Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Legénybúcsú: Menő programok és vicces játékok
Legénybúcsú

Legénybúcsú: Menő programok és vicces játékok

Karácsony

A legénybúcsú olyan esemény minden vőlegény életében, amire mindig emlékezni akar majd. Vagyis fogalmazzunk inkább úgy, hogy ahogyan az elfogyasztott alkohol mennyiség engedi. Összegyűjtöttük nektek a legjobb ötleteket és feladatokat, amelyekkel igazán felejthetetlenné varázsolhatjátok a legénybúcsú napját.

Ne fogjátok vissza magatokat, legyetek ötletesek, és szervezzétek meg időben az eseményt, nehogy lemaradjon róla valaki, aki közel áll a vőlegényhez. Nem csak egy lánybúcsú lehet színes, és hangos, nyugodtan adjatok bele ti is anyait-apait!

Kategóriafüggetlen banner

 

A legénybúcsú

 

Tudtátok? Az első legénybúcsúkat a spártai katonák tartották az esküvőjük előtt. Azóta persze ez a hagyomány már az egész világon elterjedt, bár az elmúlt évszázadok alatt rengeteget változott a formája, és országonként eltérő módon jelenik meg.

Míg régen azért ragaszkodtak a legénybúcsúhoz, hogy a házasságot megóvják a démonoktól, addig ma már ez egy olyan hagyomány, amit minden házasodni készülő férfinak illik követni, mert ez is szerves része az esküvő előtti készülődésnek. Úgy tartják, hogy a vőlegény ekkor bulizhat egyet utoljára szabadon a barátaival, minden kötöttség nélkül.

Persze tudjuk, hogy ez csak elméletben van így, de nincs azzal semmi baj, ha a srácok ezen az éjszakán kirúgnak a hámból, és jól érzik magukat. Ugye csajok?

Napjainkban már számtalan módon megszervezhettek egy legénybúcsút, de egy biztos: bárhogyan alakul az este, a lényeg az, hogy emlékezetes legyen, és hogy betartsatok minden általatok felállított szabályt!

A tökéletes legénybúcsú alapja

 • Döntsétek el a „mikor” kérdést! Célszerű az esküvő előtt néhány héttel megtartani a legénybúcsút, hogy ne az esküvő előtti napon kelljen regenerálódni.  Akár össze is hangoljátok az eseményt a leánybúcsúval. Sok esetben a párok és a barátok egy közös házat bérelnek ki valahol, ám este külön-külön mennek elbúcsúztatni a szingli életüket.
 • Gondoljátok végig, hogy kit hívtok meg az eseményre! Nem árt, ha a barátok, és a rokonok legalább látásból ismerik egymást, és nem érzi magát senki kívülállónak. Így érhetitek el, hogy idő előtt szétszóródjon a társaság. A vőlegényt mindenképpen érdemes megkérdezni arról, hogy kit hívna meg feltétlenül a legénybúcsúra, nehogy kimaradjon valaki, akinek a jelenlétéhez ragaszkodott volna.
 • Döntsétek el, hogy legyenek-e vicces feladatok, sztriptíz a vőlegény számára, illetve hogy milyen felszerelésekre, kiegészítőkre lesz szükség (póló valamilyen humoros mintával, felirattal).

 • Válasszátok ki a megfelelő helyszínt! Kibérelhettek egy külön termet, vagy bárt a szórakozáshoz, de egy kis vidéki nyaralóban, vagy egy hegyi kunyhóban is tarthatjátok a legénybúcsút, igazi házibuli hangulatban. Ehhez persze meg kell szervezni előre az utat a buli helyszínére, melyhez bérelhettek egy menő kisbuszt, sportkocsit, terepjárót, de akár még egy traktort is.
 • Első a vőlegény! Mindegy ki szervezi a legénybúcsút, a lényeg az, hogy a vőlegény jól érezze magát. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha a temperamentumához, a személyiségéhez, vagy éppen a hobbijához igazítjátok a programot!

Tematikus legénybúcsú

A legénybúcsú témája lehet extrém, pikáns, vagy éppen hagyományos, a leánybúcsúhoz hasonlóan. Minden a vőlegény vérmérsékletétől függ, ezért feltétlenül igazodjatok hozzá a programok szervezése közben.

Ha extrém programra vágytok, és zúzni szeretnétek, elmehettek kalandtúrára, vadvízi evezésre, ejtőernyőzni, és airsoftozni, vagy tapasztaljátok meg együtt, milyen a bungee jumping, a sziklamászás, vagy éppen a paintball.

Sok legénybúcsú az ivászatról és a bulizásról szól, de ehhez is érdemes keresni egy szuper beülős helyet, ha pedig a visszafogottabb, szolidabb programra vágytok, akkor nézhettek sportközvetítéseket, vagy sütögethettek a kertben, de tuti befutó lehet egy sátras horgász hétvége, vagy egy koncert is.

Legénybúcsú

Sztriptíztáncosnő: IGEN vagy NEM?

Kedves Menyasszonyok!

Döntsétek el, hogy szemet hunytok-e a fölött, ha a vőlegényt a legénybúcsún egy sztriptíz-táncosnővel, esetleg több táncos lánnyal lepi meg a baráti társaság.

Sokan úgy gondolják, hogy elképzelhetetlen egy legénybúcsú nélkülük, de mi biztosak vagyunk benne, hogy a menyasszonyok többsége nem ugrál majd tapsikolva a boldogságtól a hír hallatán. Éppen ezért érdemes egyeztetni a vőlegénnyel, és a menyasszonnyal is, mielőtt bárki elkezdene szervezkedni.

A legjobb ajándékok legénybúcsúra

Érdekes kérdés, hogy mi lehet a legmegfelelőbb ajándék egy legénybúcsúra. Míg a menyasszony fátylat, tiarát, varázspálcát, és különféle rózsaszín kütyüket kap ajándékba, addig a vőlegénynek nyilvánvalóan nincs szüksége ennyi kacatra.

Kristinus
Hirdetés

Vicces ajándék lehet például egy egyedi póló, egy személyre szóló italkülönlegesség, egy guminő, egy különleges tornacipő vagy baseball sapka. Bérelhettek egy vagány kocsit, de akár meg is hívhattok egy énekest vagy sportolót a közös bulizásra. Ha egy hagyományos mókás „házasság-csomagot” adnátok a vőlegénynek, akkor három dolgot kell beszereznetek:

„Egy vécélehúzót, mert ez lesz az egyetlen dolog, amit ezután elér az életben,

egy telefonkagylót, mert ezután mar csak ebbe lesz beleszólása, és végül

egy vécécsészét, mert ez lesz az egyetlen dolga, amibe a feleség nem üti bele az orrát.”

Legénybúcsú

Vicces és eredeti játékok legénybúcsúra

Ha szükség van néhány szuper játékra a legénybúcsú estéjén, bátran válogassatok tippjeink közül! Reméljük, mosolyt csalnak majd az arcotokra!

Nótata

Válasszatok ki 5 népszerű dalt a vőlegény számára, amit az este folyamán a helység legzsúfoltabb utcájában kell fennhangon elénekelnie. Egy kalapot mindenképpen tegyetek ki az utcára, és nyugodtan kiírhatjátok elé: „Nászútra gyűjtök!”. Szécsi Pál Legénybúcsú című dala segít ráhangolódni a bulira!

Egy csók és más semmi

Ennél a feladatnál a vőlegénynek a járókelő hölgyektől kell rúzsnyomot szereznie az arcára és a pólójára. Minél több rúzsnyomot szerez, annál kevesebbet kell fizetnie az este folyamán.

Petrezselyem helyett…

A menyasszonyok általában petrezselymet árulnak a leánybúcsú estéjén, a vőlegény pedig árulhat minden olyan haszontalan dolgot, amit más járókelőktől ingyen meg tud szerezni. Strigulázzátok nyugodtan, hogy hány emberrel beszéltek az este folyamán (vicces számot fogtok kapni).

Feleségismereti teszt

A vőlegénynek a következő kérdésekre kell helyes választ adnia szíve választottjáról. Néhány tipp a kérdések összeállításához:

 • Volt már eltörve valamid?
 • Milyen ételt utálsz?
 • Mi a kedvenc filmed?
 • Mi volt a legveszélyesebb dolog, amit csináltál?
 • Mi volt a jeled az oviban?
 • Melyik testrészedet mosod meg először a zuhany alatt?
 • Melyik házimunkát csinálod a legszívesebben?
 • Mikor adtál először virágot a menyasszonynak?
 • Mi lenne az „álommunka” számodra?
 • Melyik áll a legjobban a menyasszonynak a ruhái közül?
 • Ha bárhova utazhatnál, hova mennél?
 • Mi az első dolog, amit megnézel egy lányon?
 • Milyen kulcstartó van a lakáskulcsodon?
 • Ha valaki más bőrébe bújhatnál, ki lenne az?

Címkevágás indul!

A vőlegénynek ruhacímkéket kell kivágnia lányok ruhájából. Ehhez szükség lesz egy pici ollóra, amit még (biztos, ami biztos) otthon tegyetek be a táskátokba. Természetesen minden egyes címkéért jutalom jár.

Ha végigszaladnátok egy komplett feladatlistán, itt van néhány ötlet:

 1. Feladat: Sminkeltesd ki magad két nővel, akik csak a bal kezüket használhatják!
 2. Feladat: Kérj két smile fejet 2 nőtől a mellkasodra!
 3. Feladat: Szerezz 5 olyan melltartót, amit az imént még hordtak!
 4. Feladat: Vigyél a nyakadban egy lányt a következő utcáig!
 5. Feladat: Kérj kölcsön 5 lánytól tampont a menyasszonyodnak!
 6. Feladat: Hívasd meg magad 3 szelet pizzára 3 különböző lánnyal!
 7. Feladat: Gyűjts 50 jókívánságot a pólódra írva, megadott szempontok szerint!
 8. Feladat: Szerezz egy pár magassarkú cipőt, amit még az imént viseltek!
 9. Feladat: Igyál meg egymás után háromszor fél liter szénsavas italt, és utána fújj fel egy lufit!

Tippelj, ha mersz

Keressetek egy olyan szórakozóhelyet, ahol rengeteg nő bulizik, és invitáljátok meg őket egy kis játékra. Találjatok ki különböző feladatokat, amiket a vőlegénynek teljesítenie kell. Mutatunk példákat:

 • Amelyikük kitalálja a vőlegény bokszerének színét, kap egy felest.
 • Aki kitalálja, hogy pontosan mennyi aprópénz van a vőlegény pénztárcájában, az akkora összegben kérhet magának valamit a szomszéd gyros árusnál.
 • Aki megmondja, hogy hányas a vőlegény lába, az megtarthatja a zokniját.

 

Legénybúcsú játékok

Tipp, tipp, TIPP!

Azon töritek a fejeteket, hogy beszereznétek néhány nagyon vagány vagy vicces legénybúcsús ajándékot, de nincs egyetlen eredeti ötletetek sem?

Sebaj! Segítünk nektek abban, hogy igazán felejthetetlenné tegyétek a legénybúcsút egy-egy kreatív ajándékkal. Kattintsatok IDE a tippekért!

Persze számos más játék és helyszín között válogathattok még, hiszen ugyanolyan jó lehet egy legénybúcsú a Dunakanyarban szalonnasütés és éjszakai fürdőzés közben, mint Siófokon, a Petőfi sétányon szombat éjszaka.

Csupán meg kell találnotok azt a programot, ahol remekül fogtok szórakozni a legénybúcsú éjszakáján vagy hétvégéjén. Kalandra (vagy traktorra) fel!

Karácsony

Témába vág

Téli esküvő előnyei – 7+1 hasznos tipp! Ha lehunyjátok a szemeteket, és magatok elé képzeltek egy téli esküvőt, biztosan havas tájat, szikrázó fényeket és egy egyedi menyasszonyi ruhát láttok magatok előtt. A vendégek elegáns kalapokban és kabátokban ülnek a székeken, és minden egyes dekor...
Bámulatos árnyalat lesz az év esküvői színe 2019-ben! Kedves 2019-es menyasszonyok! Odavagytok a szebbnél szebb színekért, de még nem tudtátok eldönteni, hogy melyik árnyalat legyen az esküvőtök kísérőszíne? Akkor remek hírünk van számotokra, mert ahogyan minden évben, úgy most is bejelentette a Pantone...
Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak! Bár a legtöbb esküvőt nyáron tartják, vannak olyan bátor jelentkezők, akik párjuk mellet a téli tájba is szerelmesek, ezért szeretnék akár térdig érő hóban kimondani a boldogító, és ez esetben szívet – és testet melengető igent. Igaz, ezeken az esküv...
10 fantasztikus tipp, amivel mesés lesz egy téli esküvő! Havas táj, meleg fények és meghitt hangulat. Egy téli esküvő elképzelhetetlen ezek nélkül, főleg akkor, ha valóban olyan szerencsések vagytok, hogy a téli esküvőtök időpontjában is éppen havazik. Bármennyire hihetetlennek tűnik, igen sok pár gondolja...
Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutatod a tetkódat? Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...
10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvőszervezés közben Az esküvő nemcsak a jegyes párnak fontos, de a közvetlen családnak, és a rokonoknak is. Imádjuk, szeretjük őket persze, de van az a pont, amikor az agyunkra megy az a számos idegesítő mondat, legyünk őszinték! Most olyan a fejetek, mintha egy szimfon...
Vintage esküvő – Kihagyhatatlan és stílusos kiegészítők Talán nem fog meglepni benneteket a hír, napjainkban a legtöbb menyasszony álmaiban egy vintage esküvő szerepel. Néhány évvel ezelőtt jött divatba a vintage stílus, azóta pedig lemoshatatlan a pályáról. Éttermek, lakberendezési üzletek és komplett má...
Ara-para – avagy hogyan ne legyél Menyaszörny?! Nagyon romantikus az a pillanat, amikor a szeretett férfi letérdel elétek az eljegyzési gyűrűvel, ugyanúgy, ahogy könnycsalogató a jelenet, ahogy az oltár elé sétáltok, és kimondjátok a boldogító igent. De mi van a kettő között?  Ara-para! Menyaszörn...
Esküvői játék: Modern és hagyományos játékok lagzira! Az esküvői játék kérdése minden párnál felmerül az esküvőszervezés során. Legyenek, vagy ne legyenek játékok, a modern vagy a hagyományos esküvői játékokat preferálják-e inkább, és az is kérdés, hogy kiket vonjanak bele. Csak a párról szóljanak? Vagy...
Mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben? Az esküvőszervezés kezdetén a legtöbb pár számára a legfontosabb kérdés az, hogy mekkora összeget kell ráfordítani a nagy napra ahhoz, hogy minden az elképzeléseik szerint alakuljon. Fogós kérdés, hogy mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben Magyarországo...
10+1 esküvői teendő, amit rábízhatsz a vőlegényedre! A legtöbb nő úgy érzi, hogy az esküvője csakis akkor lehet tökéletes, ha az utolsó kikandikáló kis cérnaszálat is ő simítja el a legutolsó percekben. Bármennyire hihetetlen, vannak olyan feladatok az esküvőszervezés során, amiket nyugodtan rábízhatto...
Váratlan esküvői kiadások – számolj okosan! Az esküvő romantikus, megható és csodálatos, de költséges is, és bár mindenki megtervezi a büdzsét, adódhatnak váratlan esküvői kiadások út közben. Az esküvői költekezés olyan, mint amikor az ember éhesen megy bevásárolni… Tuti, hogy telerakjuk a kos...
Esküvőszervezés menete – Haladj sorban! Az ujjatokon ott fénylik a csodaszép eljegyzési gyűrű, de nagyon nagy gondban vagytok, mert egyre csak közeledik az esküvő időpontja, és még mindig nem tudjátok, hogy hol kezdjétek a szervezést? Az esküvőszervezés menete nagyon logikus lépéseket tart...
Esküvő elvált szülőkkel – Tippek rázós helyzetekhez! Egy hagyományos esküvő is mindig tartogat meglepetéseket, nehézségeket, azonban egy esküvő elvált szülőkkel csak bonyolítja a helyzetet. Nem is gondolnánk elsőre, hogy mennyi szituációt kell okosan megoldanunk, ami elsőre apróságnak tűnik. Ha nem gon...
LEVEL 2.0 – A második esküvő szervezése A második esküvő szervezése sokszor több stresszel jár, mint az első, ez pedig gyakran a családtagoknak, barátoknak köszönhető. Emlékeztek a Szex és New York jelenetére, amikor Carrie és Big esküvői próbavacsoráján Big tanúja bedobta a „három a hárem...
Morzsalagzi, lagzifarka – Így szervezz okosan pótlagzit! Bizonyára ismerős számotokra a morzsalagzi, és a lagzifarka kifejezés... Talán nem tudjátok, hogy a gyakorlatban hogyan szervezzétek meg, hogyan valósítsátok meg a tökéletes „pótlagzit”. Attól függően, hogy városban vagy falun nőttetek föl, eltérhetn...
15 esküvői trend, ami tarol majd 2019-ben! Ha ti is azok közé a menyasszonyok közé tartoztok, akiknek 2019-ben lesz a nagy napja, biztosan kíváncsiak vagytok arra, hogy mi lesz az esküvői trend jövőre, mi határozza majd meg a divatot. A tervezők és a szolgáltatók már pontosan tudják, hogy mit...
Szállásfoglalás esküvőre – Ki fizeti a költségeket? Szállásfoglalás esküvőre? A vendégek elszállásolása egy nagyon nehéz, összetett kérdés. Kinek illik fizetni a vendégek szállását az esküvőn? Hogyan jelezzük, ha a vendégnek kell fizetni? Milyen távolságnál kell szállást biztosítani? Amikor még kis...
Fiatalon házasodni – áldás vagy átok? Míg nagyanyáink idejében az sem volt ritka, ha valaki szinte kamaszkorában házasodott meg, addig az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a párok egyre később, a 30-as éveikben mondták ki a boldogító igent.  Fiatalon házasodni legalább olyan kom...
7 esküvői tipp Meghan Markle nagy napjáról! Hosszú hónapokkal a hercegi esküvő előtt már azt találgatta a világ, hogy vajon milyen menyasszonyi ruhát visel majd Meghan Markle az esküvőn, milyen ékszerei lesznek, ki készíti el az esküvői tortát, és melyik vendég miben érkezik a szertartásra. Ha...