Exek az esküvőn? A vendéglista összeírása közben az egyik legpikánsabb pont az, amikor felteszitek a nagy kérdést: küldjetek-e esküvői meghívót az exeknek? Még a gondolattól is kiráz benneteket a hideg? Esetleg a válasz egyértelműen IGEN? Ezennel megnyitjuk a nagy ex-aktát!

Kategóriafüggetlen banner

Nem ritka, hogy egy pár elgondolkodik azon, hogy meghívja a volt barátnőket, barátokat, vőlegényeket vagy menyasszonyokat az esküvőjére. Harry herceg és Meghan Markle május 19.-én tartandó esküvőjére például Harry herceg exei is hivatalosak. Egyikük Chelsy Davy, akivel a herceg 7 évig volt együtt, a másik Cressida Bonas, akivel 2012-ben kezdett el járni. Harry feleségül is akarta venni Cressida-t, de a lány végül szakított vele. Mindkét kapcsolat barátsággal ért véget és mivel a mai napig jó viszonyban vannak egymással, ezért a hölgyek részt vesznek majd a hercegi esküvőn is.

Amennyiben nálatok parázs viták zajlanak az exek körül, három választási lehetőségetek van a vendéglista összeállításánál!

  1. Közös megegyezéssel meghívjátok az exeket az esküvőre
  2. Közös megegyezéssel mellőzitek a jelenlétüket
  3. Kiválasztjátok, kit szeretnétek meghívni az exek közül

1. Exek az esküvőn? – közös megegyezéssel lehetséges!

Ha számotokra annyira természetes dolog meghívni az exeket az esküvőre, mint a kedvenc tűsarkútokban lépkedni egy gyönyörű nyári napon a legszuperebb kávézó felé, akkor teljesen egyszerű a képlet, nyugodtan hívjátok meg őket. Persze ez csak akkor jó döntés, ha a vőlegényetek is ugyanígy gondolkodik. Ha nem sikerül közös megegyezésre jutni, inkább ne erőltessétek a dolgot, mert ez a nap kettőtökről kell, hogy szóljon, nem pedig az exek körüli balhéról. Tegyétek a szívetekre a kezeteket! Tényleg annak a lánynak az arcát szeretnétek nézni, akivel egyszer boldog volt a vőlegényetek? Tényleg annak a fiúnak a jelenlétére vágytok az esküvőn, akivel annak idején hatalmas cécó volt a szétköltözés körül?

Hirdetés

Ha a mai napig mindannyian hatalmas barátságban vagytok egymással, és úgy ragaszkodtok egymáshoz, mint Elena Gilbert és Stefan Salvatore a Vámpírnaplókban, akkor persze a násznépnek sem lehet kifogása a döntésetek ellen.

2. Közös megegyezéssel mellőzitek a jelenlétüket

Már az exek említésétől is végigfut a hideg a hátatokon, és a szakítás pillanatában minden kapcsolatot megszakítottatok velük? Akkor biztosan nem szeretnétek szembetalálkozni velük életetek legszebb napján. Nem is kell tovább foglalkoznotok a kérdéssel, fogjatok egy vastag fekete filcet, és egy sikkes mozdulattal húzzátok át a nevüket, és a nevük mellett ácsorgó kérdőjelet. Higgyétek el, ha ti sem ragaszkodtok hozzájuk, azt sem akarjátok, hogy a szüleitek ismét találkozzanak a múltatok puzzle darabkáival, mert ebből csak hatalmas ramazúri kerekedhet. Mindennek oka van. Ami volt, elmúlt. Soroljuk még a közhelyeket?

Exek az esküvőn

Fotó: Hutomo Abrianto (Unsplash)

3. Kiválasztjátok, kit szeretnétek meghívni az exek közül

(És akihez ragaszkodtok, azt meghívjátok az esküvőre.) Bizony, gyakran előfordul, hogy a baráti társaságnak tagja marad az exetek, és az is lehet, hogy időközben összejött egy barátnőtökkel. Ez esetben, ha lenyelitek a békát, hogy együtt vannak, illik meghívni őket a többi baráttal együtt az esküvőre, ám a lagzira akkor sem szükséges. Lehet csupán arról is szó, hogy illedelmesen odaadjátok a meghívót, de mindketten tudjátok, hogy nem fogadják el a meghívást. Ez nyilvánvalóan a kettőtök kapcsolatától függ.

Ha a vőlegény ragaszkodik az egyik exéhez, mert nagyon jó barátságban maradtak, és ezt ti nem nézitek jó szemmel, nyugodtan mondjatok egy hatalmas NEMET a meghívó-kérdésre, de ez oda-vissza érvényes. Teljesen mindegy, hogy az exetek a legjobb barátotok, ha a vőlegényt ez zavarja, akkor ismét itt egy nagy NEM. Gondolkozzatok el azon is, hogy az esküvőkre kétszemélyes meghívót illik adni, vagyis az exetek magával hozhatja a ti nagy napotokra az új barátját vagy barátnőjét. Tényleg most van szükségetek egy ilyen stresszfaktorra?

Mérlegeljétek magatokban a szempontokat és beszéljétek át sokszor a „kétes elemek” meghívásának lehetőségét. Legyen egy egyértelmű „nem” vagy „igen” a mondat végén, és akkor nem lehet baj.

Borítókép: Eric Ward (Unsplash)