Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Örömszülő feladatok – Tippek és tanácsok
Örömszülő feladatok

Örömszülő feladatok – Tippek és tanácsok

Mindig azt mondjuk, hogy egy esküvő főszereplője a menyasszony – ja, meg persze a vőlegény, de ne feledkezzünk meg az örömszülőkről sem, és persze az örömszülő feladatok kijelöléséről sem!

Köszönőajándék örömszülőknek

Ha a menyasszonyoké a legjobb női főszereplőnek járó Oscar egy esküvőn, akkor a legjobb mellékszereplőnek járó arany szobrocskát tuti az örömszülők kapják. Életük egyik legszebb, és egyben legnehezebb napja gyermekük esküvője. Hisz látni gyermekük boldogságát felemelő érzés, azonban ez a nap egyben az elengedés napja is, ami bizony szívszorító pillanatokat is okozhat.

Nincsenek kőbe vésve, hogy melyek azok a teendők, amelyek az örömszülő feladatok közé tartoznak egyértelműen, azonban mi összeszedtük, mi mindenben tudnak terhet levenni a vállunkról!

Kategóriafüggetlen banner

Örömszülő feladatok kijelölése – Az arany középút

Mindenkinek egyéni döntés, mennyire engedi beleszólni az örömszülőket az esküvőszervezésbe, és természetesen a szülő – gyerek viszonyán múlik a leginkább.

Azonban érdemes észben tartani, hogy nemcsak mi, de az örömszülők is izgulnak az esküvő miatt. Ez az izgulás gyakran átcsaphat túlzott szervezőkészségbe, amin pedig az ifjú pár esetleg meg is sértődhet, és konfliktushoz vezethet. Nagyon könnyen elkerülhetitek ezt a kellemetlen szitut!

Animacik
Hirdetés

Beszéljétek meg az velük már az esküvőszervezés legelején, hogy mik azok az örömszülő feladatok, amiben kéritek a segítségüket, és melyek azok a kérdéskörök, amibe nem szeretnétek, ha beleszólnának.

Higgyétek el, ha érzik, hogy szükség van rájuk, teljes erőbedobással fognak a saját feladataikra koncentrálni. Ezzel nagy terhet vesznek le a vállatokról, azonban nem érzik azt, hogy minden felmerülő kérdéssel kapcsolatban véleményt kell nyilvánítaniuk.

Fontos, hogy meghúzzátok a határokat már a legelején, hogy elég fontosnak érezzék magukat – ami vitathatatlanul így is van-, de ne felejtsék el, hogy ez a ti nagy napotok, és nem az övék!

Örömszülők feladatai

Örömszülők feladatai

Természetesen bármelyik örömanya és örömapa segíthet bármiben, amire csak megkérjük. Azonban most megnézzük, melyek azok a tipikus örömszülő feladatok, amelyeket a menyasszony szülei, illetve a vőlegény szülei intéznek.

Menyasszony szülei

A régebbi időkben az ő feladatuk volt az esküvő finanszírozása, azonban ez ma már nem érvényes. Mindenki annyival segít be, amennyivel tud, sőt, a leggyakrabban az ifjú pár fizeti az esküvőt.

Örömanya

Menyasszony édesanyja segíthet

A meghívók, köszönőajándékok megrendelésében, a vendéglista összeállításában, a menyasszony rokonaival való kapcsolattartásban, a vendégek visszaigazolásának összegzésében, az ültetési rend kialakításában, az örömszülők ruhájának kiválasztásában, a menyasszony ruhájának kiválasztásában, az esküvő napján, a menyasszony öltöztetésében, a szertartás előtt/után a vendégek fogadásában, a lagzi során elsők között táncol az ifjú férjjel, és a nászajándékok szemmel tartásában, elrendezésében.

Örömanya

Menyasszony édesapja segíthet

A vendégek fogadásában, a jegyes pár szállításának szervezésében, a vendéglista összeállításában, ültetési rend kialakításában, az italok, ételek megrendelésében, a vendégek szállásának intézésében, feladata a menyasszony bekísérése, és feladata a lagzi során az elmaradhatatlan apa-lánya tánc.

A világ legnépszerűbb esküvői bevonulós zenéi!

Vőlegény szülei

Mai napig, kicsit kevesebb feladata van a vőlegény szüleinek, de ne felejtsük el, hogy nekik ugyanannyira megható és fontos nap fiuk esküvője, mint a menyasszony szüleinek! Igyekezzünk minél több feladatba őket is bevonni!

Érdemes azonban elosztani a feladatokat, hogy elkerüljük a keresztbeszervezéseket.

Örömanya

Vőlegény édesanyja segíthet

A vendéglista összeírásában, a vőlegény rokonaival való kapcsolattartásban, köszönőajándékok, dekorációs tárgyak beszerzésében, ültetési rend kialakításában, vendégek fogadásában, koordinálásban, ha a menyasszonyt nem zavarja, akkor a menyasszonyi ruha kiválasztásában, az örömszülők ruhájának kiválasztásában, esetleg a menyasszony öltöztetésében.

Örömanya esküvő

Vőlegény édesapja segíthet

A vendéglista összeírásában, a vendégek fogadásában, a vőlegény öltözékének kiválasztásában, a vőlegény öltöztetésében, az ételek, italok kiválasztásában, fotózáshoz a vendégek koordinálásában, feladata a lagzi során elsők között táncolni az ifjú arával.

A sok-sok gyakorlati feladat mellett azonban nem is kérdés, hogy mindegyik örömszülőnek van egy titkos küldetése, amit mindent felülír. Az örömszülő feladatok non plusz ultrája!  Meg kell tenniük mindent annak érdekében, hogy gyermekeik a legnyugodtabbak, legboldogabbak lehessenek a nagy napon.

Ha kell, az összes stressz faktort át kell vállalniuk. Ha kell, konfliktusokat kell elhárítaniuk. Ha kell, ki kell venniük az utolsó pálinkás poharat a spicces vendég kezéből. És, ha kell, fel kell mászniuk az égbe, elhessegetni az esőfelhőket, és napocskát rajzolni mindenki szívébe.

Animacik gyerek

Témába vág

Provence stílusú esküvő – Bor, mámor…szerelem! Utazzunk egy kicsit! Nem kell bőrönd, nem kell repülő, csak a képzeletünk. Utazzunk oda, hol a nap mindig simogatja arcunkat, hol a bor édessége átjárja szánkat, hol a levendula illata lépten-nyomon csiklandozza orrunkat. Ez Provence! Egy mesebeli h...
Az esküvői költségvetés összeállítása Akár hozzáfogtatok már az esküvőszervezéshez, akár még csak tervezitek, biztosan látjátok már, hogy egy esküvő megszervezése bizony nem kis feladat. Rengeteg mindent kell fejben tartani, annál is inkább, mert számos szolgáltatóval tartani kell a kap...
Polgári esküvő ára: Árak, plusz költségek Arra a kérdésre, hogy mennyi egy polgári esküvő ára, majdnem olyan nehéz felelni, mint hogy mi a hosszútávú kapcsolat titka. Vannak mankók, amikbe kapaszkodhatunk, de rengeteg aprónak hitt tényező egyedi, ezáltal kicsit megfoghatatlan is. ...
Esküvői italfogyasztás kiszámítása – Italkalkulátor Miután kiválasztottátok a lagzi helyszínét és a tökéletes esküvői menüt, a következő feladatotok nem lesz más, mint az esküvői italfogyasztás kiszámítása. Ez nem könnyű feladat, hiszen rengeteg tényezőtől függ. Nem mindegy a násznép összetétele,...
Nászajándék pénz kreatívan – 25+1 ötlet Manapság egyre megszokottabb, hogy az ifjú pár pénzt kér nászajándék gyanánt. Ez egyrészről leegyszerűsíti a vendégek dolgát, hisz nem nagyon kell agyalni, mit is adjanak ajándékba, másrészről viszont érdemes kicsit ötletelni, hogy a nászajándék pén...
Molett alkalmi ruha tippek – Árak, fazonok, stílusok Kissé párnásabbak vagytok itt-ott a társadalom által megfogalmazott "átlagos testalkatnál"? Semmi vész, elképesztően sok molett alkalmi ruha közül válogathattok, ha esküvőre vagytok hivatalosak. El sem hinnétek, milyen sok fazon és stílus áll jól ne...
Héliumos lufi esküvőre – környezettudatosan és kreatívan Egyre divatosabb nagyobb eseményeken, rendezvényeken a héliumos lufi használata látványelemként, és ez alól az esküvők sem kivételek. Manapság többször hallhatjuk a lufiposta környezetkárosító hatásáról, ami miatt nem tanácsos az esküvőnkön héli...
Alkalmi ruha esküvőre – Tippek és tanácsok! Azt gondolnánk, csak a menyasszonynak okoz fejtörést, hogy milyen ruhát viseljen a nagy napon, azonban a vendégek is gondban lehetnek, és ilyenkor jön a jól bevált alkalmi ruha esküvőre. Milyen színű? Milyen hosszú? Milyen fazonú? Milyen kiegész...
Esküvői ötletek 2019 – Ne hagyd ki őket! 2019-ben rengeteg olyan esküvői trend és stílus hódít, amit igazán könnyű első látásra megkedvelni. Ahhoz, hogy a nagy nap tökéletes legyen, ezek az esküvői ötletek biztosan nagy segítségetekre lesznek. A cikk végén máris tudjátok majd, mi áll a...
Nászút szervezése – Lépésről lépésre Ha épp most készültök hátradőlni kényelmes karosszéketekben, hisz megvan a ruha, a dekor, a köszönőajándék és miegymás, gyorsan pattanjatok fel, rázzátok meg magatokat, ugyanis vissza van még egy nagyon fontos dolog, a nászút szervezése! ...