Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Szemüveges menyasszony leszel? Adunk néhány tippet!
Szemüveges menyasszony

Szemüveges menyasszony leszel? Adunk néhány tippet!

Sok szemüveges menyasszony dönt úgy, hogy inkább kontaktlencsét visel az esküvője napján, míg más menyasszonyok, különösen azok, akiknek a szemüvegük hozzátartozik a stílusukhoz, ragaszkodnak a szemüveghez a nagy napon is. Ti tudjátok már, hogy melyik tábort erősítitek? Ha még nem, akkor íme, itt van néhány tanács, amivel a legjobb formátokat hozhatjátok a nagy napon, természetesen szemüvegben!

Kategóriafüggetlen banner

 

Szemüveges menyasszony leszel? 

 

Az alábbi tanácsok mind-mind hozzásegítenek ahhoz, hogy könnyebben választhassátok ki a menyasszonyi ruhát, az esküvői sminket, vagy éppen a fotózás helyszínét, ha szemüveget viseltek a nagy napon.

Nem minden szemüveges menyasszony mondhatja el sajnos magáról, hogy jó döntést hozott az alábbi kérdésekben, így születhettek meg azok a szörnyű szemüveges fotók, amelyek talán először elveszik a kedveteket attól, hogy szemüvegben mondjátok ki a boldogító igent.

Ne is foglalkozzatok velük, a lényeg, hogy ti biztosan másképpen fogjátok megoldani a kérdéses helyzeteket, így számotokra igazi jolly joker lesz a szemüveg. Nem hiszitek? Pedig még a vőlegények számára is van néhány tanácsunk.

Kristinus
Hirdetés

Ruhapróba szemüveggel

Ha állandóan hordjátok a szemüvegeteket, akkor nem lehet kérdés, hogy rajtatok lesz-e a menyasszonyi ruhapróbán is. Amennyiben több szemüvegetek is van, vigyétek magatokkal a próbára azt, amelyiket az esküvő napján szeretnétek viselni. Ám ez még nem minden! Készítsétek be a táskátokba azokat az ékszereket, és hajdíszeket is, amiket kiegészítőként fogtok viselni, hiszen így rögtön letesztelhetitek, hogy hogyan mutatnak együtt.

Furcsának tűnik ez az ötlet? Pedig egyáltalán nem mindegy, mi passzol a szemüvegetekhez, és mi nem. Egy retró keret egyáltalán nem biztos, hogy illik minden ruhához, ahogyan egy köves tiara, egy gyönggyel kirakott hajtű, vagy egy csipkefátyol is igen hangsúlyos szerepet tölthet be. Ezért nem mindegy, milyen szemüveget választotok mellé.

Inkább megfordítanátok a sorrendet? Azt is lehet! Keressetek olyan kiegészítőket, melyekkel hangsúlyosabbá válik a szemüvegetek! Így máris középpontba kerül majd, és nem is válik kérdésessé, hogy illik-e a megjelenésetekhez.

Tanácsok szemüveges menyasszonyoknak

A visszatükröződés megelőzése

Az egyetlen igazi hátránya annak, ha az esküvőn szemüveget viseltek, annak a lehetősége, hogy visszaverődik a fény a lencsékről. Biztosan nagyon csalódottak lennétek, ha egyetlenegy kép sem készülne, amin tisztán látszik a szemetek. Vagyis a szemetek helyén csak egy világító ovális lencse lenne.

Persze aki szemüveges, az tudja, hogy egyes lencsék kevésbé tükröződnek, míg mások sokkal jobban. Amikor az esküvőszervezés során találkoztok a fotóssal, az egyeztetés után kérjétek meg, hogy készítsen néhány felvételt, hogy meggyőződhessetek róla, jó lesz-e az általatok választott szemüveg.

Ez most apróságnak tűnik, pedig nagyon fontos szempont. Ugyanez vonatkozik a fényre sötétedő lencsékre is. Bár a hétköznapokon nagyon jól jön, ha nem kell váltogatni a napszemüveget és a sima szemüveget, az esküvői képeken nem mutat jól egy félig elsötétedett lencse. Jobban mondva kettő.

Szemüveges menyasszony

Az esküvő stílusa

Ha azt szeretnétek, hogy a szemüveg tökéletesen passzoljon a többi menyasszonyi kiegészítőhöz, annak az a titka, hogy olyan keretet kell választanotok, ami jól illik az esküvő stílusához.

A retro stílust képviselő menyasszonyoknak vastagabb keretet ajánlunk, (amennyiben az valóban illik a menyasszony arcának formájához és színéhez) esetleg választhatnak egy különleges formájú, vagy élénk árnyalatú darabot is. Míg azoknak a menyasszonyoknak, akik a hagyományosabb, letisztultabb esküvőhöz ragaszkodnak, jó választás lehet egy visszafogott, egyszerűbb stílusú, elegáns, szolid keret. Ez nem tereli el a figyelmet a menyasszonyi ruháról, és a többi kiegészítőről sem.

Egy rövid menyasszonyi ruha, vagy egy különleges cipő kiváló választás lehet, de a legyezők, csipkés napernyők, és kalapok is hihetetlenül izgalmasan mutatnak. Féltek a rendhagyó kiegészítőktől? Ismerkedjetek velük még jóval az esküvő előtt, így nyugodtan ki tudjátok kísérletezni, hogy mi passzol a személyiségetekhez leginkább.

Szemüveg esküvőre

Szemüveges menyasszony & smink

Mivel szemüvegesek vagytok, nyilvánvalóan hozzászoktatok már a hétköznapok során ahhoz, hogy hogyan sminkeljetek, most azonban egy picit más a helyzet. A szemüveg felhívja a figyelmet a szemetekre, ugyanakkor az is kérdés, hogy mennyire tűnik ki mögüle a sminketek. Minden nőnek más vonásai előnyösebbek, ezért a smink sem lehet ugyanolyan minden szemüveges menyasszony esetében.

Például, ha vastag, fekete keretet viseltek, úgy érezhetitek, hogy eltakarja a szemeteket a szemüveg, ezért nyugodtan játsszatok a színekkel és a textúrákkal, hogy megtaláljátok azt a makeup-ot, ami igazán tetszik, és ami jól mutat a fotókon is. Beszéljetek a sminkessel a tusvonalról és a műszempillákról is, lehet, hogy egy új stílusra is rátaláltok a sminkelési folyamat során!

Előnyös szemüveg menyasszonyoknak

Ha a szem hangsúlyozása helyett inkább a szátokra koncentrálnátok, válasszatok egy különleges rúzst. Törekedjetek arra, hogy minőségi darab legyen, ami nem folyik el fél óra után. A tartós smink a titok nyitja, ez pedig lehet, hogy több pénzbe kerülhet, mint gondolnátok, de ezen nem szabad spórolni. Készíttessetek próbasminket is, hogy lássátok, mi áll nektek a legjobban.

Sminkelési tanácsokkal kapcsolatban ITT olvashattok bővebb információt, ha pedig sminktetováláson gondolkodtok, kattintsatok ide.

Tippek az esküvői fotózáshoz

Nagyon vidám lehet az esküvői fotózás, ha szemüvegeket használtok trükkös kiegészítőnek. Akár Trash the dress fotózásra készültök, akár csak fel szeretnétek dobni az alkalmat egy kis mókával, remek választás lehet egy halom színes keret (akár lencse nélkül is).

Emlékeztek arra, hogy esős időre milyen csodálatos gumicsizmákat ajánlottunk nektek a fotózáshoz? Ugye nem kell tovább magyaráznunk, miért nem érdemes szemüvegtokba zárni a legtutibb „fegyvereteket”?

Az esküvő előtti hetekben nyugodtan kérjétek ki a fotós tanácsát a szemüvegekre vonatkozóan, főleg akkor, ha mindketten szemüvegesek vagytok. Ez persze nem jelent semmilyen nehézséget a fotózásban, de akár még többet is ki lehet hozni ebből a remek kiegészítőből, ha más megközelítésből vizsgáljátok a szemüvegkérdést.

Tippek szemüveges menyasszonyoknak

A legfontosabb szabály

Egy jó tanácsot mindenképpen fogadjatok meg! Szemüvegesként mi is pontosan jól tudjuk, milyen fontos a szemüveggel – vagy nélküle kérdés egy ilyen jeles alkalom előtt. De!

Bármi jobb választás, mintha szemüveges létetekre úgy döntötök, hogy leveszitek arra az egy napra a szemüveget. Biztosan nem szeretnétek életetek legszebb napját végighunyorogni, márpedig szemüveg nélkül ez a sors vár rátok. Ha minden homályos, és a vőlegény szemét is 2-3 méter távolságról látjátok csak élesen, akkor elvész a varázs és a romantika, a helyét pedig bosszankodás veszi át (nem beszélve a szédülésről és a fejfájásról).

Azt pedig 100%, hogy nem akarjátok, hogy a nagy napból tulajdonképpen egy elmosódott folt maradjon meg számotokra. Kinek hiányzik, hogy csak az esküvői videón lássa igazán vissza a nap eseményeit? Hát nektek biztosan nem.

Tanácsok szemüveges vőlegényeknek

Reméljük, a tanácsainkat követve ti is úgy érzitek majd, hogy remek döntés szemüvegben férjhez menni! Ki tudja, talán más – leendő – menyasszonyok is ihletet merítenek majd az esküvői képeitekből! Akkor pedig már tippeket is tudtok adni nekik, hogy mire figyeljenek igazán az esküvő napján!

forrás: mywedding.com, fotók: pinterest.com

Témába vág

Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutatod a tetkódat? Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...
10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvőszervezés közben Az esküvő nemcsak a jegyes párnak fontos, de a közvetlen családnak, és a rokonoknak is. Imádjuk, szeretjük őket persze, de van az a pont, amikor az agyunkra megy az a számos idegesítő mondat, legyünk őszinték! Most olyan a fejetek, mintha egy szimfon...
Vintage esküvő – Kihagyhatatlan és stílusos kiegészítők Talán nem fog meglepni benneteket a hír, napjainkban a legtöbb menyasszony álmaiban egy vintage esküvő szerepel. Néhány évvel ezelőtt jött divatba a vintage stílus, azóta pedig lemoshatatlan a pályáról. Éttermek, lakberendezési üzletek és komplett má...
Ara-para – avagy hogyan ne legyél Menyaszörny?! Nagyon romantikus az a pillanat, amikor a szeretett férfi letérdel elétek az eljegyzési gyűrűvel, ugyanúgy, ahogy könnycsalogató a jelenet, ahogy az oltár elé sétáltok, és kimondjátok a boldogító igent. De mi van a kettő között?  Ara-para! Menyaszörn...
Esküvői játék: Modern és hagyományos játékok lagzira! Az esküvői játék kérdése minden párnál felmerül az esküvőszervezés során. Legyenek, vagy ne legyenek játékok, a modern vagy a hagyományos esküvői játékokat preferálják-e inkább, és az is kérdés, hogy kiket vonjanak bele. Csak a párról szóljanak? Vagy...
Mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben? Az esküvőszervezés kezdetén a legtöbb pár számára a legfontosabb kérdés az, hogy mekkora összeget kell ráfordítani a nagy napra ahhoz, hogy minden az elképzeléseik szerint alakuljon. Fogós kérdés, hogy mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben Magyarországo...
10+1 esküvői teendő, amit rábízhatsz a vőlegényedre! A legtöbb nő úgy érzi, hogy az esküvője csakis akkor lehet tökéletes, ha az utolsó kikandikáló kis cérnaszálat is ő simítja el a legutolsó percekben. Bármennyire hihetetlen, vannak olyan feladatok az esküvőszervezés során, amiket nyugodtan rábízhatto...
Váratlan esküvői kiadások – számolj okosan! Az esküvő romantikus, megható és csodálatos, de költséges is, és bár mindenki megtervezi a büdzsét, adódhatnak váratlan esküvői kiadások út közben. Az esküvői költekezés olyan, mint amikor az ember éhesen megy bevásárolni… Tuti, hogy telerakjuk a kos...
Esküvőszervezés menete – Haladj sorban! Az ujjatokon ott fénylik a csodaszép eljegyzési gyűrű, de nagyon nagy gondban vagytok, mert egyre csak közeledik az esküvő időpontja, és még mindig nem tudjátok, hogy hol kezdjétek a szervezést? Az esküvőszervezés menete nagyon logikus lépéseket tart...
Esküvő elvált szülőkkel – Tippek rázós helyzetekhez! Egy hagyományos esküvő is mindig tartogat meglepetéseket, nehézségeket, azonban egy esküvő elvált szülőkkel csak bonyolítja a helyzetet. Nem is gondolnánk elsőre, hogy mennyi szituációt kell okosan megoldanunk, ami elsőre apróságnak tűnik. Ha nem gon...
LEVEL 2.0 – A második esküvő szervezése A második esküvő szervezése sokszor több stresszel jár, mint az első, ez pedig gyakran a családtagoknak, barátoknak köszönhető. Emlékeztek a Szex és New York jelenetére, amikor Carrie és Big esküvői próbavacsoráján Big tanúja bedobta a „három a hárem...
Morzsalagzi, lagzifarka – Így szervezz okosan pótlagzit! Bizonyára ismerős számotokra a morzsalagzi, és a lagzifarka kifejezés... Talán nem tudjátok, hogy a gyakorlatban hogyan szervezzétek meg, hogyan valósítsátok meg a tökéletes „pótlagzit”. Attól függően, hogy városban vagy falun nőttetek föl, eltérhetn...
15 esküvői trend, ami tarol majd 2019-ben! Ha ti is azok közé a menyasszonyok közé tartoztok, akiknek 2019-ben lesz a nagy napja, biztosan kíváncsiak vagytok arra, hogy mi lesz az esküvői trend jövőre, mi határozza majd meg a divatot. A tervezők és a szolgáltatók már pontosan tudják, hogy mit...
Szállásfoglalás esküvőre – Ki fizeti a költségeket? Szállásfoglalás esküvőre? A vendégek elszállásolása egy nagyon nehéz, összetett kérdés. Kinek illik fizetni a vendégek szállását az esküvőn? Hogyan jelezzük, ha a vendégnek kell fizetni? Milyen távolságnál kell szállást biztosítani? Amikor még kis...
Fiatalon házasodni – áldás vagy átok? Míg nagyanyáink idejében az sem volt ritka, ha valaki szinte kamaszkorában házasodott meg, addig az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a párok egyre később, a 30-as éveikben mondták ki a boldogító igent.  Fiatalon házasodni legalább olyan kom...
7 esküvői tipp Meghan Markle nagy napjáról! Hosszú hónapokkal a hercegi esküvő előtt már azt találgatta a világ, hogy vajon milyen menyasszonyi ruhát visel majd Meghan Markle az esküvőn, milyen ékszerei lesznek, ki készíti el az esküvői tortát, és melyik vendég miben érkezik a szertartásra. Ha...
Így készül a bombabiztos esküvői forgatókönyv! Egy filmhez, vagy egy színházi darabhoz teljesen természetes, hogy forgatókönyvet írnak. Az esküvői forgatókönyv elkészítése is elengedhetetlenül szükséges! Így lesz zökkenőmentes, így tudja mindenki a pontos feladatát, szerepét. Gondoljunk csak bele...
Esküvői pohárköszöntő tippek! Az esküvői fogadalom, és az esküvői pohárköszöntő nem kötelező része az esküvőknek Magyarországon, de ahogyan a legtöbb amerikai esküvői szokás, úgy ez is kezd begyűrűzni a hazai esküvők világába. Az esküvői pohárköszöntő feldobhatja a lagzi hangulat...
Házassági eskü, és esküvői fogadalom – Tudod mit jelent? Lámpalázasak vagytok, és rosszul vagytok már a gondolatától is, hogy tömeg előtt kell beszélnetek az esküvő napján? A polgári és az egyházi szertartás során is úgy érezhetitek, hogy mélyvízbe dobnak benneteket, ha nem készültök fel előre a házassági ...
Házasságkötés, házassági szándék bejelentése, és házassági névviselés A romantikus eljegyzést követő csodálatos rózsaszín felhő és az esküvőszervezés mellett fontos beszélnünk a házasságkötés szándékának bejelentéséről, és a házasságkötés kapcsoán felmerülő legfontosabb tudnivalókról is. Az ügyintézés nem is olyan hoss...