Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Nászút szervezése – Lépésről lépésre
Nászút szervezése

Nászút szervezése – Lépésről lépésre

Ha épp most készültök hátradőlni kényelmes karosszéketekben, hisz megvan a ruha, a dekor, a köszönőajándék és miegymás, gyorsan pattanjatok fel, rázzátok meg magatokat, ugyanis vissza van még egy nagyon fontos dolog, a nászút szervezése!

Kategóriafüggetlen banner

Az esküvőszervezés része, mégis egy teljesen külön projekt. Elsőre talán fárasztónak tűnhet, hogy a nagy felhajtás közepette, amikor amúgy is ezer fele szerveztek-terveztek, még álmaitok nyaralását is összehozzátok, de higgyétek el, a nászút szervezése azért nem egy lehetetlen küldetés!

Érdemes egy-két fontos kérdést előre letisztáznotok, és máris olyan kristálytiszta lesz a kép, mint a tenger, amiben újdonsült házasokként lubickolhattok majd!

Nászút tengerparton

Nászút szervezése

Kezdjük az alapoktól! Ahhoz, hogy flottul menjen a nászút szervezése, el kell döntenetek először is, hogy milyen jellegű nászútra vágytok.

Legyen egy eldugott kis faluban, ahol senki se nyitja rátok az ajtót? Egy alpesi hegyvidéken, ahol összebújhattok a kandalló melegénél? Esetleg egy hangos nagyvárosban, ahol az éjjel soha nem érhet véget? Vagy talán egy forró tengerparton, ahol ti lehettek az új Kék Lagúna főszereplői?

Válasszátok azt, ami a kedvetekre való! Ha ezt az első, és legfontosabb kérdést megválaszoltátok, máris közelebb vagytok álmaitok nászútjához!

Nászút programok

Egy nászút ára – A piszkos anyagiak

Bizony-bizony, a nászút szervezése közben eljutottunk a második legfontosabb kérdéshez.

Mivel a legtöbb szállásfoglalásnál nem kell a teljes összeget kifizetni – elég valamennyi foglalót, vagy van, ahol semmit, és csak a helyszínen kell rendezni az anyagiakat – megtehetitek, hogy egy kicsit nagyobbat álmodtok, egy szimpla nyaralásnál.

Animacik
Hirdetés

Sokan úgy döntenek, hogy az esküvőből befolyt pénz egy részét a nászútra fogják költeni. Azt azonban ilyenkor is mérlegelni kell, hogy nagyjából mennyi kötelező kiadásotok lesz a lagzi után, és mennyi zöldhasú maradhat a nászútra.

Nászút

Mindent a maga idejében

Mivel a legtöbb esküvő nyáron van, a legtöbb nászút is erre az időszakra esik, nem is beszélve a sima nyaralásokról. Nagyon fontos, hogy időben elkezdjétek a nászút szervezését, elsősorban a szállásfoglalást!

A közkedvelt helyekre már akár 6-8 hónappal korábban is le kell csapni! Ha külföldre mentek, még a repjegyet is foglalnotok kell, tehát minél hamarabb, annál jobb! Belföldi nászútnál sem érdemes sokat várni, ha főszezonban akartok menni.

Nászút

Ugyanakkor a nászút szervezése közben fel fog merülni a kérdés, hogy mennyi idővel induljatok az esküvő után. Filmbeillő a gondolat, hogy az esküvő másnapján elutaztok a nászutatokra, és elindulhatnak a mézes hetek. De fogadjatok meg egy jó tanácsot! Aludjatok rá egyet. Szó szerint!

A lagzi csodálatos lesz, de emellett fárasztó is, úgyhogy adjatok magatoknak pár nap pihenőt, hogy sokkal nyugodtabban és kipihentebben vágjatok bele a kalandba! Ha viszont túl sokat vártok, elillanhat az a rózsaszín köd, ami körülölel titeket az esküvő időszakában, és egy szimpla nyaralásnak fogjátok megélni a nászutat.

Ha az esküvő után 5-6 nappal indultok a nászutatokra, az igazán ideális, hisz lesz időtök kipihenni a lagzi izgalmait, de az a különleges romantikus bizsergés sem hagy alább pár nap alatt.

Nászút tervezése

Nászutas programok

Ti is úgy képzelitek a nászutatokat, hogy egész nap csak romantikáztok, ki sem keltek az ágyból, még a reggelit is szobaszervízzel rendelitek meg? Jó gondolat, de nem árt a vérfrissítés!

A nászút lényege – természetesen a lepedő összegyűrése mellett -, hogy életre szóló emlékeket szerezzetek.

Fedezzétek fel a környéket, béreljetek egy robogót, szervezzetek kirándulást, foglaljatok asztalt egy pazar étteremben, menjetek el hajókázni, koktélozni, táncolni… Mindegy mi az, ha együtt élitek át!

Nászutas szórakozás

Fontos tudnivalók indulás előtt

A romantikus buborékok közepette szálljunk vissza egy pillanatra a valóságba, és ne feledkezzünk meg néhány fontos dologról.

  • Igaz, hogy sok menyasszonynak megváltozik a neve az esküvő után, azonban az új iratok elkészítése nem megy egy nap alatt. Éppen ezért, a nászutas foglaláson még az a nevünk szerepeljen, ami az érvényes okmányokba van írva.
  • Érdemes a legfontosabb okmányainkból fénymásolatot is magunkkal vinni, biztos, ami biztos. Ellenőrizzük az okmányok érvényességi idejét, nehogy hosszabb legyen a nászút, mint azt terveztük…
  • Ha külföldre megyünk, járjunk utána a legfontosabb hagyományoknak, társadalmi szabályoknak.
  • Mindenképp kössünk egészségbiztosítást, de kiegészíthetjük poggyász – illetve telefonbiztosítással is.
  • Ha nem beszéljük az adott ország nyelvét, legyen nálunk szótár, mert van, ahol angolul sem beszélnek igazán.
  • Európán kívüli, egzotikusabb úti célok esetén segítségünkre lehet a Külügyminisztérium honlapja, tájékozódhatunk vízumigénylésről, védőoltásokról, és persze nagykövetségeinkről is.
  • Állítsunk össze olyan úti patika csomagot, melyben azok az alapvető gyógyszerek vannak, melyeket rendszeresen, biztonsággal szedhetünk. 
Nászút külföldön

Nászút szervezése utazási irodával

Ha szeretnétek megspórolni ezeket a „fáradalmakat”, a nászút szervezése utazási irodán keresztül még egyszerűbb lehet.

Itt is érvényes a szabály, hogy minél hamarabb elkezditek, annál jobban jártok. Nem is gondolnátok, mennyi kedvezményes ajánlatuk van nászutakra! Tudnak segíteni a helyszín, illetve szállás lefoglalásában, a programok megszervezésében, a helyi különlegességek ismertetésében, és a szükséges iratok beszerzésében is.

Láthatjátok, a nászút szervezése is hasonlóképp összetett feladat, mint az esküvőszervezés többi része. Bárhova is mentek, bármit is csináltok, egy valamit mindenképp tartsatok észben.

A leginkább az különbözteti meg a nászutat egy nyaralástól, hogy ti hogyan élitek meg. A köztetek lévő romantika, egymásra hangolódás, a külvilág kizárása és a közös élmények teszik majd igazán édessé a mézes heteket!

Animacik Billboard

Témába vág

Esküvői ötletek 2019 – Ne hagyd ki őket! 2019-ben rengeteg olyan esküvői trend és stílus hódít, amit igazán könnyű első látásra megkedvelni. Ahhoz, hogy a nagy nap tökéletes legyen, ezek az esküvői ötletek biztosan nagy segítségetekre lesznek. A cikk végén máris tudjátok majd, mi áll a...
Esküvői gratuláció, esküvői idézetek Ahhoz, hogy az esküvői gratuláció és az esküvői idézetek legalább olyan frappánsak legyenek, mint maga a nászajándék, törekedni kell arra, hogy a jókívánságok személyre szólóak legyenek. Ebben segítünk most nektek! Esküvő...
Örömszülő feladatok – Tippek és tanácsok Mindig azt mondjuk, hogy egy esküvő főszereplője a menyasszony – ja, meg persze a vőlegény, de ne feledkezzünk meg az örömszülőkről sem, és persze az örömszülő feladatok kijelöléséről sem! Ha a menyasszonyoké a legjobb női főszereplőnek járó ...
Esküvői ajándék kiválasztása – Tippek, és típusok Esküvőszervezés idején a megfelelő esküvői ajándék kiválasztása legalább akkora fejtörést okoz az ifjú pár számára, mint a meghívott vendégeknek. Segítünk eligazodni az esküvői ajándék típusok tengerében! Bár először valószínűleg a nászajándék ju...
Környezettudatos esküvő – Tuti tippek egy „green wedding”-hez! Ahogy a régészek keresik az ókori élőlények lábnyomait, úgy kutatjuk mi is, hogy lehetne csökkenteni egy esküvő ökológiai lábnyomát. Manapság egyre többször halljuk a környezettudatos esküvő fogalmát, azaz a green wedding-et (zöld esküvőt). ...
Téli esküvő előnyei – 7+1 hasznos tipp! Ha lehunyjátok a szemeteket, és magatok elé képzeltek egy téli esküvőt, biztosan havas tájat, szikrázó fényeket és egy egyedi menyasszonyi ruhát láttok magatok előtt. A vendégek elegáns kalapokban és kabátokban ülnek a székeken, és minden egyes dekor...
Bámulatos árnyalat lesz az év esküvői színe 2019-ben! Kedves 2019-es menyasszonyok! Odavagytok a szebbnél szebb színekért, de még nem tudtátok eldönteni, hogy melyik árnyalat legyen az esküvőtök kísérőszíne? Akkor remek hírünk van számotokra, mert ahogyan minden évben, úgy most is bejelentette a Pantone...
Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak! Bár a legtöbb esküvőt nyáron tartják, vannak olyan bátor jelentkezők, akik párjuk mellet a téli tájba is szerelmesek, ezért szeretnék akár térdig érő hóban kimondani a boldogító, és ez esetben szívet – és testet melengető igent. Igaz, ezeken az esküv...
10 fantasztikus tipp, amivel mesés lesz egy téli esküvő! Havas táj, meleg fények és meghitt hangulat. Egy téli esküvő elképzelhetetlen ezek nélkül, főleg akkor, ha valóban olyan szerencsések vagytok, hogy a téli esküvőtök időpontjában is éppen havazik. Bármennyire hihetetlennek tűnik, igen sok pár gondolja...
Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutatod a tetkódat? Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...