Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Hajós esküvő – Nagy nap a vízen!
Hajós esküvő

Hajós esküvő – Nagy nap a vízen!

Sok menyasszony irtózik a gondolattól, hogy a gyönyörűséges esküvői ruhája víz közelébe menjen, míg más párok egyszerűen sehol máshol nem tudják elképzelni a nagy napot, mint a Dunán, vagy éppen a Balatonon. Egy hajós esküvő tökéletes választás azoknak, akik minden évszakban arról álmodoznak, hogy csobbanhassanak egyet a hűsítő hullámokban, és egyszerűen szebb illatot el sem tudnának képzelni a víz illatánál.

Ha ti is odavagytok a hajózásért, és legszívesebben a vízen töltenétek a hétköznapjaitokat is, akkor nincs más hátra! Szervezzétek meg a világ legszebb hajós esküvőjét! Ahol a horgonyminta, a hajókötél és a kék-fehér-piros árnyalat gyakoribb vendég a dekorációban, mint azt bárki gondolná! Mutatjuk, hogy álmodjátok meg a legizgalmasabb vizes-lagzit!

hajós esküvő
Fotó: pexels.com

Hajós esküvő – Lehetőségek és tippek!

Ha egy hajós esküvő a vágyatok, alapvetően négyféle változatban gondolkodhattok, ám ezeken a lehetőségeken belül gyakorlatilag ezerféle csodás ötlettel feldobhatjátok a nagy napot. Ez a négy változat a következő:

 1. Hajós esküvői téma, hajó nélkül
 2. Esküvő egy mozgó hajón
 3. Esküvő egy álló hajón
 4. Polgári esküvő egy vitorláson

Ezenkívül persze ott van a tengerparti esküvő lehetősége is, na meg a beach lagzi, bár ezek nem egyértelműen hajós tematikus esküvők.

Kategóriafüggetlen banner

A hajós esküvői téma akkor is viheti a fő szálat az esküvőtökön, ha nem szeretnétek mindenáron egy hajós helyszínt kiválasztani, viszont szeretitek nagyon ezt az életérzést. Amennyiben azonban a hajós helyszínhez is ragaszkodtok, bőven találtok a Dunán és a Balatonon is olyan mozgó és álló hajókat, amelyek kiváló választásnak bizonyulhatnak, egy vitorlás pedig szintén mesés helyszíne lehet a polgári ceremóniának.

A mozgó hajónál azért vegyétek figyelembe azt, hogy lesznek olyan vendégek, akik korábban/később érkeznek és távoznak másoknál, vagyis kora délutántól hajnalig nem hajózhattok folyamatosan. Hacsak meg nem oldjátok a motorcsónakos partra szállítást…

hajós esküvői téma
Fotó: pinterest.com

Hajós esküvői dekoráció – 10+1 tipp a nyerő dekorhoz és kiegészítőkhöz!

Menyasszonyi ruha, virágdekoráció, asztaldíszek, koszorúslány ruhák, vőlegény öltönyök, és sok-sok izgalmas kis részlet! Egy hajós esküvő több lehetőséget rejt számotokra, mint amit valóban fel tudtok használni. Ebben az a jó, hogy bátran kísérletezhettek, amiben nagy segítségetekre lehet egy dekoratőr és virágkötő is!

Mutatjuk, mivel tehetitek még egyedibbé a nagy napot, következzen 10+1 hasznos tipp és ötlet!

Hirdetés
 • A menyasszony az öltözetébe egyébként is nagy valószínűséggel csempész majd bele “valami kéket”. Egy hajós esküvő esetében ez egy kék szalag, vagy egy egyedi ékszer is lehet.
 • Egy kék vőlegény öltöny remek választás, sőt! Sok vőlegény eleve tengerész egyenruhához hasonló öltözetet visel a nagy napon. Azért az árnyalatokat egyeztessétek, nehogy ezen csússzon el a stílusos megjelenés!
kék menyasszonyi ruha
Fotó: pinterest.com
 • A koszorúslányok ruhája tengerészkék, égszínkék, és igazából bármilyen kék színben gyönyörű lesz. A kék egyébként is mindenkinek remekül áll!
 • A hajós esküvő része lehet egy megható kötélceremónia, ami nem csak a hajózáshoz passzol, de nagyon divatos is napjainkban!
 • Tudtátok, hogy az esküvői dekoráció legjobban variálható része az asztaldíszítés és a helyszín dekorálása? Ebben az esetben ugyan nem egy teremben vagy étteremben vagytok, de a háttér itt alapból gyönyörű a víznek és a vízi panorámának köszönhetően. Ezt már csak ki kell egészítenetek a kreatív dekorációval!
 • A hajókormány, a horgony, és a vitorla megjelenhet a meghívón, a menükártyán, az ültetőkártyán, és a köszönőajándékban is!
koszorúslány ruha hajós esküvőre
Fotó: pinterest.com
Esküvői dekoráció
Fotó: pinterest.com
hajós esküvői dekoráció
Fotó: pinterest.com
 • A virágdekorációval is érdemes játszani egy kicsit! A hófehér virágok remekül mutatnak a piros-kék dekoráció mellett, és egy boldogságkapu is szép lehet a hajóorrban. Egy profi virágkötő már a helyszín bejárásakor maga előtt fogja látni azokat a lehetőségeket, amelyeket egy ilyen szuper helyszín rejt magában.
 • A fotózás helyszíne szintén adott, elvégre a hajós és vizes háttér önmagáért beszél. Ha extrémebb helyszínre is vágytok, kérdezzétek meg a hajó tulajdonosát, hogy készíthettek-e pár képet a gépházban. Ruhákra vigyázni!
 • Az esküvői torta és a sütemények formája, színe vagy mintája szintén igazodhat a hajós esküvői tematikához. A kék/fehér torta, és a horgonyos süti biztosan leveszi a lábáról a násznépet!
 • Ha bevállalósak vagytok, akkor a körmötök mintája is lehet hajós, sőt, még a menyecske ruha és a cipő is magán hordozhatja a jegyeket!
hajós esküvői dekoráció
Fotó: pinterest.com
hajós esküvői torta
Fotó: pinterest.com

Nincs más hátra, csapjatok le a legjobb hajós esküvői helyszínre még ma, és kezdődhet is a szervezés, és a ruhák kiválasztása! Jó szelet kívánunk hozzá!

Borítókép: nicolepayzant.com