Akit egyszer megrészegített a motorok zúgása, a benzingőz illata, a vasparipa hatalma, örök szerelmese lesz ennek az adrenalin fröccsnek, és teljesen természetes, hogy egy motoros esküvő lesz az álma. Azt szokták mondani, hogy a motoron öt perc alatt többet élsz, mint néhány ember, egész életében akár. Itt az ideje a lovak – akarom mondani – a lóerők közé csapni!

Kategóriafüggetlen banner

Motoros esküvő – A bevonulás

Van, aki fehér lovon képzeli el az esküvői bevonulást, van, aki néhány lóerőn. Természetesen a motoros esküvő a vendégeknek is rendhagyó élmény, hisz nem minden nap érkezik a jegyes pár motorháton a szertartásra. Ilyenkor érdemes a mocis baráti társaságot megkérni, hogy vezessék fel a jegyespárt, és pattanjanak fel a motorra a koszorúslányok, vőfélyek is – ha csak ők maguk nem tudnak motorozni.

Persze az is előfordulhat, hogy bár a vőlegény nagy motoros, a menyasszony nem rajong annyira a vasparipáért, vagy éppenséggel ragaszkodik a hagyományos menyasszonyi ruhához, ami nem teljesen alkalmas motorozáshoz. Ebben az esetben sem kell lemondani a motoros bevonulásról, a menyasszony érkezhet oldalkocsiban, vagy kipróbálhatjátok a motor mögé kapcsolható hintót is.

A jegyes pár motorját ugyanúgy feldíszíthetitek szalaggal, virággal, mint ahogy egy autót szokás.

Motoros esküvő
Fotó: pinterest.com

Kreatív motoros fotózás

Természetesen az esküvői fotózást is érdemes bőrszerkósra hangolni, ha a motoros esküvő az álmotok. A kreatív fotózáson használjátok ki a motor adta lehetőségeket!

Ülhettek a motoron, szerelhetitek a motort, de kihagyhatatlan fotó a kockás zászló lengetés, a gumifüstölés, motorsisakos eszkimópuszi, vagy éppen a vőlegény „elvonszolása” a motor mögé kikötve…

Dress code motoros esküvőre

Ha ennyire tematikus esküvőre készültök, érdemes az öltözéket is motorbúgásra hangolni.

Motoros menyasszony: Egyszerűen kihagyhatatlan a bőrdzseki a menyasszonyi viseletből. Díszíthetitek strasszokkal, hogy ünnepélyesebb legyen, de érdemes meghagyni a kabát sajátos hangulatát. Ha ti is járgányra pattantok, jobb, ha alakítotok egy kicsit a menyasszonyi ruhán. Tökéletes választás lehet, egy elöl rövid, hátul hosszú fazon, egy menyasszonyi overál, vagy akár egy rövidnadrág fölül lecsatolható szoknya is. A piros tűsarkút bátran cserélhetitek lapos csizmára, a csipkekesztyűt pedig egy vagány motoros bőrkesztyűre.

motoros esküvő
Fotó: pinterest.com

Motoros vőlegény: Felejtsétek el a szigorú, szűk szabású öltönyöket. Jöhet a lezserebb öltönynadrág, feltűrt ujjú ing, motoros csizma. A bőrdzsekit feldobhatjátok egy hajtókakitűzővel, de a tökéletes összképhez nem hiányozhat a napszemüveg sem.

Motoros koszorúslányok: Ha a menyasszony motoros szerkóban jelenik meg, a koszorúslányok is bátran viselhetnek rövidebb szoknyát, csizmát, vagy bőrdzsekit/farmerdzsekit.

Hirdetés

Motoros vőfélyek: Idomulva a vőlegényhez, nyugodtan elfelejthetik a legények a zakót, és felvehetnek lezserebb nadrágot, hózentrógerrel, vagy besétálhatnak bukósisakkal a kezükben.

Násznép: Nagy valószínűséggel egy motoros esküvő a szabad ég alatt lesz megtartva, így mindenképp jelezzétek a vendégeiteknek, hogy inkább sportosan elegáns dress code ajánlott a nagy napon.

Ha a motoros életérzést egy-két tetoválás is kifejezi, inspirálódj, milyen egy lehengerlő tetovált menyasszony, vagy bátran játszatok el a gondolattal, hogy egy közös esküvői tetoválással szeretnétek-e megpecsételni ezt a különleges napot!

motoros esküvő
Fotó: pinterest.com

Fontos tudnivalók a motorbérlésről

Abban az esetben, ha nincs saját mocitok, vagy nem motoroztok rendszeresen, csak szeretnétek a bevonulásotokat motorok robajával megfűszerezni, bérelni is tudjátok a vasparipákat.

  • Milyen iratokra lesz szükségetek? Érvényes, korlátozás nélküli „A” kategóriás jogosítvány, magyar személyi igazolvány, lakcímkártya.
  • Kell-e kauciót fizetni? Igen, mindenhol kell kauciót fizetni. Erre azért van szükség, hogy a bérlő által (esetlegesen) okozott károkat ebből lehessen rendezni. Természetesen, ha sérülés mentesen adjátok vissza a motort, a kaució teljes összege vissza jár. Motortól függően 150.000-300.000 forint között mozog ez az összeg.
  • Mit foglal magában a bérleti díj? Ami általában a bérleti díjba bele tartozik, az a bérelt motorkerékpár használata korlátlan kilométer futással (tankolni a bérlőnek kell), esetleg a magyarországi autópálya matrica költségei, motoros védőfelszerelések használata, kötelező felelősség biztosítás.
motoros esküvő
Fotó: pinterest.com
  • Mi nincs a bérleti díjban? A külföldi autópálya matrica díja, a benzinköltség, baleset-és poggyász biztosítás.
  • Mennyibe kerül egy motor bérlése? Átlagos árakat tekintve, egy napra (átvételtől számított 24 óra) 14.000-20.000 forint a bérlés, de hétvégente a legtöbb helyen nagyjából 2000 forint felárat kell fizetni.

A veterán motorok bérlése kicsit eltérően működik. Sokszor csak (profi) sofőrrel együtt bérelhető, de akár korhű öltözékben, ha szeretnétek. Az ár magasabb, mint a mai modern motorok bérlésénél, és teljesen egyedi, hisz függ a motor korától, különlegességétől, egyediségétől.

motoros esküvő
Fotó: pexels.com

Tehát, milyen egy motoros esküvő? Vagány. Különleges. Egyedi. Hangos. Vicces. Vidám. És természetesen ugyanolyan romantikus, mint bármilyen más esküvő, csak egy kicsit több a benzingőz. És, hogy a motorozás szerelmeseinek miért evidens a motoros esküvő? Valószínűleg azért, mert, ahogy felbőg a motor, olyan adrenalin fröccs árad szét a testben, amit az esküvőjükön is át szeretnének élni.

Na, meg persze, mert motoros menyasszonynak, vőlegénynek lenni, igenis menő!

Borítókép: Brittney Raine Photography