A visszafogott romantika nagy rajongói vagytok? Minden vágyatok egy rusztikus esküvő? Bájos, egyszerű és elképesztően mutatós esküvőtök lehet, ha a rusztikus stílus témájára építitek fel a nagy napot. Bízzátok magatokat a képzeletre, ne ragadjatok le az alapoknál. Lássuk, merre induljatok el!

Fókuszban a rusztikus esküvő!

Először is fontos tudni, hogy nem szabad összekeverni a vintage, a country és a rusztikus stílust, mert mindegyik más stílusjegyeket hordoz magában, bár sok az átfedés köztük. Ha a rusztikus esküvő stílusát szeretnétek követni, akkor arra feltétlenül érdemes nagy hangsúlyt fektetni, hogy a régi használati eszközöket még az esküvő kedvéért sem szabad felújítani.

Kategóriafüggetlen banner

Ezek a tárgyak nincsenek lakkozva, vagy polírozva, a hangsúly nem a „régies hatás” imitálásán van, itt valóban eredeti állapotukban maradnak meg, maximum állagmegóvás történhet. Inkább a matt felületek érvényesülnek, megmarad az anyagok ódonsága, ezeket emeljük be a mai világunkba, és ezzel együtt az esküvő világába is.

Maga a rusztikus kifejezés falusit, vidékit jelent, és népies stílust képvisel. Ennek megfelelően szinte dúskálhattok a jobbnál jobb alapanyagokban a dekoráció megálmodásánál. Szóba jöhet minden természetes anyag, minden máz nélküli cserépedény, szőrme, kovácsoltvas, bőr, de persze nem lehet elmenni a szőttes hegyek és a túldíszítettség irányába, mert az már egy másik stílust képviselne.

Hirdetés

Kanyarodjatok a pasztellszínek felé, használjátok bátran a kovácsoltvasat, bőrrel kombinálva, és mint dekorációs elemet, ne hagyjátok ki a különféle méretű és formájú üvegeket se. A helyszín megválasztása sem mindegy, vannak olyan helyek, melyeket már az elején érdemes kizárni a lehetőségek közül, ha igazi rusztikus stílusú esküvőt szerveztek. Egy elegáns terem, egy gazdagon díszített kastély vagy koktélbár nem biztos, hogy a legjobb választás, a szabadtéri helyszínek és a régi pajták többsége azonban annál inkább!

„A polgári és az egyházi szertartás helyszínét elragadóvá varázsolják a meleg fények, a paravánok, és rusztikus stílusú díszítőelemek, a letisztult formák és természetesen a mesés virágdekoráció.” – állítja Nóra, a La Fleur By Nora megálmodója is. Ugorjunk fejest a részletekbe, mutatjuk, miben érdemes gondolkodni!

Virágcsokor

Egy rusztikus témájú esküvőn a legszebb virágcsokrok mezei vagy kerti virágokból készülnek, egy kevés napraforgóval, vagy hófehér virágokkal. A lényeg, hogy a csokor ne legyen csillogó-villogó, inkább a természetességen legyen a hangsúly.

Menyasszonyi ruha

Mint minden más területen, a ruháknál is a visszafogott, romantikus elegancia kell, hogy hangsúlyt kapjon. A rusztikus témához a hatalmas, báli fazonú, habosbabos menyasszonyi ruhák helyett a könnyedebb modellek passzolnak, sőt, akár még a rövid ruhák is szóba jöhetnek. A csipkedíszítés, vagy egy szolid hímzés gyönyörűen kiemelheti a ruha részleteit, a lazán hagyott frizura és a természetes hatású smink pedig kiegészíthetik a megjelenést. Itt nem érdemes szoros kontyot, és tűzpiros rúzst viselni, ám egy virágkorona annál jobb döntés! Ja, és vagány bőrcsizmát is nyugodtan írjatok fel a bevásárlólistára!

Az üvegedények és a raffia szerelme

A dekorációs elemek kiválasztásánál mindenképpen vegyétek számításba az üveget is, mint jolly jokert. A lámpák, az asztaldíszek és a gyertyatartók is készülhetnek befőttesüvegekből, napjainkban úgyis nagyon trendi ilyen elemeket használni, akár a mindennapokban is. Egy kevés natúr színű raffia vagy bőr szépen kiemeli az üveg egyszerűségét, és ha vagány elemet is szeretnétek csempészni a nagy napba, állítsátok csatasorba a csatos üvegeket is a limonádékhoz, és a színes koktélokhoz.

A szabadtéri helyszín

Ha szabad téren tartjátok a szertartást, gondolkodjatok el azon, hogy a székek milyen remekül mutatnának virágokkal feldíszítve, esetleg kis kovácsoltvas kampókra akasztott vázákban is helyet kaphatnak a picike csokrok. A pasztellszínek állnak most is a középpontban, amihez jól illenek az agyagedények, és a fából készült dekorációs tárgyak is.

Torta, meghívó, és asztaldíszek

Fontos, hogy mindhárom esetben a natúr és a letisztult anyagok domináljanak. Nincs szükség túlzásba vitt csillogásra, de egy meleg fényű fényfüzér, vagy szolid virágfal egész egyszerűen kihagyhatatlan. A tortáknál nézelődjetek a meztelen változatok között, a meghívóknál pedig a földszínek legyenek túlsúlyban!

Ha már nagyjából elképzeltétek, hogy hogyan építitek be a rusztikus stílus stílusjegyeit az esküvőtök részleteibe, akkor keressetek egy remek dekoratőrt és virágkötőt, aki gond nélkül megvalósítja majd az elképzeléseket. Higgyétek el, nem érdemes nektek belevágni az egész dekoráció elkészítésébe, mert rengeteg különleges anyagra lesz szükségetek, amit borzasztó hosszú idő beszerezni, és tökéletesen összeválogatni.

Ezen kívül egy dekoratőr olyan ötletekkel és tanácsokkal láthat el, amivel még izgalmasabb lehet a dekor, és akár a ruhátok is. Nincs más hátra, vágjatok bele a tervezésbe, a rusztikus stílus csak rátok vár!