Manapság egyre megszokottabb, hogy az ifjú pár pénzt kér nászajándék gyanánt. Ez egyrészről leegyszerűsíti a vendégek dolgát, hisz nem nagyon kell agyalni, mit is adjanak ajándékba, másrészről viszont érdemes kicsit ötletelni, hogy a nászajándék pénz kreatívan legyen csomagolva. Így egyszerre tehetjük személyessé és egyedivé ajándékunkat.

Kategóriafüggetlen banner

Nászajándék pénz kreatívan

Sokan kellemetlenül érzik magukat, hogy pénzt adjanak nászajándékként. Elképzelik, ahogy odasurrannak az ifjú párhoz, gratulálnak, puszi-puszi, majd átnyújtanak egy borítékot…

Nos, egy sima borítékban valóban olyan, mintha az ember kifizetne egy számlát, de, ha a nászajándék pénz kreatívan van csomagolva, megszabadulhatunk ettől a kellemetlen helyzettől.

A legtöbb ötletet házilag is megvalósíthatjátok, de rengeteg ajándékboltban tudnak segíteni nektek, ha már összeragadt minden ujjatok a ragasztótól, és fülig csillámporosak vagytok.  

Nászajándék pénz kreatívan – 25+1 ötlet

1. Pénzcsokor

Hogy mi lehet jobb egy vágott virágnál? Ha a pénzt virágcsokorba kötitek. Biztos nem fog elhervadni!

2. Pénz tésztába hajtogatva

Keressetek egy sima befőttes üveget, vegyetek penne száraztésztát, és a közepébe tekerjétek bele a papírpénzt.

3. Pénzgyűjtő persely

Akkor lesz igazán egyedi az ajándék, ha ti magatok dekoráljátok ki a perselyt. Ez lehet egy hobby boltban kapható fa dobozka is, amire olyan tárgyakat ragasztotok, amelyek a jegyespárra jellemzőek.

Pénzajándék esküvőre

4. Emlékkönyv

Ne csak régi emlékekkel töltsétek meg az emlékkönyvet, hanem hagyjatok ki üres oldalakat, amiknek címet adtok. Pl: Nászutunk, Gyermekünk első játéka… Tűzzétek a pénzt ezekhez az oldalakhoz, így olyan, mintha jövőjük fontos pillanataihoz járulnátok hozzá.

5. Speciális lufi

Mindenképp kérjétek szakember segítségét. Ezekbe a speciális ballonokba bele tudják tenni a pénzt, és még akár egy kis konfettivel is felturbózhatják!

6. Pénzemberke drótból

Némi kézügyességet igényel, de nem kell megijedni. Hajlítsatok drótból egy emberkét, akinek mozgása a pár által kedvelt hobbyt idézi elő. Ha esetleg a férj szeret focizni, a drótemberke rúghat egy pénzből készült labdát…

7. Menyasszonyi műtorta

Hobby boltban szerezzetek be három különböző méretű kerek papírdobozt. Helyezzétek egymásra, mint egy menyasszonyi tortára emlékeztessen. Mind a hármat töltsétek meg ajándékkal, és a legkisebbe tegyétek a pénzt. Így személyes ajándékkal is ki tudjátok egészíteni a nászajándékot.

8. Pénztorta

Ha szeretnétek, hogy a nászajándék pénz kreatívan legyen tálalva, kartonpapírból formázzatok karikát, a szélére tűzzétek fel a papírpénzt gemkapoccsal, majd kössétek össze tortaformába.

9. Pénz bonbon

Ürítsetek ki egy bon-bonos dobozt (ez azt jelenti, hogy legálisan, egyétek meg együltő helyetekben az összes csokit), majd tekerjétek a bon-bonok helyére a pénzt.

Nászajándék pénz kreatívan

10. Plüssfigura pénzruhában

Keressetek egy kisebb plüss figurát (a későbbiekben gyermeküknek is jó ajándék lehet), és hajtogassatok rá pénzből ruhát.

11. Pénzzel tömött tégla

Ha az a cél, hogy a nászajándék pénz kreatívan legyen csomagolva, de ne kelljen túl nagy kézügyesség a megvalósításhoz, szerezzetek be egy lyukas oldalú téglát, és tekerjétek a résekbe a papírpénzt. Így jövőjük építéséhez ti adjátok az első téglát. Csak a lábukra ne ejtsék!

12. Pénznyakkendő

A vőlegénynek szeretnétek kedvezni igazán? Vegyetek egy szép inget egy jó nyakkendővel, majd a nyakkendő köré hajtogassátok a pénzt.

13. Ruhacsipesz

Ez a gyors és vicces ötlet sokkal inkább a menyasszonyoknak szól, hogy házasságuk elején még pénz legyen a ruhacsipeszre csíptetve, alsógatya helyett…

14. 3D kép

Mindannyian ismerjük az esküvői szokást, miszerint az ifjú pár autójának vonóhorgára üres dobozokat kötöznek. Modellezzétek ezt kisebben! Vegyetek egy képkeretet, tegyetek bele egy képet egy Just Married feliratos autóról, és dobozok helyett a pénzt kössétek rá.

15. Pénz keretezve

Ehhez az ötlethez osztott képkeretre lesz szükségetek. Az egyik helyre tegyetek képet (mondjuk a nászútjuk helyszínéről), a másik helyre pedig keretezzétek be a nászajándék pénzt.

16. Fotóalbum

Ebben a fotóalbumban fotónak helye nincs. Minden kép helyére tegyetek pénzt. Higgyétek el, így is örök emlék lesz!

17. Mini tengerpart

Nem kell hozzá más, mint egy doboz, némi homok, kavics, kagyló, és a homokban elrejtett pénz. Ha igazán hangulatossá akarjátok tenni, a pénzt tehetitek egy kis kincses ládába, és tehettek mellé koktél napernyőt is!

18. Romantikus ajándékcsomag

Állítsatok össze egy hagyományos ajándékkosarat, csak ebbe pezsgőt tegyetek, virágszirmot, epret, romantikus filmet, és persze a nászajándék pénzt.

19. Babakelengye

Nagyon sokan belevágnak a családalapításba az esküvő után, vagy akár már az esküvőn is várandós a menyasszony. Ilyenkor nyugodtan adhattok babakelengyét kreatívan csomagolva (maci vagy motor formában), és tűzzétek bele a nászajándék pénzt.

20. Borosüveg pénzzel töltve

A pénzzel töltött boros üveget nagy valószínűséggel szét fogják törni, de, ha adtok mellé két gravírozott borospoharat, ajándékotok maradandó is lesz.

Pénz nászajéndékba

21. Ceruzakészlet felnőtteknek

Akkor a legjobb ez az ajándék, ha az ifjú pár egyik tagja szívesen rajzol, alkot. Vegyetek egy színesceruza készletet (lehet zsírkréta is), és a ceruzák köré egyesével tekerjétek fel a pénzt, majd tegyétek vissza a dobozba.

22. Madárkalitka

Rengeteg menyasszony tartja meg a menyasszonyi csokrát, és nagyon divatos megoldás, hogy egy díszes madárkalitkába helyezik az esküvő után. Miért ne adhatnánk mi ezt a madárkalitkát, pénzzel megtöltve?

23. Szélcsengő-pénzcsengő

Egy szélcsengőhöz hasonlóan kössétek madzagokra a pénzt. Ha aprópénzt is köttök rá, még csilingelni is fog!

Pénzesernyő

24. Pénzesernyő

Szerezzetek be egy kisebb esernyőt, kinyitott állapotában kössétek rá a pénzt, így amikor felhúzzák az esernyőt, valóban pénzesőben lehet részük!

25. Legyező

Ki ne hajtogatott volna már papírból vagy szalvétából legyezőt? Ha a technika megvan, nemcsak mutatós lesz az ajándék, de hasznos is, egy forró nyári napon.

Nászajándék ötletek, nászajándék pénz kreatívan

+1. Földgömb

Remek ajándék, ha tudjátok, hogy az ifjú pár imádja felfedezni a világot. Szerezzetek be egy kisebb földgömböt, a kontinenseken jelöljétek be azokat az úti célokat, ahol már voltak, illetve, ahova el szeretnének jutni. Vagy a földgömb talpára tekerjétek a pénzt, vagy ha elég ügyesek vagytok, egy kis átalakítással persely is készülhet belőle. Ez ám a nászajándék pénz kreatívan!

Hirdetés

Látjátok? Nem is olyan bonyolult, hogy a nászajándék pénz kreatívan legyen tálalva. Egy valamit azonban ne felejtsetek el! Nem az a lényeg, hogy mennyi pénzt ajándékoztok, hanem, hogy szívből jövő gesztus legyen, az ifjú pár számára.

Borítókép: amazon.com, Fotók: pinterest.com