Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Őszi álomesküvő szakadó esőben is!
Őszi álomesküvő szakadó esőben is!

Őszi álomesküvő szakadó esőben is!

Őszi álomesküvő szakadó esőben? Minden házasodni vágyó pár rémálma, hogy az esküvőjén szakad majd az eső. Ahhoz, hogy ez a rémálom ne váljon valóra, érdemes felkészülni az esküvőszervezés közben minden eshetőségre, így gondtalanul állhattok majd az oltár elé a nagy napon. Egy őszi esküvő rengeteg lehetőséget rejt magában!
Lássuk, mire figyeljetek mindenképpen, ha nem akarjátok, hogy az esküvőt elmossa az eső.

Kategóriafüggetlen banner

Álomesküvő akár ősszel is!

Mindannyian arra vágyunk, hogy az esküvőnkön olyan hangulat, és időjárás legyen, amilyet elképzeltünk, és valljuk be, ez ritkán jelenti azt, hogy szakadó esőre, és hömpölygő vízre gondolunk ilyenkor. Amíg egy téli esküvőn gyönyörű lehet, ha szakad a hó, addig egy őszi esküvő esetén inkább narancsszínű fényeket, és ugyanilyen árnyalatban pompázó avart szeretnénk, kellemes 18-20 fokos hőmérséklettel. Ha pedig bekövetkezik az, amit a legkevésbé sem vártatok – vagyis elkezd esni az eső – ne hagyjátok, hogy elrontsa bármi a kedveteket! Néhány elemmel még akár fel is dobhatjátok a szertartást és a teljes őszi álomesküvő mellett a fotózást is.

Nézzétek el nekünk, hogy ennyire lelkesedünk az esős esküvőkért, de mióta ellepték az internetet a menyasszonyi ruhával párosított esernyős-gumicsizmás képek, egyre szebbnek találjuk a „vizes szertartásokat”. Mutatjuk, hogy mivel tehetitek emlékezetessé az esküvőtöket egy esős őszi napon.

Őszi álomesküvő szakadó esőben is!

Őszi álomesküvő – elő az esernyőkkel!

Nem ritka, hogy a forró nyári napokon a pár napernyőket készít egy kosárba, hogy a szabadtéri szertartás alatt a násznép védekezhessen valamivel a tűző nap ellen. Miért ne vethetnétek be ugyanezt a trükköt ősszel is? Természetesen vehettek csupa fehér esernyőt is, de talán izgalmasabb, ha színes vagy mintás darabokat választotok a hatás kedvéért. Ha nem féltek attól, hogy külföldi oldalakról rendeljetek, akár 500 és 1000 Forint körül már megvásárolhatjátok őket, ingyenes szállítással.


Persze az esernyők között is vannak igen finom, csipkés darabok, de nagy divat az átlátszó, virágmintás megoldás is. Ha azt számolgatjátok, hogy ez a kiadás jelentősen megnöveli az esküvői keretet, gondoljatok arra, hogy ti használhattok színes faleveleket a tengernyi virágdísz helyett, így viszont ezt az összeget az esernyőkre fordíthatjátok. Amennyiben mégsem lesz rájuk szükség, vagy pedig az esküvő után is hibátlan állapotban maradnak, nyugodt szívvel eladhatjátok őket egy esküvős fórumon, még mindig kedvezményes áron.

Őszi álomesküvő szakadó esőben is!

Őszi álomesküvő – vidám gumicsizmák   

Amikor kiválasztásra kerül az esküvői cipellő, minden menyasszony fellélegzik egy kicsit. Megvan a tökéletes példány, aminek pont olyan a sarka, az orra, és az árnyalata, amilyen a mesékben. De mi van akkor, ha már hetekkel az esküvő előtt hatalmas esőt jósolnak az esküvőtök napjára? Amennyiben ragaszkodtok a szabadtéri szertartáshoz, és fotózáshoz, gondolkodjatok el azon, hogy beszereztek egy vidám gumicsizmát. Persze ez sosem lesz olyan, mint az álomcipő, de jól bírja a strapát, nem ázik be, és hála a hóbortos divatnak, manapság már mindenféle szuper mintában és színben kapható.

Az ára nem vészes, és az esküvő után is lehet hordani, ezen kívül, ha vásároltok egy színben hozzá illő esernyőt is, nagyon fel tudjátok vele dobni a fotózást. Ha a koszorúslányok is bevállalósak, ők is felvehetnek gumicsizmát, akár más-más színben, vagy árnyalatban.

Őszi álomesküvő szakadó esőben is!

Őszi esküvő – izgalmas kellékek, bohém fotózás

Érthető, ha az esküvői fotókon nem félhomályban, szürke esőfelhőkkel szeretnétek pózolni, de tény, hogy egy pocsolyát, vagy esernyőt ügyesen fel lehet használni az egyedi esküvői képekhez. Egy vidám sárga esőköpennyel, vagy egy virágmintás gumicsizmával izgalmasabbá tehetitek a fotózást, és ha szerencsétek van, a násznép és a koszorúslányok is bátran beszállnak a mókába. A gumicsizmákat és az esőköpenyeket is beszerezhetitek az internetről, mindkettő darabára nagyjából 4-5 ezer Forint között mozog. Kreatív kiegészítőkkel az őszi esküvő felejthetetlen élmény lesz!

Esküvői fotós tipp:

Ha ügyes és kreatív fényképészt bíztatok meg a fotózással, még az is lehet, hogy megörökít egy sötét esőfelhőt, vagy egy szivárványt a háttérben, ami különlegessé teszi a beállításokat. A pára, a köd és az esőcseppek egyaránt alkalmasak arra, hogy egy profi fotós kellékként használja őket, ti pedig legyetek türelmesek, és bízzatok abban, hogy minden remekül fog elsülni.

Elő a „B” tervvel!

Természetesen egy őszi esküvő szervezése közben a leglogikusabb verzió az (szabatéri esküvő esetén), ha az étterem/szertartás helyszínén megpróbáltok megoldást találni arra az esetre, ha eleredne az eső. Sok helyen már bevett szokás, hogy ilyen esetekre sátrat állítanak, de az sem ritka, hogy hatalmas ernyőkkel próbálnak meg segíteni a násznépnek.

Az egyik legötletesebb megoldás kétségkívül az, ha egy fedett pavilonban házasodtok össze, vagy már előre felállítjátok és feldíszítitek a sátrakat, akkor is, ha nem jósolnak esőt az esküvő napjára. Még mindig egyszerűbb előre dolgozni, mint a nagy napon kapkodni a sárban és a vizes fűben, arról nem beszélve, hogy egy sátorbérlés nem egy hatalmas összeg. Gyertyákkal, lámpafüzérekkel, függő virágdíszekkel és lampionokkal hangulatossá tehetitek a szertartást, és fel sem fog tűnni senkinek, hogy közben szakad az eső. A kerti székek hátára nyugodtan terítsetek meleg plédeket, hátha valakinek szüksége lesz arra, hogy megmelegedjen.

Őszi álomesküvő szakadó esőben is!

Amire biztosan szükségetek lesz az előkészületeknél:

Fehér vagy drapp sátrak, lampionok, gyertyák, lámpafüzérek, színes esernyők, gumicsizmák (férfi és női méretben), esőköpenyek, plédek, törülközők és szükség esetén hősugárzók.

Még idejében álljatok neki a készülődésnek és a szervezésnek, és azt se feledjétek, hogy az internetes rendelésekre gyakran 1-2 hetet is várni kell. Kisebb hobbiboltok helyett keressetek fel nagyobb áruházakat a kiegészítők beszerzéséhez, így akár 30-40 ezer Forintot is spórolhattok. A sátrakat, padokat és asztalokat az egyháztól vagy egy kisebb település önkormányzatától is bérbe vehetitek, nem szükséges ehhez kifejezetten erre a célra specializálódott szolgáltatót megkeresni.

Egy esküvőszervezés közben rengeteg kiadásra kell számítani, ezért nem árt, ha némi furfanggal és ügyességgel megkönnyítitek a helyzetet. Legyetek kreatívak, így az őszi esküvő valóságos őszi álomesküvő lesz!