Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Ara-para – avagy hogyan ne legyél Menyaszörny?!
Menyaszörny

Ara-para – avagy hogyan ne legyél Menyaszörny?!

Nagyon romantikus az a pillanat, amikor a szeretett férfi letérdel elétek az eljegyzési gyűrűvel, ugyanúgy, ahogy könnycsalogató a jelenet, ahogy az oltár elé sétáltok, és kimondjátok a boldogító igent. De mi van a kettő között?  Ara-para! Menyaszörny állapot. Bezony! Stressz, idegeskedés, hajtépés, üvöltés, sírás, hiszti. Ja, hogy ti nem ilyenek vagytok a valóságban? Az nem számít!

Kristinus
Hirdetés

Az esküvőszervezés ideje alatt történik valami megmagyarázhatatlan mutáció, mintha menyasszonyi cipő próbálgatás közben feltörte volna a sarkatokat egy radioaktív cipellő, és megfertőzött volna a híresen veszélyes ara-para vírus, melynek hatására szép lassan átváltoztok menyaszörnnyé.  De ne aggódjatok, a vírus gyógyítható!

“A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a cikket, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, esküvőszervezőjét!”

Kategóriafüggetlen banner

Ara-para tünetek – Menyaszörny vagy?

Azt érzitek, hogy a világ ellenetek van, a vőlegényetek csak azon munkálkodik, hogy felbosszantson titeket? A barátnőitek nem elég megértőek, pedig ti csak az esküvőtökről akartok beszélni 0-24 órában? Senki sem veszi figyelembe, hogy min mentek keresztül? Akkor nagy valószínűséggel elkaptátok az ara-para vírust!

Érdemes hát tükörbe nézni, és, ha több fejetek van, mint kellene, itt az ideje elővenni az öniróniát, nehogy a végén még megkapjátok a „hétfejű” kitüntető becenevet…

arapara

Menyaszörny félelmek

Vannak olyan dolgok, amelyeket nyugodtan kimondhattok hangosan, mert mindenki meg fogja érteni. Aggódtok, hogy elég jó lesz-e a hangulat? Mindenki megérti! Stresszeltek, hogy jó lesz-e az időjárás? Mindenki megérti! Folyton azon agyaltok, hogy mit felejtettetek ki a szervezésből? Mindenki megérti! De egy Menyaszörny fejében ennél aggasztóbb kérdések is felmerülnek. Most őszintén! Van, amelyiket kimondani sem merjük, annyira ciki. Mi leírjuk, és könnyítünk a lelketeken!

Fogas kérdés

„Hálivúdi” mosolyról mindenki álmodik, de valljuk be, kevesen születtünk Colgate reklámmal a szánkban. Így már azzal is megelégednénk, ha ép fogsorral mosolyoghatnánk az esküvőnkön. Minden menyaszörny attól retteg, hogy pont most fog a nagyi meggyes pitéjében ráharapni egy magra – ami persze letöri a fogát – és utólag baromira fogja magát szégyellni, hogy bosszúból kivágta az egészet tepsistül az ablakon, és üvöltött a nagyijával, hogy miért nem lehetett inkább almás pitét sütni.

Jó tanács!

Mindenképp szerezzétek be egy ügyeletes fogászat elérhetőségét, egy jó fogtechnikust, és tegyetek félre egy kis pénzt, hogyha beütne a krach, ne essetek pánikba. Persze, ez úgysem fog sikerülni!

Menyasszony mosoly

Rossz színű hajfesték

Tele a net mindenféle extra bakikkal, amikor a hajfestékes dobozon szőke volt írva, majd mikor lemosták a festéket, kiderült, hogy vörösbegyek lettek. Eszetekbe se jusson otthon fodrászosat játszani, és összemókolni valami bolti festékkel a hajatokat! A para akkor is fennáll, ha fodrászhoz mentek, hiába jártok hozzá ősidők óta. De ha valaki, akkor ő biztosan tudni fogja, mit kell tenni. Ha mégsem, legalább lesz, akinek a fejét leharaphatjátok!

Ahova a király is gyalog jár

No, kérem. Ezt tuti mindannyian végig gondoltátok már, de kb. senkivel sem tudtátok megbeszélni. Hogy hogyan tudjátok majd elintézni ügyes-bajos dolgotokat? Vagy akrobata leckéket vesztek, vagy beszereztek egy menő kis szoknya alá felvehető menyasszonyi ruhában pisilést segítő ruhadarabot, vagy bevetitek a nagyágyúkat, a koszorúslányokat! Higgyétek el, örökre barátok lesztek azzal, akivel együtt mentetek a … tudjátok hova!

Menyasszony ruhapróba

A széntabletta ciki, de hasznos!

Na, nem is akarjuk tovább ragozni a témát, de minden menyaszörny, és nem menyaszörny is tart attól, nehogy a nagy napon rendetlenkedjen a gyomra. Érdemes az esküvőt megelőző napokban lájtosabb kajákat ennetek, hisz a stressz is bőven elég megterhelés lesz a szervezeteteknek, nem érdemes kockáztatni!

Spicces a jegyespár

Gondolom ti is megfogadtátok, hogy a vacsoráig nem fogtok inni, nehogy baj legyen. Ám, ha nem esztek semmit aznap, és mondjuk, kint vagytok a harminc fokban, könnyen beüthet a pezsi, amivel a szertartás után, az anyakönyvvezetővel koccintottatok. Nemcsak nektek, de a vőlegényeteknek is! A pezsgőben a buborékok ugyanis nagyon aljasak tudnak lenni! Talán érdemes gyerekpezsgőt is vennetek…

Esküvő koccintás

Vörösboros randalírozók

Ezen nincs mit szépíteni! Ha valaki le meri önteni a menyasszonyi ruhátokat akár egy csepp vörösborral is, indulhat a harakiri! Az egyik legnagyobb ara-para! Nincs mit tenni, távol kell tartani a vörösboros rokonokat, barátokat. Addig nincs piszi-puszi vagy tinci-tánci, amíg le nem teszik a poharat!

Karikák, de nem az olimpián

Menyaszörny életetek utolsó napjaiban bizony nehezen fog álom jönni a szemetekre. Biztos paráztok azon, hogy hogy tudtok majd üdék, és kipihentek lenni, ha nem sikerül időben elaludni. Próbáljatok ki akár valamilyen gyógyteát, zenét, habfürdőt, hosszú sétát, mindegy mit, csak segítsen. Ha nem megy a relaxálás, lehet, hogy fizikailag kell lefárasztanotok magatokat.

Esküvői stressz

Törött lábú gólyamadár

Ne aggódjatok, a gipsz is fehér! Jaj, elnézést, tudom, ilyenkor ezzel nem viccelhet az ember. Komolyra fordítva a szót! Még, ha profin is billegetitek magatokat tűsarkakon, akkor is érdemes az utolsó időszakban laposabb cipőre váltanotok, ne kísértsétek a sorsot!

Nemkívánatos villantás

Tuti, hogy arapara listátokon ott szerepel, hogy nehogy valaki rálépjen a szoknyátokra, majd az leszakadjon, és kivillanjon a popótok, vagy egy nagyobb heje-huja közben kibuggyanjon az, aminek nem kellene…

Tipp!

Még, ha tart is a ruha, és alapvetően elhanyagolható lenne a melltartó, nem árt, ha mégis felveszitek. Biztos, ami tuti! Tangát a szoknya alá? Inkább barátkozzatok össze a francia bugyival.

Menyasszonyi ruha

Ki a legszebb a vidéken?

Ez az ara-parák közül a legpitiánerebb, legkicsinyesebb, mégis az egyik legfelkavaróbb!

Mindenkinek van legalább egy olyan rokona, vagy barátnője, aki bármit eszik, izmos és vékony marad, ezért szeretetteljesen utáljuk őket. Egy tisztességes menyaszörny igenis parázik azon, hogy nehogy valaki csinosabb legyen nála. Még a dresszkód sem biztosít mindent!

Menyasszonyi ruha

Drága menyaször…khm, khm, khm, akarom mondani menyasszonyok! Minden aggodalmatokat megértjük, látjátok, nem vagytok egyedül, és egy bizonyos szintig az ara-para megengedett. De egy valamit soha ne felejtsetek el! Nincs az a tökéletes esküvő, ami megéri, hogy összevesszetek a rokonokkal, barátokkal, és az agyára menjetek a vőlegényeteknek! Na, most hány fejetek van, ha belenéztek a tükörbe?

Fotók: pinterest.com, pexels.com