Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Lánybúcsú, leánybúcsú – népszerű játékok és ötletek
Lánybúcsú, leánybúcsú - népszerű játékok és ötletek

Lánybúcsú, leánybúcsú – népszerű játékok és ötletek

A lánybúcsú olyan esemény, amire örökre emlékezni akarunk, ezért általában olyan játékokkal és kihívásokkal kell szembenéznünk, melyekre még évek múlva is vidáman gondolunk vissza. Most megmutatjuk nektek a tipikus leánybúcsús játékokat, hogy kedvetekre válogathassatok közülük.

Kategóriafüggetlen banner

A lánybúcsú típusának kiválasztásánál az alábbiak jöhetnek szóba:

 1. Hagyományos lánybúcsú: Amennyiben a hagyományok hívei vagytok, és a menyasszony sem fél a kihívásoktól, tartsatok tradicionális leánybúcsút!
 1. Pikáns éjszaka: Ha a menyasszony igazán bevállalós, méltó módon zárhatjátok le barátnőtök szingli korszakát, ha erotikus jellegű feladatokkal látjátok el!
 1. Exkluzív szórakozás: Egyre elterjedtebb, hogy a menyasszony és a barátnői kibérelnek egy nyaralót vagy egy hotelben szállást foglalnak maguknak, és elutaznak megünnepelni a leánybúcsút.
 1. Extrém élmények: Ha valami nagy dobásra vágytok a lánybúcsú napján, ami izgalmas, vérpezsdítő és örökké emlékezetes élményt ígér, menjetek el közösen vitorláshajózni, siklóernyőzni, vagy akár sziklát mászni.
 1. Csajos este: Nem mindenki vágyik arra, hogy a lánybúcsú napján pikáns feladatokat oldjon meg a budapesti éjszakában, egy utazás pedig jelentős anyagi költségekkel járhat. Ha ennél szolidabb estére vágytok, tarthattok valakinél egy tipikus csajos estét.
Lánybúcsú, leánybúcsú - népszerű játékok és ötletek

pexels.com

Lánybúcsú – tippek, ötletek és játékok

 A híres „Vagy-vagy” feladat

Ennél a feladatnál össze kell írni rengeteg szópárt, és előzőleg meg kell kérnetek a vőlegényt, hogy válaszoljon a kérdésekre. Ha a menyasszony nem találja ki a lánybúcsún a vőlegénye válaszait, innia kell (vagy adni kell neki valamilyen „büntetést”). A szópárok lehetnek viccesek, és teljesen lököttek, ilyen pl. az előétel-desszert, tea-kávé, boxer-fecske, hálószoba-konyhapult, sima-érdes, meleg-hideg, ketten-hárman, stb.

Huncut felelsz vagy mersz

Tegyetek fel a menyasszonynak merész, zavarba ejtő kérdéseket. Ha nem válaszol rá, akkor meg kell csinálnia egy általatok kigondolt feladatot, ellenkező esetben innia kell. Milyen feladatokat találjatok ki? Attól függően, hogy milyen a menyasszony habitusa, kérhetitek tőle, hogy táncoljon minden alkalommal, amikor egy bizonyos szám címét hallja, vagy esetleg arra is kérhetitek, hogy vegye le a melltartóját anélkül, hogy kimenne a mosdóba. Rátok van bízva!

Kristinus
Hirdetés

Keresd meg a pasit!

Írjatok fel különböző pasi-típusokat egy papírra, a menyasszonynak pedig az lesz a feladata, hogy mindegyik típusból találjon egyet, és egy-egy puszit bezsebeljen tőlük. Ilyen kategóriák lehetnek például, hogy legyen egy vörös hajú pasi, egy kék szemű, egy szemüveges, egy hosszú hajú, egy kopasz, egy rocker figura, egy külföldi, egy macsó, vagy éppen egy kigyúrt izompacsirta. Ne kíméljétek a menyasszonyt, adhattok neki egészen nehéz típusokat is!

Emlékkönyv ajándékba

Kérjétek meg a menyasszonyt, hogy járjon körbe egy tőletek kapott emlékkönyvvel a szórakozóhelyen vagy az utcán, és írasson bele tanácsokat, intelmeket a házaséletre vonatkozóan annyi férfival, amennyivel csak tud. Ha betelik az emlékkönyv, jutalmul az este folyamán passzolhat egy feladatot.

Lánybúcsú, leánybúcsú - népszerű játékok és ötletek

pinterest.com

Csók – activity

Mesélje el mindenki mutogatva vagy rajzolva, hogy milyen volt az első csókja. A legviccesebb vagy legcikibb történeteket jutalmazzátok színes koktélokkal, vagy vidám kitűzőkkel.

„Ronda vőlegény’ póló

Unalmasnak tartjátok a sima „leánybúcsú” feliratos pólókat? Készíttessetek a menyasszonynak egy olyan felsőt, amire egy borzalmasan ronda férfi arcát nyomtatjátok rá, és írjátok a kép alá, hogy „Ő a vőlegényem”. Ezt a pólót egész este viselnie kell, és ügyelnetek kell rá, hogy ne takarja el semmi!

„Legkedvesebb emlék” játék

Írjátok le egy papírra néhány sorban, hogy melyik a menyasszonnyal kapcsolatos legkedvesebb emléketek, és olvassátok fel az este folyamán. A menyasszonynak ki kell találnia, hogy ki írta a történetet, és be is kell fejeznie a sztorit. Ha nem sikerül neki, kortyoljon egyet az italából minden alkalommal.

Igaz vagy hamis

Szedjetek össze rengeteg történetet a menyasszonnyal kapcsolatban, és tegyétek a cetliket egy kalapba. Az este folyamán húzzatok felváltva egy-egy papírt a kalapból, és a felolvasás után tippeljétek meg, hogy az állítás igaz vagy hamis. Ha eltaláltátok, a menyasszony megmenekült az ivástól, ha nem, akkor bizony a pohár fenekére kell néznie.

Lánybúcsú, leánybúcsú - népszerű játékok és ötletek

pinterest.com

Lánybúcsú – alsónadrágos modellek, vidám alátétek

Vágjátok ki egy csomó helyes modellnek, színésznek a fotóját az újságokból, és ragasszátok a fejük helyére a vőlegény arcát. Az este folyamán használjátok ezeket a képeket poháralátétnek, vagy kérjétek meg a szórakozóhely tulajdonosát, hogy hadd tegyétek ki mindenhova ezeket a képeket. A női mosdóba, a férfi mosdóba, a bejárati ajtóra és a bárba is.

Esküvői ruha készítése

A leánybúcsú előtt gyűjtsetek össze rengeteg függönyanyagot, és szalagot. Állítsátok a menyasszonyt egy székre, vegyetek róla méretet, és készítsetek neki a régimódi függönyanyagokból vicces esküvői ruhát. Ha ügyetlenek vagytok, elegendő, ha a szoknyát készítitek el, nyári hónapokban kibővíthetitek egy uszállyal is. Nem kis felfordulást okozhattok vele, ha az utcákat rójátok éjszaka.

Egyszerű kártyajáték

Üljetek körbe, és tegyetek az asztal közepére egy kártyapaklit. A játék lényege, hogy mindenki húz egy lapot, és meg kell tippelnie, hogy a következő kártya magasabb vagy alacsonyabb lesz-e. Ha nem jól tippel, innia kell egy kortyot.

Dobókockás játék

Ezt a játékot csak akkor ajánljuk, ha hamar ki szeretnétek ütni magatokat, vagy pedig szívesen isztok a leánybúcsú estéjén üdítőt. Töltsetek ki 6 pici pohárba italt. A feladat az, hogy mindenkinek annyi poharat kell kiürítenie, amennyit a dobókockával dob.

Tökfej játék

Üljetek körbe, és sorban mondjon mindenki egy esküvőhöz kapcsolódó szót úgy, hogy az előtte elhangzott szavakat is megismétli. Ha unalmasnak találjátok a játékot, megfűszerezhetitek azzal, hogy csak a nászéjszakához kapcsolódó szavakat használtok. Meglátjátok, nagyon vicces lesz!

Lánybúcsú, leánybúcsú - népszerű játékok és ötletek

pinterest.com

Kopogós játék

Gyűjtsetek össze némi aprópénzt, és üljetek körbe. A menyasszony kezdi a játékot. Ha a kezében lévő pénzérmével egyet kopog az asztalon, akkor jobbra indul a körkáték, ha kettőt kopog, akkor balra. Ha valaki elrontja, hogy mikor következik, akkor innia kell.

Szóismétlős játék

Válasszatok ki egy zeneszámot, amiben sokszor szerepel ugyanaz a szó. Ahányszor meghalljátok ezt a bizonyos szót, énekeljétek hangosan. Aki elmulasztja, annak innia kell egy kortyot. A játék bármilyen hosszan tarthat, bármennyi zeneszámmal.

„Én még soha”

Ismeritek ezt a játékot? Mindenki megfogalmaz egy állítást, ami úgy kezdődik: „Én még soha”. Aki már csinált olyat, amit a másik felolvas, annak innia kell. Ilyen mondatok lehetnek például: Én még soha nem hazudtam a koromról/súlyomról/munkámról, Én még soha nem szexeltem repülőn/autóban/liftben, Én még soha nem hánytam mások előtt/sztriptízeltem a barátomnak/csókoltam meg idegen férfit.

Klasszikus lánybúcsús játékok

Elővehettek a leánybúcsú napján klasszikus játékokat is, ilyen pl a Scabble, az Activity, a lényeg az, hogy esküvővel, nászúttal vagy nászéjszakával kapcsolatos szavakat kelljen kirakni/elmutogatni/lerajzol/körülírni. Játszhattok karakoke-t is, hiszen ki ne énekelné el szívesen kissé kapatos állapotban a legkedvesebb slágereit?

Lánybúcsú, leánybúcsú - népszerű játékok és ötletek

pexels.com

Cukorka eladása

Vásároljatok egy halom minicukrot egy bevásárlóközpontban, és adjátok azt a feladatot a menyasszonynak, hogy a leánybúcsú estéjén adja el őket idegeneknek az utcán. A befolyt pénzt odaadhatjátok egy menhelynek vagy egy jótékonysági szervezetnek.

Férjismereti teszt

Az egyik leggyakoribb és legnépszerűbb leánybúcsús játék a férjismereti teszt. Tegyetek fel kérdéseket a vőlegénynek a leánybúcsút megelőzően, a menyasszonynak ezeket kell majd megválaszolnia. Néhány tipp a kérdések összeállításához:

 • Volt már eltörve valamid?
 • Milyen ételt utálsz?
 • Mi a kedvenc filmed?
 • Mi a kedvenc ételed azok közül, amiket a menyasszony szokott főzni?
 • Mi volt a legveszélyesebb dolog, amit csináltál?
 • Mi volt a jeled az oviban?
 • Melyik testrészedet mosod meg először a zuhany alatt?
 • Melyik házimunkát csinálod a legszívesebben?
 • Mikor adtál először virágot a menyasszonynak?
 • Mi lenne az „álommunka” számodra?
 • Melyik áll a legjobban a menyasszonynak a ruhái közül?
 • Ha bárhova utazhatnál, hova mennél?
 • Mi az első dolog, amit megnézel egy lányon?
 • Milyen kulcstartó van a lakáskulcsodon?
 • Ha valaki más bőrébe bújhatnál, ki lenne az?
 • Szerinted hány kérdésre tudott a menyasszony válaszolni?
Lánybúcsú, leánybúcsú - népszerű játékok és ötletek

pinterest.com

Leggyakoribb lánybúcsús feladatok

Vannak olyan feladatok, amiket szinte minden leánybúcsún játszanak, most ezeket gyűjtöttük össze egy csokorba.

 • Pólóra aláírásokat és telefonszámokat gyűjteni
 • Petrezselyem árulása különféle szórakozó helyeken.
 • Fiúkat toborozni csoportképre. (Lehetőleg 10 fölötti létszámban.)
 • Sötétben kell felöltöznie, kisminkelnie magát, majd úgy az utcára menni.
 • Fel kell hívnia a telefonkönyvből egy olyan nevű férfit, mint a vőlegénye, közölnie kell vele férjhezmeneteli szándékát.
 • Bekötött szemmel ismerjen fel különböző fűszereket.
 • Héliummal töltött lufiból kortyoljon, és úgy énekelje el kedvenc slágerét.
 • Kösse meg egy idegen férfi nyakkendőjét az utcán.
 • Puzzle összerakás időre (leendő férj egyik fényképével).
 • Bekötött szemmel, egy tálban lévő tárgyak tapintás alapján való beazonosítása (banán, uborka, alma stb.)
Lánybúcsú, leánybúcsú - népszerű játékok és ötletek

pinterest.com

Érdemes átgondolni, hogy kiket szeretnétek meghívni a leánybúcsúra. Lehet, hogy a menyasszonynak vannak olyan barátai is, akiket ti nem ismertek, ezért kérdezzétek meg, kik azok, akikhez mindenképpen ragaszkodik a lánybúcsú napján.

Mivel nem láthattok bele mindenki pénztárcájába, közösen döntsétek el, hogy mennyi pénzt tudtok rááldozni az estére, így nem érhet senkit kellemetlen meglepetés, amikor fizetésre kerül a sor.

Bár sok szervezést és ötletet igényel egy igazán sikeres lánybúcsú kivitelezése, ha ügyesek és leleményesek vagytok, az egyik legszebb közös élményt élhetitek át együtt.

Témába vág

Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutatod a tetkódat? Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...
10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvőszervezés közben Az esküvő nemcsak a jegyes párnak fontos, de a közvetlen családnak, és a rokonoknak is. Imádjuk, szeretjük őket persze, de van az a pont, amikor az agyunkra megy az a számos idegesítő mondat, legyünk őszinték! Most olyan a fejetek, mintha egy szimfon...
Vintage esküvő – Kihagyhatatlan és stílusos kiegészítők Talán nem fog meglepni benneteket a hír, napjainkban a legtöbb menyasszony álmaiban egy vintage esküvő szerepel. Néhány évvel ezelőtt jött divatba a vintage stílus, azóta pedig lemoshatatlan a pályáról. Éttermek, lakberendezési üzletek és komplett má...
Ara-para – avagy hogyan ne legyél Menyaszörny?! Nagyon romantikus az a pillanat, amikor a szeretett férfi letérdel elétek az eljegyzési gyűrűvel, ugyanúgy, ahogy könnycsalogató a jelenet, ahogy az oltár elé sétáltok, és kimondjátok a boldogító igent. De mi van a kettő között?  Ara-para! Menyaszörn...
Esküvői játék: Modern és hagyományos játékok lagzira! Az esküvői játék kérdése minden párnál felmerül az esküvőszervezés során. Legyenek, vagy ne legyenek játékok, a modern vagy a hagyományos esküvői játékokat preferálják-e inkább, és az is kérdés, hogy kiket vonjanak bele. Csak a párról szóljanak? Vagy...
Mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben? Az esküvőszervezés kezdetén a legtöbb pár számára a legfontosabb kérdés az, hogy mekkora összeget kell ráfordítani a nagy napra ahhoz, hogy minden az elképzeléseik szerint alakuljon. Fogós kérdés, hogy mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben Magyarországo...
10+1 esküvői teendő, amit rábízhatsz a vőlegényedre! A legtöbb nő úgy érzi, hogy az esküvője csakis akkor lehet tökéletes, ha az utolsó kikandikáló kis cérnaszálat is ő simítja el a legutolsó percekben. Bármennyire hihetetlen, vannak olyan feladatok az esküvőszervezés során, amiket nyugodtan rábízhatto...
Váratlan esküvői kiadások – számolj okosan! Az esküvő romantikus, megható és csodálatos, de költséges is, és bár mindenki megtervezi a büdzsét, adódhatnak váratlan esküvői kiadások út közben. Az esküvői költekezés olyan, mint amikor az ember éhesen megy bevásárolni… Tuti, hogy telerakjuk a kos...
Esküvőszervezés menete – Haladj sorban! Az ujjatokon ott fénylik a csodaszép eljegyzési gyűrű, de nagyon nagy gondban vagytok, mert egyre csak közeledik az esküvő időpontja, és még mindig nem tudjátok, hogy hol kezdjétek a szervezést? Az esküvőszervezés menete nagyon logikus lépéseket tart...
Esküvő elvált szülőkkel – Tippek rázós helyzetekhez! Egy hagyományos esküvő is mindig tartogat meglepetéseket, nehézségeket, azonban egy esküvő elvált szülőkkel csak bonyolítja a helyzetet. Nem is gondolnánk elsőre, hogy mennyi szituációt kell okosan megoldanunk, ami elsőre apróságnak tűnik. Ha nem gon...
LEVEL 2.0 – A második esküvő szervezése A második esküvő szervezése sokszor több stresszel jár, mint az első, ez pedig gyakran a családtagoknak, barátoknak köszönhető. Emlékeztek a Szex és New York jelenetére, amikor Carrie és Big esküvői próbavacsoráján Big tanúja bedobta a „három a hárem...
Morzsalagzi, lagzifarka – Így szervezz okosan pótlagzit! Bizonyára ismerős számotokra a morzsalagzi, és a lagzifarka kifejezés... Talán nem tudjátok, hogy a gyakorlatban hogyan szervezzétek meg, hogyan valósítsátok meg a tökéletes „pótlagzit”. Attól függően, hogy városban vagy falun nőttetek föl, eltérhetn...
15 esküvői trend, ami tarol majd 2019-ben! Ha ti is azok közé a menyasszonyok közé tartoztok, akiknek 2019-ben lesz a nagy napja, biztosan kíváncsiak vagytok arra, hogy mi lesz az esküvői trend jövőre, mi határozza majd meg a divatot. A tervezők és a szolgáltatók már pontosan tudják, hogy mit...
Szállásfoglalás esküvőre – Ki fizeti a költségeket? Szállásfoglalás esküvőre? A vendégek elszállásolása egy nagyon nehéz, összetett kérdés. Kinek illik fizetni a vendégek szállását az esküvőn? Hogyan jelezzük, ha a vendégnek kell fizetni? Milyen távolságnál kell szállást biztosítani? Amikor még kis...
Fiatalon házasodni – áldás vagy átok? Míg nagyanyáink idejében az sem volt ritka, ha valaki szinte kamaszkorában házasodott meg, addig az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a párok egyre később, a 30-as éveikben mondták ki a boldogító igent.  Fiatalon házasodni legalább olyan kom...
7 esküvői tipp Meghan Markle nagy napjáról! Hosszú hónapokkal a hercegi esküvő előtt már azt találgatta a világ, hogy vajon milyen menyasszonyi ruhát visel majd Meghan Markle az esküvőn, milyen ékszerei lesznek, ki készíti el az esküvői tortát, és melyik vendég miben érkezik a szertartásra. Ha...
Így készül a bombabiztos esküvői forgatókönyv! Egy filmhez, vagy egy színházi darabhoz teljesen természetes, hogy forgatókönyvet írnak. Az esküvői forgatókönyv elkészítése is elengedhetetlenül szükséges! Így lesz zökkenőmentes, így tudja mindenki a pontos feladatát, szerepét. Gondoljunk csak bele...
Esküvői pohárköszöntő tippek! Az esküvői fogadalom, és az esküvői pohárköszöntő nem kötelező része az esküvőknek Magyarországon, de ahogyan a legtöbb amerikai esküvői szokás, úgy ez is kezd begyűrűzni a hazai esküvők világába. Az esküvői pohárköszöntő feldobhatja a lagzi hangulat...
Házassági eskü, és esküvői fogadalom – Tudod mit jelent? Lámpalázasak vagytok, és rosszul vagytok már a gondolatától is, hogy tömeg előtt kell beszélnetek az esküvő napján? A polgári és az egyházi szertartás során is úgy érezhetitek, hogy mélyvízbe dobnak benneteket, ha nem készültök fel előre a házassági ...
Házasságkötés, házassági szándék bejelentése, és házassági névviselés A romantikus eljegyzést követő csodálatos rózsaszín felhő és az esküvőszervezés mellett fontos beszélnünk a házasságkötés szándékának bejelentéséről, és a házasságkötés kapcsoán felmerülő legfontosabb tudnivalókról is. Az ügyintézés nem is olyan hoss...