Esküvői köszönőajándék – Napjainkban egyre gyakoribb, hogy az esküvőn a pár egy kedves köszönőajándékkal lepi meg a vendégeket. Természetesen nem kell nagy ajándékra gondolnotok, itt a gesztuson és a figyelmességen van a hangsúly. Szemezgessetek tippjeink közül, hogy igazán ízléses aprósággal lepjétek meg a násznépet!

Esküvői köszönőajándék

Veletek is előfordult már, hogy egy esküvőn olyan köszönőajándékot kaptatok, amit aztán behajítottatok otthon a legalsó fiókba? Azóta persze mindig bűntudatot éreztek, amikor a kezetekbe kerül, de sajnos be kell ismerni, hogy ritka az olyan ajándék, ami valóban hasznos. Ha nem szeretnétek, hogy a ti apró figyelmességetek a kukában landoljon, készítsetek a vendégek számára érdekes és ötletes köszönőajándékot! Íme, a legjobb ötletek, válogassatok belőlük bátran.

Készüljetek édességgel!

Nem kell mindig maradandó vagy hasznos ajándékon törni a fejeteket, egy falat bonbon vagy sütemény szuper választás lehet egy esküvőre. Ha ti magatok szeretnétek elkészíteni őket, akkor keressetek tartós sütireceptet. Így nem kell kapkodnotok, és bőven lesz idő szépen becsomagolni őket szaténzsákokba, de akár egy rafiával lazán át is köthetitek őket. Készüljetek arra is, hogy az esküvő napján akár 35-40 fok is lehet, gondoskodjatok a szállításról és adott esetben a hűtésről is.

Hirdetés

Spa élményt mindenkinek!

Ha hasznos ajándékot szeretnétek ajándékozni, készülhettek illatozó szappanokkal vagy színes fürdősóval is. A szappanokba tehettek gyógynövényeket és fűszereket, míg a fürdősó jól mutat apró átlátszó üvegekben, melyeket parafa dugóval lehet zárni. Bár az édességekhez hasonlóan ezek sem tartanak sokáig, ugyanakkor mégis van funkciójuk, nagy valószínűséggel nem a fiókban fogják végezni.

Ültessetek fűszernövényt!

Nagyon kedves ötlet, ha fém kaspókba különféle fűszernövényeket ültettek, és azokkal lepitek meg a vendégeket. A bazsalikom, kakukkfű, és oregánó jó választás, hiszen bárki felhasználhatja otthon főzés közben, de ha igazán trendik szeretnétek lenni, mentát vagy citromfüvet is ajándékozhattok. Ha nem ragaszkodtok a lagzin ültetési rendhez, bárhova leülhetnek a vendégek, legfeljebb cserélgetik egymás között a kaspókat.

Ajándékozzatok lekvárt vagy szörpöt!

A házi lekvár igazi különlegesség, főleg, ha ti magatok főzitek és csomagoljátok. Nyáron rengeteg gyümölcs közül választhattok, ennek megfelelően gyönyörűen mutatnak majd a színes lekvárok az áttetsző befőttesüvegekben. Akkor lesz az igazi az ajándék, ha saját kezűleg címkézitek fel őket, így minden reggelinél rátok gondolnak majd a rokonok, ha lekváros kenyeret falatoznak. Készülhettek szörpökkel is, ha a lekvár nehéz munkának tűnik, ez esetben a csomagolás ugyanolyan kreatív lehet.

Levendulaőrület

Évek óta nagyon divatos a levendula, teljesen mindegy, hogy maga a növény illatozik a vázában, vagy esetleg szappan formájában használjátok. Miért ne adhatnátok ajándékba? Kössetek rá lila szalagot, és tegyetek mellé egy kézzel írt, névre szóló kártyát. Meglátjátok, mindenkinek elnyeri majd a tetszését!

Kategóriafüggetlen banner

Ha nem szántok sokat a köszönőajándékokra, adhattok csupán kártyákat is a vendégeknek, mellyel megköszönitek, hogy együtt ünnepeltek veletek a ti Nagy Napotokon. Amennyiben nagy bulira készültök, készítsetek mindenki székére maszkokat, álbajuszokat, egyszer használatos fényképezőgépeket, kitűzőket, esetleg buborékfújókat. Ezekkel felejthetetlen party hangulat kerekedik majd, meglátjátok! Némi kreativitással és képzelőerővel, emlékezetes ajándékokkal készülhettek a rokonok, barátok és ismerősök számára.