Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Legyél ízig-vérig szexis PIN-UP menyasszony!
Legyél ízig-vérig szexis PIN-UP menyasszony!

Legyél ízig-vérig szexis PIN-UP menyasszony!

Lehetsz te is PIN-UP menyasszony! Amennyiben igazán vagányak és bevállalósak vagytok, és azt szeretnétek, hogy a násznépnek leessen az álla a csodálkozástól az esküvőtök napján, akkor szervezzetek pin-up stílusú esküvőt.  A ’40-es, ’50-es évek Amerikáját idézi meg ez a stílus, amely a lehető legszexisebb formája a tematikus esküvőknek.

Pin-up esküvő

Ahogyan mondani szokták, a pin-up kinézet fele ártatlanság, a másik fele pedig érzékiség. Ez az egyik legnőiesebb stílus, a jellemzői közé tartozik, hogy a képviselői tisztában vannak adottságaikkal, tele vannak élettel és csábítással. Ilyen pin-up lánynak számított többek között Marilyn Monroe, Betty Page, Ingrid Bergman vagy éppen Kim Novak.

Kategóriafüggetlen banner

Ha hozzájuk hasonlóan ti is szívesen lennétek pin-up lányok, sőt menyasszonyok, akkor hangsúlyozzátok ki a derekatokat egy fűző segítségével, és fektessetek nagy hangsúlyt a cipő, a smink és a frizura kiválasztására.

Legyél ízig-vérig szexis PIN-UP menyasszony!

Ha belevágtok a pin-up esküvőbe, egy dolgot mindenképpen tartsatok szem előtt: ez a stílus az érzékiségről, a nőiesség megmutatásáról szól, nem pedig a közönségességről!

Mi az a pin-up?

A „pin-up lány” kifejezéssel a ’40-es és az ’50-es években főleg a szexis modelleket illették, akiknek a képeit a férfiak a falakra tűzték. (Innen ered az elnevezés is, hiszen a pin up angolul azt jelenti, feltűzni.) A férfiak imádták ezt a stílust (és a férfiaknak ma is bejön egy pin-up menyasszony), mert ezekről a képekről sugárzott a magabiztosság, huncutság és az egészséges erotika, ezért szépen lassan a színésznők is kezdték átvenni ezt az érzéki stílust.

Legyél ízig-vérig szexis PIN-UP menyasszony!

A pin-up menyasszony frizurája és sminkje

Van néhány alapszabály, amit érdemes szem előtt tartani, ha ilyen sminkre vágytok. A pin-up menyasszony legfontosabb ismérve a smink, hogy szem-, és szájhangsúlyos is egyszerre. A szemöldökötöknek mindig szép ívűnek kell lennie, és ha szükséges, meg kell erősíteni egy megfelelő árnyalatú szemöldökceruzával is, de fontos az is, hogy a tussal kihúzott szemek és rikító vörös ajkak is tökéletesek legyenek.

Hirdetés

A frizura is elengedhetetlen eleme a pin-up stílusnak. Rengeteg formája létezik, de a lényeg itt is az érzékiség. Biztosan láttatok már olyan fotókat, amin pin-up lányok pózolnak, hullámos loknikkal, melyek szinte minden árnyalatban csodásan mutatnak. Igen, még kékben és zöldben is. A tincseket csavarók segítségével varázsolják hullámossá, gondoljatok csak, mondjuk Dita von Teese hajára! Őt egyébként több tervező is a múzsájának nevezte, többek között Vivienne Westwood, Marc Jacobs és Cristian Dior is.

Legyél ízig-vérig szexis PIN-UP menyasszony!

Ez a stílus Dita-n kívül több sztárt is megihletett már. Követői közé tartozik többek között Katy Perry, Christina Aguilera és Scarlett Johansson is.

Tipp!

Ha úgy gondoljátok, hogy nagyon jó a kézügyességetek, akkor sem javasoljuk, hogy az esküvőtök napján ti készítsétek el a saját sminketeket vagy frizurátokat. Ez nem egy átlagos, könnyed utcai szemceruza-kontyfánk viselet, itt biztos kézre, precíz vonalakra van szükség, arról nem beszélve, hogy ha a hátatok közepére még nem növesztettetek szemeket, akkor nem fogjátok látni, hogy mit varázsoltok a hajcsavarókkal vagy a sütővassal. Keressetek egy megbízható, ügyes kezű fodrászt és sminkest, és bízzátok rájuk a haj-, és sminkkérdést!

Legyél ízig-vérig szexis PIN-UP menyasszony!

Pin-up menyasszonyi ruha és kiegészítők

Az internetet böngészve fantasztikusan szép menyasszonyi ruhákra bukkanhattok, és inspirációt is gyűjthettek a tökéletes megjelenéshez. Semmiképpen se hagyjátok ki a számításból a rövid menyasszonyi ruha – tűsarkú cipő – birdcage fátyol kombinációt, és ha egy csipet fűszert is csempésznétek a szettetekbe, nézelődjetek a fekete, piros, és pöttyös alsószoknyák között is!

Legyél ízig-vérig szexis PIN-UP menyasszony!

Egy piros színű magassarkú cipő a megjelenésetek jolly jokere lehet! Amennyiben táskát is szívesen viselnétek a nagy napon, annak a színét, vagy mintáját is igazítsátok a pin-up stílushoz! Szuper esküvői képek készülhetnek, ha a koszorúslányok ruháját úgy választjátok ki, hogy passzoljon az alap koncepcióhoz, így pl. a fekete-fehér, vagy pöttyös darabok nagyon vagányak lehetnek a hófehér menyasszonyi ruha mellett.

Legyél ízig-vérig szexis PIN-UP menyasszony!

Bármennyire tetszik a pin-up stílus, csak akkor döntsetek mellette, ha illik a személyiségetekhez és a saját stílusotokhoz is! Ne az esküvő előtt kezdjetek őrült kísérletezgetésbe, és hajfestésbe, szánjatok időt a próbasmink és próbahaj elkészítésére, és gyakoroljátok a tűsarkúban sétálást is!

Hajrá, pin-up menyasszonyok, hódítsátok meg a világot!