A telefon szinte hozzánőtt az utóbbi években a tenyeretekhez, igaz? Nyugi, nem vagytok vele egyedül. Megszoktuk, hogy körülöttünk mindenhol mindenki mindig online van, ám ennek a szokásnak (vagy ha úgy tetszik, állapotnak) a hátrányai mellett nyilvánvaló előnyei is vannak. Például az, hogy akár élőben is közvetíthetitek az esküvőtöket a Facebookon! Ez a Facebook live esküvő!

Kategóriafüggetlen banner

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az esküvők Facebook live közvetítése, aminek számos oka van. Manapság már elképzelhetetlen az a gondolat, hogy hosszabb ideig offline legyünk, és kattintgatás vagy chatelés nélkül, teljes egészében kiélvezzük a pillanatokat. Ha nem akartok szünetet tartani az esküvő napján sem, tervezzétek meg, hogyan közvetíthetitek a szertartást a legnagyobb közösségi portálon.

Facebook live esküvő – ha mindig online lennél!

Facebook live esküvő: miért van erre szükség?

Nincs szükség rá, ugyanakkor semmi baj sincs a gondolattal. Veletek is előfordult a vendéglista írása közben, hogy nem tudtátok meghúzni azt a bizonyos vonalat, ami eldöntötte volna, hogy kit tudtok vendégül látni a nagy napon, ugye?

Hirdetés

Igen sok oka lehet annak, ami miatt meg kell kurtítani a listát, ilyen például az is, ha nincs elegendő hely a házasságkötő teremben az összes családtagnak, rokonnak, jóbarátnak, ismerősnek, munkatársnak, és szomszédnak. Ha vannak olyanok, akiket szívesen meghívnátok az esküvőre, de messze laknak tőletek, külföldön élnek, vagy annyira idősek, hogy nem tudják megoldani az utazást, megint csak rövidebb lesz a lista. Ilyen esetekben tökéletes megoldás lehet az, ha lehetővé teszitek, hogy live videó formájában ezek az emberek mégis részesei lehessenek az örömötöknek.

Facebook live esküvő – ha mindig online lennél!

Facebook live esküvő: mire figyeljetek?

Ha korábban már készítettetek live felvételt, vagy láttatok már ilyet, akkor biztosan tudjátok, hogy a profi minőségű videók mellett akad jópár borzalmasan keserves változat is, ezért az alábbi szempontokat mindenképpen járjátok körül, lehetőleg még időben.

  • Nyilvánvalóan nem ti fogjátok készíteni a videót, így szükségetek lesz valakire, akire rábízhatjátok ezt a feladatot. Olyan embert válasszatok, aki nem teljesen analfabéta a kütyükhöz, és nem bánja, hogy nem ülhet a többi vendég között a szertartás alatt.
  • Számos cég gyárt olyan mikrofonokat, amelyeket az okostelefonokhoz csatlakoztathattok, ez pedig nagymértékben növelheti a stream hangminőségét. Ha zajos teremben vagy szabadtéri környezetben kerül majd sor a szertartásra, feltétlenül szerezzetek be egy ilyen mikrofont.
  • Még az esküvő előtt határozzátok meg, hová szeretnétek, hogy álljon a live-ot közvetítő emberke. Ügyeljetek arra, hogy a fotós is ismerje ezt a helyet, így véletlenül sem állhat rossz helyre (a facebookos ismerős) és nem okoz nehézséget a fotós és videós szakember számára a kerülgetés.
  • Ellenőrizzétek a helyszínen, hogy van-e szilárd wifi jel. Jó ötlet a hálózat jelszavának megszerzése a szertartás előtt, ha pedig a wifi nem választható opció, a jó 4G kapcsolat is működni fog. Figyelnetek kell azonban arra, hogy ha a jel gyenge, a Facebook nem engedi, hogy egy streamet kezdeményezzetek.
  • A szertartás előtt győződjetek meg arról, hogy az általatok megbízott ember ismeri az élő munkamenet indításának folyamatát. Ne feledjétek, hogy a “Barátok” gombra kattintva is beállíthatjátok a megosztási beállításokat, hogy meg tudjátok határozni, hogy ki láthatja az adatfolyamot.
  • Nem árt, ha az esküvőt megelőzően tesztelitek az egész folyamatot, így ha valami probléma merülne fel, rengeteg idő áll rendelkezésetekre orvosolni azt.

Facebook live esküvő – ha mindig online lennél!

Bárhonnan, a világ bármely pontján lehetőség nyílik arra, hogy a szeretteitek megnézhessék, hogyan mondjátok ki a boldogító igent. Hát nem hangzik csodásan? Szerintünk nagyon is! Gyerünk, legyetek a nagy napon online is menyasszonyok!