Egy skandináv esküvő a természetközeli hangulatával, a szívet melengető fényeivel, és a letisztult egyszerű, de nagyszerű tökéletes harmóniájával varázsol el minket. Ha Skandináviáról van szó, mindenkinek eszébe jut a csípős hideg, az ódon nagy hegyek, és az a családias meleg hangulat, ami észrevétlenül kúszik be minden enteriőrbe, és manapság az esküvők világába.

Kategóriafüggetlen banner

Skandináv esküvő – Helyszín

Ha mi nem megyünk Skandináviába, majd a skandináv esküvő jön hozzánk. Itthon is meg lehet valósítani ezt a csodás hangulatot! Első, és legfontosabb lépés, hogy találjunk egy olyan helyszínt, ami tökéletes teret nyújt egy ilyen esküvőhöz. Fontos szempont, hogy természetközeli legyen, a lakodalom helyszíne világos és nagy terekkel rendelkezzen, ahova csak úgy árad be a fény. Tökéletes lehet egy pajta, istálló, vagy vidéki faház is.

Skandináv esküvő – színek, anyagok, formavilág

Egy skandináv esküvő akkor lesz igazán skandináv, ha jellegzetes színeket, anyagokat és mintázatokat használunk. Válogassunk a fehér, szürke, natúr fa és a meleg bordó harmóniájából. Helyezzük előtérbe a letisztult vonalvezetést, a textilek és dekorációk mintájában pedig nyugodtan domináljanak az erdei állatos, kockás és kötött megoldások.

Egy esküvő nem csak nyáron lehet hangulatos. Sőt! Egy őszi-téli esküvőhöz, a csípősebb időhöz és a megsárgult levelekhez tökéletesen harmonizál egy skandináv esküvő!

skandináv esküvő
Fotó: pinterest.com

Skandináv esküvő – dekorációs tippek

A dekoráció nagyon sokban meghatározza egy skandináv esküvő autentikusságát. Ha már tematikus esküvőben gondolkodunk, mindenképp törekedjünk a legapróbb részletek tökéletesítésére is. Íme, néhány igazán skandináv megoldás:

  • Virágdekoráció: Akár a virágcsokorra, akár az asztalokon elhelyezett virágdíszekre gondolunk, mindig maradjunk azoknál a virágoknál, melyek az erdőben, réten jellemzően megtalálhatók. A skandináv vidék bővelkedik zöldellő növényekben. Használjuk ezeket!
  • Asztaldíszek: Ne zsúfoljuk túl az asztalokat! Az északi népekre jellemző letisztultság itt is a mérvadó. Elég néhány mécsestartó, szeletelt fakorong, moha körítés, némi üveggel légiesítve.
Hirdetés
  • Élő növényfal: Ha igazán látványosan szeretnétek becsalogatni az erdőt a lakodalom helyszínére, akár a főasztal mögé, vagy fotófalnak is tökéletes választás lehet egy élő növényfal. Használjatok sok mohát és erdei zöldnövényt.
  • Belógatott faág: A skandináv esküvő dekorációjának egyik ékköve lehet, a plafonról belógatott faág, melyet fessetek le fehérre, és aggassatok rá néhány mécsest üvegben.
  • Székek: A skandináv stílushoz ugyanolyan tökéletesen passzol a világos natúrfa szék, és a fehérre festett fa szék is.

Mivel a skandináv területeken igen keveset süt a nap, nagyon megbecsülik a fényt, és a pár óráig tartó világosságot. Ezért fontos, hogy egy skandináv hangulatú esküvőn is engedjétek beáramlani a fényt sok üvegfelülettel, és használjatok mindenképp világos színeket!

skandináv esküvő
Fotó: pexels.com

Skandináv jegyespár és násznép

Természetesen egy skandináv esküvő szíve-lelke, hogy milyen öltözékben jelenik meg a jegyespár és a meghívott vendégek. A menyasszony bátran viseljen egyszerű vonalvezetésű menyasszonyi ruhát, melyet díszíthet csipke, és kiegészítőnek egész nyugodtan fel lehet venni valami kötött kabátkát, (mű)szőrmét, hangsúlyos kesztyűt, vagy kardigánt. Bátran dobjátok fel a menyasszonyi ruhát bordó, rozsdabarna, szürke vagy olajzöld színekkel.

A vőlegény öltözéke nagyon lényeges, hogy harmóniában legyen a menyasszonnyal. Hagyjátok a fogason lógni a fekete öltönyt, és válasszatok inkább galambszürke vagy világosbarna öltözéket. Az sem baj, ha az ingetek kockás, és a zakó helyett egy stílusos kötött kardigánt vesztek fel.

Egy ennyire tematikus esküvőhöz érdemes már a meghívóban jelezni a dress code-ot, hogy a násznép is rá tudjon hangolódni a skandináv életérzésre. Kérjétek meg őket, hogy a barnának, bordónak és zöldnek világos, pasztell árnyalataiból válogassanak leginkább.

Az egyszerű, stílusos részletektől lesz egy skandináv esküvő igazán hangulatos. Lehet, hogy kint hideg van, de a szívekben egész biztos melegség árad majd tőle!

Borítókép: https://bridalmusings.com/