Sokat gondolkodtatok azon, hogy vajon érdemes-e a lagzin esküvői játékokat játszani, vagy inkább hagyjátok a vendégeket táncolni egész este? Nem árt, ha ebben a kérdésben nem ragaszkodtok túlságosan konokan az elképzeléseitekhez, ugyanis lehetnek bármilyen modern esküvői játékok a tarsolyotokban, ha fergeteges a hangulat, a násznép nem fog örülni neki, ha leállítjátok a zenét.

Kategóriafüggetlen banner

Vannak olyan esküvők is, ahol viszont kifejezetten jót tesz a hangulatnak egy-két játék, mert nem biztos, hogy túlságosan táncos lábúak a vendégek. Nagy segítségetekre lehet a döntésben egy ceremóniamester vagy egy vőfély, aki kívülállóként jó tanácsokkal szolgálhat az esküvő előtti hetekben, a lagzi estéjén pedig, ha kell, kézbe veszi az irányítást, és bedob néhány remek játékötletet.

Mutatunk nektek néhány olyan modern esküvői játékot, ami napjainkban nagyon népszerű, és könnyen kivitelezhető!

modern esküvői játékok

Modern esküvői játékok

Nagyon fontos szempont a játékok kiválasztása közben, hogy mennyi kiegészítőre van szükség hozzájuk. A gyakorlat azt mutatja, hogy minél kevesebb dologra van szükségetek hozzájuk, annál kevésbé lesznek unalmasak. Egy pörgős, laza, vidám lagzin senki nem vágyik hosszú, véget nem érő feladatokra.

Felejtsétek el azokat a játékokat, amiben minden vendégnek kötelező részt vennie, és ne erőltessétek azokra se a részvételt, akik nem szeretnek középpontban lenni. Ez a nap nem arról szól, hogy kötelezően jól kell sikerülnie az összes előre kitörpölt mókának, sokkal inkább az önfeledt szórakozásé kell, hogy legyen a főszerep. Nézzük, melyek a kedvenc modern esküvői játékok!

modern esküvői játékok

Ismerd fel a zenét!

A párnak az a feladata, hogy különféle zenei részleteket felismerjen. Akinek előbb sikerül, az egy vendéget kérjen fel, és néhány pörgés erejéig táncoljon vele. A játék alkalmával egy vendéget csak egyszer lehet felkérni. Arra is ügyeljetek, hogy ne tartson a tánc hosszú ideig, nehogy unalmas legyen.

És ami a legfontosabb: beszéljétek meg előre a játékszabályokat a zenekarral vagy a Dj-vel, hogy számítson/számítsanak rá, itt neki(k) is topon kell lenni.

 

Sorfaltánc

A játék lényege, hogy a szereplők sorfalat állnak, és a sorfal végén egymással szemben álló párok táncolva mennek végig a többiek között az adott aláfestő zenére. Egy kicsit mindenki főszerepbe kerül a tánc során, ugyanakkor nem kell sokáig szerepelnie, hiszen akkor izgalmas a játék, ha gyorsan véget ér egy zene, és máris pörög a következő sláger.

Népszerű játék, nyugodtan bevethetitek simán tánc közben is, nem kell feltétlenül bejelenteni, hogy most ez és ez a játék következik!

modern esküvői játékok

Seprűtánc vagy fakanáltánc

Szükségetek lesz egy seprűre, vagy egy amolyan bográcsozós, giganagy fakanálra, ami elég masszív, és hosszú. Akinél a fakanál/seprű van, az beteszi a térdei közé, jó erősen összeszorítja, és a zenére táncolva odaviszi egy másik vendégnek úgy, hogy közben le ne essen a földre. És így megy tovább vendégről vendégre a játék.

A menyasszonyhoz érdemes jó sokszor vinni a fakanalat, hiszen nagyon vicces látvány, amikor egy sellő fazonú, vagy hatalmas abroncsos ruhában próbálja megoldani a lehetetlennek tűnő feladatot!

modern esküvői játékok

Ki válaszol helyesen?

A menyasszony és a vőlegény háttal ül egymásnak és a kezükbe fognak egy-egy táblát. Az egyiken a „MENYASSZONY”, a másikon a „VŐLEGÉNY” felirat áll. A ceremóniamester felolvas nekik egy kérdést (pl. Ki szokta lefőzni a reggeli kávét, Ki fogta meg először a másik kezét), és a pár mindkét tagjának azt a táblát kell felemelni, amelyik a helyes választ mutatja.

Ezzel próbára tehetitek azt, hogy ki mennyire emlékszik részletesen a közös élményekre, ugyanakkor szórakoztató is a vendégek számára, ha ilyen vicces formában még jobban megismerhetnek benneteket.

Jó tanács!

A táblák helyett használhattok színes párnákat, vagy akár karúszókat is. Ne ragaszkodjatok feltétlenül ahhoz, hogy a cipőtökkel hadonásztok a levegőben. Érdemes előre összeíratni a barátokkal egy halom kérdést ehhez a feladathoz, hogy tényleg érdekes legyen a játék!

modern esküvői játékok

Nyereményjáték minden vendégnek

Írjatok kicsi cetlikre rengeteg vicces dolgot, amivel segíthetnének nektek a közeljövőben a vendégek. Majd menjetek körbe, és hagyjátok, hogy mindenki húzzon egy „szerencsés” szelvényt. Így pl. nyerhetnek egy kellemes ablakmosást nálatok, vagy vészhelyzetben segíthetnek inget és ágyneműt vasalni. Hát nem csodálatos?

Mit üzen a kristálygömb?

Helyezzetek minden vendég székére egy tollat és egy papírt az étteremben, amelyen az a felirat szerepel, hogy „Mit jósolsz nekünk a következő 5 évre?”. Kérjétek meg a vendégeket, hogy írjanak rá egy frappáns, ötletes jóslatot. Gyűjtsétek össze egy kosárkába, és olvassátok fel őket éjfélkor a töltött káposzta alatt.

Meglátjátok, érdekes lesz megfigyelni, hogy ki mit gondol, mivel telik majd az első közös 5 évetek!

Mindegy, hogy régimódi, vagy modern esküvői játékot terveztek a lagzitokra, arra figyeljetek oda, hogy komfortos legyen mindenki számára az adott feladat. Nem biztos, hogy a vendégek szívesen leveszik a cipőjüket egy játék kedvéért. A tipikus „Idd meg a menyasszony cipőjéből a pezsgőt” játék sem vicces annyira, ha a menyasszony már 3 éve gyűjtöget arra a bizonyos álomtopánkára.

Figyeljetek arra, hogy milyen a lagzi hangulata, és igazítsátok az esti programokat ehhez. Így valóban úgy sül el majd az este, hogy mindenki erről a lagziról beszél majd a következő években! Léteznek ezeknél ütősebb modern esküvői játékok? 🙂