Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > 10 fantasztikus tipp, amivel mesés lesz egy téli esküvő!
Téli esküvő

10 fantasztikus tipp, amivel mesés lesz egy téli esküvő!

Karácsony

Havas táj, meleg fények és meghitt hangulat. Egy téli esküvő elképzelhetetlen ezek nélkül, főleg akkor, ha valóban olyan szerencsések vagytok, hogy a téli esküvőtök időpontjában is éppen havazik. Bármennyire hihetetlennek tűnik, igen sok pár gondolja úgy, hogy a nyári esküvők helyett sokkal izgalmasabb lehet, ha télen ünneplik a nagy napjukat. Ha ti is közéjük tartoztok, tegyétek hangulatossá az esküvőtöket a rendelkezésetekre álló ezernyi praktikával!

Kategóriafüggetlen banner

Téli esküvő – tippek, praktikák

Ha meghoztuk a kedveteket egy téli esküvő szervezéséhez, gondoljátok át, hogy mivel tehetitek hangulatosabbá a nagy napot. Segítségetekre lehet sok szolgáltató is ebben, nekik vélhetően téli és nyári esküvőkkel kapcsolatban is sok tapasztalatuk van, és rutinosan válaszolnak majd a bonyolultabb kérdéseitekre is. Nézzük, kivel érdemes együtt dolgozni a téli hangulat megálmodása során.

  • Ceremóniamester/vőfély
  • Esküvői helyszín
  • Fotós/videós
  • Esküvőszervező
  • Szertartásvezető (amennyiben szükséges)
  • Dekoratőr/virágkötő

Ezek a szolgáltatók segíthetnek első körben kitalálni, hogy hogyan hozhatjátok ki a helyszínből a legtöbbet. Így valóban téli hangulatú lesz a nagy nap, és nem csak azért, mert hidegben, nagykabátban tartjátok az esküvőt.

Téli esküvői ruha tippek

pinterest.com

Fontos!

Nem csak külföldön találhattok pazar helyszínt a nagy naphoz, ha esetleg hegyen, erdőben szeretnétek kimondani a boldogító igent. Kiváló választás például a Dunakanyarban Visegrád, vagy éppen Zebegény, a Balaton környékén pedig Tihany, Balatonboglár, esetleg Badacsony!

Az esküvői helyszínek ebben az évszakban nem is olyan terheltek, mint késő tavasszal és nyáron. Ennek köszönhetően nem kell hadakoznotok a dátumokkal sem, és vélhetően a rokonok sem éppen akkor mennek nyaralni, amikor a nagy napotok lesz.

Mindent egybevéve, rengeteg érv szól a téli esküvő mellett. Nézzük, hogyan varázsolhattok fantasztikus téli hangulatot remek tippek és trükkök segítségével.

Tippek téli esküvőhöz

pexels.com

1. Téli menyasszonyi ruha

Az esküvő egyik legfontosabb szereplője minden kétséget kizáróan a menyasszonyi ruha. Ne essetek kétségbe, ha semmilyen profi tipp nem jut azonnal eszetekbe, amikor téli menyasszonyi ruha keresésbe fogtok. Alapvetően két lehetőség közül választhattok.

  • A hideg idő miatt eleve hosszú ujjú menyasszonyi ruhát kerestek magatoknak, amire felvesztek egy fehér (mű) szőrme kabátot. Ugyanilyen ötletes megoldás, ha egy piros kötött sálat tekertek magatok köré, illetve ne zárjátok ki azonnal egy színes menyasszonyi ruha lehetőségét sem.
  • A másik megoldás az, ha úgy választjátok ki a menyasszonyi ruhát, mintha nyáron esküdnétek, és szintén magatokra dobtok egy melegebb sálat, kendőt, vagy kabátkát.
Téli menyasszonyi ruha

pinterest.com

A legrosszabb döntés az, ha olyan bolerót találtok magatoknak, amely a legkevésbé sem illik anyagában a menyasszonyi ruhához. Igen, elsőre talán egy sálra is ezt mondjátok, de van különbség egy csodás pihepuha sál, és egy hagyományos, sztreccs anyagú fehér nyitott elejű felső között. Ezzel ugyanis egyetlen pillanat alatt elronthatjátok az összképet.

A színre is ügyelni kell, a hófehér ruha mellett főleg nem mindegy, hogy egy ekrü színű felsőt viseltek-e. Koszos hatást érhettek el vele, pedig lehet, hogy önmagában egy ekrü ruha mellé remek döntés lenne. Vigyétek el magatokkal a próbára a lehetséges befutó darabot, és könnyebb lesz máris a választás.

Menyasszonyi ruha télen

pinterest.com

2. Vőlegény téli öltözete

Természetesen a vőlegény öltözetét is illik a menyasszonyi ruhához igazítani. Nem kell hatalmas átalakításokra gondolni, egy kitűző például remekül hozhatja a téli hangulatot egy kis tobozzal, makkokkal, vagy csipkebogyókkal. Tujaágakat szintén érdemes elrejteni a kitűzőben, így a zöld-piros-drapp színek fantasztikusan mutatnak majd egymás mellett.

Szabadtéri esküvőhöz a kabát mellé kiválaszthattok egy ünnepi sálat, amely lehet akár piros, zöld vagy kék is. Passzoljon a vőlegény személyiségéhez, ez a legfontosabb!

Téli vőlegény öltözet

pinterest.com

3. Téli menyasszonyi csokor

Egy téli esküvő elengedhetetlen része a téli hangulatú menyasszonyi csokor is. Ebben helyet kaphatnak színes bogyók, tobozok és akár még egy-két fenyőág is, de a hófehér virágok is remekül passzolnak a havas tematikához, no meg persze a havas tájhoz is.

Egy profi virágkötő számára igazi kihívás lesz a menyasszonyi csokor megálmodása, főleg, hogy télen nyilvánvalóan kevesebb menyasszonyi csokrot készít, mint nyáron és tavasszal.

Persze ilyenkor is lehet tulipán vagy napraforgó csokrotok, mi mégis arra biztatunk benneteket, hogy egy téli esküvőre téli csokrot készíttessetek. Elvégre kár lenne kihagyni egy ilyen remek lehetőséget, amivel még inkább emelhetitek ennek a rendhagyó esküvőnek a fényét.

Téli menyasszonyi csokor

pinterest.com

4. Téli esküvői dekoráció

Nyilvánvalóan kitaláltátok már, hogy ha igazán stílusosak szeretnétek lenni, akkor a téli esküvői dekorációban visszaköszönnek a menyasszonyi csokor és a vőlegény kitűzőjének elemei.

Az asztalokon remekül mutatnak a tobozok, amelyeket a zöld, a fehér és a piros árnyalataival párosíthattok. Kiváló választás, ha a tobozokhoz, és más terményekhez üveg edényeket és gyertyákat is beszereztek. Ezek ugyanis fantasztikusan mutatnak együtt. A menükártya, az ültetőkártya és akár a meghívó hangulata is tükrözheti az esküvő témájának és hangulatának pikantériáját.

Kristinus
Hirdetés

Tipp!

Ebben nagy segítségetekre lesz egy tapasztalt dekoratőr, aki valószínűleg nemcsak a lakodalom, de a szertartás helyszínét is téli köntösbe öltözteti majd. A korábban említett színek mellett a melegebb téli hangulathoz az aranyat, a jeges téli hangulathoz pedig az ezüstöt is segítségül hívja majd a tökéletes téli dekoráció elkészítése során.

Téli esküvői dekoráció

pinterest.com

5. Téli esküvői helyszín

Az esküvő helyszíne tulajdonképpen bárhol lehet, akár a szabad ég alatt, akár egy olyan teremben, amely megfelelően dekorálható téli hangulatú dekorációs elemekkel. A házasságkötő termek nagy része azonban adott mérettel és paraméterekkel rendelkezik, így mielőtt lefoglaljátok, mindenképpen nézzétek meg, hogy megfelel-e nektek.

Ha egy termet bérelnétek ki inkább a ceremóniához, akkor a hatalmas üvegablakok mindenképpen előnyt jelentenek, mert így még egy esti esküvőt is varázslatosan széppé tehettek gyertyákkal, égősorokkal, és lampionokkal. Ha azt hiszitek, hogy nehéz dolgotok lesz, azt kell, hogy mondjuk, hogy szerencsére egyre több hotel rendezkedik be esküvőkre hasonló termekkel, mint amilyet a képen láthattok.

Téli esküvő

pinterest.com

Ez mindenképpen jó hír, imádni fogjátok a szebbnél szebb helyszíneket! Ja, és mondtuk már, hogy a szabadtéri esküvők nagy előnye, hogy akár a hóban is tarthatjátok a szertartást? Most komolyan, el tudtok képzelni ennél szebb hátteret? Biztosan nem!

Sátras esküvőre vágytok?

Nem probléma! Hőgombákkal és fűtéssel akár egy speciális sátorban is tarthatjátok a lagzit és a szertartást. Persze ez esetben alaposan át kell gondolni a sátor méretét, és azt is, hogy hány vendég fér el benne kényelmesen a zenészekkel és az asztalokkal együtt.

Téli esküvői helyszín

pinterest.com

6. Téli esküvői torta

Ahogyan a dekoráció és minden más igazodik a téli hangulathoz, úgy az esküvői tortát is muszáj meghinteni egy kis téli varázslattal. Hatalmas szerencse, hogy az esküvői torta alapvetően általában fehér, de még izgalmasabb, ha a torta dekorációja még jobban igazodik a téli hófödte hegyek vendégszeretetéhez.

Az ehető díszek most ne rózsát vagy már virágokat mintázzanak, hanem piros bogyókat, havas tobozokat. Higgyétek el, nem lehetetlen kérés, ráadásul egy profi cukrász még több ötlettel megspékelheti az amúgy is izgalmas téli témát.

Egyeztessetek minden esetben személyesen is, így biztosan az elvárásaitoknak meglelően készül majd a nagy nap legfontosabb desszertje.

Téli esküvői torta

pinterest.com

7. Téli esküvői fények

Mit sem ér egy téli esküvő téli fények nélkül? Bár nem kell megidéznetek a karácsonyi hangulatát, a lámpások és égősorok fénye garantáltan még kedvesebbé és különlegesebbé teszi majd a helyszínt. Akár a bejárathoz is helyezhettek petróleum lámpákat és fáklyákat, ez csak még izgalmasabbá varázsolja az egyedi téli dekorációt.

Jó tanács! 

A biztonság kedvéért használhattok LED mécseseket is, ezek már szinte minden barkácsáruházban és lakberendezési áruházban beszerezhetőek. Így nem kell majd aggódnotok, hogy a jeges szél elfújja-e a gyertyákat, vagy hogy mi kap lángra a ceremónia előtt egy perccel.

Téli esküvői fények

pinterest.com

8. Forró italok téli esküvőre

Már a hideg gondolatától is feláll a szőr a karotokon? Nem biztos, hogy a násznép fázósabb tagjai oda és vissza lesznek a boldogságtól, hogy a legnagyobb hidegben házasodtok össze. Ám az ő szívüket felmelegíthetitek a ceremónia helyszínén és a lakodalomban is egy kis forraltborral, punccsal, vagy akár forró csokival is, csak vigyázzatok, készüljetek biztonságos csomagolással.

Speciális poharak segítségével ezek az italok sokáig megőrzik a hőmérsékletüket, ezért a szabadtéri szertartás alatt is lehet őket kortyolgatni, nem hagyják majd fagyoskodni a vendégeket.

Téli esküvői italok

pinterest.com

9. Meleg takaró

Ha biztosak szeretnétek lenni benne, hogy senki nem fog fázni ünnepi öltözetben, kérjétek meg a vendégeket, hogy öltözzenek meleg cipőbe és kabátba a szertartás idejére. Ha azonban szívesen gondoskodnátok még egy kis munícióról, vásárolhattok meleg plédeket is számukra.

Ezek a termo anyagból készült takarók már egészen elérhető áron beszerezhetők, darabja kb. 1500 Ft lehet. Nem kell mindenkinek külön vásárolni belőlük, de 10-15 darab nagy segítség lehet. Főleg akkor, ha kicsi gyerekek is részt vesznek az esküvőn.

Nos, mit mondhatnánk? Nyári esküvőkön legyező, strandpapucs és napszemüveg áll általában a vendégek rendelkezésére, télen pedig ezek a plédek lesznek a tuti befutók.

Téli takarók esküvőre

pinterest.com

10. A kockás takaró esküvői fotózáshoz

A jolly joker pedig nem más, mint egy kockás piros pléd, ami a lehető legjobb kiegészítő lesz a téli esküvői fotózáshoz. Az alábbi képek szerintünk nagyon meggyőzőek, de ha belegondoltok, hogy milyen kontrasztos lehet a havas táj és a hófehér menyasszonyi ruha vele, biztos ti is beleszerettek az ötletbe.

Igazán pénztárcabarát kiegészítő, ami mégis főszerepet játszhat a fotózáskor. Ha nem szeretitek a pirosat, kaphattok zöld kockás változatban is, az is bámulatosan passzol a téli hangulathoz!

Téli esküvői fotózás

pinterest.com

Ugye most már ti magatok is meggyőződtetek arról, hogy milyen szép lehet egy téli lagzi? Nincs már hátra, mint hogy megkönnyebbülten eldobjátok a stresszes nyári esküvőszervezés gondolatát, és váltsatok egy téli esküvőre. Az időpontokkal biztosan nem lesz probléma, hiszen nem lesz még másik 10 pár ugyanarra a napra, és egy kis szerencsével még havas szánon is utazhattok.

Az anyagiakat figyelembe véve egyáltalán nem drágább egy téli esküvő, sőt, az italfogyasztást tekintve pedig lehetséges, hogy még jobban is jártok vele. Ezt a pénzt nyugodtan csoportosíthatjátok az esküvői fotóshoz vagy videóshoz, így akár téli drónfelvételek is készülhetnek rólatok. Az pedig igazán fancy élmény lesz! Csapjatok bele a szervezésbe máris!

Borítókép: www.theknotnews.com

Karácsony

Témába vág

Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak! Bár a legtöbb esküvőt nyáron tartják, vannak olyan bátor jelentkezők, akik párjuk mellet a téli tájba is szerelmesek, ezért szeretnék akár térdig érő hóban kimondani a boldogító, és ez esetben szívet – és testet melengető igent. Igaz, ezeken az esküv...
Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutatod a tetkódat? Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...
10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvőszervezés közben Az esküvő nemcsak a jegyes párnak fontos, de a közvetlen családnak, és a rokonoknak is. Imádjuk, szeretjük őket persze, de van az a pont, amikor az agyunkra megy az a számos idegesítő mondat, legyünk őszinték! Most olyan a fejetek, mintha egy szimfon...
Vintage esküvő – Kihagyhatatlan és stílusos kiegészítők Talán nem fog meglepni benneteket a hír, napjainkban a legtöbb menyasszony álmaiban egy vintage esküvő szerepel. Néhány évvel ezelőtt jött divatba a vintage stílus, azóta pedig lemoshatatlan a pályáról. Éttermek, lakberendezési üzletek és komplett má...
Ara-para – avagy hogyan ne legyél Menyaszörny?! Nagyon romantikus az a pillanat, amikor a szeretett férfi letérdel elétek az eljegyzési gyűrűvel, ugyanúgy, ahogy könnycsalogató a jelenet, ahogy az oltár elé sétáltok, és kimondjátok a boldogító igent. De mi van a kettő között?  Ara-para! Menyaszörn...
Esküvői játék: Modern és hagyományos játékok lagzira! Az esküvői játék kérdése minden párnál felmerül az esküvőszervezés során. Legyenek, vagy ne legyenek játékok, a modern vagy a hagyományos esküvői játékokat preferálják-e inkább, és az is kérdés, hogy kiket vonjanak bele. Csak a párról szóljanak? Vagy...
Mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben? Az esküvőszervezés kezdetén a legtöbb pár számára a legfontosabb kérdés az, hogy mekkora összeget kell ráfordítani a nagy napra ahhoz, hogy minden az elképzeléseik szerint alakuljon. Fogós kérdés, hogy mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben Magyarországo...
10+1 esküvői teendő, amit rábízhatsz a vőlegényedre! A legtöbb nő úgy érzi, hogy az esküvője csakis akkor lehet tökéletes, ha az utolsó kikandikáló kis cérnaszálat is ő simítja el a legutolsó percekben. Bármennyire hihetetlen, vannak olyan feladatok az esküvőszervezés során, amiket nyugodtan rábízhatto...
Váratlan esküvői kiadások – számolj okosan! Az esküvő romantikus, megható és csodálatos, de költséges is, és bár mindenki megtervezi a büdzsét, adódhatnak váratlan esküvői kiadások út közben. Az esküvői költekezés olyan, mint amikor az ember éhesen megy bevásárolni… Tuti, hogy telerakjuk a kos...
Esküvőszervezés menete – Haladj sorban! Az ujjatokon ott fénylik a csodaszép eljegyzési gyűrű, de nagyon nagy gondban vagytok, mert egyre csak közeledik az esküvő időpontja, és még mindig nem tudjátok, hogy hol kezdjétek a szervezést? Az esküvőszervezés menete nagyon logikus lépéseket tart...
Esküvő elvált szülőkkel – Tippek rázós helyzetekhez! Egy hagyományos esküvő is mindig tartogat meglepetéseket, nehézségeket, azonban egy esküvő elvált szülőkkel csak bonyolítja a helyzetet. Nem is gondolnánk elsőre, hogy mennyi szituációt kell okosan megoldanunk, ami elsőre apróságnak tűnik. Ha nem gon...
LEVEL 2.0 – A második esküvő szervezése A második esküvő szervezése sokszor több stresszel jár, mint az első, ez pedig gyakran a családtagoknak, barátoknak köszönhető. Emlékeztek a Szex és New York jelenetére, amikor Carrie és Big esküvői próbavacsoráján Big tanúja bedobta a „három a hárem...
Morzsalagzi, lagzifarka – Így szervezz okosan pótlagzit! Bizonyára ismerős számotokra a morzsalagzi, és a lagzifarka kifejezés... Talán nem tudjátok, hogy a gyakorlatban hogyan szervezzétek meg, hogyan valósítsátok meg a tökéletes „pótlagzit”. Attól függően, hogy városban vagy falun nőttetek föl, eltérhetn...
15 esküvői trend, ami tarol majd 2019-ben! Ha ti is azok közé a menyasszonyok közé tartoztok, akiknek 2019-ben lesz a nagy napja, biztosan kíváncsiak vagytok arra, hogy mi lesz az esküvői trend jövőre, mi határozza majd meg a divatot. A tervezők és a szolgáltatók már pontosan tudják, hogy mit...
Szállásfoglalás esküvőre – Ki fizeti a költségeket? Szállásfoglalás esküvőre? A vendégek elszállásolása egy nagyon nehéz, összetett kérdés. Kinek illik fizetni a vendégek szállását az esküvőn? Hogyan jelezzük, ha a vendégnek kell fizetni? Milyen távolságnál kell szállást biztosítani? Amikor még kis...
Fiatalon házasodni – áldás vagy átok? Míg nagyanyáink idejében az sem volt ritka, ha valaki szinte kamaszkorában házasodott meg, addig az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a párok egyre később, a 30-as éveikben mondták ki a boldogító igent.  Fiatalon házasodni legalább olyan kom...
7 esküvői tipp Meghan Markle nagy napjáról! Hosszú hónapokkal a hercegi esküvő előtt már azt találgatta a világ, hogy vajon milyen menyasszonyi ruhát visel majd Meghan Markle az esküvőn, milyen ékszerei lesznek, ki készíti el az esküvői tortát, és melyik vendég miben érkezik a szertartásra. Ha...
Így készül a bombabiztos esküvői forgatókönyv! Egy filmhez, vagy egy színházi darabhoz teljesen természetes, hogy forgatókönyvet írnak. Az esküvői forgatókönyv elkészítése is elengedhetetlenül szükséges! Így lesz zökkenőmentes, így tudja mindenki a pontos feladatát, szerepét. Gondoljunk csak bele...
Esküvői pohárköszöntő tippek! Az esküvői fogadalom, és az esküvői pohárköszöntő nem kötelező része az esküvőknek Magyarországon, de ahogyan a legtöbb amerikai esküvői szokás, úgy ez is kezd begyűrűzni a hazai esküvők világába. Az esküvői pohárköszöntő feldobhatja a lagzi hangulat...
Házassági eskü, és esküvői fogadalom – Tudod mit jelent? Lámpalázasak vagytok, és rosszul vagytok már a gondolatától is, hogy tömeg előtt kell beszélnetek az esküvő napján? A polgári és az egyházi szertartás során is úgy érezhetitek, hogy mélyvízbe dobnak benneteket, ha nem készültök fel előre a házassági ...