Aki igazi családtagként, társként tekint kutyájára, egész biztos már eljátszott a kutyás esküvő gondolatával. A megható és szeretetteljes pillanatok mellett azonban bevillannak kutya-bakis történetek is, melyektől a frász tör ránk. Hogy ezeket elkerüljük, mégis négylábú kedvencünkkel együtt élhessük meg a nagy napot, összegyűjtöttük nektek a legfontosabb tudnivalókat!

Kutyás esküvő szervezése

Ha letettük a voksunkat a kutyás esküvő mellett, már az első pillanattól kezdve ehhez kell igazítanunk az esküvőszervezés legtöbb mozzanatát. Készüljetek fel, hogy kissé döcögősebb lehet a szervezés, de semmi sem megoldhatatlan feladat!

Hirdetés

Helyszín:

Amikor kutyás esküvőt szervezünk, a legfontosabb, hogy olyan helyszínt találjunk, amelyik teljesen kutyabarát. Fontos tisztázni a helyszínnel, hogy kutyusunk mennyire fog részt venni a szertartás folyamatában, és az est további részében is.

Étterem:

Ha nem a szertartás helyszínén lesz a lakodalom, mindenképp egyeztessük le az étteremmel, hogy beengedik-e a kutyákat beltérre is, és engedik-e, hogy póráz nélkül legyenek velünk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Pup in a bow tie for the win! ​ ​PHOTOG: @taylormade_photolv | DESIGN & PLANNING: @starryeyedeventslv @haleykaminsky | VENUE & CAKE: @parkmgm @mgmresortsintl | FLORAL: @arialuxuryevents | RENTALS: @bbjlinen @bloomingbellesrentals @modernvintagerentalslv @rsvppartyrentals⠀| MAKEUP & HAIR: @sonacox | VIDEO: @kimber_henry @bvwvisual | DRESS: @vierobridal_lasvegas | TUX: @friartux⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ BRIDE: @hoscat | GROOM: @rjisonjupiter | DOG: @thefluffymaltipoo | STATIONERY: @ascaniodesigns ​. ​. ​. ​#vegasphotographers #lasvegasweddingphotographer #elopementphotographer #vegasbride #vegasweddings #intimateweddingphotographer #theknot #lovestory #parkmgm #lasvegaselopementphotographer #dogsinweddings #dogsofinstagram #dogwedding #friartux #dogs #weddingdogs #dogsinweddings #dogsinbowties #animalsinbowties #groomsuit #groomstyle #groomfashion #dogstagram #dogoftheday #puppy #doglover #instadog #weddingdesign #weddingideas #weddingdecor

Friar Tux (@friartux) által megosztott bejegyzés,

Kutyasitter:

Nagyon fontos, hogy bármenyire is jólnevelt a kutyánk, legyen valaki, aki segít a nap folyamán vigyázni rá. Figyeljen az itatásra, etetésre, szükségletei elvégzéséhez sétáltassa, ha kell simogassa, foglalkozzon vele. Ez talán a legnehezebb szervezési pont, hisz olyan valakinek kell lennie, aki ismeri a kutyánkat, akiben négylábú barátunk megbízik, és aki bevállalja, hogy kötöttségei lesznek a nap folyamán.

Fotós:

Sok párnál a kutyás esküvő fogalma a kutyás kreatív esküvői fotózásban kimerül. Meg is tudjuk érteni, hisz valóban zseniális fotók születhetnek a kutyukkal. Ehhez azonban kellő előkészület kell, és egy olyan fotós, aki nem ódzkodik a négylábúaktól!

Szállás, kutyapanzió:

Nem feltétlenül ideális, ha kutyusunk velünk hajnalozik az esküvőn. Egész biztos ki fog fáradni, a tömegben izgatott lesz, a zene túl hangos lehet számára, és kelleni fog neki egy csendes hely, ahol megnyugodhat, pihenhet. Ha a szállásunk kutyabarát, akkor kell valaki (kutyasitter), aki felügyeli a kutyust, és sűrűn megnézi jól van-e, vagy kérhetünk szakszerű ellátást is, egy kutyapanzióban.

Fontos! Csak olyan helyre adjátok be a kutyusotokat, ahol már korábban is járt, és ahol szívesen tartózkodik. Ha sosem töltött tőletek külön egy estét sem, mindenképp ismertessétek össze ezzel az új helyzettel még a nagy nap előtt, hogy ne szorongjon, amikor a panzióban hagyjátok!

kutyás esküvő
Fotó: http://www.ashleygillen.com/

Kutyás esküvő – Mire figyelj?

  • A nagy tömegben még a jól szocializált kutyák is megijedhetnek, esetleg túl izgatottak lehetnek. Legyen lehetősége a kutyusnak elvonulni, megnyugodni.
  • Biztos akadnak a násznépben kutyaimádók, akik folyton simogatni, tutujgatni szeretnék majd a kutyátokat. Figyeljetek rá, hogy ne rohanják le egyszerre túl sokan.
  • Ha klasszikusan a nyári szezonban tartjátok az esküvőtöket, legyen lehetősége árnyékba vonulni és hűsölni!
  • Szabadtéri esküvő esetén számítanotok kell más állatok jelenlétére (pl. madarak…), melyek túlságosan is elterelhetik a kutyi-mutyik figyelmét, vagy előhozhatja belőlük a vadászösztönt is.
  • Ha az esküvő vízparton van, jobb, ha pórázon közlekedik szeretett négylábútok, nehogy „véletlenül” csobbanjon egyet…
  • Legyen bekészítve SOS csomag arra az esetre, ha koszos lenne a kutyus tappancsa. A nedves törlőkendő, kis törölköző és a folttisztító szappan sosem árt.

Ha az állatszeretet igazi szívügyetek, még tovább vihetitek a kutyás esküvő gondolatát. Amennyiben megtehetitek, nászajándék gyanánt kérhetitek a vendégeket, hogy a nektek szánt összeggel inkább egy menhelyet támogassanak.

Kategóriafüggetlen banner

Bár egy kutyás esküvő valóban nagyobb odafigyelést, és egy fokkal nehézkesebb szervezést igényel, mégis annyira különleges élmény a szeretetgombócotokkal együtt megélni ezt a fontos napot, hogy minden kutyaszőrt, és nyálas puszit megér!

Lovas esküvőt tervezel? Ahhoz is adunk néhány tippet ITT!

Fotó: http://www.ashleygillen.com/