Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Fiatalon házasodni – áldás vagy átok?
Fiatalon házasodni

Fiatalon házasodni – áldás vagy átok?

Míg nagyanyáink idejében az sem volt ritka, ha valaki szinte kamaszkorában házasodott meg, addig az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a párok egyre később, a 30-as éveikben mondták ki a boldogító igent.  Fiatalon házasodni legalább olyan komoly döntés, mint néhány évvel később, mégis, mivel a házasság igen összetett dolog, rengeteg kérdés felmerülhet a rokonokban, ha ti is igen fiatalon készültök kimondani a boldogító igent.

Kategóriafüggetlen banner

Ki számít fiatalnak, ha házasságról van szó?

Régen sok lány már 18 évesen férjhez ment, aki pedig 20 éves volt, és még hajadon, arra már egyenesen vénlányként tekintettek. Manapság a nők már jóval később mennek férjhez, sőt, sokan már csak legyintenek a szertartásra, mondván, hogy nincs szükségük egy darab papírra ahhoz, hogy tudják, szeretik egymást.

Napjainkban, aki 25 év alatt házasodik meg, arra sokan furcsa szemmel néznek, hát még azokra, akik bőven ez alatt a kor alatt vannak. A rokonok és a barátok sok esetben azonban elfelejtik azt, hogy a kor nem minden, 18 évesen lehet valaki legalább annyira komoly felnőtt, mint más 30 évesen, úgyhogy kár a számokkal dobálózni. (Mellesleg a vonatkozó jogszabály szerint bizonyos esetekben a 18 éves kor alatt kötött házasság is teljesen törvényes lehet!)

Kérdés!

Ti nem látjátok furcsának azt a helyzetet, hogy sok esetben az idősebb családtagok ugyan egyes kérdésekben lassan haladnak a korral, de ha a fiatalon házasodni kérdés kerül terítékre, feltűnően modern gondolkodásúnak mutatkoznak (és megpróbálnak meggyőzni benneteket arról, hogy nem hajt a tatár)?

Fiatalon házasodni

Szórakoztató kérdések

Ha viszonylag fiatalon szánjátok magatokat rá arra, hogy hivatalosan is összekössétek az életeteket, ahogyan már említettük, garantáltan lesz néhány közeli családtag, rokon és jóbarát, aki megosztja majd veletek az ezzel kapcsolatosa aggályait, és félelmeit.

Animacik
Hirdetés

Ezt valószínűleg ezernyi kérdés és jó tanács formájában fogja megtenni, nektek pedig sajnos meg kell küzdenetek ezzel, ha tetszik, ha nem. Nézzük, milyen kérdésekre készülhettek fel mindenképpen.

„Ilyen fiatalon házasodni? Jól meggondoltátok?”

„A házasságok háromnegyede válással végződik. Érdemes ezért összeházasodni?

„Nem szeretnél még egy kicsit élni, mielőtt bekötik a fejed?”

„Nem vagy te túl fiatal a házassághoz?”

„25 éves korodra elvált asszony/férfi szeretnél lenni?”

„Szinte még gyerek vagy, elég érett vagy te egy házassághoz?”

Fiatalon házasodni

Fiatalon házasodni – válaszolj a kérdésekre (?)

Nos, mivel a jóakarók ebben az esetben mindig nagyon kreatívak, ezért nem tudjuk nektek felvázolni az összes várható kérdést. Nem minden esetben érdemes reagálni ezekre a felvetésekre, de persze nagyon nehéz eldönteni, hogy mikor elég csak legyinteni a kérdésekre, és mikor szükséges közösen leülni, és megbeszélni a nézeteltéréseket.

Mi azt tanácsoljuk nektek, hogy azokkal a családtagokkal és barátokkal, akikkel közeli és szoros kapcsolatban vagytok, beszéljétek meg – egyszer és nem többször – a felmerülő kérdéseket, de ahhoz minden esetben ragaszkodjatok, hogy felnőtt ember lévén ti magatok eldönthetitek, hogy kivel kötitek össze az életeteket, nem szükséges hozzá senki beleegyezése.

Fiatalon házasodni

Jó tanács!

Ahhoz, hogy a jó kapcsolat megmaradjon köztetek és a rokonok között (elvégre mégiscsak egy nagyon szép és meghitt napra készültök), ne menjetek bele véres vitákba, ne hagyjátok provokálni magatokat. Ha ti biztosak vagytok az érzéseitekben és a döntésetekben, akkor semmi és senki nem szabad, hogy befolyásolja a véleményeteket a „fiatalon házasodni” kérdéssel kapcsolatban!

A távoli rokonok és a felszínes kapcsolatok markáns, negatív véleményére nem érdemes ilyen esetben adni. Bár az esküvőre bizonyos okok miatt elképzelhető, hogy meg kell hívni őket, ha valakinek nem tetszik, hogy fiatalon házasodtok össze, nem kell, hogy részt vegyen az esküvőn. Ahogyan mondani szokták, nem erőszak a disznótor.

Fiatalon házasodni

Érvek, amelyekre nem lesz szükség

Sok fiatalon házasodó pár úgy érzi, hogy magyarázkodnia kell a rokonoknak azért, mert a manapság megszokottnál korábban házasodnak össze, ezért utánanéznek a válási statisztikáknak, és ezzel próbálnak érvelni a rámenős rokonoknál. Nincs értelme közhelyeket és számokat puffogtatni. Senki nem lát bele egy másik pár kapcsolatába, ily módon azt sem tudja megjósolni, hogy meddig fog az tartani.

Nincs semmilyen statisztika, ami azt mutatta volna ki, hogy a házasságok a 7. évben kerülnek kritikus helyzetbe, sőt! A statisztikák szerint a hét éve házasok egyáltalán nem szakítanak kiugróan magas számban.

Azt pedig már az elején sem érdemes bizonygatni, hogy mennyire érzitek magatokat felnőttnek, és mennyire szeretitek egymást, ugyanis ezt mindenki maga érzi, más soha nem fog annyira belelátni a kapcsolatotokba, a fejetekbe és a szívetekbe, mint ti!

Fiatalon házasodni

Képzeljétek!

Olyan statisztika sincs, ami azt mutatná ki, hogy a fiatalon összeházasodó párok mindannyian elválnak. Ameddig ez így van, addig butaság lenne a rokonoknak bármilyen számra hivatkozva belekotyogni más életébe.

Legyintsetek az egészre, és tervezzétek nyugodtan az esküvőtöket. Ne hagyjátok, hogy bármi elrontsa a kedveteket. A rokonoknak pedig nyugodtan adjatok ti is egy jó tanácsot: mindenki a saját háza táján sepregessen, és akkor minden rendben lesz!

Animacik Billboard

Témába vág

Esküvői ötletek 2019 – Ne hagyd ki őket! 2019-ben rengeteg olyan esküvői trend és stílus hódít, amit igazán könnyű első látásra megkedvelni. Ahhoz, hogy a nagy nap tökéletes legyen, ezek az esküvői ötletek biztosan nagy segítségetekre lesznek. A cikk végén máris tudjátok majd, mi áll a...
Nászút szervezése – Lépésről lépésre Ha épp most készültök hátradőlni kényelmes karosszéketekben, hisz megvan a ruha, a dekor, a köszönőajándék és miegymás, gyorsan pattanjatok fel, rázzátok meg magatokat, ugyanis vissza van még egy nagyon fontos dolog, a nászút szervezése! ...
Esküvői gratuláció, esküvői idézetek Ahhoz, hogy az esküvői gratuláció és az esküvői idézetek legalább olyan frappánsak legyenek, mint maga a nászajándék, törekedni kell arra, hogy a jókívánságok személyre szólóak legyenek. Ebben segítünk most nektek! Esküvő...
Örömszülő feladatok – Tippek és tanácsok Mindig azt mondjuk, hogy egy esküvő főszereplője a menyasszony – ja, meg persze a vőlegény, de ne feledkezzünk meg az örömszülőkről sem, és persze az örömszülő feladatok kijelöléséről sem! Ha a menyasszonyoké a legjobb női főszereplőnek járó ...
Esküvői ajándék kiválasztása – Tippek, és típusok Esküvőszervezés idején a megfelelő esküvői ajándék kiválasztása legalább akkora fejtörést okoz az ifjú pár számára, mint a meghívott vendégeknek. Segítünk eligazodni az esküvői ajándék típusok tengerében! Bár először valószínűleg a nászajándék ju...
Környezettudatos esküvő – Tuti tippek egy „green wedding”-hez! Ahogy a régészek keresik az ókori élőlények lábnyomait, úgy kutatjuk mi is, hogy lehetne csökkenteni egy esküvő ökológiai lábnyomát. Manapság egyre többször halljuk a környezettudatos esküvő fogalmát, azaz a green wedding-et (zöld esküvőt). ...
Téli esküvő előnyei – 7+1 hasznos tipp! Ha lehunyjátok a szemeteket, és magatok elé képzeltek egy téli esküvőt, biztosan havas tájat, szikrázó fényeket és egy egyedi menyasszonyi ruhát láttok magatok előtt. A vendégek elegáns kalapokban és kabátokban ülnek a székeken, és minden egyes dekor...
Bámulatos árnyalat lesz az év esküvői színe 2019-ben! Kedves 2019-es menyasszonyok! Odavagytok a szebbnél szebb színekért, de még nem tudtátok eldönteni, hogy melyik árnyalat legyen az esküvőtök kísérőszíne? Akkor remek hírünk van számotokra, mert ahogyan minden évben, úgy most is bejelentette a Pantone...
Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak! Bár a legtöbb esküvőt nyáron tartják, vannak olyan bátor jelentkezők, akik párjuk mellet a téli tájba is szerelmesek, ezért szeretnék akár térdig érő hóban kimondani a boldogító, és ez esetben szívet – és testet melengető igent. Igaz, ezeken az esküv...
10 fantasztikus tipp, amivel mesés lesz egy téli esküvő! Havas táj, meleg fények és meghitt hangulat. Egy téli esküvő elképzelhetetlen ezek nélkül, főleg akkor, ha valóban olyan szerencsések vagytok, hogy a téli esküvőtök időpontjában is éppen havazik. Bármennyire hihetetlennek tűnik, igen sok pár gondolja...