Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Hasznos tippek az esküvői SLIDESHOW készítéséhez
Esküvői slideshow

Hasznos tippek az esküvői SLIDESHOW készítéséhez

Szeretnétek egy igazán kreatív meglepetéssel kedveskedni a násznépnek a lagzin, és jó ötletnek tartjátok egy közös videó, azaz egy esküvői slideshow készítését? A slideshow ma már olyan gyakori vendég a lakodalmakon, hogy szinte hiányzik is, ha olyan esküvőn veszünk részt, ahol nem készül ilyennel a pár, egy barátjuk, vagy egy közeli rokonuk.

Ez az esküvői slideshow-nak nevezett néhány perces vetítés tökéletesen alkalmas arra, hogy meghitté tegyétek a hangulatot vele, és megmutassátok a násznépnek a kedvenc közös emlékeiteket, gyerekkori fotóitokat, vagy a megismerkedésetek történetét. Nem túl bonyolult elkészíteni, nincs hozzá szükség különösebben nagy számítógépes varázslatra, és alkalmas arra is, hogy még több időt töltsetek el egymás társaságában, a készítése közben.

Nézzük, miért szuper ötlet egy esküvői slideshow elkészítése a nagy napra!

Kategóriafüggetlen banner

Esküvői slideshow típusai

A slideshow-ban főként a fotókon és a zenén van a hangsúly, a lényeg az önfeledt szórakozás és a vidám hangulat.

Nyilvánvalóan annyiféle slideshow létezik, ahány esküvő, de vannak olyan esküvői slideshow változatok vagy sémák, amiket előszeretettel használnak a párok, mert nagyon népszerűek a vendégek körében. Ha ti is szeretnétek ilyet készíteni, ezeket a tippeket nyugodtan használhatjátok.

1. A megismerkedésetek története

Elmesélhetitek képekben, hogy hol találkoztatok először, megmutathatjátok az első közös fotót, az első nyaralást, albérletet/lakást, az eljegyzést, és az esküvőszervezés pillanatait. Ennél a kisfilmnél nyugodtan használjatok idézeteket, és vicces családi képeket, igyekezzetek minden olyan pillanatot bemutatni a családnak és a barátoknak, ami az esküvőig elvezeti a vendégeket.

A násznép biztosan nagyon meghatódik majd rajta, így törekedjetek arra, hogy egyedi és picit humoros legyen, és igazodjon a stílusotokhoz, és személyiségetekhez. Így válasszatok hozzá aláfestő zenét is.

Esküvői slideshow

2. A közös élmények

Beutaztátok már a világot Egyiptomtól Brazíliáig, és alig érkeztetek haza, máris újabb és újabb utazásokat szerveztetek mindenféle izgalmas tájakra? Közös hobbitok a búvárkodás, a főzés, vagy éppen a bicajozás? Biztosan ezer képet készítettetek közben, amiket érdemes csokorba szedni és megmutatni a vendégeknek.

A közös élmények rengeteg történetet mesélnek el, és meglátjátok, már a videó készítése közben is nagyon jó lesz nézegetni őket, hiszen újraélhetitek a legszebb közös pillanatokat. Arra azért figyeljetek oda munka közben, hogy

a slideshow ne legyen hosszabb 4-5 percnél, ugyanis az még azon a határon mozog, ami leköti a vendégek figyelmét, és nem untat senkit!

Esküvői slideshow

3. Gyerekkori emlékektől a közös életig

Nagyon szeretik a vendégek azokat a videókat, ahol mindkettőtökről rengeteg gyerekkori, és családi képet is láthatnak, mert ha jobban belegondoltok, többségük pontosan emlékszik arra, hogy milyenek voltatok 2 vagy akár 12 éves korotokban. Egészen babakortól indulhattok, és haladjatok sorban a képekkel: bölcsi, óvoda, iskola, és a kamasz évek minden publikus huncutsága.

Egy kis nosztalgiázásnak remek dolog, főleg egy esküvőn. A barátok imádni fogják azokat a közös régi fotókat, amelyek megmutatják a középsulis strandolásokat, az egyetemi vizsgaidőszak után-, és a nyaralás közben érzett vidámságot, és örömet. 100%, hogy oda lesznek érte a rokonok és a barátok is!

Esküvői slideshow

Hogyan készíts slideshowt?

  • Gyűjtsetek össze minden olyan képet, ami szóba jöhet egy ilyen videó elkészítésénél (akár régi fényképek is lehetnek, ma már egyetlen mozdulat bescannelni őket)
  • Keressetek olyan zenét, ami illik hozzátok, amit nagyon szerettek mindketten, vagy ha van közös számotok, az is tökéletesen megfelel az adott célra
  • Ha mindez megvan, már csak el kell kezdenetek készíteni a videót. Töltsetek le egy video-slideshow készítőt (akár ingyeneset is), és álljatok neki a munkának. Jó kis program pl. a Microsoft Photo Story 3, vagy mondjuk a Slide Show Movie Maker 3.7.
  • A zene vágásához nyugodtan használjátok az Audacity programot, ami szintén ingyenes, és nagyon könnyen meg lehet tanulni a használatát.
  • Ha készen vagytok, nézzétek át újra és újra, simítsátok el az apróbb problémákat, ha pedig segítségre van szükségetek, nyugodtan vonjátok be a barátokat, vagy a koszorúslányokat a mesterkedésbe, esetleg forduljatok szakemberhez egy kis továbbképzésre!
  • Másoljátok fel az elkészült videót egy normális, igényes pendrive-ra, és gondoskodjatok róla, hogy a lagzi helyszínén legyen egy laptop, egy projektor, és egy kivetítő. Nem árt, ha egyszer tesztelitek az esküvő előtt, hogy minden megfelelően működik-e!

Esküvői slideshow

Nincs olyan esküvő, ahol ne lenne nagy szenzáció az esküvői slideshow, ami olyan elem, amire mindenki felkapja a fejét. Sötétítsétek be a termet, és hagyjátok, hogy ez a pár perc csendben, nyugalomban teljen, és élvezzétek a pillanatot, amikor a násznép tagjai felfedezik magukat a képeken, vagy emlékeznek egy-egy fotóra.

Ha van olyan teendő esküvőszervezés közben, amire azt mondjuk, hogy „édes teher”, hát akkor ez az!