A szőke herceg megvan, már csak a fehér ló hiányzik? A lovas esküvő nem csak azok álma, akik szívük szerint életük minden szabad percét lóháton töltenék. Mivel a lovas esküvőhöz az is elég, ha egy-egy mozzanat kapcsolódik ezekhez a csodás állatokhoz, hoztunk nektek néhány ötletet, amivel ti magatok is könnyedén megvalósíthatjátok az esküvői pajta-hangulatot!

lovas esküvő
Fotó: pinterest.com

Esküvői fotózás lovardában – Szabadtéri fotózás

A kreatív esküvői fotózás most már szinte minden jegyespár számára elengedhetetlen. A műtermekből egyre többen mennek ki a szabadba, hogy minél egyedibb és spontánabb képeket készíttessenek. Az biztos, hogy a lovak jelenlétében szükségetek is lesz a spontaneitásra! Nem szükséges, hogy tudjatok lovagolni, elég, ha a lovarda, a rét, a széna-szalma, és a lovak jelenléte megteremti a rusztikus, természetközeli hangulatot a képeken.

Hirdetés

Hasznos tipp!

Ha nem vagytok gyakorlott lovasok, mindenképp legyen veletek egy lovász, aki segít koordinálni a pacikat, és az sem árt, ha az esküvő előtt még van idő esetlegesen kitisztíttatni a menyasszonyi ruhátokat, vagy esetleg külön, a fotózásra szánt ruhában érkeztek. A fotózás előtt legyen elegendő időtök ismerkedni kicsit a lovakkal, és az sem árt, ha visztek magatokkal répát, vagy almát, hogy magatokhoz édesgessétek őket.

Kategóriafüggetlen banner

Lovas esküvő – Bevonulás egy lovashintón

A lovas esküvő sokak számára abban merül ki, hogy a bevonulásukat egy impozáns lovas hintón álmodják meg. Ez természetesen szabadtéri szertartásoknál igazán látványos tud lenni.

Lovas hintó bérlésnél általában választhattok a négyszemélyes landauer kocsik (klasszikus, filmbe illő, nyitott), a kisebb kupé kocsik (teljesen zárt utasterű), és a múlt századokat idéző fiákerek között.

A lovashintó bérlésnél természetesen az ár tartalmazza a hintó bérlési árát, a lovakat, és a fiákeres óradíját is. Az árak nagyjából 20.000-30.000 ft/óra, vagy 70.000-80.000 ft/ nap környékén alakulnak, de ezen felül kérhetnek még kiszállási díjat is, amit kilóméterdíjban számítanak fel.

lovas esküvő
Fotó: pinterest.com

Lovas esküvő – egyéb lovas szolgáltatások

A fotózáson és bevonuláson túl vannak még kiegészítő esküvői lovas szolgáltatások is, amellyel az egész násznép számára lovas élményt nyújthattok.

  • Lovasbemutató: A násznép számára szervezett lovasbemutató igazán különleges előadás lehet a nagy napon, ami nem csak a fotókon, de az esküvői videón is izgalmasan mutat.
  • Lovaskocsis nászmenet: Ha nem kell nagy távolságot megtenni a polgári szertartás és a templom, illetve a vacsorahelyszín között, akkor igényelhettek nagyobb lovashintót is, ami 8-10 főt tud szállítani, így a vendégek is részesülhetnek a lovas utazás kihagyhatatlan élményében.
  • Esküvői hintózás: A lovas hintót nem csak a bevonuláshoz használhatjátok. A násznép is fotózkodhat rajta, illetve kisebb körökre is elviheti a násznépet, a gyerekek különösen imádni fogják. A kettes fogatnál nagyjából 30.000 ft+útiköltség, míg a négyes fogatnál 50.000 ft+útiköltség kiadással érdemes számolnotok.
  • Hátaslovak: Ha maradnátok a lovas bevonulásnál, de nem hintón, hanem valóban lóháton szeretnétek megérkezni, a menyasszony és/vagy vőlegény számára, lovanként 15.000 forinttal növeli a kiadásokat.
  • Menyasszonyrablás: A klasszikus menyasszonyrablás általában a férj tanúja és barátai segítségével történik meg, ám egy lovas esküvő nem az igazi, a lovas menyasszonyrablás nélkül. Szintén 15.000 ft-tal érdemes számolni egy ló esetén.

Természetesen egy lovas esküvő, az igazi lovasok számára az esküvő minden apró részletében visszaköszön. A menyasszony ruhájában, a menyasszonyi lovascsizmában, a vőlegény ünnepi lovasnadrágjában, a dekorációban, a helyszín kiválasztásában, stb… De az biztos, hogy ezek a csodás állatok megjelenésükkel azonnal tekintélyt parancsolnak egy esküvőn, és utánozhatatlan hangulatot teremtenek a nagy napon!