Sok szemüveges menyasszony dönt úgy, hogy inkább kontaktlencsét visel az esküvője napján, míg más menyasszonyok, különösen azok, akiknek a szemüvegük hozzátartozik a stílusukhoz, ragaszkodnak a szemüveghez a nagy napon is. Ti tudjátok már, hogy melyik tábort erősítitek? Ha még nem, akkor íme, itt van néhány tanács, amivel a legjobb formátokat hozhatjátok a nagy napon, természetesen szemüvegben!

Kategóriafüggetlen banner

 

Szemüveges menyasszony leszel? 

 

Az alábbi tanácsok mind-mind hozzásegítenek ahhoz, hogy könnyebben választhassátok ki a menyasszonyi ruhát, az esküvői sminket, vagy éppen a fotózás helyszínét, ha szemüveget viseltek a nagy napon.

Nem minden szemüveges menyasszony mondhatja el sajnos magáról, hogy jó döntést hozott az alábbi kérdésekben, így születhettek meg azok a szörnyű szemüveges fotók, amelyek talán először elveszik a kedveteket attól, hogy szemüvegben mondjátok ki a boldogító igent.

Ne is foglalkozzatok velük, a lényeg, hogy ti biztosan másképpen fogjátok megoldani a kérdéses helyzeteket, így számotokra igazi jolly joker lesz a szemüveg. Nem hiszitek? Pedig még a vőlegények számára is van néhány tanácsunk.

Hirdetés

Ruhapróba szemüveggel

Ha állandóan hordjátok a szemüvegeteket, akkor nem lehet kérdés, hogy rajtatok lesz-e a menyasszonyi ruhapróbán is. Amennyiben több szemüvegetek is van, vigyétek magatokkal a próbára azt, amelyiket az esküvő napján szeretnétek viselni. Ám ez még nem minden! Készítsétek be a táskátokba azokat az ékszereket, és hajdíszeket is, amiket kiegészítőként fogtok viselni, hiszen így rögtön letesztelhetitek, hogy hogyan mutatnak együtt.

Furcsának tűnik ez az ötlet? Pedig egyáltalán nem mindegy, mi passzol a szemüvegetekhez, és mi nem. Egy retró keret egyáltalán nem biztos, hogy illik minden ruhához, ahogyan egy köves tiara, egy gyönggyel kirakott hajtű, vagy egy csipkefátyol is igen hangsúlyos szerepet tölthet be. Ezért nem mindegy, milyen szemüveget választotok mellé.

Inkább megfordítanátok a sorrendet? Azt is lehet! Keressetek olyan kiegészítőket, melyekkel hangsúlyosabbá válik a szemüvegetek! Így máris középpontba kerül majd, és nem is válik kérdésessé, hogy illik-e a megjelenésetekhez.

Tanácsok szemüveges menyasszonyoknak

A visszatükröződés megelőzése

Az egyetlen igazi hátránya annak, ha az esküvőn szemüveget viseltek, annak a lehetősége, hogy visszaverődik a fény a lencsékről. Biztosan nagyon csalódottak lennétek, ha egyetlenegy kép sem készülne, amin tisztán látszik a szemetek. Vagyis a szemetek helyén csak egy világító ovális lencse lenne.

Persze aki szemüveges, az tudja, hogy egyes lencsék kevésbé tükröződnek, míg mások sokkal jobban. Amikor az esküvőszervezés során találkoztok a fotóssal, az egyeztetés után kérjétek meg, hogy készítsen néhány felvételt, hogy meggyőződhessetek róla, jó lesz-e az általatok választott szemüveg.

Ez most apróságnak tűnik, pedig nagyon fontos szempont. Ugyanez vonatkozik a fényre sötétedő lencsékre is. Bár a hétköznapokon nagyon jól jön, ha nem kell váltogatni a napszemüveget és a sima szemüveget, az esküvői képeken nem mutat jól egy félig elsötétedett lencse. Jobban mondva kettő.

Szemüveges menyasszony

Az esküvő stílusa

Ha azt szeretnétek, hogy a szemüveg tökéletesen passzoljon a többi menyasszonyi kiegészítőhöz, annak az a titka, hogy olyan keretet kell választanotok, ami jól illik az esküvő stílusához.

A retro stílust képviselő menyasszonyoknak vastagabb keretet ajánlunk, (amennyiben az valóban illik a menyasszony arcának formájához és színéhez) esetleg választhatnak egy különleges formájú, vagy élénk árnyalatú darabot is. Míg azoknak a menyasszonyoknak, akik a hagyományosabb, letisztultabb esküvőhöz ragaszkodnak, jó választás lehet egy visszafogott, egyszerűbb stílusú, elegáns, szolid keret. Ez nem tereli el a figyelmet a menyasszonyi ruháról, és a többi kiegészítőről sem.

Egy rövid menyasszonyi ruha, vagy egy különleges cipő kiváló választás lehet, de a legyezők, csipkés napernyők, és kalapok is hihetetlenül izgalmasan mutatnak. Féltek a rendhagyó kiegészítőktől? Ismerkedjetek velük még jóval az esküvő előtt, így nyugodtan ki tudjátok kísérletezni, hogy mi passzol a személyiségetekhez leginkább.

Szemüveg esküvőre

Szemüveges menyasszony & smink

Mivel szemüvegesek vagytok, nyilvánvalóan hozzászoktatok már a hétköznapok során ahhoz, hogy hogyan sminkeljetek, most azonban egy picit más a helyzet. A szemüveg felhívja a figyelmet a szemetekre, ugyanakkor az is kérdés, hogy mennyire tűnik ki mögüle a sminketek. Minden nőnek más vonásai előnyösebbek, ezért a smink sem lehet ugyanolyan minden szemüveges menyasszony esetében.

Például, ha vastag, fekete keretet viseltek, úgy érezhetitek, hogy eltakarja a szemeteket a szemüveg, ezért nyugodtan játsszatok a színekkel és a textúrákkal, hogy megtaláljátok azt a makeup-ot, ami igazán tetszik, és ami jól mutat a fotókon is. Beszéljetek a sminkessel a tusvonalról és a műszempillákról is, lehet, hogy egy új stílusra is rátaláltok a sminkelési folyamat során!

Előnyös szemüveg menyasszonyoknak

Ha a szem hangsúlyozása helyett inkább a szátokra koncentrálnátok, válasszatok egy különleges rúzst. Törekedjetek arra, hogy minőségi darab legyen, ami nem folyik el fél óra után. A tartós smink a titok nyitja, ez pedig lehet, hogy több pénzbe kerülhet, mint gondolnátok, de ezen nem szabad spórolni. Készíttessetek próbasminket is, hogy lássátok, mi áll nektek a legjobban.

Sminkelési tanácsokkal kapcsolatban ITT olvashattok bővebb információt, ha pedig sminktetováláson gondolkodtok, kattintsatok ide.

Tippek az esküvői fotózáshoz

Nagyon vidám lehet az esküvői fotózás, ha szemüvegeket használtok trükkös kiegészítőnek. Akár Trash the dress fotózásra készültök, akár csak fel szeretnétek dobni az alkalmat egy kis mókával, remek választás lehet egy halom színes keret (akár lencse nélkül is).

Emlékeztek arra, hogy esős időre milyen csodálatos gumicsizmákat ajánlottunk nektek a fotózáshoz? Ugye nem kell tovább magyaráznunk, miért nem érdemes szemüvegtokba zárni a legtutibb „fegyvereteket”?

Az esküvő előtti hetekben nyugodtan kérjétek ki a fotós tanácsát a szemüvegekre vonatkozóan, főleg akkor, ha mindketten szemüvegesek vagytok. Ez persze nem jelent semmilyen nehézséget a fotózásban, de akár még többet is ki lehet hozni ebből a remek kiegészítőből, ha más megközelítésből vizsgáljátok a szemüvegkérdést.

Tippek szemüveges menyasszonyoknak

A legfontosabb szabály

Egy jó tanácsot mindenképpen fogadjatok meg! Szemüvegesként mi is pontosan jól tudjuk, milyen fontos a szemüveggel – vagy nélküle kérdés egy ilyen jeles alkalom előtt. De!

Bármi jobb választás, mintha szemüveges létetekre úgy döntötök, hogy leveszitek arra az egy napra a szemüveget. Biztosan nem szeretnétek életetek legszebb napját végighunyorogni, márpedig szemüveg nélkül ez a sors vár rátok. Ha minden homályos, és a vőlegény szemét is 2-3 méter távolságról látjátok csak élesen, akkor elvész a varázs és a romantika, a helyét pedig bosszankodás veszi át (nem beszélve a szédülésről és a fejfájásról).

Azt pedig 100%, hogy nem akarjátok, hogy a nagy napból tulajdonképpen egy elmosódott folt maradjon meg számotokra. Kinek hiányzik, hogy csak az esküvői videón lássa igazán vissza a nap eseményeit? Hát nektek biztosan nem.

Tanácsok szemüveges vőlegényeknek

Reméljük, a tanácsainkat követve ti is úgy érzitek majd, hogy remek döntés szemüvegben férjhez menni! Ki tudja, talán más – leendő – menyasszonyok is ihletet merítenek majd az esküvői képeitekből! Akkor pedig már tippeket is tudtok adni nekik, hogy mire figyeljenek igazán az esküvő napján!

forrás: mywedding.com, fotók: pinterest.com