Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Gyermekbarát kontra gyerekmentes esküvő
Gyermekbarát kontra gyerekmentes esküvő

Gyermekbarát kontra gyerekmentes esküvő

Gyerekmentes esküvő? Évekkel ezelőtt teljesen természetes volt, hogy egy esküvőre a gyerekek is hivatalosak, azonban ma már egyre gyakoribb, hogy a párok nélkülük tervezik a nagy napot. Ti milyen esküvőre vágytok? Adunk néhány szervezési tippet, mellyel megoldható a kérdés!

Gyermekbarát kontra gyerekmentes esküvő

Hazánkban és külföldön az elmúlt években egyre több felnőttbarát szálloda, gyermekmentes étterem nyílt, és bizony nagy népszerűségnek örvendenek. Így várható volt, hogy az esküvőszervezésnél is felmerül előbb-utóbb a kérdés: Szívesen látnátok gyerekeket az esküvőtökön, vagy inkább nélkülük képzelitek el a lagzit?

Hirdetés

Amennyiben teljesen elzárkóztok attól, hogy apró kezek és lábak lepjék el a szertartás és a lagzi helyszínét, természetesen jogotok van ahhoz, hogy ezt előre közöljétek a meghívott vendégekkel. Ez esetben számítsatok arra, hogy lesznek olyanok, akik megbántódhatnak ezen a döntésen, és előfordulhat, hogy nem vesznek részt ők sem az esküvőn. Talán érdemes előre mérlegelnetek, hogy megéri-e pont az esküvőtök előtt emiatt konfrontálódni valakivel. Ha örömmel látjátok a rokonok, barátok és ismerősök gyermekeit az esküvőn, de aggódtok amiatt, hogy mivel lehet lefoglalni őket a lagzi alatt, folyamodjatok különféle praktikákhoz! Meglátjátok, egyszerűbb feladat, mint gondolnátok!

Esküvői gyermekfelügyelet

Hamar felismerték a szolgáltatók, hogy a szokásos esküvői programok mellett célszerű, ha biztosítanak az esküvőn gyermekfelügyeletet is. Ilyenkor egy személy egész délután és este azon fáradozik, hogy a csemetéket lekösse és szórakoztassa. Különféle játékokkal és feladatokkal készül, és nagy gyakorlata van abban, hogy a félénk, visszahúzódó gyerekekkel is megkedveltesse magát.

Kategóriafüggetlen banner

Ha szívesen megbíznátok egy szolgáltatót a gyermekfelügyelettel, mindenképpen találkozzatok az esküvő előtt személyesen is, hogy megnézzétek, szívesen bíznátok-e rá a gyerekeket. Gondoljátok végig, hogy az ismeretségi körben van-e olyan pedagógus vagy bébiszitter, akit ugyan nem hívtok majd meg az esküvőre, de vállalná, hogy vigyáz a gyerekekre. Ezzel a megoldással sokat spórolhattok.

Esküvői gyermekanimáció tipp: Animacik!

Gyermekasztal

Szabadítsatok fel a lagzi helyszínén egy félreeső asztalt, és pakoljátok tele zsírkrétákkal, papírokkal és filctollakkal. Ha személyes ajándékot is szeretnétek adni a gyerekeknek, készítsetek az esküvő előtt saját esküvői színezőt, amire bátran firkálhatnak majd az asztalnál ülve. A biztonság kedvéért szerezzetek be más játékokat is, mert sok gyereket jobban lefoglalnak például a társasjátékok, a kirakók és a logikai játékok (készülhettek nekik ilyen köszönőajándékokkal is).

Gyereksarok vagy játszószoba

Sok étteremben alakítanak ki játszószobákat, hogy gyermekbaráttá tegyék a helyet. Mielőtt lefoglaljátok a helyszínt, érdeklődjetek arról, hogy van-e ilyen helyiség a kiszemelt étteremben. Egy játszószobában vagy egy gyereksaroknál felállíthattok kisméretű csúszdákat, mászó falat és más játékokat, de szervezhettek gyerek karaoke-t, szappanbuborék fújó versenyt, és arcfestést is. Minél több programot szerveztek, annál biztosabb, hogy minden gyerek jól fogja érezni magát a lagzin.

fotó: pixabay.com

Gyerektánc

Akár dj, akár zenekar szolgáltatja a zenét a lagzin, beszéljétek meg velük, hogy készüljenek fel a most népszerű gyermekdalokból. Biztosan örülni fognak a gyerekek, ha meghallják a kedvenc dalaikat, amire vidáman ugrálhatnak a tánctéren. Ha nem vagytok járatosak a gyerekdalokban, kérjétek ki barátok, ismerősök tanácsát, hogy megtudjátok, mi népszerű és menő mostanában a kicsiknél. Akár itt is szervezhettek karaoke-t, vagy közös éneklést és körtáncot, a tapasztalat azt mutatja, hogy a gyerekek szívesen ugrabugrálnak a zenére.

Cukorkás asztal

Minden gyerek örülni fog egy olyan asztalnak, ami tele van szebbnél szebb egészséges (vagy kevésbé egészséges) nassolni való finomságokkal. A különleges gumicukrok, gyümölcsök, pálcikás nyalókák nagyon népszerűek, de természetesen feldobhatjátok a hangulatot jégkrémmel, vattacukorral, minifánkkal, vagy a legújabb slágertermékkel, a churrossal is. Vannak olyan üzletek, ahol rengeteg érdekes külföldi, itthon csak elvétve kapható édességet árulnak, ezekből összeállíthattok a gyerekeknek egy apró ajándékcsomagot is!

fotó: pixabay.com

Ne feledkezzetek meg arról, hogy különféle korosztályokról kell gondoskodnotok. Nem mindegy, hogy 3-4 vagy éppen 12-13 éves gyerekek szórakoztatására készültök a nagy napon. Kérjetek visszajelzést a vendégektől, hogy kivel érkeznek, így már 2-3 hónappal az esküvő előtt fel tudtok készülni mindenre!