Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Gyermekbarát kontra gyermekmentes esküvő

Gyermekbarát kontra gyermekmentes esküvő

Ti melyikre voksoltok?

Míg évekkel ezelőtt teljesen természetes volt, hogy egy esküvőre a gyerekek is hivatalosak, addig ma már egyre gyakoribb, hogy a párok nélkülük tervezik a nagy napot. Ti milyen esküvőre vágytok? Adunk néhány szervezési tippet, mellyel megoldható a kérdés!

Kategóriafüggetlen banner

Hazánkban és külföldön az elmúlt években egyre több felnőttbarát szálloda, gyermekmentes étterem nyílt, és bizony nagy népszerűségnek örvendenek. Így várható volt, hogy az esküvőszervezésnél is felmerül előbb-utóbb a kérdés: Szívesen látnátok gyerekeket az esküvőtökön, vagy inkább nélkülük képzelitek el a lagzit?
Amennyiben teljesen elzárkóztok attól, hogy apró kezek és lábak lepjék el a szertartás és a lagzi helyszínét, természetesen jogotok van ahhoz, hogy ezt előre közöljétek a meghívott vendégekkel. Ez esetben számítsatok arra, hogy lesznek olyanok, akik megbántódhatnak ezen a döntésen, és előfordulhat, hogy nem vesznek részt ők sem az esküvőn. Talán érdemes előre mérlegelnetek, hogy megéri-e pont az esküvőtök előtt emiatt konfrontálódni valakivel. Ha örömmel látjátok a rokonok, barátok és ismerősök gyermekeit az esküvőn, de aggódtok amiatt, hogy mivel lehet lefoglalni őket a lagzi alatt, folyamodjatok különféle praktikákhoz! Meglátjátok, egyszerűbb feladat, mint gondolnátok!

Esküvői gyermekfelügyelet

Hamar felismerték a szolgáltatók, hogy a szokásos esküvői programok mellett célszerű, ha biztosítanak az esküvőn gyermekfelügyeletet is. Ilyenkor egy személy egész délután és este azon fáradozik, hogy a csemetéket lekösse és szórakoztassa. Különféle játékokkal és feladatokkal készül, és nagy gyakorlata van abban, hogy a félénk, visszahúzódó gyerekekkel is megkedveltesse magát. Ha szívesen megbíznátok egy szolgáltatót a gyermekfelügyelettel, mindenképpen találkozzatok az esküvő előtt személyesen is, hogy megnézzétek, szívesen bíznátok-e rá a gyerekeket. Gondoljátok végig, hogy az ismeretségi körben van-e olyan pedagógus vagy bébiszitter, akit ugyan nem hívtok majd meg az esküvőre, de vállalná, hogy vigyáz a gyerekekre. Ezzel a megoldással sokat spórolhattok.

Kristinus

Gyermekasztal

Szabadítsatok fel a lagzi helyszínén egy félreeső asztalt, és pakoljátok tele zsírkrétákkal, papírokkal és filctollakkal. Ha személyes ajándékot is szeretnétek adni a gyerekeknek, készítsetek az esküvő előtt saját esküvői színezőt, amire bátran firkálhatnak majd az asztalnál ülve. A biztonság kedvéért szerezzetek be más játékokat is, mert sok gyereket jobban lefoglalnak például a társasjátékok, a kirakók és a logikai játékok (készülhettek nekik ilyen köszönőajándékokkal is).

Gyereksarok vagy játszószoba

Sok étteremben alakítanak ki játszószobákat, hogy gyermekbaráttá tegyék a helyet. Mielőtt lefoglaljátok a helyszínt, érdeklődjetek arról, hogy van-e ilyen helyiség a kiszemelt étteremben. Egy játszószobában vagy egy gyereksaroknál felállíthattok kisméretű csúszdákat, mászó falat és más játékokat, de szervezhettek gyerek karaoke-t, szappanbuborék fújó versenyt, és arcfestést is. Minél több programot szerveztek, annál biztosabb, hogy minden gyerek jól fogja érezni magát a lagzin.

fotó: pixabay.com

Gyerektánc

Akár dj, akár zenekar szolgáltatja a zenét a lagzin, beszéljétek meg velük, hogy készüljenek fel a most népszerű gyermekdalokból. Biztosan örülni fognak a gyerekek, ha meghallják a kedvenc dalaikat, amire vidáman ugrálhatnak a tánctéren. Ha nem vagytok járatosak a gyerekdalokban, kérjétek ki barátok, ismerősök tanácsát, hogy megtudjátok, mi népszerű és menő mostanában a kicsiknél. Akár itt is szervezhettek karaoke-t, vagy közös éneklést és körtáncot, a tapasztalat azt mutatja, hogy a gyerekek szívesen ugrabugrálnak a zenére.

Cukorkás asztal

Minden gyerek örülni fog egy olyan asztalnak, ami tele van szebbnél szebb egészséges (vagy kevésbé egészséges) nassolni való finomságokkal. A különleges gumicukrok, gyümölcsök, pálcikás nyalókák nagyon népszerűek, de természetesen feldobhatjátok a hangulatot jégkrémmel, vattacukorral, minifánkkal, vagy a legújabb slágertermékkel, a churrossal is. Vannak olyan üzletek, ahol rengeteg érdekes külföldi, itthon csak elvétve kapható édességet árulnak, ezekből összeállíthattok a gyerekeknek egy apró ajándékcsomagot is!

fotó: pixabay.com

Ne feledkezzetek meg arról, hogy különféle korosztályokról kell gondoskodnotok, így nem mindegy, hogy 3-4 vagy éppen 12-13 éves gyerekek szórakoztatására készültök a nagy napon. Kérjetek visszajelzést a vendégektől, hogy kivel érkeznek, így már 2-3 hónappal az esküvő előtt fel tudtok készülni mindenre!