Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > Telefonmentes esküvő – Hagyd pihenni a digitális kütyüket!
Facebook live esküvő – ha mindig online lennél!

Telefonmentes esküvő – Hagyd pihenni a digitális kütyüket!

Esküvőszervezés közben figyelnünk kell, hogy legyen alkoholmentes italkínálat, gluténmentes lakodalmi menü, cukormentes esküvői torta, és telefonmentes esküvő is. A „mindenmentes” mozgalom egyre nagyobb teret hódít, és már begyűrűzött az esküvőbizniszbe is. Nem véletlen!

Nyilván, ha valaki ételintoleranciában szenved, mindenki megérti, hogy valamiből menteset kér, na de mi a helyzet akkor, ha a jegyes pár okoskütyü intoleranciával küzd? Azt is megérti a násznép, ha a nagy napjuk telefonmentes esküvő lesz?

Kategóriafüggetlen banner

Telefonmentes esküvő ötlete

Képzeljük el, ahogy ott állunk esküvőnk kellős közepén, lábunk remeg, lelkünk repes, és alig várjuk, hogy meghatódottságunk vendégeink szemében tükröződjön. És mire leszünk figyelmesek?

A könnyes szempárok csillogása helyett csak az okostelefonok vakuja csillan, és teljesen odavész a varázslat.

telefonmentes esküvő

Ezen felbuzdulva adott hangot indulatainak a közösségi médiában Thomas Stewart fotós, akinél akkor szakadt el a cérna, amikor munkája során arra lett figyelmes egy esküvői képen, hogy a vőlegénynek a násznép mögül ki kell kukucskálnia, hogy láthassa szerelmét, hisz a kattintgató násznép elállja az utat.

Ekkor fogalmazta meg a telefonmentes esküvő fontosságát…

Tavaszi esküvői trend 2020

Mi a gond az okoskütyükkel?

Nem csak a romantikát tudja derékba törni a telefonok mögött megbújó násznép látványa. Azért kérünk fel profi szakembereket – többek között esküvői fotóst, videóst -, hogy a végeredmény tökéletes legyen, ám ez néha cseppet sem megy zökkenőmentesen. Hogy melyek a leggyakoribb problémák?

Hirdetés
  1. Az okoskütyükkel kattintgató vendégek rendszerint a fotósok útjába állnak, ezzel hátráltatják a szakembert a munkájukban, és így nem tudnak szép képek elkészülni a szertartásról.
  2. Megrendelőként nyilván anyagi vonzattal jár a fotós bérlése, így csalódás éri a jegyes párt, és kellemetlen mindenki számára, hogy nem születnek meg azok a várva-várt csodás fotók.
  3. A jegyespár is lemaradhat meghatározó pillanatokról, például a vőlegény első pillantásáról, ha egy vendég épp egy telefonnal beugrik a képbe…
  4. A legtöbbször teljesen fölöslegesek ezek a képek, hisz egy okostelefon kamerájával sosem lesz olyan a végeredmény, mint amire egy esküvőn számítunk.
  5. Az esküvő után nagyon lehangoló visszanézni a fotókat a násznépről, ahol csak okostelefon-kentaurokat látunk a padok között…
Menyasszonyi csokor kiválasztása

Hogy valósítsuk meg a telefonmentes esküvőt?

Mivel ezek az okoskütyük a mindennapjaink részévé váltak, teljesen természetes, és érthető, hogy a vendégek az esküvőnkön is maguknál akarják tartani őket. Éppen ezért fontos, hogy külön felhívjuk a figyelmüket, hogy ez az esküvő bizony telefonmentes esküvő lesz!

  1. Írjátok bele a meghívóba, hogy arra kéritek a vendégeiteket, hogy a szertartás alatt ne használjanak fényképezős készülékeket, hisz azért van a fotósotok, hogy minden fontos pillanatot megörökítsen.
  2. A szertartás helyszínén, egy jól látható helyen – ami előtt minden vendég elsétál – helyezzetek ki egy táblát, amire elég akár csak egy áthúzott fényképezőgépet felrajzolni. Mindenki érteni fogja!
  3. Kérjétek meg a szertartásvezetőtöket, vagy a vőfélyeteket, hogy még a bevonulás előtt hívják fel a násznép figyelmét a telefonmentes övezetre!
Instax Share fotónyomtató

Tipp!

Alakítsatok ki külön fotósarkot, ahol a vendégek kiélhetik fényképezési vágyukat, így koordináltabb lesz a fotózás, és szeretteiteknek is boldogság lesz, hogy megörökíthetnek egy-egy pillanatot a nagy napotokról. Ehhez tökéletes megoldás lehet egy esküvői instax fotósarok!

Ismeritek az Instaxot? Ide kattintva közelebbi barátságba kerülhettek egymással!

Esküvői helyszín

Végül, de nem utolsó sorban. Kedves vendégek! Sose felejtsétek, hogy azért hívtak meg benneteket egy esküvőre, hogy osztozzatok az ifjú pár boldogságában, és együtt ünnepeljétek meg szerelmüket!

Azt szeretnék, hogy testben és lélekben is átéljétek velük ezeket a megismételhetetlen pillanatokat, hogy szerves részévé váljatok az esküvői szertartásnak. A szemetekkel és a szívetekkel nézzétek őket, ne a telefonotok kamerájával! Üdvözlünk, telefonmentes esküvő!