Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Örömszülő feladatok – Tippek és tanácsok
Örömszülő feladatok

Örömszülő feladatok – Tippek és tanácsok

Mindig azt mondjuk, hogy egy esküvő főszereplője a menyasszony – ja, meg persze a vőlegény, de ne feledkezzünk meg az örömszülőkről sem, és persze az örömszülő feladatok kijelöléséről sem!

Köszönőajándék örömszülőknek

Ha a menyasszonyoké a legjobb női főszereplőnek járó Oscar egy esküvőn, akkor a legjobb mellékszereplőnek járó arany szobrocskát tuti az örömszülők kapják. Életük egyik legszebb, és egyben legnehezebb napja gyermekük esküvője. Hisz látni gyermekük boldogságát felemelő érzés, azonban ez a nap egyben az elengedés napja is, ami bizony szívszorító pillanatokat is okozhat.

Nincsenek kőbe vésve, hogy melyek azok a teendők, amelyek az örömszülő feladatok közé tartoznak egyértelműen, azonban mi összeszedtük, mi mindenben tudnak terhet levenni a vállunkról!

Kategóriafüggetlen banner

Örömszülő feladatok kijelölése – Az arany középút

Mindenkinek egyéni döntés, mennyire engedi beleszólni az örömszülőket az esküvőszervezésbe, és természetesen a szülő – gyerek viszonyán múlik a leginkább.

Azonban érdemes észben tartani, hogy nemcsak mi, de az örömszülők is izgulnak az esküvő miatt. Ez az izgulás gyakran átcsaphat túlzott szervezőkészségbe, amin pedig az ifjú pár esetleg meg is sértődhet, és konfliktushoz vezethet. Nagyon könnyen elkerülhetitek ezt a kellemetlen szitut!

Animacik
Hirdetés

Beszéljétek meg az velük már az esküvőszervezés legelején, hogy mik azok az örömszülő feladatok, amiben kéritek a segítségüket, és melyek azok a kérdéskörök, amibe nem szeretnétek, ha beleszólnának.

Higgyétek el, ha érzik, hogy szükség van rájuk, teljes erőbedobással fognak a saját feladataikra koncentrálni. Ezzel nagy terhet vesznek le a vállatokról, azonban nem érzik azt, hogy minden felmerülő kérdéssel kapcsolatban véleményt kell nyilvánítaniuk.

Fontos, hogy meghúzzátok a határokat már a legelején, hogy elég fontosnak érezzék magukat – ami vitathatatlanul így is van-, de ne felejtsék el, hogy ez a ti nagy napotok, és nem az övék!

Örömszülők feladatai

Örömszülők feladatai

Természetesen bármelyik örömanya és örömapa segíthet bármiben, amire csak megkérjük. Azonban most megnézzük, melyek azok a tipikus örömszülő feladatok, amelyeket a menyasszony szülei, illetve a vőlegény szülei intéznek.

Menyasszony szülei

A régebbi időkben az ő feladatuk volt az esküvő finanszírozása, azonban ez ma már nem érvényes. Mindenki annyival segít be, amennyivel tud, sőt, a leggyakrabban az ifjú pár fizeti az esküvőt.

Örömanya

Menyasszony édesanyja segíthet

A meghívók, köszönőajándékok megrendelésében, a vendéglista összeállításában, a menyasszony rokonaival való kapcsolattartásban, a vendégek visszaigazolásának összegzésében, az ültetési rend kialakításában, az örömszülők ruhájának kiválasztásában, a menyasszony ruhájának kiválasztásában, az esküvő napján, a menyasszony öltöztetésében, a szertartás előtt/után a vendégek fogadásában, a lagzi során elsők között táncol az ifjú férjjel, és a nászajándékok szemmel tartásában, elrendezésében.

Örömanya

Menyasszony édesapja segíthet

A vendégek fogadásában, a jegyes pár szállításának szervezésében, a vendéglista összeállításában, ültetési rend kialakításában, az italok, ételek megrendelésében, a vendégek szállásának intézésében, feladata a menyasszony bekísérése, és feladata a lagzi során az elmaradhatatlan apa-lánya tánc.

A világ legnépszerűbb esküvői bevonulós zenéi!

Vőlegény szülei

Mai napig, kicsit kevesebb feladata van a vőlegény szüleinek, de ne felejtsük el, hogy nekik ugyanannyira megható és fontos nap fiuk esküvője, mint a menyasszony szüleinek! Igyekezzünk minél több feladatba őket is bevonni!

Érdemes azonban elosztani a feladatokat, hogy elkerüljük a keresztbeszervezéseket.

Örömanya

Vőlegény édesanyja segíthet

A vendéglista összeírásában, a vőlegény rokonaival való kapcsolattartásban, köszönőajándékok, dekorációs tárgyak beszerzésében, ültetési rend kialakításában, vendégek fogadásában, koordinálásban, ha a menyasszonyt nem zavarja, akkor a menyasszonyi ruha kiválasztásában, az örömszülők ruhájának kiválasztásában, esetleg a menyasszony öltöztetésében.

Örömanya esküvő

Vőlegény édesapja segíthet

A vendéglista összeírásában, a vendégek fogadásában, a vőlegény öltözékének kiválasztásában, a vőlegény öltöztetésében, az ételek, italok kiválasztásában, fotózáshoz a vendégek koordinálásában, feladata a lagzi során elsők között táncolni az ifjú arával.

A sok-sok gyakorlati feladat mellett azonban nem is kérdés, hogy mindegyik örömszülőnek van egy titkos küldetése, amit mindent felülír. Az örömszülő feladatok non plusz ultrája!  Meg kell tenniük mindent annak érdekében, hogy gyermekeik a legnyugodtabbak, legboldogabbak lehessenek a nagy napon.

Ha kell, az összes stressz faktort át kell vállalniuk. Ha kell, konfliktusokat kell elhárítaniuk. Ha kell, ki kell venniük az utolsó pálinkás poharat a spicces vendég kezéből. És, ha kell, fel kell mászniuk az égbe, elhessegetni az esőfelhőket, és napocskát rajzolni mindenki szívébe.

Animacik Billboard

Témába vág

Esküvői ötletek 2019 – Ne hagyd ki őket! 2019-ben rengeteg olyan esküvői trend és stílus hódít, amit igazán könnyű első látásra megkedvelni. Ahhoz, hogy a nagy nap tökéletes legyen, ezek az esküvői ötletek biztosan nagy segítségetekre lesznek. A cikk végén máris tudjátok majd, mi áll a...
Nászút szervezése – Lépésről lépésre Ha épp most készültök hátradőlni kényelmes karosszéketekben, hisz megvan a ruha, a dekor, a köszönőajándék és miegymás, gyorsan pattanjatok fel, rázzátok meg magatokat, ugyanis vissza van még egy nagyon fontos dolog, a nászút szervezése! ...
Esküvői gratuláció, esküvői idézetek Ahhoz, hogy az esküvői gratuláció és az esküvői idézetek legalább olyan frappánsak legyenek, mint maga a nászajándék, törekedni kell arra, hogy a jókívánságok személyre szólóak legyenek. Ebben segítünk most nektek! Esküvő...
Esküvői ajándék kiválasztása – Tippek, és típusok Esküvőszervezés idején a megfelelő esküvői ajándék kiválasztása legalább akkora fejtörést okoz az ifjú pár számára, mint a meghívott vendégeknek. Segítünk eligazodni az esküvői ajándék típusok tengerében! Bár először valószínűleg a nászajándék ju...
Környezettudatos esküvő – Tuti tippek egy „green wedding”-hez! Ahogy a régészek keresik az ókori élőlények lábnyomait, úgy kutatjuk mi is, hogy lehetne csökkenteni egy esküvő ökológiai lábnyomát. Manapság egyre többször halljuk a környezettudatos esküvő fogalmát, azaz a green wedding-et (zöld esküvőt). ...
Téli esküvő előnyei – 7+1 hasznos tipp! Ha lehunyjátok a szemeteket, és magatok elé képzeltek egy téli esküvőt, biztosan havas tájat, szikrázó fényeket és egy egyedi menyasszonyi ruhát láttok magatok előtt. A vendégek elegáns kalapokban és kabátokban ülnek a székeken, és minden egyes dekor...
Bámulatos árnyalat lesz az év esküvői színe 2019-ben! Kedves 2019-es menyasszonyok! Odavagytok a szebbnél szebb színekért, de még nem tudtátok eldönteni, hogy melyik árnyalat legyen az esküvőtök kísérőszíne? Akkor remek hírünk van számotokra, mert ahogyan minden évben, úgy most is bejelentette a Pantone...
Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak! Bár a legtöbb esküvőt nyáron tartják, vannak olyan bátor jelentkezők, akik párjuk mellet a téli tájba is szerelmesek, ezért szeretnék akár térdig érő hóban kimondani a boldogító, és ez esetben szívet – és testet melengető igent. Igaz, ezeken az esküv...
10 fantasztikus tipp, amivel mesés lesz egy téli esküvő! Havas táj, meleg fények és meghitt hangulat. Egy téli esküvő elképzelhetetlen ezek nélkül, főleg akkor, ha valóban olyan szerencsések vagytok, hogy a téli esküvőtök időpontjában is éppen havazik. Bármennyire hihetetlennek tűnik, igen sok pár gondolja...
Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutatod a tetkódat? Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...