Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > LEVEL 2.0 – A második esküvő szervezése
Második esküvő

LEVEL 2.0 – A második esküvő szervezése

A második esküvő szervezése sokszor több stresszel jár, mint az első, ez pedig gyakran a családtagoknak, barátoknak köszönhető. Emlékeztek a Szex és New York jelenetére, amikor Carrie és Big esküvői próbavacsoráján Big tanúja bedobta a „három a hárem” poént? Nyilvánvalóan arra utalt, hogy Big harmadik esküvője talán már sikerrel végződik, de persze senki nem díjazta már a filmben sem ezt a sziporkát. Hát még a valóságban!

A második, a harmadik, és negyedik esküvő is lehet ugyanolyan meghitt és különleges, mint az első. A reményt pedig, hogy ezúttal tényleg megtaláltátok a Nagy Ő-t, nem adhatjátok fel! Elvégre Julia Roberts is rátalált Richard Gere-re az Oltári nőben, még akkor is, ha negyedszer házasodott hozzá.

Kategóriafüggetlen banner

Így kezeld a kéretlen tanácsokat

Mivel úgy határoztatok, hogy az első házasság után belevágtok egy másodikba, nyilvánvalóan hisztek abban, hogy ezúttal megtaláltátok azt az embert, akivel le szeretnétek élni az életeteket. A házasság komoly dolog. Ezt senki nem tudja jobban annál, mint aki egyszer már átélte az esküvő-válás tortúráját, mégis hisz abban, hogy a megfelelő embernek tett eskü valóban örökké tart.

Hallottátok már a rokonoktól, ismerősöktől az alábbi mondatokat?

  • Második esküvő? Nem vagy te túlságosan is felelőtlen?
  • Második esküvő? És ha megint válás lesz a vége?
  • Második esküvő? Minek házasodtok össze, ha először válással végződött a házasságod?
  • Második esküvő? Nem vagy te ehhez egy kicsit már öreg?
  • Második esküvő? Ne mondd, hogy megint menyasszonyi ruhában leszel!
  • Most ez komoly? Remélem, azért fátylat már nem viselsz majd!

Második esküvő szervezése

Egyiket sem kell megválaszolni, ha nem szeretnétek, hiszen nem tartoztok senkinek sem magyarázattal. Ha mégis mondanátok valamit, akkor se mentegetőzzetek, inkább legyetek nagyon diplomatikusak, és határozottak, aztán magatokban nyugodtan legyintsetek egyet a kritikákra!

Ha második esküvő, akkor hivatkozz rájuk!

Egyes színészek, énekesek sokkal többször házasodtak, mint gondolnánk. Gábor Zsazsa például a 9., Elizabeth Taylor pedig a 8. házasság után állt csak meg. Utóbbi nagy szerelme volt például Richard Burton, aki egyébként szintén ötször mondta ki az igent – csak hogy urakat is említsünk. Egyébként ebből kétszer Liz Taylor-nak.

Mi a helyzet az esküvői hagyományokkal?

Vannak olyan esküvői szokások és hagyományok, amelyek az idő múlásával feledésbe merültek, ám vannak olyanok is, amelyek csak most szárnyalnak igazán. A második esküvőtök szervezésénél gondoljátok végig, mihez ragaszkodtok, és mihez nem. Mutatjuk a lehetőségeket.

Hagyománykövető esküvő

Régen szigorú elvárás volt a menyasszony felé, hogy szűzen menjen férjhez. Sőt, ezt gyakran a vőlegény szülei ellenőrizték is. Mivel ti másodszorra fogjátok kimondani a boldogító igent, ezért gyaníthatóan már nem szűzen házasodtok. Ha ennek ellenére minden más hagyományhoz ragaszkodnátok, nyugodtan megtehetitek, csak rajtatok múlik.

Ide kattintva megtaláltok minden fontos infót a kásapénzről, a stafírungról, a kontyolásról és a tyúkverőről is!

Második házasság

Kompromisszumos megoldás

Ebben az esetben néhány – számotokra fontos – hagyományt igyekeztek figyelembe venni az esküvőszervezés közben és a nagy napon, más szokásokhoz viszont kevésbé ragaszkodtok. Ilyen lehet például az, hogy megtartjátok a gyertyafénykeringőt, a menyecsketáncot és a szülőköszöntést, ugyanakkor a kikérőt mondjuk már nem.

Modern esküvő

Nem foglalkoztok különösebben azzal, hogy mely esküvői szokásokat és hagyományokat illik a második esküvőn figyelembe venni. Ha ahhoz van kedvetek, hogy fátylat viseljetek, nyugodtan tegyétek csak meg, manapság már senki nem mondhatja meg nektek, hogy mit viselhettek a nagy napon. Vége van már azoknak az időknek!

Animacik

Esküvői hagyományok

Mit (ne) viselj a második esküvőn?

Olyan ruhát semmiképpen ne viseljetek, amire mások beszélnek rá benneteket. Nincs olyan szabály, amihez igazodni kellene, így nyugodtan választhattok hosszú, fehér, abroncsos menyasszonyi ruhát, vagy akár egy 5 méteres fátylat is. Sok menyasszony másodszorra már az elsőnél szolidabb menyasszonyi ruhát keres magának, míg mások ilyenkor viselnek olyan ruhát, ami igazán passzol hozzájuk. Már nem kell foglalkozniuk a családi nyomással, a nagymamák véleményével, vagy a szomszéd Juci néni tanácsaival.

Ha zavar benneteket a család és a barátok véleménye, akkor el kell döntenetek, hogy mi fontosabb: megfelelni nekik, vagy olyan ruhát viselni, amire igazán vágytok.

Férfiaknak egyébként az öltöny, és a szmoking is tökéletes választás, ám ha másodszorra már lazább szertartást terveztek, elegendő lehet egy rövid ujjú ing, és egy vászonnadrág is. Arra azért figyeljetek, hogy az ilyen öltözethez természetesen a menyasszonyi ruhának is igazodnia kell!

Esküvői viselet második esküvőn

Mi a helyzet a nászajándékokkal?

Ez csak attól függ, hogy mennyire rugalmas a násznép. A második házasságnál bőven belefér, hogy ugyanúgy készüljenek nektek nászajándékkal az esküvőn, mint az elsőn. Ha mégsem terhelnétek ezzel a vendégeket, akkor kérjétek meg őket arra, hogy tényleg csak valami aprósággal gondoljanak rátok a nagy napon.

Sokadik házasság esetén azonban már nem igazán illik elvárni a násznép tagjaitól, hogy drága ajándékokat vagy nagy összeget adjanak ajándékba.

Mindent egybevéve, nem kell túlaggódni a második esküvő szervezését, de fontos, hogy meghúzzátok a határokat, és csak magatokra figyeljetek. Ne foglalkozzatok a kéretlen tanácsokkal, éljétek meg azt a napot úgy, mintha először kötnétek össze az életeteket valakivel. A boldogságnak nincs sorszáma.

Animacik gyerek

Témába vág

Molett alkalmi ruha tippek – Árak, fazonok, stílusok Kissé párnásabbak vagytok itt-ott a társadalom által megfogalmazott "átlagos testalkatnál"? Semmi vész, elképesztően sok molett alkalmi ruha közül válogathattok, ha esküvőre vagytok hivatalosak. El sem hinnétek, milyen sok fazon és stílus áll jól ne...
Héliumos lufi esküvőre – környezettudatosan és kreatívan Egyre divatosabb nagyobb eseményeken, rendezvényeken a héliumos lufi használata látványelemként, és ez alól az esküvők sem kivételek. Manapság többször hallhatjuk a lufiposta környezetkárosító hatásáról, ami miatt nem tanácsos az esküvőnkön héli...
Alkalmi ruha esküvőre – Tippek és tanácsok! Azt gondolnánk, csak a menyasszonynak okoz fejtörést, hogy milyen ruhát viseljen a nagy napon, azonban a vendégek is gondban lehetnek, és ilyenkor jön a jól bevált alkalmi ruha esküvőre. Milyen színű? Milyen hosszú? Milyen fazonú? Milyen kiegész...
Esküvői ötletek 2019 – Ne hagyd ki őket! 2019-ben rengeteg olyan esküvői trend és stílus hódít, amit igazán könnyű első látásra megkedvelni. Ahhoz, hogy a nagy nap tökéletes legyen, ezek az esküvői ötletek biztosan nagy segítségetekre lesznek. A cikk végén máris tudjátok majd, mi áll a...
Nászút szervezése – Lépésről lépésre Ha épp most készültök hátradőlni kényelmes karosszéketekben, hisz megvan a ruha, a dekor, a köszönőajándék és miegymás, gyorsan pattanjatok fel, rázzátok meg magatokat, ugyanis vissza van még egy nagyon fontos dolog, a nászút szervezése! ...
Esküvői gratuláció, esküvői idézetek Ahhoz, hogy az esküvői gratuláció és az esküvői idézetek legalább olyan frappánsak legyenek, mint maga a nászajándék, törekedni kell arra, hogy a jókívánságok személyre szólóak legyenek. Ebben segítünk most nektek! Esküvő...
Örömszülő feladatok – Tippek és tanácsok Mindig azt mondjuk, hogy egy esküvő főszereplője a menyasszony – ja, meg persze a vőlegény, de ne feledkezzünk meg az örömszülőkről sem, és persze az örömszülő feladatok kijelöléséről sem! Ha a menyasszonyoké a legjobb női főszereplőnek járó ...
Esküvői ajándék kiválasztása – Tippek, és típusok Esküvőszervezés idején a megfelelő esküvői ajándék kiválasztása legalább akkora fejtörést okoz az ifjú pár számára, mint a meghívott vendégeknek. Segítünk eligazodni az esküvői ajándék típusok tengerében! Bár először valószínűleg a nászajándék ju...
Környezettudatos esküvő – Tuti tippek egy „green wedding”-hez! Ahogy a régészek keresik az ókori élőlények lábnyomait, úgy kutatjuk mi is, hogy lehetne csökkenteni egy esküvő ökológiai lábnyomát. Manapság egyre többször halljuk a környezettudatos esküvő fogalmát, azaz a green wedding-et (zöld esküvőt). ...
Téli esküvő előnyei – 7+1 hasznos tipp! Ha lehunyjátok a szemeteket, és magatok elé képzeltek egy téli esküvőt, biztosan havas tájat, szikrázó fényeket és egy egyedi menyasszonyi ruhát láttok magatok előtt. A vendégek elegáns kalapokban és kabátokban ülnek a székeken, és minden egyes dekor...