Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Lánybúcsú feladatok – népszerű játékok és ötletek
Lánybúcsú, leánybúcsú - népszerű játékok és ötletek

Lánybúcsú feladatok – népszerű játékok és ötletek

A lánybúcsú olyan esemény, amire örökre emlékezni akarunk, ezért általában olyan játékokkal és kihívásokkal kell szembenéznünk, melyekre még évek múlva is vidáman gondolunk vissza. Most megmutatjuk nektek a tipikus leánybúcsús játékokat, hogy kedvetekre válogathassatok közülük.

Kategóriafüggetlen banner

A lánybúcsú típusának kiválasztásánál az alábbiak jöhetnek szóba:

 1. Hagyományos lánybúcsú: Amennyiben a hagyományok hívei vagytok, és a menyasszony sem fél a kihívásoktól, tartsatok tradicionális leánybúcsút!
 1. Pikáns éjszaka: Ha a menyasszony igazán bevállalós, méltó módon zárhatjátok le barátnőtök szingli korszakát, ha erotikus jellegű feladatokkal látjátok el!
 1. Exkluzív szórakozás: Egyre elterjedtebb, hogy a menyasszony és a barátnői kibérelnek egy nyaralót vagy egy hotelben szállást foglalnak maguknak, és elutaznak megünnepelni a leánybúcsút.
 1. Extrém élmények: Ha valami nagy dobásra vágytok a lánybúcsú napján, ami izgalmas, vérpezsdítő és örökké emlékezetes élményt ígér, menjetek el közösen vitorláshajózni, siklóernyőzni, vagy akár sziklát mászni.
 1. Csajos este: Nem mindenki vágyik arra, hogy a lánybúcsú napján pikáns feladatokat oldjon meg a budapesti éjszakában, egy utazás pedig jelentős anyagi költségekkel járhat. Ha ennél szolidabb estére vágytok, tarthattok valakinél egy tipikus csajos estét, vagy tolhatjátok így is:

Lánybúcsú feladatok – tippek

 A híres „Vagy-vagy” feladat

Ennél a feladatnál össze kell írni rengeteg szópárt, és előzőleg meg kell kérnetek a vőlegényt, hogy válaszoljon a kérdésekre. Ha a menyasszony nem találja ki a lánybúcsún a vőlegénye válaszait, innia kell (vagy adni kell neki valamilyen „büntetést”). A szópárok lehetnek viccesek, és teljesen lököttek, ilyen pl. az előétel-desszert, tea-kávé, boxer-fecske, hálószoba-konyhapult, sima-érdes, meleg-hideg, ketten-hárman, stb.

Huncut felelsz vagy mersz

Tegyetek fel a menyasszonynak merész, zavarba ejtő kérdéseket. Ha nem válaszol rá, akkor meg kell csinálnia egy általatok kigondolt feladatot, ellenkező esetben innia kell. Milyen feladatokat találjatok ki? Attól függően, hogy milyen a menyasszony habitusa, kérhetitek tőle, hogy táncoljon minden alkalommal, amikor egy bizonyos szám címét hallja, vagy esetleg arra is kérhetitek, hogy vegye le a melltartóját anélkül, hogy kimenne a mosdóba. Rátok van bízva!

Hirdetés

Keresd meg a pasit!

Írjatok fel különböző pasi-típusokat egy papírra, a menyasszonynak pedig az lesz a feladata, hogy mindegyik típusból találjon egyet, és egy-egy puszit bezsebeljen tőlük. Ilyen kategóriák lehetnek például, hogy legyen egy vörös hajú pasi, egy kék szemű, egy szemüveges, egy hosszú hajú, egy kopasz, egy rocker figura, egy külföldi, egy macsó, vagy éppen egy kigyúrt izompacsirta. Ne kíméljétek a menyasszonyt, adhattok neki egészen nehéz típusokat is!

Emlékkönyv ajándékba

Kérjétek meg a menyasszonyt, hogy járjon körbe egy tőletek kapott emlékkönyvvel a szórakozóhelyen vagy az utcán, és írasson bele tanácsokat, intelmeket a házaséletre vonatkozóan annyi férfival, amennyivel csak tud. Ha betelik az emlékkönyv, jutalmul az este folyamán passzolhat egy feladatot.

Lánybúcsú, leánybúcsú - népszerű játékok és ötletek

pinterest.com

Csók – activity

Mesélje el mindenki mutogatva vagy rajzolva, hogy milyen volt az első csókja. A legviccesebb vagy legcikibb történeteket jutalmazzátok színes koktélokkal, vagy vidám kitűzőkkel.

„Ronda vőlegény’ póló

Unalmasnak tartjátok a sima „leánybúcsú” feliratos pólókat? Készíttessetek a menyasszonynak egy olyan felsőt, amire egy borzalmasan ronda férfi arcát nyomtatjátok rá, és írjátok a kép alá, hogy „Ő a vőlegényem”. Ezt a pólót egész este viselnie kell, és ügyelnetek kell rá, hogy ne takarja el semmi!

„Legkedvesebb emlék” játék

Írjátok le egy papírra néhány sorban, hogy melyik a menyasszonnyal kapcsolatos legkedvesebb emléketek, és olvassátok fel az este folyamán. A menyasszonynak ki kell találnia, hogy ki írta a történetet, és be is kell fejeznie a sztorit. Ha nem sikerül neki, kortyoljon egyet az italából minden alkalommal.

Igaz vagy hamis

Szedjetek össze rengeteg történetet a menyasszonnyal kapcsolatban, és tegyétek a cetliket egy kalapba. Az este folyamán húzzatok felváltva egy-egy papírt a kalapból, és a felolvasás után tippeljétek meg, hogy az állítás igaz vagy hamis. Ha eltaláltátok, a menyasszony megmenekült az ivástól, ha nem, akkor bizony a pohár fenekére kell néznie.

Lánybúcsú, leánybúcsú - népszerű játékok és ötletek

pinterest.com

Lánybúcsú – alsónadrágos modellek, vidám alátétek

Vágjátok ki egy csomó helyes modellnek, színésznek a fotóját az újságokból, és ragasszátok a fejük helyére a vőlegény arcát. Az este folyamán használjátok ezeket a képeket poháralátétnek, vagy kérjétek meg a szórakozóhely tulajdonosát, hogy hadd tegyétek ki mindenhova ezeket a képeket. A női mosdóba, a férfi mosdóba, a bejárati ajtóra és a bárba is.

Esküvői ruha készítése

A leánybúcsú előtt gyűjtsetek össze rengeteg függönyanyagot, és szalagot. Állítsátok a menyasszonyt egy székre, vegyetek róla méretet, és készítsetek neki a régimódi függönyanyagokból vicces esküvői ruhát. Ha ügyetlenek vagytok, elegendő, ha a szoknyát készítitek el, nyári hónapokban kibővíthetitek egy uszállyal is. Nem kis felfordulást okozhattok vele, ha az utcákat rójátok éjszaka.

Egyszerű kártyajáték

Üljetek körbe, és tegyetek az asztal közepére egy kártyapaklit. A játék lényege, hogy mindenki húz egy lapot, és meg kell tippelnie, hogy a következő kártya magasabb vagy alacsonyabb lesz-e. Ha nem jól tippel, innia kell egy kortyot.

Dobókockás játék

Ezt a játékot csak akkor ajánljuk, ha hamar ki szeretnétek ütni magatokat, vagy pedig szívesen isztok a leánybúcsú estéjén üdítőt. Töltsetek ki 6 pici pohárba italt. A feladat az, hogy mindenkinek annyi poharat kell kiürítenie, amennyit a dobókockával dob.

Tökfej játék

Üljetek körbe, és sorban mondjon mindenki egy esküvőhöz kapcsolódó szót úgy, hogy az előtte elhangzott szavakat is megismétli. Ha unalmasnak találjátok a játékot, megfűszerezhetitek azzal, hogy csak a nászéjszakához kapcsolódó szavakat használtok. Meglátjátok, nagyon vicces lesz!

Lánybúcsú, leánybúcsú - népszerű játékok és ötletek

pinterest.com

Kopogós játék

Gyűjtsetek össze némi aprópénzt, és üljetek körbe. A menyasszony kezdi a játékot. Ha a kezében lévő pénzérmével egyet kopog az asztalon, akkor jobbra indul a körkáték, ha kettőt kopog, akkor balra. Ha valaki elrontja, hogy mikor következik, akkor innia kell.

Szóismétlős játék

Válasszatok ki egy zeneszámot, amiben sokszor szerepel ugyanaz a szó. Ahányszor meghalljátok ezt a bizonyos szót, énekeljétek hangosan. Aki elmulasztja, annak innia kell egy kortyot. A játék bármilyen hosszan tarthat, bármennyi zeneszámmal.

„Én még soha”

Ismeritek ezt a játékot? Mindenki megfogalmaz egy állítást, ami úgy kezdődik: „Én még soha”. Aki már csinált olyat, amit a másik felolvas, annak innia kell. Ilyen mondatok lehetnek például: Én még soha nem hazudtam a koromról/súlyomról/munkámról, Én még soha nem szexeltem repülőn/autóban/liftben, Én még soha nem hánytam mások előtt/sztriptízeltem a barátomnak/csókoltam meg idegen férfit.

Klasszikus lánybúcsús játékok

Elővehettek a leánybúcsú napján klasszikus játékokat is, ilyen pl a Scabble, az Activity, a lényeg az, hogy esküvővel, nászúttal vagy nászéjszakával kapcsolatos szavakat kelljen kirakni/elmutogatni/lerajzol/körülírni. Játszhattok karakoke-t is, hiszen ki ne énekelné el szívesen kissé kapatos állapotban a legkedvesebb slágereit?

Lánybúcsú, leánybúcsú - népszerű játékok és ötletek

pexels.com

Cukorka eladása

Vásároljatok egy halom minicukrot egy bevásárlóközpontban, és adjátok azt a feladatot a menyasszonynak, hogy a leánybúcsú estéjén adja el őket idegeneknek az utcán. A befolyt pénzt odaadhatjátok egy menhelynek vagy egy jótékonysági szervezetnek.

Férjismereti teszt

Az egyik leggyakoribb és legnépszerűbb leánybúcsús játék a férjismereti teszt. Tegyetek fel kérdéseket a vőlegénynek a leánybúcsút megelőzően, a menyasszonynak ezeket kell majd megválaszolnia. Néhány tipp a kérdések összeállításához:

 • Volt már eltörve valamid?
 • Milyen ételt utálsz?
 • Mi a kedvenc filmed?
 • Mi a kedvenc ételed azok közül, amiket a menyasszony szokott főzni?
 • Mi volt a legveszélyesebb dolog, amit csináltál?
 • Mi volt a jeled az oviban?
 • Melyik testrészedet mosod meg először a zuhany alatt?
 • Melyik házimunkát csinálod a legszívesebben?
 • Mikor adtál először virágot a menyasszonynak?
 • Mi lenne az „álommunka” számodra?
 • Melyik áll a legjobban a menyasszonynak a ruhái közül?
 • Ha bárhova utazhatnál, hova mennél?
 • Mi az első dolog, amit megnézel egy lányon?
 • Milyen kulcstartó van a lakáskulcsodon?
 • Ha valaki más bőrébe bújhatnál, ki lenne az?
 • Szerinted hány kérdésre tudott a menyasszony válaszolni?
Lánybúcsú, leánybúcsú - népszerű játékok és ötletek

pinterest.com

Leggyakoribb lánybúcsús feladatok

Vannak olyan feladatok, amiket szinte minden leánybúcsún játszanak, most ezeket gyűjtöttük össze egy csokorba.

 • Pólóra aláírásokat és telefonszámokat gyűjteni
 • Petrezselyem árulása különféle szórakozó helyeken.
 • Fiúkat toborozni csoportképre. (Lehetőleg 10 fölötti létszámban.)
 • Sötétben kell felöltöznie, kisminkelnie magát, majd úgy az utcára menni.
 • Fel kell hívnia a telefonkönyvből egy olyan nevű férfit, mint a vőlegénye, közölnie kell vele férjhezmeneteli szándékát.
 • Bekötött szemmel ismerjen fel különböző fűszereket.
 • Héliummal töltött lufiból kortyoljon, és úgy énekelje el kedvenc slágerét.
 • Kösse meg egy idegen férfi nyakkendőjét az utcán.
 • Puzzle összerakás időre (leendő férj egyik fényképével).
 • Bekötött szemmel, egy tálban lévő tárgyak tapintás alapján való beazonosítása (banán, uborka, alma stb.)
Lánybúcsú, leánybúcsú - népszerű játékok és ötletek

pinterest.com

Érdemes átgondolni, hogy kiket szeretnétek meghívni a leánybúcsúra. Lehet, hogy a menyasszonynak vannak olyan barátai is, akiket ti nem ismertek, ezért kérdezzétek meg, kik azok, akikhez mindenképpen ragaszkodik a lánybúcsú napján.

Mivel nem láthattok bele mindenki pénztárcájába, közösen döntsétek el, hogy mennyi pénzt tudtok rááldozni az estére, így nem érhet senkit kellemetlen meglepetés, amikor fizetésre kerül a sor.

Bár sok szervezést és ötletet igényel egy igazán sikeres lánybúcsú kivitelezése, ha ügyesek és leleményesek vagytok, az egyik legszebb közös élményt élhetitek át együtt.