Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Nászút árak Magyarországon 2019/2020
Nászút árak Magyarországon

Nászút árak Magyarországon 2019/2020

Lelki szemeitek előtt már biztosan látjátok magatokat egy csodás nászutas lakosztályban, ám először járjunk utána annak, hogy milyen magasak a nászút árak Magyarországon. A különféle hotelek, vendégházak, és utazási irodák számtalan kedvezményes csomaggal várnak benneteket, ugyanakkor a nászutas csomagok és a nászutas ajánlatok mellett érdemes csupán úgy is keresgélni, mintha csak nyaralni indulnátok.

Természetesen az árak változóak, tehát a párok legnagyobb bánatára számszerűen nem lehet pontosan megnevezni, hogy mennyibe kerül majd a komplett nászútjuk, ám vannak olyan tényezők, amelyekre mindenképpen oda kell figyelni, mert úgy be tudjátok határolni, hogy mekkora összeget kell elkülönítenetek. Nézzük a lehetőségeket és az árakat!

Kategóriafüggetlen banner

Nászút árak Magyarországon 2019/2020

Ha elhatároztátok, hogy mindenképpen Magyarországon szeretnétek tölteni a mézesheteket, akkor már csak meg kell találni a tökéletes úti célt, és át kell gondolnotok, hogy mekkora összeget szeretnétek vagy tudtok fordítani a pihenésre.

Ezeknek a szempontoknak mindenképpen igazodni kell egymáshoz, hiszen így lehettek biztosak abban, hogy a nászút olyan lesz, amilyenre számítottatok. A nászút árak Magyarországon évről évre változnak, a legnagyobb részt nyilvánvalóan a szállás teszi ki, ám a szállások által ajánlott szolgáltatások és az általatok választott extrák szintén megemelhetik a végső összeget.

Animacik
Hirdetés

Az alábbi szempontokra mindenképpen figyeljetek oda a szállásfoglalás előtt:

  1. Milyen a szállás típusa (hotel, apartman, vendégház vagy kemping?
  2. Hány csillagos a hely?
  3. A szálláshelyen igénybe vehető szolgáltatások és extrák
  4. A hely megközelíthetősége és az utazás ára
  5. A nászút időtartama

Ha ezeket a szempontokat alaposan átbeszélitek, akkor látni fogjátok, hogy igen nagy különbségek vannak. Ezért a nászút árak Magyarországon nehezen behatárolhatóak.

Nászút árak

1. A szálláshely típusa

Magyarországon számos hotelban vehettek igénybe nászutas csomagot, ezek azt jelentik, hogy fix összegért hány éjszakát tölthettek ott és milyen szolgáltatásokat használhattok.

A különféle apartmanok, vendégházak, és kempingek feltételezhetően kevesebb összegbe bekerülnek, bár arra figyeljetek oda, hogy főszezonban a Balaton-parton egy házat kibérelni egy hétre sokkal drágább, mint egy hotelben megszállni egy kedvezményes csomag megfizetése ellenében. A kempingeknél nyilvánvalóan más szempontokat is figyelembe kell venni, hiszen ott az árba nem biztos, hogy belefér a saját mosdó, és a saját WC, sőt, Magyarországon ez szinte elképzelhetetlen.

Ennek ellenére vannak olyan párok, akik szívesen kempingeznek, hiszen ez az élmény fontos számunkra. Ők esetleg máshova csoportosítják az összegeket, pl. csónakbérlésre, múzeumlátogatásra vagy gourmet fogásokra.

Szállás nászútra

2. A szállás minősége

Mielőtt lefoglaljátok a szállást, járjatok utána, hogy hány csillagos, hiszen a csillagok száma nem csak a szállás minőségét és kényelmét jelezheti, hanem azt is, hogy az adott helyen milyen szolgáltatásokra számíthattok, milyen eszközöket használhattok.

Ez ma már szabályozva van, tehát könnyedén ellenőrizhetitek, hogy megfelel-e számotokra az adott hely színvonala.

Nászutas csomag, nászút árak Magyarországon

3. A szálláshelyen igénybe vehető szolgáltatások és extrák

Ha jártatok már wellness hétvégén vagy nyaraláson, olyan helyen, ahol különféle szolgáltatásokat vehettetek igénybe, akkor biztosan láttátok, hogy egy-egy adott helyen elmehettek masszázsra, vagy szaunázni, de akár a hely kozmetikai szalonjának szolgáltatásait is kipróbálhatjátok.

A szálláshelyek többsége külön díjat számít fel ezért, de előfordul, hogy kuponok formájában támogatja meg azt, hogy kipróbáljátok például az arckezeléseket vagy a különleges testmasszázsokat. Emellett van, ahol táncórákra járhattok, koktélozhattok, sőt, még akár valamilyen kurzusra is be lehet iratkozni.

Ha kedvet kaptatok ezekhez az extrákhoz, akkor a szálláshely kiválasztásának egyik szempontja mindenképpen legyen ez, csupán az összegeket kell előre beilleszteni a keretbe. (Vagyis ne ott a helyszínen találjátok ki, hogy több tízezret szeretnétek valamire költeni, ami esetleg nem fér bele a keretbe)

Nászút, extra szolgáltatások

4. A hely megközelíthetősége és az utazás ára

Gondoljátok végig, hogy mivel utaztok a nászút helyszínére. Ha van saját autótok, és azzal szeretnétek utazni, akkor csak a benzinköltséget (és az autópályadíjat) kell kiszámolnotok. Ha vonattal utaztok, akkor is előre felkészülhettek az árakból.

Ha pedig autót szeretnétek bérelni, akkor látni fogjátok, hogy egy-egy autó típusától, évjáratától függően átlagosan 4000 és 15000 Ft közötti összeget számíthatnak fel egy napra az autóbérlésre. Természetesen hogyha hosszabb távra béreltek, akkor ez az összeg csökkenhet, illetve itt is igénybe vehettek különféle csomagokat.

Ezeket az árakat mindenképpen bele kell kalkulálni a nászút költségébe, mert jelentősen megemelhetik a végösszeget.

Nászút utazás

5. A nászút időtartama

Ha meg szeretnétek hosszabbítani a nászutat (amire számos alkalommal van példa), akkor számítsatok rá, hogy nem olyan kedvezményes árakkal kell számolnotok, mint korábban. (Ha egyáltalán van még hely.) Ez ugyanis már nem tartozik bele az általatok választott csomagba, vagyis jelentős lehet a különbség egy-egy nap között.

A kempingek esetében a lakóautókra és a sátrakra napi árak vonatkoznak, az apartmanoknál és a vendégházaknál pedig sokszor egy napra fix összeget kell fizetni. 

Nászutas helyek ára

A lényeg az, hogy minden esetben gondoljátok végig, hogy belefér-e a költségvetésbe a hosszabbítás, és ha igen, ezt az összeget mindenképpen különítsétek el egy külön borítékba, amihez ne nyúljatok hozzá a nászút időtartama alatt. 

Ennek pozitív oldala az, hogy ha a nászút végén úgy döntötök, hogy mégsem hosszabbítjátok meg a mézesheteket, az utolsó napon akár elmehettek egy menő étterembe, és ott is elkölthetitek a pénzt, vagy akár hajózhattok is, ha netán a Balatonra utaznátok.

Nászutas lehetőségek

Nászút árak Magyarországon – Mennyi az annyi?

Nyilvánvalóan ki lehet számolni adott napra úgy is a költségeket, hogy spóroltok, de nem feltétlenül jó ötlet pont a nászúton összeadni, hogy ha a sátorhely 1500 Ft, napi menü pedig 990 Ft, akkor tulajdonképpen csak néhány zsömlét kell venni még a helyi kisboltban, és meg is vagytok. Nem hisszük, hogy a nászúton pont erre vágytok, ezért nem is ezzel kalkuláltunk.

Attól függően, hogy a fent felsorolt szempontok közül melyiket hova rangsoroljátok, elmondható, hogy egy magyarországi egyhetes nászút körülbelül 180.000-250.000 forintnál kezdődik. Ez nagyon az alap, a határ pedig a csillagos ég.

Ebben nincsen benne a csónakázás, koktélozás, vásárolgatás költsége, mint ahogyan az autóbérlés és tankolás sem. Ezeket még számoljátok hozzá.

Ha mindenképpen spórolni szeretnétek, foglaljátok le időben a szállást, hiszen egyes szálláshelyek a határidő közeledtével (főleg főszezonban) megemelhetik az áraikat.  A szolgáltatók részéről ez teljesen korrekt, ti pedig az esküvőszervezés ideje alatt bőven átgondolhatjátok a szállásfoglalás kérdését. Nem kell az utolsó pillanatra hagyni.

Nászút árak Magyarországon

Sokan úgy gondolják, hogy a nászút árak Magyarországon sokkal kedvezőbbek, mintha külföldre utaznának. Azonban ha utánanéztek a kedvezményes repülőjegyeknek, meg fogtok lepődni azon, hogy milyen jó árak jönnek szembe veletek.

Éppen ezért adjátok meg annak is a lehetőséget – ha kizárólag az árak alapján döntenétek – hogy utánanéztek a külföldi nászút áraknak is, az utazási irodák ebben nagy segítségetekre lehetnek. Kellemes szervezést és ötletelést kívánunk nektek!

Fotók: pexels.com

Animacik gyerek

Témába vág

Esküvői checklist az utolsó hajrához! Ééééés befordultatok a célegyenesbe. Megugrottátok a legnagyobb akadályokat, dacoltatok az elemekkel, az árajánlatokkal és valószínűleg nem kevés dolgon stresszeltetek az elmúlt hetekben, hónapokban. Most mégis úgy érzitek, hogy talán elfelejtettete...
Menyasszonytánc és menyecsketánc: Szokások és tippek A mai modern esküvőkön egyre kevesebb esküvői hagyományt tartanak, de azért vannak olyan kivételek, melyek még az új divatok ellenére is kihagyhatatlan elemei egy lakodalomnak. Ilyen többek között a menyasszonytánc, illetve a menyecsketánc is. K...
5+1 esküvői ötlet 2020-ra – Induljon a szervezés! Ha igazán őszinték akarunk lenni, akkor a férfiak szerint az esküvőszervezésre elég pár hetet szánni, azonban mi lányok, már jóformán gyerekkorunk óta tervezzük életünk egyik legfontosabb napját. Ha eljött az idő, hogy intenzívebben belecsapjunk a l...
Hiányzik még a “valami régi” a nagy napra? Segítünk! Rengeteg esküvői babona létezik, melyekben, még ha nem is hiszünk, biztos, ami biztos alapon mégis betartjuk őket. Ilyen például, hogy a vőlegény nem láthatja a menyasszonyt a ruhájában a szertartás előtt, hogy a menyasszonyt ölben viszi át a küszöb...
Valami kék – Nincs rá ötleted? Nekünk van! A valami régi, valami új, valami kölcsön, és valami kék ugyanolyan szoros egységet alkot így négyen, mint a Tini Nindzsa Teknőcök. Bár külön-külön is megállják a helyüket, de azért egységben az erő! Legtöbbször még a kevésbé babonás menyasszonyo...
Esküvői ajándék menyasszonyoknak – vőlegényektől Esküvői ajándék menyasszonyoknak...Drága vőlegények! Tudjuk, hogy szívetek mélyén mindig azon ügyködtök, hogy mosolyt csaljatok menyasszonyotok arcára, és megtestesítsétek azt a romantikus lovagot, akit szívetek hölgye kislány kora óta álmodott magá...
Esküvői ajándék vőlegényeknek – menyasszonyoktól Rengeteg esküvői hagyomány eredete nyúlik vissza évtizedekre, évszázadokra is, de nagyon sok szokást veszünk át külföldről, akár még filmekből is. Az igen kimondásán kívül, talán semmi sincs kőbe vésve, így csakis a jegyes páron múlik, mivel teszik ...
Telefonmentes esküvő – Hagyd pihenni a digitális kütyüket! Esküvőszervezés közben figyelnünk kell, hogy legyen alkoholmentes italkínálat, gluténmentes lakodalmi menü, cukormentes esküvői torta, és telefonmentes esküvő is. A „mindenmentes” mozgalom egyre nagyobb teret hódít, és már begyűrűzött az esküvőbizni...
Tavaszi esküvői trend 2020! – Friss, friss, friss! Alig hisszük el, de máris nyakunkon a 2020-as tavaszi esküvői szezon! Bizony, a párok többsége már most nagy hévvel szervezi az esküvőjét, ami nem csoda, hiszen vannak olyan profi szolgáltatók, akikkel már egy évvel a nagy előtt érdemes időpontot eg...
Provence stílusú esküvő – Bor, mámor…szerelem! Utazzunk egy kicsit! Nem kell bőrönd, nem kell repülő, csak a képzeletünk. Utazzunk oda, hol a nap mindig simogatja arcunkat, hol a bor édessége átjárja szánkat, hol a levendula illata lépten-nyomon csiklandozza orrunkat. Ez Provence! Egy mesebeli h...