Minden kávéimádó álma egy kávés esküvő (vagy LATTE ART menyegző), ebben biztosak vagyunk. Ha reggel nem tudtok felkelni az ágyból kávé nélkül, és napközben is csak ezen jár az agyatok, akkor itt az idő elgondolkodni azon, hogy frissen pörkölt kávéillatba burkolózva mondjátok ki a boldogító igent. Mutatjuk, hogyan!

Kategóriafüggetlen banner

Betéve ismeritek a környék kávézóinak kínálatát, és tudjátok, hogy a sarkon lévő kis kávémennyországban az itallap 4. oldalának bal felső sarkában sorakoznak a világot jelentő habos cappuccino-k? Szívesen megismerkedtek új ízekkel és illatokkal, és egyszerűen lenyűgözőnek találjátok a latte art-ot? Tegyétek felejthetetlenné a nagy napot, és szavazzatok a kávés esküvőre!

Bízzátok a baristára!

Egy ilyen tematikus esküvő szervezésében nagy segítségetekre lehet egy jó barista, aki főként espresso és egyéb kávéfajták elkészítésével és felszolgálásával foglalkozik. Ő minden csínját-bínját ismeri a kávékészítés folyamatának, és mivel – ideális esetben – rendszeresen követi az új trendeket, ezért lenyűgöző csillogást hozhat az esküvőtökbe!

Egy központi helyen kialakíthattok egy pultot, ahol a barista dolgozhat, ami minél nagyobb, annál jobb, mert a vendégek valószínűleg nem csak megízlelnék, de szívesen meg is néznék, hogyan készülnek a kiszemelt kávécsodák.

A tökéletes DJ vagy zenekar mellett latte art koronázza meg a napot, ezzel a hangulat valóban a tetőfokára hág majd. A profi baristák könnyedén fel tudják dobni a kávézást, főképp azért, mert a látványos formák a csészében gyönyörűen feldobják a kávékat. Tudtátok? A latte art alapja (és titka) a magas minőségű espresso mellett a tökéletes, könnyen folyó, jól elkevert tejhabban rejlik. Madarak, virágok, szívek, mesefigurák, esetleg mosolygós arcok passzolnának legjobban a lagzi koncepciójához? Nos, egyik sem lehet akadály!

Hirdetés

Kávéillat, tejeskávé meghívók, karamell cipők

A másik elengedhetetlen lépés, hogy kikérjétek egy dekoratőr segítségét a kávés dekorációval kapcsolatban. Amennyiben esküvőszervezővel dolgoztok a nagy nap megszervezésén, ő biztosan javasol majd olyan szolgáltatókat, akik profin készítik el a tejeskávé árnyalatú meghívókat, az izgalmas virágdekorációt, és természetesen az asztaldíszeket is. Annyi, de annyi módja van egy ilyen esküvő megvalósításának, hogy el sem tudjátok képzelni!

A meghívóknak, menükártyáknak és a köszönőkártyáknak érdemes színben is összhangban lenni egymással, és persze a menyasszonyi csokor stílusának és formájának megálmodása sem maradhat ki a tervezgetésből. A koszorúslányok ruhája mesébe illő lehet egy könnyed karamell árnyalatban, és ehhez passzolhat akár a menyasszony cipője, vagy a vőlegény nyakkendője is.

Egy bevállalós, izgalmas kávés esküvő elengedhetetlen résztvevője tehát a barista, viszont egy dekoratőr és egy esküvőszervező annyi tanácsot, és ötletet adhat nektek, amivel tiétek lehet a hetedhét országra szóló, pörkölt kávé illatú lakodalom. A vendégek pedig…nos, ők biztosan még év múlva is a Snoopy-s latte arton fognak mosolyogni!