Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Túlélőcsomag: hasznos tippek az esküvő napjára!
Túlélőcsomag: hasznos tippek az esküvő napjára!

Túlélőcsomag: hasznos tippek az esküvő napjára!

Még belegondolni is ijesztő, hogy mennyi mindenre lehet szükség az esküvő előkészületei közben, de talán még nem gondoltatok bele abba, hogy az esküvő napján is rengeteg apró, praktikus kellék kell majd ahhoz, hogy felkészüljetek a váratlan helyzetekre, és problémás szituációkra. Összegyűjtöttünk egy „must have” listát, amit jó, ha végigböngésztek, mielőtt belevágtok a nagy nap varázslatos kavalkádjába!

Hasznos tippek az esküvő napjára!

Ugye nem szeretnétek, ha a harisnyátok pont akkor kezdene felfesleni, amikor már éppen indulni kellene a házasságkötő terembe? Gondoltatok rá, hogy mit fogtok csinálni, ha az utolsó pillanatokban apukátok megríkat azzal a mondattal, hogy „Hát kislányom, még soha nem láttalak ennyire szépnek, mint ma”?

Kategóriafüggetlen banner

Ilyenkor szükségetek lehet egy csomag vattára, micellás vízre, SOS sminkkészletre, a harisnyás balesetre visszatérve pedig, kelleni fog belőle néhány doboz tartalék példány is.

Jó tanács!

Készítsetek elő egy nagyobb táskát, aminek sok zsebe van, és szépen, rendszerezve helyezzétek el benne a listán szereplő holmikat. Meglátjátok, nem fogjátok megbánni!

Mutatjuk, mire lesz szüksége a menyasszonynak, a vőlegénynek és a násznépnek a nagy napon ahhoz, hogy minden váratlan helyzetre fel tudjanak készülni. Következzen a „Dobj mindent a táskádba” hadművelet!

Segítség a menyasszonynak!

Bárcsak ne lenne szükségetek semmi apró alkatrészre az esküvő napján az előre eltervezett kiegészítőkön kívül! – De sajnos lehet. Éppen ezért elsőre talán butaságnak tűnhet a kis listánk, de meg fogjátok látni, jól jön majd egy-két mankó a nagy napon (a szertartás előtt és a lagzi közben is). Ezekre mindenképpen gondoljatok!

  • SOS kellékek – Kisolló, tű, fehér és fekete cérna, gem kapocs, biztosítótű. A ruha bármikor beakadhat valamibe, és ilyenkor jól jön egy kis felmentő sereg. Ugyanezen okokból tegyetek el pillanatragasztót, kétoldalú ragasztót, tartalék harisnyát és fehér, folyékony hibajavítót vagy fehér cipőpasztát is. Erre gyakran azért van szükség, mert a cipőt összekenheti valami, vagy esetleg az első lépésnél leverhetitek az orrát, és ilyenkor jól jön a rapid megoldás.
  • Fürdőszobai kellékek – Törölköző, dezodor, tampon, zsebkendő, körömreszelő, kistükör, színben a körmötökhöz passzoló tartalék körömlakk, tartalék sminkfelszerelés, eldobható borotva, parfüm, vattapamacs, micellás víz, nedves törlőkendő, hintőpor, hullámcsat és hajlakk.
  • Egyéb – Kell, hogy legyen még nálatok tartalék fehérnemű, mindenféle gyógyszer (savlekötő, fejfájás csillapító, görcsoldó, stb.), váltócipő, és ragtapasz is!

„Must have” dolgok vőlegényeknek”

Bizony, a vőlegényeknek is szüksége lehet néhány apróságra az esküvő napján, hiszen velük is előfordulhat 1-2 kisebb baleset. Persze a menyasszony táskájába egy fél falu kisebb túlélőkészlete belekerült már, azért nem árt nekik is végiggondolni a lehetséges buktatókat. Amire szükség lesz:

  • Fürdőszobai kellékek – Törölköző, dezodor, eldobható borotva, zsebkendő, parfüm, ragtapasz
  • Egyéb – Fekete cipőpaszta, tartalék alsónemű, váltócipő, tartalék ing, trikó, fekete zokni, előre megkötött nyakkendő

Fontos kellékek a vendégeknek!

Ez a nap igen hosszú lesz, több helyszínnel, rohanással, kapkodással, és mivel az időjárás is eléggé kiszámíthatatlan, ezért nem árt minden eshetőségre praktikus dolgokkal felszerelkezni. Gondoljatok a következőkre!

  • A nagy melegre való tekintettel nem árt, ha van nálatok nedves törlőkendő, napszemüveg, és legyező. Szükség lehet dezodorra, kistükörre, fésűre, hullámcsatra, zsebkendőre, ragtapaszra, és cérnára is.
  • Praktikus még, ha van nálatok váltócipő, tartalék harisnya, parfüm, váltóruha a lagzira, fejfájás elleni gyógyszer, és aprópénz.
  • Az irataitok mindig legyenek nálatok, mert nem egyszer fordul elő, hogy lagziból hazafelé menet a rendőrök igazoltatják a sofőröket! Ha úgy érzitek, hogy álmosak vagytok, bevehettek koffeintablettát, vagy akár ihattok energiaitalt is, ezért jó, ha a biztonság kedvéért betesztek egyet a mágikus táskátokba!

Képzeljétek, amikor a hímnemű egyedeket megkérdeztük, hogy ők mit írnának még a listára, azt a választ kaptuk, hogy ők bizony ragtapaszt soha nem tennének a zsebükbe, egy kis szíverősítőt viszont annál inkább!

Úgy gondoljátok, hogy túlzásokba estünk a lista írása közben? Lehetséges, ám így felkészülhettek minden váratlan helyzetre. Egy kevés cukorkát azért még rejtsetek a zsebetekbe, hogy legyen mivel múlatni az időt, ha a vacsora túlságosan későn kerül az asztalra!

Témába vág

Környezettudatos esküvő – Tuti tippek egy „green wedding”-hez! Ahogy a régészek keresik az ókori élőlények lábnyomait, úgy kutatjuk mi is, hogy lehetne csökkenteni egy esküvő ökológiai lábnyomát. Manapság egyre többször halljuk a környezettudatos esküvő fogalmát, azaz a green wedding-et (zöld esküvőt). ...
Téli esküvő előnyei – 7+1 hasznos tipp! Ha lehunyjátok a szemeteket, és magatok elé képzeltek egy téli esküvőt, biztosan havas tájat, szikrázó fényeket és egy egyedi menyasszonyi ruhát láttok magatok előtt. A vendégek elegáns kalapokban és kabátokban ülnek a székeken, és minden egyes dekor...
Bámulatos árnyalat lesz az év esküvői színe 2019-ben! Kedves 2019-es menyasszonyok! Odavagytok a szebbnél szebb színekért, de még nem tudtátok eldönteni, hogy melyik árnyalat legyen az esküvőtök kísérőszíne? Akkor remek hírünk van számotokra, mert ahogyan minden évben, úgy most is bejelentette a Pantone...
Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak! Bár a legtöbb esküvőt nyáron tartják, vannak olyan bátor jelentkezők, akik párjuk mellet a téli tájba is szerelmesek, ezért szeretnék akár térdig érő hóban kimondani a boldogító, és ez esetben szívet – és testet melengető igent. Igaz, ezeken az esküv...
10 fantasztikus tipp, amivel mesés lesz egy téli esküvő! Havas táj, meleg fények és meghitt hangulat. Egy téli esküvő elképzelhetetlen ezek nélkül, főleg akkor, ha valóban olyan szerencsések vagytok, hogy a téli esküvőtök időpontjában is éppen havazik. Bármennyire hihetetlennek tűnik, igen sok pár gondolja...
Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutatod a tetkódat? Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...
10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvőszervezés közben Az esküvő nemcsak a jegyes párnak fontos, de a közvetlen családnak, és a rokonoknak is. Imádjuk, szeretjük őket persze, de van az a pont, amikor az agyunkra megy az a számos idegesítő mondat, legyünk őszinték! Most olyan a fejetek, mintha egy szimfon...
Vintage esküvő – Kihagyhatatlan és stílusos kiegészítők Talán nem fog meglepni benneteket a hír, napjainkban a legtöbb menyasszony álmaiban egy vintage esküvő szerepel. Néhány évvel ezelőtt jött divatba a vintage stílus, azóta pedig lemoshatatlan a pályáról. Éttermek, lakberendezési üzletek és komplett má...
Ara-para – avagy hogyan ne legyél Menyaszörny?! Nagyon romantikus az a pillanat, amikor a szeretett férfi letérdel elétek az eljegyzési gyűrűvel, ugyanúgy, ahogy könnycsalogató a jelenet, ahogy az oltár elé sétáltok, és kimondjátok a boldogító igent. De mi van a kettő között?  Ara-para! Menyaszörn...
Esküvői játék: Modern és hagyományos játékok lagzira! Az esküvői játék kérdése minden párnál felmerül az esküvőszervezés során. Legyenek, vagy ne legyenek játékok, a modern vagy a hagyományos esküvői játékokat preferálják-e inkább, és az is kérdés, hogy kiket vonjanak bele. Csak a párról szóljanak? Vagy...