Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak!
Ruhatippek téli esküvőre

Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak!

Bár a legtöbb esküvőt nyáron tartják, vannak olyan bátor jelentkezők, akik párjuk mellet a téli tájba is szerelmesek, ezért szeretnék akár térdig érő hóban kimondani a boldogító, és ez esetben szívet – és testet melengető igent. Igaz, ezeken az esküvőkön talán egy kicsivel több pálinka fogy – csak, hogy belülről is fűtsük magunkat – érdemes időben végiggondolni, hogy mit vegyünk fel egy téli esküvőre! Következzenek a ruhatippek téli esküvőre!

Kategóriafüggetlen banner

 

Ruhatippek téli esküvőre

 

Kezünkben az esküvői meghívóval állunk tanácstalanul a ruhásszekrény előtt, és elhagyja a szánkat az önmagát is meghazudtoló mondat: Nincs egy göncöm sem, amit felvehetnék! Nyáron egy fokkal könnyebben orvosolhatjuk ezt a krízist, egy csinosabb nyári ruhát pikk-pakk ünnepivé varázsolhatunk egy szép magassarkúval, ékszerrel és kistáskával, azonban télen ennél bonyolultabb a helyzet.

Éppen ezért, most összegyűjtöttük azokat az alapdarabokat, amelyeket feltétlen szerezz be, ha téged is meghívtak egy téli esküvőre! Következzenek hát a ruhatippek téli esküvőre.

Mielőtt kétségbe esnél, hogy mit vegyél fel egy téli esküvőre, mérlegeld, hogy mennyi időt kell majd a szabadban lenni! Ez határozza meg ugyanis, hogy mennyire öltözz rétegesen. Ha a lagzi mellett a szertartás is fedett helyen lesz, kicsivel könnyebb a dolgod.

Ha azonban mondjuk, egy erdő közepén a havas fák tövében zajlik majd a szertartás, érdemes több réteget is magadra venned. De ne aggódj, nem fogsz úgy kinézni, mint egy hóember!

Esküvői ruhatippek télre

 

Ruhatippek téli esküvőre – nőknek

 

Nincs igazság a földön, ez már egészen biztos! Amúgy is nagy az elvárás egy esküvőn, hogy a násznép tagjaként is csinosak, elegánsak és stílusosak legyünk, azonban egy téli elegáns öltözék még nagyobb fejtörést okozhat. Szerencsére azonban vannak olyan alapdarabok, melyekkel egyszerre lehetünk stílusosak anélkül, hogy jégcsappá dermednénk.

Ruhatippek téli esküvőre

Bunda kabát

Még a Jóbarátok örök állatvédője, Pheobe is megállapította, hogy állati jól áll rajta a bunda. Hála az égnek, ma már nem kell igazi állatszőrből készült kabátot vennünk, nagyon szép utánzatok léteznek, és nem mellesleg egyre divatosabbak is. Egyszerre meleg és sikkes!

Szövetkabát

A felsőruházat „kis fekete ruhája”. Örök klasszikus! Mindenkinek minden korban jól áll. Fantasztikusan elegáns, nőies, egyszerű, mégis nagyszerű. Nem tudtok melléfogni!

Ruhatippek esküvőre

Bőrkesztyű

Ha ti sem szeretnétek lila kezekkel díszelegni a csoportfotón, kapjatok fel egy csodás bőrkesztyűt! Rengeteg színből válogathattok, egy visszafogottabb kabát mellé bátran vállaljatok be egy élénkebb színű darabot. Egyszerre véd a hideg ellen, és mégis sikkessé teszi a megjelenést, amolyan húszas évek hangulatában, amikor mindig mindenki kesztyűt hordott. Csodás kiegészítő!

Kalap

Nem csak a királyi esküvőkön lehet kalapot viselni. Nyugodtan szerezzetek be egy szép fejfedőt ti is, hogy védjétek a fejeteket a hidegtől, és közben az elegancián is dobjatok egy lapáttal. Csak ne felejtsétek el a frizurátokat a kalaphoz igazítani, hogy felvéve és levéve is remek maradjon a séró!

Ruhatippek vendégeknek esküvőre

Harisnya

Pöttyös, csíkos, mintás, színes… teljesen mindegy! A téli női ruházat gyöngyszeme a harisnya, mely nemcsak melegít, de csodásan kiemeli vadító virgácsaitokat anélkül, hogy túl hivalkodók lennétek. Ne szerénykedjetek, egy különleges darabbal tuti nyerők lesztek.

Esküvői ruhatippek vendégeknek

Csizma

Hagyjuk most a hótaposót és a városban futkorászós alapdarabot. A legtöbbünk szekrényében ott lapul egy féltve őrzött magas sarkú csizma, amire üveges tekintettel, nyálcsorgatva meredtünk az üzletben, és, bár tudtuk, hogy szinte sosem fogjuk hordani, egy majdani jeles alkalomra hivatkozva mégis megvettük.

Eljött hát az igazából sosem remélt jeles alkalom, és amellett, hogy szívdöglesztően csinosak leszünk benne, párunk orra alá is odadörgölhetjük:

Na, ugye, megmondtam, hogy egyszer majd hordani fogom?!

Esküvői ruhatippek télre

Blézer

Az egyik legjobb alternatíva, hogy a lakodalom alatt, a kabátunkat levéve is legyen rajtunk egy meleg réteg. Mindenki találni fog a saját stílusának és alkatának megfelelő darabot. Lehet szűkített, egyenes szabású, combig érő, derekat villantó vagy akár egy kicsit maszkulin is.

Poncsó

Ápol és eltakar, és, ha elég finom anyagból készült, akkor nagyon elegáns is. Itt nem kell vacakolni, nyugodtan legyen egyszerű, és inkább dobd fel egy nagyon hangsúlyos nyakékkel!

Téli ruhatippek esküvőre

Kasmír sál

Természetesen itt is választhatjuk a pénztárcakímélőbb utánzatot, attól még ugyanolyan jól nézhetünk ki, ha hanyag eleganciával a vállunkra terítjük, vagy könnyedén átdobjuk a nyakunkon.

Kötött pulcsi

Nem, nem bolondultunk meg! A kötött pulcsik végtelen színben és fazonban kaphatók, és hihetetlenül csinik tudnak lenni egy tüllszoknyával vagy éppen egy fényes selyem nadrággal. Természetesen az eleganciát itt is a kiegészítők fogják tökéletesíteni, bátran extrázd csillogó, köves ékszerekkel!

Esküvői ruhatippek

 

Ruhatippek téli esküvőre – férfiaknak

 

Lehet, hogy azt gondolnánk, a férfiaknak a legegyszerűbb a dolguk, ha öltözködésről van szó, azonban ők sem mennek minden nap téli esküvőre, úgyhogy higgyétek el, ugyanúgy felsóhajtanak a gardrób előtt, hogy mit is vegyenek fel? Kalap, kabát, sapka, sál, na de korántsem mindegy, hogy melyikből milyet!

Ballonkabát szabású szövetkabát

A ballonkabátok, még ha szeretnének, akkor sem mehetnének nyugdíjba, ugyanis nemhogy reneszánszukat élik, igazándiból sosem mentek ki a divatból. Éppen ezért érdemes kombinálni a szövetkabát vastagságát a ballonkabátok előnyös szabásával, melyből szerencsére már milliónyi verzió kapható.

Férfi kabát esküvőre

Kalap

Bár a hölgyek is előszeretettel viselnek férfikalapokat, mégiscsak a férfiak kobakján a helye. Ne pironkodjatok, régen is illő volt, most is az!

Sál

Természetesen, csak úgy olaszosan! Igaz ez nem a Keresztapa forgatása, de attól még igenis menő. Érdemes egy finom, puha anyagból készült darabot felvenni, és csak úgy lógva hagyni, vagy keresztben betűrni a kabát alá, hogy csak annyira kandikáljon ki, mint egy gallér.

Férfi kalap esküvőre

Kesztyű

A bőrkesztyű férfiaknak is klasszikus, elegáns megjelenést kölcsönöz, főleg, ha egy bőrkesztyűről van szó, melynek színe harmonizál a cipő színével.

Garbó

Ez egy igazi Jolly Joker!

Kevés olyan ruhadarabot tudnánk mondani, ami ennél egyszerűbb, mégis szexibb végeredményt kölcsönözne egy pasinál. Nekünk fekete színben a kedvencünk, egy elegáns zakóval megspékelve.

Férfi kesztyű esküvőre

 

Ruhatippek téli esküvőre – gyerekeknek

 

A gyerekek a szertartáson vacognak, aztán izegnek-mozognak, kimelegednek, mindeközben óriási fejtörést okoznak a szülőknek, hogy most épp le vagy felöltöztessék őket.

Éppen ezért talán a gyerekeknél kell a leginkább odafigyelni, hogy rétegesen öltözködjenek, mindamellett persze alkalomhoz illően is!

Téli ruhatippek esküvőre gyerekeknek

  • Ha annyira picik a gyerekek, mindegy, hogy fiúk-e vagy lányok, érdemes a nadrágjuk, szoknyájuk alá is feladni egy plusz réteget, hogy ne fázzanak, így ráadásul alulról is le lehet venni egy réteget, ha elindult a tinci-tánci.
  • Kabátokból természetesen gyerekméretben is lehet csinos, szövetkabát jellegűt kapni, de a látványnál sokkal fontosabb, hogy meleg legyen az a kabát! Úgyhogy nyugodtan maradjatok a pufi verziónál, esetleg lányoknál szép pasztellszínben, egy csillogós övvel, míg fiúknál egy egyszínű kabáthoz jöhet valami vagány, mintás sál.

Esküvői ruhatippek gyerekeknek

  • A cipő a kulcsa mindennek! Ha a lábuk nem fázik, szinte már nyert ügyetek is van. Ha kinti a szertartás, maradjatok a jól bevált meleg téli csizmánál, és inkább vigyetek egy váltócipőt magatokkal, ami persze nyugodtan lehet egy ünnepibb darab, amikortól már fedett helyen vagytok!
  • A kötött pulcsik, kardigánok itt is jöhetnek, tökéletes opció a meleg, mégis csinos ruhadarab kombinációjára.
  • Igazán vagány, amikor a gyerekeknek felnőtt fazonú ruhát adnak, csak persze gyerekméretben. Eljátszhattok a gondolattal, hogy a lány gyerkőcök hasonló ruhát viseljenek, mint anyukájuk, a kissrácok pedig apukájuk példáját kövesse. Irtó vagány lesz a végeredmény, a gyerekek pedig imádni fogják, hogy felnőtteset játszhatnak!

Kabát esküvőre

Lehet, hogy kicsivel több macera összeállítani egy téli esküvőre az elegáns öltözéket, de, ha a menyasszonynak sikerül, akkor nektek is fog! A romantikus téli hangulat pedig elnyom majd minden fogvacogást!

Témába vág

Téli esküvő előnyei – 7+1 hasznos tipp! Ha lehunyjátok a szemeteket, és magatok elé képzeltek egy téli esküvőt, biztosan havas tájat, szikrázó fényeket és egy egyedi menyasszonyi ruhát láttok magatok előtt. A vendégek elegáns kalapokban és kabátokban ülnek a székeken, és minden egyes dekor...
Bámulatos árnyalat lesz az év esküvői színe 2019-ben! Kedves 2019-es menyasszonyok! Odavagytok a szebbnél szebb színekért, de még nem tudtátok eldönteni, hogy melyik árnyalat legyen az esküvőtök kísérőszíne? Akkor remek hírünk van számotokra, mert ahogyan minden évben, úgy most is bejelentette a Pantone...
10 fantasztikus tipp, amivel mesés lesz egy téli esküvő! Havas táj, meleg fények és meghitt hangulat. Egy téli esküvő elképzelhetetlen ezek nélkül, főleg akkor, ha valóban olyan szerencsések vagytok, hogy a téli esküvőtök időpontjában is éppen havazik. Bármennyire hihetetlennek tűnik, igen sok pár gondolja...
Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutatod a tetkódat? Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...
10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvőszervezés közben Az esküvő nemcsak a jegyes párnak fontos, de a közvetlen családnak, és a rokonoknak is. Imádjuk, szeretjük őket persze, de van az a pont, amikor az agyunkra megy az a számos idegesítő mondat, legyünk őszinték! Most olyan a fejetek, mintha egy szimfon...
Vintage esküvő – Kihagyhatatlan és stílusos kiegészítők Talán nem fog meglepni benneteket a hír, napjainkban a legtöbb menyasszony álmaiban egy vintage esküvő szerepel. Néhány évvel ezelőtt jött divatba a vintage stílus, azóta pedig lemoshatatlan a pályáról. Éttermek, lakberendezési üzletek és komplett má...
Ara-para – avagy hogyan ne legyél Menyaszörny?! Nagyon romantikus az a pillanat, amikor a szeretett férfi letérdel elétek az eljegyzési gyűrűvel, ugyanúgy, ahogy könnycsalogató a jelenet, ahogy az oltár elé sétáltok, és kimondjátok a boldogító igent. De mi van a kettő között?  Ara-para! Menyaszörn...
Esküvői játék: Modern és hagyományos játékok lagzira! Az esküvői játék kérdése minden párnál felmerül az esküvőszervezés során. Legyenek, vagy ne legyenek játékok, a modern vagy a hagyományos esküvői játékokat preferálják-e inkább, és az is kérdés, hogy kiket vonjanak bele. Csak a párról szóljanak? Vagy...
Mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben? Az esküvőszervezés kezdetén a legtöbb pár számára a legfontosabb kérdés az, hogy mekkora összeget kell ráfordítani a nagy napra ahhoz, hogy minden az elképzeléseik szerint alakuljon. Fogós kérdés, hogy mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben Magyarországo...
10+1 esküvői teendő, amit rábízhatsz a vőlegényedre! A legtöbb nő úgy érzi, hogy az esküvője csakis akkor lehet tökéletes, ha az utolsó kikandikáló kis cérnaszálat is ő simítja el a legutolsó percekben. Bármennyire hihetetlen, vannak olyan feladatok az esküvőszervezés során, amiket nyugodtan rábízhatto...