Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > S.O.S. nászajándék tippek halogatóknak
nászajándék tippek

S.O.S. nászajándék tippek halogatóknak

A nászajándék kiválasztása sokszor nagyobb feladat elé állít benneteket, mint annak eldöntése, hogy miben vesztek részt a szertartáson? Bizony nem könnyű kitalálni, hogy minek örülne legjobban a pár, éppen ezért összegyűjtöttünk nektek néhányat a legjobb nászajándék tippek közül arra az esetre, ha az utolsó percre hagynátok a nászajándék megvásárlását!

Kategóriafüggetlen banner

Régen úgy tartották, hogy egy lányt az esküvő előtt illik „kistafírungozni”. Ismeritek ezt a szót? A lányos házban összekészítettek megfelelő mennyiségű ágyneműt, törölközőt, tányért és edényt, hogy az új asszony ne csak üres kézzel menjen egy házasságba. Később már mind a menyasszony, mind a vőlegény rokonsága igyekezett olyan nászajándékot választani, amivel kiegészíthetik a pár majdani közös háztartását.

Napjainkban a legtöbb pár már évekkel az esküvő előtt összeköltözik egymással, és így szépen lassan, közösen megvásárolnak minden olyan bútort, elektronikai cikket és használati tárgyat, amire szükségük lehet. Ez esetben már nincs szükségük három új kávéfőzőre, edénykészletre, vagy ágyneműhuzatra, sőt! Valószínűleg nem is tudnak mit kezdeni az ilyen ajándékokkal, éppen ezért érdemes olyan meglepetéssel készülni a számukra, amely valóban örömet szerez majd nekik. Mutatjuk, mire gondolunk!

 

Kérjétek meg a párt, hogy adjon nektek tippeket!

Hogy ez milyen dolog? Sokkal gyakoribb, mint gondolnátok. Ilyenkor hasznos tanácsokat kaphattok arra vonatkozóan, hogy mire van szükségük a közös élet megkezdéséhez (vagy mire gyűjtenek éppen). Ha van nászajándéklista, sokkal könnyebb dolgotok van, hiszen arról csak kiválasztjátok azt a tételt, amit szívesen megvásárolnátok, és a pénztárcátoknak is megfelelő, és le is tudtátok a dolgot. Ha nem készítettek ilyen listát, akkor érdeklődjetek arról, milyen üzletekben nézelődjetek körül. Máris tudjátok, merre induljatok!

Nászajándék tippek: Ajándékozzatok élményt!

nászajándék tippekMa már rengeteg olyan honlap létezik, amely arra buzdít benneteket, hogy vásároljatok élményt nászajándékba. Annyi eredeti ötlet közül választhattok különböző árkategóriákban, hogy órákon keresztül le fog kötni titeket a nézelődés. Ismeritek a párt, és tudjátok, hogy szeretik az extrém sportokat? Ajándékozzatok versenyautó tesztvezetést, vadvízi evezést, esetleg búvárkodást. Ha a pár imádja halmozni a kulináris élvezeteket, fizessétek be őket egy több alkalmas főzőtanfolyamra, vagy egy romantikus vacsorára egy menő étterembe. Akkor sem kell megijednetek, ha nem ismeritek olyan közelről őket, hiszen ilyen esetekben a színházbérlet, a wellness bérlet és a hajózás is remek választás lehet.

Nászajándék tippek: Vásároljatok utalványt!

Ha nem szeretnétek kiválasztani az ajándékot, vásároljatok ajándékutalványt. A legtöbb helyen már tetszőleges összeget tölthettek rá a kártyákra, így nem jöttök zavarba a pénztárnál. Ezek az utalványok beválthatók autós-motoros, repülős, vízi élményekre, de akár szabaduló szobákban, szállodákban, éttermekben, vagy masszázsszalonokban is. A menyasszony és a vőlegény is rajong az olvasásért? Vegyetek nekik könyvutalványt, meglátjátok, nagyon hálásak lesznek nektek a szuper ötletért!

Ha már utalványról van szó, ne felejtsétek el, hogy a wellness szállodákban is van lehetőségetek különböző utalványokat vásárolni (Tipp 1, Tipp 2)!

Nászajándék tippek: Fizessetek szolgáltatást!

Nem ritka napjainkban, hogy a násznép tagjai felajánlják a párnak, hogy kifizetik helyettük valamelyik szolgáltatót. Ha jó ötletnek tartjátok, nyugodtan kérdezzetek rá, hogy mennyibe fog kerülni a torta, a fotós, a videós, esetleg a sminkes, és ha megengedhetitek magatoknak, bátran vágjatok bele. Így levehetitek a terhet a pár válláról, egyben nagyon hasznos ajándékot adhattok nekik. A különféle szolgáltatások költsége nagymértékben eltérhet egymástól, és természetesen a házasulandó pár előjoga eldönteni, hogy kiket szeretnének megbízni! Minden esetben egyeztessetek egymással, hogy ne legyen félreértés az árakat illetően!

És az a fránya pénz!

Bizony, be kell látni, hogy a leghasznosabb nászajándék mégiscsak a pénz. Az esküvő költségei a legtöbb esetben igencsak megterhelik a pár pénztárcáját, így biztosan nem bánják, ha valamekkora összeget visszakapnak nászajándék formájában. Ilyenkor mindig felmerül a „mennyit illik adni manapság?” kérdés, amire persze nincs jó válasz. A közvélemény úgy tartja, hogy legalább akkora összeget illik ajándékozni fejenként, amennyi fedezi az étkezés (és az italfogyasztás) árát. Az összegekről tájékozódhattok az éttermek honlapján, vagy akár rá is kérdezhettek. Amennyiben nem vagytok hivatalosak a lagzira, de szeretnétek valami apróságot adni a párnak, készítsetek egyedi, kézzel készült meglepetést.

Ha mégsem pénzt ajándékoztok, semmiképpen ne hagyjátok az utolsó pillanatra a nászajándék választást, hiszen még az utalványok megvásárlásához is szükség van némi átfutási időre. Legyetek kreatívak, és a tanácsainkat szem előtt tartva biztosan találtok valamilyen szuper megoldást!