Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Héliumos lufi esküvőre – környezettudatosan és kreatívan
Héliumos lufi

Héliumos lufi esküvőre – környezettudatosan és kreatívan

Egyre divatosabb nagyobb eseményeken, rendezvényeken a héliumos lufi használata látványelemként, és ez alól az esküvők sem kivételek.

Manapság többször hallhatjuk a lufiposta környezetkárosító hatásáról, ami miatt nem tanácsos az esküvőnkön héliumos lufikat a levegőbe engedni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy teljesen zárjuk ki a lufikat az esküvőnkről, hisz, ha nem engedjük, hogy károsítsa a környezetünket, remekül használhatjuk dekorációs hangulatelemként, vagy akár ajándékként is!

Ha az ördög viselhet Pradát, mi is használhatunk héliumos lufit az esküvőnkön, csak legyünk környezettudatosak és kreatívak!

Héliumos lufi esküvőre

Héliumos lufi esküvői dekorációnak

Egy héliumos lufi dekoráció lehet nagyon színes, vagy épp letisztultan elegáns. Lehet vicces és mókás, vagy éppen légiesen könnyed. Remekül be lehet illeszteni minden esküvői stílusba, csak meg kell találni a megfelelő színeket és elhelyezést.

 • Ha igazán bálias hangulatot szeretnétek varázsolni, a lagzi helyszínén használhatjátok a lufikat a terem plafonján díszítésként, így sokkal ünnepélyesebbé tudtok tenni egy egyszerű termet is.
 • Helyezhetitek a fókuszt a vacsorára is, ilyenkor szépen mutat néhány héliumos lufi a székek háttámlájára kötve.
 • Látványos és egyszerű dekoráció lehet néhány héliumos lufi asztali dekorációnak. Arra figyeljetek, hogy elég magasra nyúljanak a lufik, hogy senkit ne zavarjanak a kilátásban, viszont stabilan legyenek lesúlyozva, nehogy az este végére nehogy mind elszálljon!
 • Boldogságkaput nem csak virágokból álmodhadtok meg! A boltíves alapszerkezetre lufikat is köthettek, milliónyi variáció áll a rendelkezésetekre!
Héliumos lufi tippek esküvőre
 • A fő asztal mögött mindig kell, hogy legyen valamilyen hangsúlyos díszlet. Csodásan tud mutatni egy egész fal, tele lufikkal. Odavonz minden tekintetet!
 • Egyre több esküvőn állítanak fel külön fotósarkot, remek ötlet egy lufi szívet készíttetni, amiben átkukucskálva lehet lefotózni a vendégeket.   
 • Ha esetleg kültéren szeretnétek héliumos lufi dekorációt, nem kell aggódni, ma már ledes héliumos lufit is lehet kapni. Így akkor is csodásan mutat a dekor, amikor már besötétedett. Figyeljetek azonban, hogy stabilan rögzítsétek a lufikat, fel ne szálljanak, és tűző napra sem tanácsos kihelyezni, mert sokkal gyorsabban leeresztenek.

Tipp!

A gyerekek biztos odalesznek a héliumos lufi dekorációért, számukra jó ajándék lehet, ha az este végeztével haza is vihetnek néhányat!

Héliumos lufi esküvőre

Héliumos lufi lánybúcsúkra

Szinte nincs is olyan lánybúcsú, ahol az ara ne kapna valamilyen vicces feliratú héliumos lufit.

Abszolút látványos, vicces és a nap folyamán biztos elérkezik majd az a pont, amikor beleszippant a társaság, és könnycsordulásig nevet majd egymáson!

A lánybúcsús lufikat általában két csoportra lehet osztani. Vannak a vicces feliratokkal ellátott héliumos lufik, és vannak a vicces formájúak.  

Héliumos lufi esküvőre

Vannak olyan szolgáltatók, akik egyedi feliratot tudnak készíteni a lufikra, de partikellékesnél, illetve online is beszerezhettek néhány remek darabot. A Nemsokára férjhez megyek, Girls night out, Hen night party, illetve Game over feliratok örök klasszikusok!

Vicces és kreatív formájú lufiból is akad bőven, nagy kedvenc a gyémántgyűrű alakú, de a szexi vőlegény és koktélospohár lufikat is előszeretettel választják a csajok!

Héliumos lufi

Héliumos lufi árak

Természetesen egy lufi dekoráció is pénztárca kérdése egy esküvőn. Azonban érdemes külön szolgáltatót választanotok, akik az esküvő napján, a helyszínen fújják fel a lufikat, így biztos nem fognak leereszteni.

Ez esetben vállalni is szokták a lufik elhelyezését, így a kivitelezéssel sem kell foglalkoznotok, bőven elég, ha egy valaki ott van, hogy koordinálja a szakembereket.

Egy lufi kapu általában 2×2,5 méteres, áruk 20.000 ft körül mozog. Ha bárhol szeretnétek esetleg lufioszlopokat elhelyezni, megközelítőleg 3000 ft-os árral kell számolnotok méterenként, ha pedig héliumos lufi girlandra vágyok, 2500 ft-os méterárral lehet kalkulálni.

Nyilván minden szolgáltatónál ti tudjátok kiválasztani a színeket és méreteket, és sokszor mennyiségi kedvezményre is számíthattok.

Héliumos lufi esküvőre

Ha kisebb dekorációban gondolkodtok, átlagosan egy sima lufi héliummal megtöltve 400-600 ft körül mozog, egy ledes héliumos lufi 700-1000 ft-tól kezdődik. 

Vannak igazán extra héliumos lufik is! Ilyenkor egy nagyjából 40 cm-es átlátszó léggömböt tekernek körbe ledfüzérrel, ami kiadja a lufi szalag részét is. Ezek ára megközelítőleg 3000-3500 ft körül mozog.

Ledes lufi

Lufiposta vs. környezetvédelem

A lufiposta felengedés akkor kezdett meghonosodni nálunk, amikor jópár évvel ezelőtt betiltották az égi lámpások felengedését, mert tűzveszélyesnek nyilvánították.

Ezek után alternatív megoldásként jött szóba a héliummal megtöltött lufik felengedése, melynek szalagjára jókívánságokat vagy éppen az ifjú pár számára felajánlásokat ír a násznép.

Lufiposta

Tőlünk nyugatabbra lévő országokban van, hogy jogszabályban tiltják már a héliumos lufik felengedését, itthon Magyarországon is többször esett már erről szó.

 • Tény és való, csodálatos látvány, amikor az a sok lufi egyszerre elszáll, de gondoljunk csak bele, egyszer visszakerülnek a földre, és szemétként károsítják környezetünket.
 • Ahogy visszahullanak a földre, szennyezik vizeinket, erdőinket.
 • A lufikra kötött szalagokba sajnos nagyon könnyen beleakadhatnak a madarak, sokszor a csőrükbe gabalyodik bele.
 • A visszahullott lufi maradékokat sokszor ételnek nézhetik az állatok, a gyomrukba jutva pedig megakadályozza az emésztést, és elzárhatja az élelem útját.
Kategóriafüggetlen banner

Mi lehet a megoldás?

Elsősorban az, ha lufiposta helyett más alternatív ceremóniában gondolkodunk. Ilyen lehet akár az időkapszula, ami szintén izgalmas meglepetéseket tartogathat az esküvő után.

Másrészről, a ’80-as évektől már a legtöbb lufit latexből gyártják, melynek lebomlási ideje megegyezik egy tölgyfalevél lebomlási idejével. Tegyük hozzá, azonos körülmények között vizsgálva! Ez persze nagyon környezetbarátnak tűnik, de valamit vegyünk még figyelembe!

Héliumos lufi esküvőre

Ahogy a lufikat felengedjük, a magasság növekedésével csökken a légköri nyomás és hőmérséklet, ami ridegtörést okoz, így a legtöbb lufi apró darabokra törve hullik vissza a földre. Ez egy tölgyfalevéllel nem történik meg, de még normál esetben is, egy levél csak hónapok alatt bomlik le, ugyanúgy, ahogy a latex…

Ami ezek mellett még nagy gondot okoz, hogy bár a latex valóban lebomló anyagnak minősül, a lufikra kötött szalagok a legtöbb esetben sosem bomlanak le. Megoldást jelenthet a PVA zsinór, mely vízben oldódik, horgászkellékes boltokban könnyen beszerezhető.

Animacik
Hirdetés

Nos, láthatjátok, hogy egyáltalán nem ellenség a héliumos lufi, csak kellő figyelmet kell fordítani az esküvőn is a környezetünk megóvására! Sajnos egy esküvőnek is elég nagy az ökológiai lábnyoma, persze ez nem azt jelenti, hogy azonnal green wedding-ben kellene gondolkodnotok, elég, ha az olyan környezetkárosító lépéseket kihagyjátok, mint a lufiposta.

Ezt leszámítva azonban csodás dekorációkat lehet készíteni héliumos lufikból, bátran álmodozzatok róla!

Fotók: pinterest.com, borítókép: pexels.com

Animacik gyerek

Témába vág

Molett alkalmi ruha tippek – Árak, fazonok, stílusok Kissé párnásabbak vagytok itt-ott a társadalom által megfogalmazott "átlagos testalkatnál"? Semmi vész, elképesztően sok molett alkalmi ruha közül válogathattok, ha esküvőre vagytok hivatalosak. El sem hinnétek, milyen sok fazon és stílus áll jól ne...
Alkalmi ruha esküvőre – Tippek és tanácsok! Azt gondolnánk, csak a menyasszonynak okoz fejtörést, hogy milyen ruhát viseljen a nagy napon, azonban a vendégek is gondban lehetnek, és ilyenkor jön a jól bevált alkalmi ruha esküvőre. Milyen színű? Milyen hosszú? Milyen fazonú? Milyen kiegész...
Esküvői ötletek 2019 – Ne hagyd ki őket! 2019-ben rengeteg olyan esküvői trend és stílus hódít, amit igazán könnyű első látásra megkedvelni. Ahhoz, hogy a nagy nap tökéletes legyen, ezek az esküvői ötletek biztosan nagy segítségetekre lesznek. A cikk végén máris tudjátok majd, mi áll a...
Nászút szervezése – Lépésről lépésre Ha épp most készültök hátradőlni kényelmes karosszéketekben, hisz megvan a ruha, a dekor, a köszönőajándék és miegymás, gyorsan pattanjatok fel, rázzátok meg magatokat, ugyanis vissza van még egy nagyon fontos dolog, a nászút szervezése! ...
Esküvői gratuláció, esküvői idézetek Ahhoz, hogy az esküvői gratuláció és az esküvői idézetek legalább olyan frappánsak legyenek, mint maga a nászajándék, törekedni kell arra, hogy a jókívánságok személyre szólóak legyenek. Ebben segítünk most nektek! Esküvő...
Örömszülő feladatok – Tippek és tanácsok Mindig azt mondjuk, hogy egy esküvő főszereplője a menyasszony – ja, meg persze a vőlegény, de ne feledkezzünk meg az örömszülőkről sem, és persze az örömszülő feladatok kijelöléséről sem! Ha a menyasszonyoké a legjobb női főszereplőnek járó ...
Esküvői ajándék kiválasztása – Tippek, és típusok Esküvőszervezés idején a megfelelő esküvői ajándék kiválasztása legalább akkora fejtörést okoz az ifjú pár számára, mint a meghívott vendégeknek. Segítünk eligazodni az esküvői ajándék típusok tengerében! Bár először valószínűleg a nászajándék ju...
Környezettudatos esküvő – Tuti tippek egy „green wedding”-hez! Ahogy a régészek keresik az ókori élőlények lábnyomait, úgy kutatjuk mi is, hogy lehetne csökkenteni egy esküvő ökológiai lábnyomát. Manapság egyre többször halljuk a környezettudatos esküvő fogalmát, azaz a green wedding-et (zöld esküvőt). ...
Téli esküvő előnyei – 7+1 hasznos tipp! Ha lehunyjátok a szemeteket, és magatok elé képzeltek egy téli esküvőt, biztosan havas tájat, szikrázó fényeket és egy egyedi menyasszonyi ruhát láttok magatok előtt. A vendégek elegáns kalapokban és kabátokban ülnek a székeken, és minden egyes dekor...
Bámulatos árnyalat lesz az év esküvői színe 2019-ben! Kedves 2019-es menyasszonyok! Odavagytok a szebbnél szebb színekért, de még nem tudtátok eldönteni, hogy melyik árnyalat legyen az esküvőtök kísérőszíne? Akkor remek hírünk van számotokra, mert ahogyan minden évben, úgy most is bejelentette a Pantone...