklódra vagy nyakadra (ezeken a pontokon vékonyabb a bőr, így a vérkeringés miatt melegebb a felület, jobba érezhető az illat) és várj pár percet, hogy megérezhesd a valódi illatot.

Vedd figyelembe, hogy esküvőd milyen évszakban lesz, hisz például egy túl tömény illat émelyítően hathat a nyári forróságban.

parfüm esküvőre

Milyen illat illik hozzám?

A személyiségünk alapvető jegyei tökéletesen megmutatják a helyes irányt az esküvői parfüm kiválasztása közben. Az elegáns, romantikus arákhoz a virágos, gyümölcsös, kissé édesebb illatok illenek, míg a letisztultabb, sportosabb menyasszonyokhoz jól passzolhatnak a citrusos, friss, üde aromák.

Az igazán buja menyecskék bátran választhatnak a fűszeresebb, keleties hangulatot árasztó parfümök közül, a lényeg, hogy harmonizáljon az illat a személyiségetekkel.

Menyecske ruha kiválasztása

Jó tanácsok az esküvői parfüm kiválasztásához

 • A parfüm kiválasztásához is érdemes magaddal vinni valakit, aki nagyon jól ismer, és tud segíteni, hogy az adott illat jól passzol-e hozzád.
 • Nem érdemes egyszerre háromnál több illatot kipróbálni, mert nem fogod tudni megkülönböztetni őket egymástól.
 • Mivel minden parfüm több illatból épül fel, az esküvői parfüm kiválasztása ne legyen egy rapid randi. Fújd fel a neked tetsző illatokat, és figyeld, hogy változik a nap folyamán. Ha órákkal később is tetszik, irány a pénztár!
 • A saját orrunk hamar elfárad, tehát ne ess kétségbe, ha te már nem érzed az illatodat negyed óra után. Mások attól még érezni fogják!
 • A parfümöt érdemes a pulzáló pontokra fújni, mert itt érezheted a legtovább az illatot. Ilyen a csukló, a nyak, a könyök, a térdhajlat és a kulcscsont feletti terület.
 • Egyre több parfümből találsz azonos illatú tusfürdőt, testápolót, ruha permetet. Ha ezeket együttesen használod, nagyon ügyesen el tudod mélyíteni az illatot.
Hirdetés
 • Az ékszereket jobb, ha parfümözés után teszed fel, nehogy elszínezze a bőrödet, vagy mattítsa azokat.
 • Jobb, ha a parfümöt csak a bőrödre fújod, nehogy nyomot hagyjon a menyasszonyi ruhán!
 • Érdemes utána járni, hogy melyik illat milyen ingereket kelt emberekben. Például a gyömbér kifejezetten vágykeltő illat, míg a levendula inkább nyugtató hatású…
 • A nagyobb kiszerelés mellett érdemes vásárolnod egy mini parfümöt is a tökéletes illatból, amit magadnál tarthatsz az esküvő alatt, és akár el is tudod tenni az emlék dobozodba, hogy majd évekkel később is megérezhesd azt a csodás illatot.
 • Ne feledd, egy tökéletes illatból elég csak néhány fújás, nem kell túlzásba esni!
Menyasszonyi csokor ára

Minden parfüm esszencia megkomponálása során igazi illatmágusok dolgoznak azon, hogy minőséget, harmóniát, szépséget zárjanak a fiolákba. Esküvői parfüm kiválasztása közben koncentrálj saját magadra, hogy jól működjön a kémia!

Amikor egy illatot megérezve magabiztosabbnak, szebbnek és csábítóbbnak érzed magad, tudni fogod, hogy megtaláltad a tökéletes illatot!

Borítókép: www.pexels.com/