Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Túlélőcsomag: hasznos tippek az esküvő napjára!
Túlélőcsomag: hasznos tippek az esküvő napjára!

Túlélőcsomag: hasznos tippek az esküvő napjára!

Még belegondolni is ijesztő, hogy mennyi mindenre lehet szükség az esküvő előkészületei közben, de talán még nem gondoltatok bele abba, hogy az esküvő napján is rengeteg apró, praktikus kellék kell majd ahhoz, hogy felkészüljetek a váratlan helyzetekre, és problémás szituációkra. Összegyűjtöttünk egy „must have” listát, amit jó, ha végigböngésztek, mielőtt belevágtok a nagy nap varázslatos kavalkádjába!

Hasznos tippek az esküvő napjára!

Ugye nem szeretnétek, ha a harisnyátok pont akkor kezdene felfesleni, amikor már éppen indulni kellene a házasságkötő terembe? Gondoltatok rá, hogy mit fogtok csinálni, ha az utolsó pillanatokban apukátok megríkat azzal a mondattal, hogy „Hát kislányom, még soha nem láttalak ennyire szépnek, mint ma”?

Kategóriafüggetlen banner

Ilyenkor szükségetek lehet egy csomag vattára, micellás vízre, SOS sminkkészletre, a harisnyás balesetre visszatérve pedig, kelleni fog belőle néhány doboz tartalék példány is.

Jó tanács!

Készítsetek elő egy nagyobb táskát, aminek sok zsebe van, és szépen, rendszerezve helyezzétek el benne a listán szereplő holmikat. Meglátjátok, nem fogjátok megbánni!

Mutatjuk, mire lesz szüksége a menyasszonynak, a vőlegénynek és a násznépnek a nagy napon ahhoz, hogy minden váratlan helyzetre fel tudjanak készülni. Következzen a „Dobj mindent a táskádba” hadművelet!

Segítség a menyasszonynak!

Bárcsak ne lenne szükségetek semmi apró alkatrészre az esküvő napján az előre eltervezett kiegészítőkön kívül! – De sajnos lehet. Éppen ezért elsőre talán butaságnak tűnhet a kis listánk, de meg fogjátok látni, jól jön majd egy-két mankó a nagy napon (a szertartás előtt és a lagzi közben is). Ezekre mindenképpen gondoljatok!

Animacik
Hirdetés
  • SOS kellékek – Kisolló, tű, fehér és fekete cérna, gem kapocs, biztosítótű. A ruha bármikor beakadhat valamibe, és ilyenkor jól jön egy kis felmentő sereg. Ugyanezen okokból tegyetek el pillanatragasztót, kétoldalú ragasztót, tartalék harisnyát és fehér, folyékony hibajavítót vagy fehér cipőpasztát is. Erre gyakran azért van szükség, mert a cipőt összekenheti valami, vagy esetleg az első lépésnél leverhetitek az orrát, és ilyenkor jól jön a rapid megoldás.
  • Fürdőszobai kellékek – Törölköző, dezodor, tampon, zsebkendő, körömreszelő, kistükör, színben a körmötökhöz passzoló tartalék körömlakk, tartalék sminkfelszerelés, eldobható borotva, parfüm, vattapamacs, micellás víz, nedves törlőkendő, hintőpor, hullámcsat és hajlakk.
  • Egyéb – Kell, hogy legyen még nálatok tartalék fehérnemű, mindenféle gyógyszer (savlekötő, fejfájás csillapító, görcsoldó, stb.), váltócipő, és ragtapasz is!

„Must have” dolgok vőlegényeknek”

Bizony, a vőlegényeknek is szüksége lehet néhány apróságra az esküvő napján, hiszen velük is előfordulhat 1-2 kisebb baleset. Persze a menyasszony táskájába egy fél falu kisebb túlélőkészlete belekerült már, azért nem árt nekik is végiggondolni a lehetséges buktatókat. Amire szükség lesz:

  • Fürdőszobai kellékek – Törölköző, dezodor, eldobható borotva, zsebkendő, parfüm, ragtapasz
  • Egyéb – Fekete cipőpaszta, tartalék alsónemű, váltócipő, tartalék ing, trikó, fekete zokni, előre megkötött nyakkendő

Fontos kellékek a vendégeknek!

Ez a nap igen hosszú lesz, több helyszínnel, rohanással, kapkodással, és mivel az időjárás is eléggé kiszámíthatatlan, ezért nem árt minden eshetőségre praktikus dolgokkal felszerelkezni. Gondoljatok a következőkre!

  • A nagy melegre való tekintettel nem árt, ha van nálatok nedves törlőkendő, napszemüveg, és legyező. Szükség lehet dezodorra, kistükörre, fésűre, hullámcsatra, zsebkendőre, ragtapaszra, és cérnára is.
  • Praktikus még, ha van nálatok váltócipő, tartalék harisnya, parfüm, váltóruha a lagzira, fejfájás elleni gyógyszer, és aprópénz.
  • Az irataitok mindig legyenek nálatok, mert nem egyszer fordul elő, hogy lagziból hazafelé menet a rendőrök igazoltatják a sofőröket! Ha úgy érzitek, hogy álmosak vagytok, bevehettek koffeintablettát, vagy akár ihattok energiaitalt is, ezért jó, ha a biztonság kedvéért betesztek egyet a mágikus táskátokba!

Képzeljétek, amikor a hímnemű egyedeket megkérdeztük, hogy ők mit írnának még a listára, azt a választ kaptuk, hogy ők bizony ragtapaszt soha nem tennének a zsebükbe, egy kis szíverősítőt viszont annál inkább!

Úgy gondoljátok, hogy túlzásokba estünk a lista írása közben? Lehetséges, ám így felkészülhettek minden váratlan helyzetre. Egy kevés cukorkát azért még rejtsetek a zsebetekbe, hogy legyen mivel múlatni az időt, ha a vacsora túlságosan későn kerül az asztalra!

Animacik gyerek

Témába vág

Provence stílusú esküvő – Bor, mámor…szerelem! Utazzunk egy kicsit! Nem kell bőrönd, nem kell repülő, csak a képzeletünk. Utazzunk oda, hol a nap mindig simogatja arcunkat, hol a bor édessége átjárja szánkat, hol a levendula illata lépten-nyomon csiklandozza orrunkat. Ez Provence! Egy mesebeli h...
Az esküvői költségvetés összeállítása Akár hozzáfogtatok már az esküvőszervezéshez, akár még csak tervezitek, biztosan látjátok már, hogy egy esküvő megszervezése bizony nem kis feladat. Rengeteg mindent kell fejben tartani, annál is inkább, mert számos szolgáltatóval tartani kell a kap...
Polgári esküvő ára: Árak, plusz költségek Arra a kérdésre, hogy mennyi egy polgári esküvő ára, majdnem olyan nehéz felelni, mint hogy mi a hosszútávú kapcsolat titka. Vannak mankók, amikbe kapaszkodhatunk, de rengeteg aprónak hitt tényező egyedi, ezáltal kicsit megfoghatatlan is. ...
Esküvői italfogyasztás kiszámítása – Italkalkulátor Miután kiválasztottátok a lagzi helyszínét és a tökéletes esküvői menüt, a következő feladatotok nem lesz más, mint az esküvői italfogyasztás kiszámítása. Ez nem könnyű feladat, hiszen rengeteg tényezőtől függ. Nem mindegy a násznép összetétele,...
Nászajándék pénz kreatívan – 25+1 ötlet Manapság egyre megszokottabb, hogy az ifjú pár pénzt kér nászajándék gyanánt. Ez egyrészről leegyszerűsíti a vendégek dolgát, hisz nem nagyon kell agyalni, mit is adjanak ajándékba, másrészről viszont érdemes kicsit ötletelni, hogy a nászajándék pén...
Molett alkalmi ruha tippek – Árak, fazonok, stílusok Kissé párnásabbak vagytok itt-ott a társadalom által megfogalmazott "átlagos testalkatnál"? Semmi vész, elképesztően sok molett alkalmi ruha közül válogathattok, ha esküvőre vagytok hivatalosak. El sem hinnétek, milyen sok fazon és stílus áll jól ne...
Héliumos lufi esküvőre – környezettudatosan és kreatívan Egyre divatosabb nagyobb eseményeken, rendezvényeken a héliumos lufi használata látványelemként, és ez alól az esküvők sem kivételek. Manapság többször hallhatjuk a lufiposta környezetkárosító hatásáról, ami miatt nem tanácsos az esküvőnkön héli...
Alkalmi ruha esküvőre – Tippek és tanácsok! Azt gondolnánk, csak a menyasszonynak okoz fejtörést, hogy milyen ruhát viseljen a nagy napon, azonban a vendégek is gondban lehetnek, és ilyenkor jön a jól bevált alkalmi ruha esküvőre. Milyen színű? Milyen hosszú? Milyen fazonú? Milyen kiegész...
Esküvői ötletek 2019 – Ne hagyd ki őket! 2019-ben rengeteg olyan esküvői trend és stílus hódít, amit igazán könnyű első látásra megkedvelni. Ahhoz, hogy a nagy nap tökéletes legyen, ezek az esküvői ötletek biztosan nagy segítségetekre lesznek. A cikk végén máris tudjátok majd, mi áll a...
Nászút szervezése – Lépésről lépésre Ha épp most készültök hátradőlni kényelmes karosszéketekben, hisz megvan a ruha, a dekor, a köszönőajándék és miegymás, gyorsan pattanjatok fel, rázzátok meg magatokat, ugyanis vissza van még egy nagyon fontos dolog, a nászút szervezése! ...