Közel áll hozzátok a ’20-as évek Amerikája? A rojtos ruhák, a csillogás és a flapper-lányok világa dobogtatja meg a szíveteket? Ha igennel válaszoltatok mindkét kérdésre, akkor már tudjuk, hogy a számtalan, izgalmasnál izgalmasabb tematikus esküvő közül melyik passzolna az elképzelésetekhez leginkább. Az art deco téma fantasztikus alapja lehet a nagy napnak! Ugorjatok fejest a csillogásba, irány az art deco esküvő!

Art deco esküvő

Az art deco Franciaországból indult útjára, és bár a legnagyobb hatása Amerikán érződött, egész Európában szerephez jutott. Az 1920-as évek az art deco legizgalmasabb időszaka volt, ám szerencsére az esküvők világában, napjainkban is hosszú évek óta hódít már. A nagy Gatsby című film sikerének köszönhetően, a figyelmünk ismét erre a hihetetlenül nőies stílusra összpontosult. Ennek az időszaknak meghatározó alakja volt Coco Chanel, akinek a neve a mai napig összeforr a nők tabukat döntögető öltözködési (és viselkedési) stílusának divatba hozásával.

Kik azok a flapper-lányok?

A nők jellemzően elfedték természetes idomaikat, de a lábukból egyre többet engedtek megmutatni. A hajukat rövidre nyírták, az ékszereik, cipőik és táskáik pedig ehhez illeszkedtek. Ugye nem kell bemutatnunk nektek Greta Garbot? Az art deco stílus a nagyszerű svéd színésznő hatására terjedt el, ma pedig már sok menyasszony ölni tudna azért a sikkes megjelenésért, amellyel ámulatba ejtheti vőlegényét (no meg a vendégsereget).

Kategóriafüggetlen banner

A “flapper” stílusnak tehát a lázadó fiatal lányok öltözködését, viselkedését hívták, jellemzővé vált a rövidebb, szabad esésű, A-vonalú ruha, sok rojttal, gyönggyel, esetleg az anyagával, a csípőnél övszerűen szűkítve. A flapper stílusú ruhák, szabásuknál fogva, a legtöbb alakon remekül mutatnak, érdemes felpróbálni néhány darabot, hátha beleszerettek egy ilyen menyasszonyi ruhába, vagy 1-2 kiegészítőbe.

Tudtad?

A nagy Gatsby filmhez a csillogó gyémántokat a Tiffany and Co. biztosította, hozzájuk pedig egy csapat biztonsági őr is járt, hogy felügyeljék a drágaköveket. Miuccia Prada összesen 40 ruhakölteményt tervezett a film számára, szinte az összes ruha új vagy reprodukció.

Mi szükséges egy art deco esküvőhöz?

Nos, mindenképpen szükségetek lesz egy olyan menyasszonyi ruhára, amelynek letisztult a szabásvonala, és lágyan követi a test vonalát. Lehet akár hosszú, földig érő, csillogó kövekkel, vagy térd fölé érő is, akár rojtokkal az alján. A vőlegény viseljen kétsoros gombolású zakót, amely mellől a nyakkendő elengedhetetlen, de a bátor vőlegények akár kalapot is húzhatnak. Úgy gondoljátok, hogy egy kockás öltöny talán túlzás lehet? Hát nem az! Egy sétabot pedig maga lesz a megtestesült álom!

Hirdetés

Ha bubi frizurátok van, akkor nagyon szerencsések vagytok, hiszen ehhez a stílushoz ez elképesztően jól mutat, de a hosszú hajat is könnyedén fel lehet tűzni laza kontyba, amiben egy strasszos hajpánt tökéletes kiegészítő lehet, akárcsak egy hangsúlyos toll, vagy egy izgalmas kalap. A menyasszonyi csokor típusok közül döntsetek egy kristályokkal kirakott körcsokor mellett, a kiegészítők között pedig mindenképpen legyen egy boa, egy ezüst vagy aranyszínű fémcsatos táska, vagy box clutch.

És a smink?

Nos, a halvány arcbőr erős tusvonallal és piros rúzzsal vagány választás, remekül passzol hozzá a charleston, a jazz és a swing zene a lagzin.

A dekoráció legyen bíbor, királykék, smaragdzöld, vagy esetleg sárga, de a strasszok, a tollak és a gyöngyök is nagyon feldobhatják a szertartás helyszínét, vagy az asztaldíszeket. Akkor lesz igazán kifinomult az összhang, ha az art deco stílushoz béreltek egy Rolls-Royce modellt, így hatásos lesz az érkezésetek is. Ma már rengeteg jármű kölcsönözhető ilyen alkalmakra, csak meg kell találnotok a nektek tetsző, vagány példányt.

A kölcsönzésről ide kattintva még többet olvashattok!

Gyerünk, flapper-lányok, hozzatok egy kis pezsgést a nagy napba!